Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Kort uppdatering.

Publicerad 2010-05-31 20:44:16 i En vanlig dag,


Hänt sen sist: en hel drös olika saker!

- Åkte som bekant i lördags morse till Halmstad för att träffa Svenska scoutförbundets kommunikationsutskott på möte. Vi hade trevligt, pratade mycket, planerade en del och var rätt produktiva stundom. Käkade även gooooa ribs på kvällens bjudning!

- Jag hann besöka och sova över i Ninas nya lägenhet i Halmstad, riktigt mysigt!

- Efter mötet fick jag årets tokigaste idé och åkte med Nina & Stoffe till Vittsjö där Lilli hämtade mig! Vi åkte till Klabbarp och kollade på Amandas vårshow. Mamma blev minst sagt överraskad på morsdag!

- Hemma på Kulltorpet lagade jag och Lilli morsdagsmiddag med såväl sparris och parmesan som grillad ryggbiff från vattenriket och kunga-bröllopstårta med jordgubbar!

- Idag kom jag till Norrpan blott en timme sent, cyklade snabbt till skolan och presenterade uppsatsen. Jag och Ola är riktigt nöjda nu och tackar för oss vad gäller uppsatsande!

- Framåt kvällen körde vi till Max och käkade för att hinna med före jag och (andra) Nina skulle på kontaktpersonträff med tipsrunda och korv. Och här är vi nu: bloggande och strax sovande! Det tar på krafterna att resa landet runt och överraska!

Godkänd Emms.

Publicerad 2010-05-28 15:34:10 i En vanlig dag,


ALLT är nu godkänt, även uppsatsen! Nu ska bara poängen ramla in i ladok sedan är det jag som skickar ansökan om examensbevis och därefter ansöks det om yrkeslegetimation! Jag och Ola har även snickrat ihop en poster till vår presentation av uppsatsen på måndag. Det börjar kännas som sommarlov och det känns riktigt bra!

Om en stund ska vi bege oss till Visualiseringscenter C, det är något forskningsprojekt eller nåt ställe där man ska visa forskning och sånt... Hur som helst så har jag Fredde o Rasmus köpt biljetter för att gå på sk dompremiär ikväll, det är någon form av exeptionell bio. Filmen varar bara en halvtimme och handlar om rymden, ska bli spännande att se vad de har meckat ihop! Förresten så är det en föreställning som håller kunglig klass för Carl den XVI Gustav var  där igår och inveg!

http://www.visualiseringscenter.se

Senare ikväll, precis före läggdags ska vi till Knäppingsborgarna och hjälpa Nina att packa släpet för imorron rullar hennes flyttlass mot Halmstad! Och jag ska få åka med dem för jag ska på kommunikationsutskottsmöte i Halmstad imorron! TIFN!

Sista inlämningen- check!

Publicerad 2010-05-27 12:11:18 i En vanlig dag,


Wow, det känns kul att ha skickat in sista inlämningen till skolan. Nu är kvarvarande göromål lätträknade; en basgrupp, ett kommunikationsseminarie och en posterpresentation. Det passar riktigt bra med några soliga dagar nu! Det är dags att ta lunch sen bär det utåt!

Skyltmax

Publicerad 2010-05-26 20:17:22 i En vanlig dag,


Har just beställt namnskylt hos Skyltmax, frakten är fri och de bjuder på skylten om man bloggar om dem så här kommer inlägget! Alla bloggare kan beställa såhär så kolla in www.skyltmax.se

Kolla även in deras systersidor: 

http://www.aktiebolagnu.se

 

http://www.aktiebolagnu.se/lagerbolag



Ingen träning.

Publicerad 2010-05-26 19:53:25 i En vanlig dag,


Idag gick jag inte och tränade. Jag hde planerat att köpa mig ett 10-kort såhär inför sommarspurten och träna lite nu när det ändå är så lugnt i skolan. Men jag har ingen lust att gå till gymmet... Träningen skippas för nu, jag fortsätter mina morgonpromenader istället.

