Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Ledig onsdag!

Publicerad 2009-09-30 17:34:32 i Expanding Reality,


Gott att vara ledig, man kan minst sagt säga att det behövdes, sov till elva! Har tagit det lugnt, filat lite på examinationen, surfat och nu ska vi bege oss mot WGC för att shoppa mat. Ska även kolla på lur, verkar som att jag behöver skaffa en ny, tradit läge! Det blir så mkt att dona med, försäkring, nummerspärr och flytt, simkort, kontakter och så är alla londonbilder borta!

Det är lite intressant för både jag och Linnéa konstaterade igår att vi börjar tänka på engelska, alltså allt man hört/sagt översätts inte i huvudet utan det stannar som en engelsk fras... Rätt spännande hur hjärnan fungerar, antagligen är den så grym på att anpassa sig så att det sker en gradvis imregistrering på ngt sätt. Hoppas i vilket fall kunna bättra på den usla accenten och få ett bättre språk framöver här borta. Men vi har ju alla förutsättningar i nuläget!

För övrigt har jag inte mkt att förtälja, Fredde kommer om precis två veckor, jag räknar verkligen ner! Och innan dess är denna första praktikperioden och inlämningen klar, kalasbra! Förresten skrev kusin Helen från London igår, kanske åker bort och ses en runda, hade vatt kul!

Over´n out för nu. 


Ps. det lär inte bli några bilder här på ett tag eftersom sista lösningen (luren) försvunnit... får se när problemet åtgärdats.

24 av 300 h

Publicerad 2009-09-30 00:23:51 i Expanding Reality,


Två tredjedelar av veckans jobbepass är klara, gorr med redia långkörare! Det är kollosalt mycket grejer som skiljer i allt som händer inne på sjukan. Ex. rullstolarna är verkligen stolar på hjul, doktoterna tar alla blodprov och de gör det i sina privata, vanliga kläder! Alla läkemedel signeras av två syrror och medicinskåpet innehåller ungefär bara antibiotika och antiemetika och det finns dessutom bara en nyckel för att nå dem! Som student får jag aggera springkalle flera gånger, hämta grejer på såväl apoteket som andra avdelningar, kopiera, städa, underhålla ungar m.m.  Många har undrat över mina vita kläder (som vi har med oss hemifrån eftersom sjukhuset här inte lånar ut), någon undrade om jag tillhörde gipsrummet och någon frågade om de va någon ny proffession. Just hierarkin är viktig i allt arbete, de ser skillnad på varandra på klädfärgerna som verkar kunna kodas i det oändliga med olika nyanser av blått beroende på utbildning och ålder. 

Det är först nu språket prövas på allvar, jag hajjar det mesta men har svårare att göra mig förstådd. Det uppenbara är sedan att någon ber om ngt och jag står kvar undrande över vad det nu va jag skulle ta med och gå med vart, det är ungefär så att halva infon går fram! En del patienter kollar lustigt på mig, antingen föräldrarna som undrar va de e för nån skum människa som först nästan inte säger något alls och sedan säger nåt märkligt ordval på märklig dialekt. De små barnen fattar nog nada och de större skrattar mest åt lustigheterna!

Ungefär så ligger läget till hos oss här borta just nu, vi har det bra och kul. På bussen hem kan man minst säga att vi snackar mycket, det går i ett från vi hoppar på tills vi stiger av en timme senare, det kan man kanske fatta när vi bara lyssnat på engelsmän hela dagen! Nu blir det ledigt två dagar vilka ska ägnas åt intensivt pluggande eftersom vi har inlämning att fixa och sen ska vi ju hem och göra tentan, huu! Har förresten inte hittat min lur idag heller, bara ringt Arriva buses ungefär 27 gånger utan resultat, fortsätter imorron och annars firrar jag väl en ny lur på ngt sätt. Fredde är en kanonbra support, han är verkligen en pärla som lovat att hjälpa mig allt han kan! Förresten saknar jag honom massor också!

Tack för nu och goodnight!