Förresten känns det som att jag fått bra motion idag när jag typ cyklat landet runt. Till och från skolan några rundor, sen till Vrinnevi för att lämna blod och sen till stan och hem och tillbaka till stan. Det man inte har i huvudet får man ju ha i pedalerna! Skulle egentligen lämnat blod imorgon men det kom ett meddelande i röstbrevlådan i morse att de hade akut blodbrist och behövde påfyllning snabbt! Min första tanke var: självklart jag sticker direkt! Andra tanken var: jag kan ju bara ge 5 dl... Men men, det är alltid något man bidrar med och det positiva är att alla kan ta emot min blodgrupp O+ (tacken blir i gengäld att jag bara kan ta emot från de med O+). 

Ps. jag vill uppmana er alla som kan, att bli blodgivare, det är en kalasbra och riktigt viktig sak! www.geblod.nu

folkhälsocykeln Cresent
Det är en rackarns bra cylle jag har!

Emms goes makrophoto at Östgötaleden

Publicerad 2010-05-25 19:56:32 i En vanlig dag,


Idag blir det bilder från mitt senaste fotoexperiment. Det gick sisådär att makrofota i helgen, men jag tycker det blir såå fint när det blir bra så det är bara att fortsätta öva. Fick iallafall några fina bilder över lag! Nya kameran är kanonbra som ni ser!


Snacka blåbär!


Mossigt.


Halvmakro...


Bästa kängan!


Inte en kotte...


Vybild från lunchpausen.


Vybild från utsikt.

3 veckor kvar

Publicerad 2010-05-24 19:49:07 i En vanlig dag,


Måndagarna kommer snabbt och veckorna går minst sagt snabbt. Sjuksköterskeutbildningen börjar närma sig sitt slut, idag är sista examinationen genomförd, det gick bra! Pedagogiken är godkänd och imorgon lämnas uppsatsen in för sista gången. Såhär nära en kandidatexamen har jag nog aldrig varit... wow det känns rätt spännande faktiskt!

Idag har vi bokat vår semesterresa, alltså tågbiljetter mellan Norrköping och Abisko Turiststation, det ska bli såååå himla dejligt att åka till Norrland i sommar!



Utedag.

Publicerad 2010-05-23 12:33:50 i Festligaplaner,


Vilken härlig och bra lördag vi fick!
Klockan ringde supertidigt, vi tog bussen till Graversfors och började vår vandring på Östgötaleden. Det var soligt och fint med mycket mygg och djur. Och så såg vi en ORM! Vi konstaterade båda att vi måste bättra på våra kunskaper om hur vi gör i sådana skräckiga situationer med närkontakter med vilda djur inför sommarexpeditionen!

Vi lunchade vid en sjö och gick sedan till Kolmårdens station i Krokek där vi trötta bordade bussen efter knappt 20 km vandring. Det va fint väder i stan när vi kom hem så vi bokade in grillning med gänget i parken. Kalasgott med korv och skumpa! Vi satt i det gröna länge och väl innan vi drog hemåt och fortsatte minglet in på småtimmarna. Tack för en kul och bra kväll!

Nu blir det pluggande och ikväll tvätt och studiecirkel. Återkommer med photosession senare!

Uppsatsens sista del

Publicerad 2010-05-21 15:40:18 i Festligaplaner,


DÅ: Vi jobbade tappert och gnetade vidare dag för dag med uppsatsarbetet, det snöade och stormade, vi frööös typ varje dag! Här håller resultatet på att analyseras. Vi ändrade ord och meningar, ändrade tillbaka och ändrade igen, tog bort hela kapitel och la till nya, sökte artiklar och granskade utav glatta livet! Det var då det...



NU: skålande i skumpa på en grön gräsmatta med gott om sol! Respondentskapet är check, uppsatsen är godkänd med ändringar! Författarna Bauer & Gerdin är mycket nöjda och lämnar stolt in verket på onsdag! Tack för ett riktigt gott sammarbete och en dejlig slutprodukt!

Firande i all enkelhet!

Publicerad 2010-05-20 12:22:18 i Festligaplaner,


20:e maj och årets 140:e dag, vi passar på att fira 140 dagars förlovning (och min mellannamnsdag) med teaterbesök ikväll. Det blir Stand Up med Anders "Ankan" Johansson och Thomas Järvheden, det kan ju bli riktigt bra!

Näst sista inlämningen är klar och inne, nu ska bara seminariet övas in så det rullar på bra och låter vettigt. Det känns som att jag har hittat ett bra upplägg så håll tummarna!  Skönt att känna ett uns av frihet såhär när dagarna annars kantas av dead lines och stuff som ska bli klart ASAP!

 

Rullar på.

Publicerad 2010-05-19 19:10:51 i En vanlig dag,


I morse när vi gick på morgonpromenad var det 17 grader varmt, wow, rena sommarvärmen men det är mulet och åskskurar så man har inte så mycekt för det. Har suttit vid datorn hela dagen och hållit på med förberedelser för måndagens seminarium (som är det sista examinerande vi gör på denna utbildningen)! Fredde har också varit ledig, de har det enormt lugnt med sin uppsats, väntar på att lämna in och respondera på den bara.

Nu ska jag lägga upp lite på tradera, känns smart att sälja sånt som ändå är för stort. :) Förresten kom vi på en toppenidé vid middagen (varmröktlax!)! Att vi skulle kunna bygga en väggfast/on demand soffa i rummet i Åhus, det skulle direkt lösa problemet med att det inte går att få in någon genom dörrhålet... Men hur bekvämt blir det egentligen? En sak är säker, vi har både designer och arbetskraft klart om idén ska träda i verket!

Opponentskap- check!

Publicerad 2010-05-18 20:12:19 i En vanlig dag,


Idag var det alltså vår tur att opponera på en c-uppsats med titeln: "Beröring - en kärna i vårdandet av barn", det var spännande och vi var båda laddade inför vår timmes showtime! Det gick riktigt bra och såväl examinator som handledare och författare var nöjda efter vårt möte. Efteråt var vi fortfarande så laddade så att vi gick hem, lunchade lite ochgick sen igenom förbättringar på vår egen uppsats. Nu ska den bli top noch inför fredagens respondentskap!

Det är redit kvalmet idag, typiskt varmt och klibbigt, såhär ska det ju va på sommaren och inte mellan maj-regnskurar! Fredde kubar här brevid, jag gör också en och annan lösning då och då... detta efter att ha konstaterat att jag ligger sisådär 40 sekunder efter på varje lösning i jämförelse med båda systrars första tävlingsresultat! Nu blir det till att ligga i hårdträning! :)

Bilder från Karlstad Open 2010 finns här: https://sites.google.com/site/brorssonf/home/bildgalleri

WCA ID: 2010BAUE01

Publicerad 2010-05-17 20:02:44 i En vanlig dag,


Hehe det är sant, jag har ett alldeles eget WCA id (alltså registrering hos world cube association), detta efter att jag igår ställt upp att tävla i Rubiks kub (3x3) i Karlstad Open! Jag tog hem jumboplaceringen med längsta tid i genomsnitt med 1 minut och 46 sekunder för de fem lösningarna. Till detta kan nämnas att snabbaste lösningen av Simon Westlund var 9,97 vilket är nytt SVENSKT REKORD!  

För övrigt var helgen riktigt kul (eller kub so vi säger!)! Det va roligt att träffa kubarna igen och det blir mycket skratt under dagarna! Fredde fick silvermedalj för att ha en snittid på Rubiks magic på 1,81 sekunder, stort GRATTIS! Det sattes en del rekord i olika grenar:

3x3 - singel           9.97           Simon Westlund           
3x3 - snitt           12.17           Simon Westlund           
3x3 multi BLD           7/8 54:23            Viktor Elinder           
Megaminx - singel           1:02.59           Simon Westlund           
Megaminx - snitt           1:06.13           Simon Westlund




Efter att ha vaknat till liv, packat upp och lämnat syster på tåget blev det till att plugga några timmar. Klockan tre hämtade jag Nina och så körde vi till badhuset! Vi har skuttat och plaskat hela kvällen, det är faktiskt ett rätt kul bad med strömmar, bubbel och en grotta! Tur att Fredde hade flintasteken grillad när vi kom hem, man var rätt hungrig efter bandandet!