Childrens A/E

Publicerad 2009-09-28 23:05:54 i Expanding Reality,


Idag har praktiken äntligen börjat, rätt rafflande också med ett pass på 12 h, det är så man jobbar här borta, rätt ok för man behöver bara göra 3 pass i veckan! Det var spännande och kul, så himla mycket olikheter, känns helt tokigt att så mkt kan skilja fast man bor så nära. Det verkar vara ett bra ställe jag kommit till även om handledaren va räått sträng, då va ja inte så kaxig längre... Men men det är så man jobbar här borta, man är drillas från starten på ett helt nnat sätt, här är inget utrymme för smekmånader. Har dock hunnit med att se mycket idag, tejpat tummar, gipsat, lagt om brännskador, gjort lite vanliga kontoller och gett ungefär alla barn flytande alvedon, urk, de tar 20 ml utan att fryna, de e rätt modigt!

Det blir mer bloggande imorron, nu är det sovdags för jag ska upp imorron till bussen kl 7, Linnéa ska väcka mig eftersom min lur är borta (är lite bekymrad men den verkar vara avstängd för Fredde har hjälpt mig att ringa hela dagen) ska fortsätta detektivarbetet efter den imorron, fortsättning följer men det är ingen större ide att ringa mig!

Over´n out!

Swe vs. Eng

Publicerad 2009-09-25 19:04:39 i Expanding Reality,

Det är redan fredag! Och vi har varit här i 1 ½ vecka nu, fy ad tiden går fort! Dagen var tänkt att ägna åt ett besök i en enorm Rose Garden i St:Albans, tyvärr sneseglade vi en del och ingen människa vi frågade hade någon aning alls om rosorna så vi åkte till via Gallerian till Astas och handlade och sedan hemåt igen. Hur som helst har det varit en enormt härlig dag med riktig sommarvärme och klarblå himmel, solen steker! Nu ska jag laga tacorullar och sen bänkar vi oss vid Idol och Skavlan eftersom charmiga Anna Anka är med där ikväll.


Här kommer en lista med några tankar som slagit oss under vår första tid här in the uk:

- bilar får parkera överallt, ex. på en smal gata så att den blir enfilig och att bilar inte kan mötas utan måste vänta på varandra eller mitt i en korsning, såg kul ut när en bil stod som om den skulle svänga men det satt ingen i den...! Vi har dock sett 1 (en!) lapplisa, som mest spankulerade!

- hur tålmodiga människorna är, de väntar sansat på att alla framför i kön ska försvinna eller som ovan att bilarna ska passera, busschaffisarna väntar om ngn kommer gående och ser ut att vilja åka med och ingen verkar känna stress alls, härligt!

- artigheten hos såväl gamla som unga märks vart man än går, de frågar Are you right there, ler, tackar, de unga reser sig för alla äldre och alla tackar när de stiger av bussen, vi skandinavier är ju inte vana att prata alls med de vi inte känner! - kryddorna står nog mest i skåpen och stelnar till för de används inte ofta i maten, smaksättare är oftast ost och majonäs, fettegott! - men inte så mycket smak... Saknar vanligt salt och peppar i maten som förhöjare...

- På sjukhuset är det ok att ha en guldring (typ vigsel/förlovning) på sig när man jobbar, jag har fortfarande inte förstått motiveringen varför en sån samlar mindre bakterier och snusk än en annan ring!? Och så klagar de på att de har gott om multiresistenta bakterier... Visst är de väl ändå charmiga engelsmännen, jag trivs såå, och det ska bli riktigt kul att få besök och guidea runt här! Over´n out!

A/E

Publicerad 2009-09-24 23:38:36 i Expanding Reality,

Här kommer dagens bloggstream. Vi har rest buss, bmw och sen buss igen idag. Varit borta på skolan och träffat snälla Jerry som är vår mentor som berättar allt han vet och kan för oss, en riktigt bra resurs. Därefter var vi och besökte sjukhuset där vi ska va nästa vecka, Lister Hospital, det är så väldigt olikt Sverige... ungefär allt skiljer... ska bli riktigt spännande jag ska vara på Childrens Accident & Emergency (A/E), det är ungefär barnakuten, hoppas det blir kanon, verkar lovande! Ikväll har jag skypeat lite och haft virtuella rundvandingar med dem hemmavid för att via hur vi har det. Kan ju inte visa bilder än eftersom datorn inte läser xd-kort och jag inte har sladden här... vilken miss!

Well well, här kommer the best of Anna Anka, hon är så brutalt underbar (& smått korkad) men adorable!



Emms EGNA dator.