Karlstad Open 2010

Publicerad 2010-05-14 13:00:10 i En vanlig dag,


Väskorna är strax packade och klara, större delen av kubsamlingen är lastad och allt är smort och putsat. Kl 15.20 kommer Amanda med tåget, då hämtar vi henne och sen kör Glofen oss mot Värmeland. Det blir alltså två dagars kubtävlingar i Karlstad, det ska bli kul att träffa kubarna igen, det var ju ett tag sen! Och hå ska vi hålla tummarna, Fredde är som sagt i riktigt bra form och det finns chans på fiiina resultat!

Här får ni se två foto-kub-experiment:



Päran tänkte nog: nu ska jag baskemej lösa kuben!


Låååång slutartid och snabb kubartid!

Hälsorapporten

Publicerad 2010-05-13 19:29:08 i Expanding Reality,


Nu har det hälsocoachats i 17 veckor här på Bråbogatan, det mätbara resultatet fram till nu är 8,5 cm! Våg har vi ju ingen men en hint sen förra skånebesöket talar för ca 6 kg, det kanske kan stämma?! Hur som helst shoppade ju jag och syster jeans förra veckan, jag valde strl W 30 denna gången. När vi kom hem såg jag att jag ju hade ett par i precis samma modell sedan förra säsongen dock i strl W 32! Yeeeey, där har vi det svart på vitt!

Hälsolivet rullar på, det börjar kännas som vardag om det är en naturlig del att välja bort kolhydraterna. Jag trivs mycket bra med att äta mer grönsaker och skippa det andra, saknar verkligen inte pärorna- inte så länge man får ta del av såsen i alla fall! :)

Uppdatering.

Publicerad 2010-05-12 20:51:15 i En vanlig dag,

Skolarbetet rullar på, det är tur att veckorna är lätträknade nu, det ger motivation och en vilja att leverera med gott resultat! Igår fick vi tillbaka NKSE-tentan, 36 av 50 poäng, långt ifrån full pott men också en bit från 33 poäng som var gränsen för godkännandet! :) I eftermiddags drog vi igång arbetet inför opponeringen på en uppsats som handlar om Beröringens betudelse i vårdandet av barn, intressant men uppenbarligen ett svårbearbetat ämne.

Nu efter en liten kvällspromenad ska vi bänka oss till Efterlyst (programmet för förvedna och andra med för mycket fritid!) och provsmaka mitt bakexperiment där jag tagit två googlade Kladdkakerecept och tagit det bästa från vardera. Ekvationen är enkel gott + annat gott= himla gott! Förhoppningsvis...


MixGIkladdekagan.


                                

Eric & Mackan laddade för opponering igår, jag och Ola kommer att var MINST lika nöjda med att få inta den rollen!

Shoppalong!

Publicerad 2010-05-11 21:11:46 i En vanlig dag,


När jag tyckte att det var färdigpluggat för dagen bar det hemåt och sen käkade vi middag; "hänt i veckan". Därefter begav jag mig till affären för att shoppa lite mat och kolla på nya brallor. Byxor är ett stort behov, i morse provade jag igenom hela garderoben och de passar bara inte! De är pösiga och ser ut som något- ja jag vet inte vad de liknar, de är för stora helt enkelt! Det är så att säga ett angenämt problem (att ha för stora byxor) och desto bättre är det när jag nu hittat två nya sommarfina par, ett par vita jeans och ett par chinos i perfekt studentikos prisklass! Dejligt!

Nu blir det en liten stunds plugg före läggdags. Man kan säga att vi har häcken full såhär i slutet av utbildningen, mycket som ska färdigställas och lämnas in och där är tusan examinationer inom varenda område! Men det är över om på PRICKEN 1 månad, den 11 juni!

Det rullar på.

Publicerad 2010-05-10 19:46:44 i En vanlig dag,


Efter många veckors praktik är det nu tid för några veckors traditionell skola igen. I morse var jag på ännu en framläggning av en c-uppsats, det ska bli riktigt spännande att själv få vara respondent såsmåningom. Att vara opponent verkar dock mer krävande, det blir en större prövning, men det ska nog gå vägen även det! 

Planerna inför examensfirandet fortgår, det är kul att planera och nu börjar vi få en bra bild och fin plan för spektaklet! Fredde kubar på högvarv nu, i helgen åker han, jag och Amanda till Karlstad för tävling. Det ska bli kul att träffa de andra kubarna igen och jag tror att Freddie har chans på riktigt bra resultat! :) 

Axplock av bröllopsfix.

Publicerad 2010-05-09 20:21:13 i En vanlig dag,

Hemma från en helg i huvudstaden med styrelsearbete. Fredde hade lagat fiiiina Wallenbergare när tåget kom till stan, smarrigt. Om Victoria och Daniel vill kan de snart arrangera hela sin bröllopsfest med artiklar som pryds av deras egen bild. Atteraljerna är många och uppfinningsrikedomen kring souvenirer m.m är stor inför det konglige bröllopet. Jag tycker det är så charmigt med all uppståndelse och allt som skrivs inför detta sk. sagolika bröllop. Heja kungahuset! Här är ett urval:



Officiella servisen från Rörstrand.


Lådor.

Sex glas i olika former och storlekar från Rejmyre glasbruk i Finspång Foto:Rejmyre glasbruk
Glas från Rejmyre.

Kronprinsessan Victoria och Daniel firar ett år av kärlek!
Chokladask med foto.


Och så en disktrasa!

Rullar fram.

Publicerad 2010-05-08 11:29:18 i En vanlig dag,


Rullar strax in på Sthlm C, där lastar vi om till tunnelbanans röda linje och åker till Telefonplan, på "Tellus" håller sen förbundsstyrelsen möte hela helgen. Ska bi kul att ses igen, det var två månader sen nu! Vi har en späckad agenda och det blir spännande att se vad vi kommer fram till, just tänk och diskussioner kring framtiden känns stort och kul just nu. :) Bilden visar kungens födelsedagspresent (inte i år) från Scouterna, som han bad oss att förvara åt honom tills vidare, tack för det! - En ära säger jag! (Och ja, kungens (brons)byst finns med oss under mötet!)

Ps. konserten igår var ingen extrem höjdare, den kändes rätt långsam faktiskt men de sjäng stundom fint i kören iaf!

Finfredag.

Publicerad 2010-05-07 17:18:46 i En vanlig dag,


Sista passet i Finspång är över, ja hela utbildningens praktik är över, precis som sista delen av NKSE (Jag ocg fick 4:or hela vägen!). Härligt! Ikväll blir det konsert med SKÖN som är Norrköpings studentkör, temat är På Spåret så det låter helt klart spännande! Liten uppdatering i kalendern:

- bjuda in till examensfest och planera densamma
- praktisk NKSE-examination den 7 maj
- 4 dagars Finspångspraktik
- två KUA-pass
- besöka Skåne över valborg
- granska 2 pedagogikpaper
- NKSE-teori
- basgrupper
- pedagogikpaper
- 2 seminarier...

- hålla omvårdnadsseminarium och lämna in material i god tid
- genomföra kommunikationsseminarium
- opponera på en uppsats 18 maj
- respondera på vår uppsats 21 maj
- granska 1 rapport
- göra och hålla posterpresentation
- gå på examensmiddag 2 juni
- utvärdera terminen och programmet 10 juni
- träffa kommunikationsutskottet i Halmstad 29 maj
- ha förbundsstyrelsemöte 8-9 maj

Lycka!