Publicerad 2009-09-23 21:06:32 i Expanding Reality,


Idag är det den 23/9 och med det dagen får scouternas event 100 % scout. Med andledning av det omnämdes scouterna bland SvD´s ledare vilket känns som en riktig höjdare! http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=15685Dagen innebär att alla scouter i Sverige bär något scoutplagg i sin vardag, alltså på jobbet eller i skolan, om man vill. Det resulterar i att vi syns på nya arenor, bland nya människor och att vi stolt visar upp scoutrörelsen. Härifrån Hertfordshire bidrog jag med min del genom att ha scouttröjan på mig när jag tog dagens promenad bort till Hatfield. Har även hittat ett Girl Guide of UK-kontor men det va stängt, får titta in där en annan dag, hade varit kul att träffa ngn scout här i ursprungslandet!

En annan brutalt bra grej idag är att jag fått min datasladd i posten, alltså kan jag åter få ström i the black perl, den har varit rätt tyst under veckan som gått eftersom jag snabbt packade ner datorn men inte sladden när jag begav mig mot Skavsta i tisdags! Jag har ju kunnat surfa en del ändå eftersom Linnéa varit så gudarssnäll och lånat ut sin dator som haft både ström och internet. TAck tack tack, det har ju varit värt så mycket!!! Men nu har även jag båda delar så nu blir det full fart! 

Nästa bra grej idag var att Fredrik hade postöppning via msn-video där han öppnade vad jag fått på hemmafronten på sistone. Jag fick ett SVART SJ-priokort! Det är inte klokt, det betyder att jag handlat tokmycket resor hos SJ det senaste året, och nu får jag då alltid internet och tillgång till loungerna i Sthlm & Gbg, gissa vem som ska dit och glajja! Wihoo, tänka sig vad mycket resande!, och jag som blir åksjuk av att se ett X2000-tåg! 

Dagens sista bra grej var den goda middagen som var varma mackor som nästan blev ngn pizza-version, gytt. Och nu ska vi bänka oss vid Idol som vi hädanefter följer!

Over´n out!


 

Här är det full rulle!

Publicerad 2009-09-22 21:00:06 i Expanding Reality,


Man kan väl säga att vi passar på denna veckan inna praktiken börjar, för den är det allvar på riktigt. Linnéa är lite krasslig och bänkade sig i sängen idag medan jag tog bussen till Hemel Hempsted, en lite större stad en denna med Primark(!) och lite andra affärer. Såklart har jag handlat en hel del, det blir lätt så när det finns så mycket att fynda men jag är helt nöjd! Har under vistelsen redan hunnit handla 4 par skor, massa smycken, 3 koftor och 4 tröjor, hehe! Men som sagt nästa vecka ska vi återgå till ett mer humant liv, ägna oss åt ubildningen och ta hand om folk. Vår första placering är på barnavdelning och eventuellt också aktuen verka det som, håller tummarna stort att få åka ambulans några dagar!

Nu ska vi kolla på Idol så detta blir inget långt inlägg, här är ju klockan 20 och det börjar (eftersom det slutar hemma och läggs ut på nätet). Förresten har vi TRÅDLÖST bredband nu efter FLERA timmars gnetande och snack med Belkins internetsupport med olika brytningar, som om det inte var nog för oss att snacka engelska och översätta all text på datorn från svenska när man snackar med dem! Fi har kommit på en mysig kvällsrutin som innebär att vi kollar på tv, så på söndagar är det de ensamma mammorna, igår va det holywoodarna och nu då Idol. Man kan säga att vi verkligen har det bra fortfarande!

Over´n out, ta hand om er där hemma! För mer läsning om oss finns länk till Roomie-Linnéa i kanten!




Promenerande.

Publicerad 2009-09-20 23:51:16 i Expanding Reality,


Det är just promenerande vi tar oss fram här borta, vi har ju inga cyllar och promenerar allt som oftast, (när vi inte åker de supersnabba bussarna som bumpar och skumplar). Efter frukosten ville Linnéa ta det lugnt och jag göra något mer aktivt så jag gick en runda på ny upptäktsfärd, hittade en pub typ 100 m bort (lycka!) sedan hittade jag en idrottsanläggning, ett coop-aktikgt ställe (bra!), en scoutkår (cool!) och den puben vi va på härom kvällen. Det kanske inte låter så märkligt att hitta detta men det är det faktiskt när man förstår vilket sammanhang vi lever i, ty vi har trott att vi bodde i någon form av kommersens ödemark, (kanske det oexploaterade England...) eftersom allt vi sett inom en km radie varit röda små tegel-radhus i en oändlighet. Och som sagt så har vi ju bara fossingarna att ta till för transport inom närområdet! Vi är alltså glada att kunna införskaffa det nödvändigaste på nära håll, alltså öl och coca! Gick sen bort till centrum av vår stad, det va riktigt varmt hela dagen svalkade med glass & oreos! När jag kom hem var lägenheten städad, tack roomie!  