Publicerad 2010-05-06 11:53:57 i Expanding Reality,


Lycka är att ha klarat utbildningens sista tenta, resultatet är nu officiellt och inskrivet i systemet! Jag jublar och det är en sån lättnad! - Lättnaden är speciell eftersom jag fick utbildningens första tentaresultat hösten 2007 och konstaterade att den tentan var underkänd, kändes det som att det skulle bli en lååång och tuuung utbildning. MEN resten av tentorna har gått GALANT och alla har godkänts direkt! Yeeeey så nu ska här såklart firas!

Vidare hålls tummarna nu för Fredde som just begett sig mot tåget för att åka på anställningsintervju i Stockholm. Han är rätt nervös kan jag intyga men det kommer att gå galant, han klarar det- det vet jag! Mmmm, slutspuretn på våren börjar göra sig gällande och med den kommer examensdagen, & äntligen är det strax dags för sommar igen, Åhus och Handelsbaren here we gooo!


Valborg 2010 photosession.

Publicerad 2010-05-05 21:18:43 i Festligaplaner,


Premiärturen med Freddies Nikkon d3000!


Kamerans FÖRSTA BILD: På väg mot Skåne!


Hemma! Här är mini.


Valborgsvärdinnan: bästa U-B!


Lille Otto


Emms & gudfadern


Morbror Mangeb


Pinntäljning med Mos-maj & Pär


Häng i skjulet i väntan på brasan


Eldarpär


Äntligen korvdags!


Tack för festen!


PS här är Freddes bäste fototrix:


Något att fira.

Publicerad 2010-05-05 17:21:02 i En vanlig dag,


Ett utebilvet mejl, det verkar betyda att jag inte ingår i den skara som fått ett meddelande om underkänd NKSE-tenta idag... Verkar som att jag faktiskt KLARAT DEN!!! Yeeeeeeees! Sista salstentan bland de 180 högskolepoängen är CHECK! 

Den med inga bilder.

Publicerad 2010-05-04 13:36:30 i En vanlig dag,


Hepp, Fredde hann tömma kamerakortet till datorn så jag hittar inga bilder nu när ja tänkte fixa det. Nåväl, syster donar och styr med sin packning och allt, hon ska strax ta tåget mot Estockholmo, då beger jag mig till Fimpan såklart. Har hunnit plugga liiite idag, ena bedömningsuppgiften är klar så det rullar på. Efter denna veckan börjar saker och ting avslutas på riktigt, men först ska vi invänta morgondagens tentaresultat...

Huuuu.



Hemma med halmen.

Publicerad 2010-05-03 20:31:40 i En vanlig dag,


Vi landade i Norrpan i gårkväll vid kl 22, och då hade vi även med oss en besökare i lasten. Syster mellanlandar här på väg mot Sthlm. Såklart blev det morgonpromenad först och sen satte vi igång med dagens bestyr som mest handlade om att gå på stan och kolla in läget och sedan hänga med Nina. Vi hann med en runda på Ingelsta & Maxi också, Nina är en kanon-scannare och Lilli är en kanon-vagnchaffis!

Nu ska vi strax ta tag i chokladparfaiten och slappa i soffan, imorgon blir det praktikdags i Fimpan igen. Imorron kommer det nog även lite fiina Nikkonbilder från Freddes mästerverk!

Skånerapport.

Publicerad 2010-05-02 13:04:32 i En vanlig dag,


Morsning! Här komemr blogg från Fjälkinge och svärmors dator. Fredde är där nere och styr med lådor och kartonger som han rensar och sorterar i inför flytten. Den 1 juni går flyttlasset från Megaliten och in till stan så detta är sista gånen vi hälsar på här ute! Men flytten lär gå hur bra som helst för jag känner ingen med så bra rutiner på att flytta och packa som Marisan, hon är kanon!

Vi är väl lite sletna idag, ÖV firades rätt rejält i Tollarp igår, det var en kalastrevlig och bra fest- han kan han, hela Tollarp brukar kunna få till rätt rejäla fester! Tack för skjutsen kompis förresten, det var en del diskussioner om vem som var äldst av mig och Linnéa