Ikväll har jag snackat med Fredde som nu bokat biljetter och kommer om tre veckor, han stannar sen en hel vecka, gött! Ska bli kul att ses men han verkar ha det bra för han va i Linköping på fest fram till morgonen och hänger med Eric & Mackan mest hela tiden. :)

Over´n out!

Here we go!

Publicerad 2009-09-20 00:28:31 i Expanding Reality,


Det ska bli ett kort bloggande för jag är rätt trött och roomie-Linnéa sover redan!

Idag har vi:
- stigit upp kvart över 6
- åkt tåg i BARA 23 minuter
- tittat på Big Ben
- vandrat runt det mesta av Tate Modern
- åkt många dubbeldeckare
- varit vilse i tunnelbanan
- shoppat på Primark
- spankulerat på Harrods
- förundrats över Hamleys
- fikat på Pauls
- lunchat i en vinkällare
- suttit trångt på buffé i china town
- gått brutalt långt
- poserat utanför Buckingham Palace
- varit på en hel del fria toaletter
- trängts gärnet på Top Shop
- kollat på Debenhams för att Joey jobat där
- värmts av de enormt artiga och hjälpsamma engelsfolket
- svettats i storstadens kvalmighet
- fotat Picadilly Cirkus
- bussat längsmed Hyde Park
- shoppat en paljettklänning på Regent street!
- blivit toktrött i fötterna och med det tacksam för mina nya skor, tack mor!

Ja ungefär så såg vår dag ut, vad gjorde du?

  

 Ps. Det tar ungefär ett halvår att ladda upp en bild med cable com, därför kommer det mycket restriktivt antal tills vidare!

Brev hem: Hej Sweden!

Publicerad 2009-09-17 21:07:16 i Expanding Reality,


Hej allihopa borta i Sverige!

Hajja att vi har det gott här borta in the UK! Vi landade fint och nätt i ondags på kvällen, då fick vi en guidead skjuts över the countryside till vårt engelska hem vid Queen Elisabeth II hospital, i Welwyn Garden City! Vi bor i en tvåa som är nybyggd och fin helt utan de suuperengelska heltäckningsmattorna! Under vår första dag här åkte vi på utflykt till staden Stevenage där sjukhuset Leister ligger, det tar en timme med bussen och tänk; där ska vi göra praktik i 6 veckor! Självklart passade vi även på att leva det genuina engelska livet i småstaden med fish´n chips, Primark och grosseryshopping at Tesco, där är allt suuperbilligt så vi har såklart spenderat en del!

Nu när vi varit här två hela dagar har vi även hunnit se universitetet i Hatfield, (det är stort!) skolan har 4 cafeterior + ett konstcafé, vi lär inte svälta! Har även hittat mer shopping på outletgallerian och storhandlat på Astas men det heter egentligen ASDA! Under dagen har vi hunnit hoppa på fel buss tre gånger men de trevliga invånarna förklarar vänligt att vi är på HELT fel väg..! Det är en sak vi märkt tydligt, och det är hur trevliga alla är såväl i affärer som chaufförer och medresenärer, vi har det muntert med andra ord!

Nästa vecka är vi lovade nollning och träffar med våra handledare sedan sätter det igång på riktigt med praktik på flera olika avdelningar, vi ser båda verkligen fram emot det! En spännande sak ska bli att konversera på det vackra språket, vilket vi hankar oss fram med hjälpligt redan nu... Kanske blir det även en engelskkurs..?

De närmsta timmarna ska vi spendera på vår egen lilla pubcrawl här i omnejden kring vårt hem, såklart är publiv och öl en viktig ingrediens för att vi ska få ett lyckat utbyte med England!

Over´n out, tänker på er alla där hemma (ni skulle bara uppleva detta!), men har inte hunnit börja sakna er.. ännu!



Kramar Linnéa Björkbacka och Emma Bauer, förväntansfulla och nyfikna studenter utforskar vidare på nya upptåg



On track in Welwyn Garden City!

Publicerad 2009-09-16 23:41:49 i Expanding Reality,


Wihoo vi är framme! Vi kom ju faktiskt redan igårkväll men nu är vi till och med installerade på såväl internet som en del kunskap om omnejden! Det är verkligen kul att vara här, en upplevelse och så spännande. Vi är båda fulla av förväntan och förundras över allt nytt samtidigt som vi vet att mer komma skall!

Det är så sent och vi är suupertrötta efter en dag på vift när vi har varit och shoppat loss på Primark, käkat fish & chips och åkt massa buss. Språket är så härigt att höra på, vi fattar drygt hälften när de snackar sådär snabbt med oss... vi nickar och hålelr med så skrattar de för det mesta!

Har bilder men ingen möjlighet och ork att ladda upp dem nu, däremot kommer här en resekompispresentation:

Linnéa Björkbacka är nu 21 och snart 22 år, kommer från Västerås, brunett som pluggar i Norrpan (samma klass) och bor annars med Niklas från Helsingborg i en lägenhet vid Strömmen. Hon har en äldre bror och gifta föräldrar, vågar prova sina engelska vingar och känner som jag att en engelskkurs är välbehövlig för att kunna glajja desto bättre när vi kommer hem. Linnéa är pigg, glad och orädd, (utom för flygstarten..) hon är en hajjare på filmregissörer, Elle och konst eftersom hennes pappa är konstnär förutom klockfantast. Antagligen kommer hennes mor och kanske moster på besök på höstlovet, Niklas kommer med all säkerhet också någon gång!

Over´n out, to the bed!

Redy to take off!

Publicerad 2009-09-15 11:37:46 i Expanding Reality,


Det är dags att ge sig av, nu är allt packat och klart, har spenderat förmiddagen med Fredde, nu ska vi laga lite lunch före resekompis Linnéa och Niklas kommer och hämtar mig och den blå väskan då det bär av mot Skavsta! Väl framme på Stansted möts vi (förhoppningsvis) av vår mentor på nya skolan, Jeremy. För att komma till vår lägenhet ikväll ska vi kontakta ngn vakt och bli insläppta eftersom vi kommer efter kontorstid. Vi vet inte mycket om hur dagarna kommar att te sig såhär i början, självklart vill vi åka ner till London för att  spankulera och shoppa. Morgondagen kommer iallafalla tt ägnas åt att skriva kontrakt, fylla i skolpapper och få mycket info om allt.

Nu känns det kul, spännande, förväntansfullt och en del nervöst!

1 dag kvar för imorgon ÅKER vi!

Publicerad 2009-09-14 14:58:33 i Expanding Reality,


Det börjar kännas nu, avresedagen är IMORGON, förberedelserna pågår för fullt, växla pengar, samla papper, kopiera pass m.m. Men jag skjuter såklart på packandet in i det längsta... Det är inte odelat kalaskul att åka, även om jag ser mycket fram emot vår englandsvistelse med allt som kommer att hända! Jag kommer ju att sakna Fredde så himla mycket, men han kommer och hälsar på, förhoppningsvis redan i oktober! Han är en riktig pärla som är bra på att komma och hälsa på under mina små äventyr. 3 månader, 12 veckor, det är ett tag, men jag bodde i Sthlm längre... dagarna kommer säkert att gå så snabbt så man kan knappt ana.

Mmm så ligger det till, det blir tufft att säga hej imorgon...






Go-west-flyttfest

Publicerad 2009-09-13 15:50:51 i Festligaplaner,


Nu är vi avfirade och klara för avfärd kan man säga, lyckönskningar och skålar är uttdelade! Vi fick en bra kväll med middag, bål, mjölkpaketleken, en hel del öl, dans och sånt som är bra! Fredrik fick sig minst sagt en rejäl överraskning när jag bad honom springa ner på parkeringen igårkväll mitt i matlagningen... För där stod ju Glofen med Packis och Dag som kört rally upp hit för att vara med på flyttfesten! Wihoo, vilka toppengrabbar! Nu har de åkt tåget hemåt igen, det var en blixtvisit kan man säga.

Vi har röjt en del och ska ta tag i tvättandet nu. Det är en aktivitet jag inte kommer att ägna mig så mkt åt framöver, åtminstone inte i Plysarens tvättstuga! Känns kul och bra, cause london is calling!




Vilken kväll, vilket ös!

Publicerad 2009-09-12 13:41:24 i Festligaplaner,



Igårkväll var det äntligen fredag igen, det är en skön känsla att gå ifrån skolan en fredageftermiddag, stämningen är munter och det känns som ett enkelt val att ta en sväng om stan på vägen hemåt.

Vi var bjudna till Knäppingsborgarna på middag senare för att häva lite öl i goda vänners lag, äta en god pizzamiddag och sedan svänga allt vad vi hade på Hugos. Det blev riktigt trevligt, det märks inte minst på Freddie som fortfarande sover med skallabank! KOnstaterade att de hade ett kalasbra dansgolv igår men ultrablandad musik, från Ebba Grön till Elvis, det säger inte lite det..!

Nu ska jag fixa och förbereda inför kvällens Go-West-flyttfest som innebär en middag med Linnéa-resekompis och co, en rejäl överraskning till fredrik och sedan några återställande öl! Vi siktar på ännu en trevlig partykväll!
Måste delge ett filmklipp där gänget sjunger Allways on my mind i ngn sorts kör... Hör och njut!





10 september 2004

Publicerad 2009-09-10 16:12:49 i Festligaplaner,


Det var nog ingen slump att det var fest på växlarevägen den kvällen, det var nog ingen slump att jag och Fredrik blev av med hela följet när vi senare kom till in stan för att festa vidare. Antagligen var det heller ingen slump att både 4:an och 558:an gått långt innan vi kom till resecentrum den natten.  

Det var nog meningen att vi skulle ta taxi hem till Kulltorpet och att vi även nästa och nästa och nästa helg skulle ses och spendera fredagskvällarna tillsammans på bl.a Hässlebaren. Det var nog menat att vi skulle hänga ihop, ta studenten och åka på chevaflaket tillsammans och sedan spendera så många dagar som vi bara kunnat tillsammans...

Det har alltså gått 5 år sen jag, en lördagsmorgon, kom ner för trappan på Tobakslyckan och Marie ropade: Hej Emma! Det är också 5 år sen Fredrik snabbt pep genom köket på Kulltorpet en annan lördagsmorgon. Vi har haft så himla mycket kul tillsammans under de 5 år som varit och dagarna har verkligen gått fort! Jag njuter av varje dag vi är tillsammans; för Fredrik är det BÄSTA jag vet, han är en tokbra kalaskille!

Jag älskar dig!


090909

Publicerad 2009-09-09 20:54:06 i En vanlig dag,


Kul datum och sent i eftermiddags fick jag äntligen loss tummen och nu SKINER HELA VÅR MANSION! Det är härligt med nystädat, lister och dörrar är hösttorkade, kalasfint! Är inte ofta de e såå segt att komma loss med städandet som nu, är väl lite sommardåsig.

Idag va ja i skolan en timme på morgonen sen tröttnade jag och satte mig här hemmavid och knapprade lite, egentligen inte på rätt grejer men ändå fick jag en del gjort! Sedan har vi varit på ännu ett avstämningsmöte på skolan, nu är det alltså även klirat med vårt examensarbete så att vi kan få ngn finess på det over the sea! Tänk, på fredag börjar jag och Ola skriva på EXAMENSARBETET, det känns ju inte klokt, det borde ju betyda att utbildningen närmar sig sitt slut..!?

Wihoo är även full av förväntan nu när det bara är 6 dagar kvar till avresa från Skavsta, ojoj, fick iallafall mejl av Jeremy idag, han lovade att hämta oss på Stansted och sedan kommer han att vara vår mentor på plats, det känns skönt med en del besked. Kom på att det kanske kan va bra att gå ngn kurs i engelska också, håller tummarna att vi hittar en så kan vi snacka med riktigt dejlig accent sen! :)

Over n´ out my dear!

Här kommer film!

Publicerad 2009-09-08 22:39:43 i Festligaplaner,


Oj vad kvällen gick snabbt! Såg just att jag börjat 8 imorron så detta blir mikrobligg. Idag har vi iaf bjudit in till vår "Go West-flyttfest" på lördag och så va vi hos internationella koordinatorn och har stämt av det sista inför avresan. Det känns helt otroligt att det redan börjar bli avfärdsdags, skrev ju precis ansökan för att nomineras! Jaja det är sant iallafall och vi ser fram emot resan mycket just nu!

Här kommer några läckerbitar:



Ingen vanlig dag.

Publicerad 2009-09-07 22:15:59 i En ovanlig dag,


Men nästan... lite sovmorgon, skola, sedan träff med Nina. Vi gick på bio efter att ha fikat på Ninas favvohak McD, G-FORCE, det va en höjdarfilm, helt klart sevärd! Bra gjord, vettig handling och kanonskämt, Disney vet va de gör! När vi kom hem med spårisen hade Freddie kockat falukorv i ugnen med mos och sen ringde vi och grattade svärmor som bli ännu ett år äldre idag. Grattis! Förresten hann ja även shoppa 5 par solbrillor på stan, det kan behövas att man hittar såna fynd för 15 kr när man har en så hög omsättning på dem som jag. De senaste två veckorna har jag gjort av med två par, men nu ligger jag ju + på kontot igen!

Nu ska jag bara kolla in flygbille tills att vi ska hem och tentera sen blir de bums i bingen- som vanligt.



http://www.youtube.com/watch?v=EMZ4XvlPX_E



Tillbaka i mansionen.

Publicerad 2009-09-06 21:05:26 i Festligaplaner,


Vi har just landat in här hemma igen efter årets lääängsta tågresa, intercity is´nt the shit! Men jag fixade årets ROLIGASTE när vi hoppade på tåget i Hässleholm (mot Nässjö, Norrköping och Stockholm), ringde Pär och sa tydligt: "Nu är vi på tåget till KÖPENHAMN, vi är väl där om ca 1,5 timme, var ska vi ses? På Bryggeriet?... det blir bra, ses, puss haj!" Vid det laget, när jag la på hade 5 huvud av omkringsittande passagerare vänt sig om och två damer förklarade vänligt att detta är STOCKHOLMSTÅGET! Han som satt brevid muttrade "Åh detta är ju fel tåg då!" och en annan vänlig dam kom och upplyste att vi kunde byta tåg i Alvesta och prata med konduktören. Hmm, vilket brye tåget har, jag sa inte att vi var på väg till Köpenhamn sådär direkt, de visste ju inte vem jag snackade med, om jag kanske ville lura ngn, eller bara va lite tokig..?! De ville nog mest bara vara vänliga medmänniskor och hjälpa förvirrad skåning på väg upp i småländskahöglandets skogar! Sen fick jag låtsassova förbi Alvesta så att de inte skulle be mig byta tåg till annat, södergående. Se där, vilken resa va!?

Vi har ju varit i Skåne för att fåra bröllop, det va tokfint, en riktigt trevlig fest och ja, munter tillställning, alla va fina och de va kul till långt in på småtimmarna som sig bör! Bilder kanske publiceras såsmåningom, när vi packat upp väskan och hittat kameran. Nu ska jag snabbt slita mig till telefonmöte med min utskottsgrupp där vi ska samla förbundets tänk kring rekrytering!

Adios!


Tokeförkyld.

Publicerad 2009-09-03 20:13:56 i En vanlig dag,


De e så supertradit att ha åkt på en sån dängförkylning! Efter preppande med alvedon och mycket sömn har jag donat med inlämningar till skolan, mejlat rundor, grosseryshoppat och framförallt KÖPT SKOOOR! Åh de e så dejliga (faktiskt t.o.m danska)! 
 





Osså lite film... :) Vilken kalasidè!

Let´s have a back to school beer!

Publicerad 2009-09-02 23:51:07 i En vanlig dag,


Här va de tomt på bloggar några dagar, vi har haft fullt upp me skola och annat. Ikväll är grabbarna på besök, Eric, Mackan & Ras, vi dricker lite öl och lite grogg för att fira hemkomsten till stan igen. Ja, imorgon blir det till att sova ut och sedan handla lite mat och dull, på fredag ska vi ju till Skåneland och lämna bilen, sen går vi på bröllop på lördag! Idag håller jag på att gå in skorna för fullt samtidigt som Fredde underhåller gästerna med Rubiks magic och mirror!

Första raden, (eller typ ngn av de första...) på denna låten är den bästa:

 



Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela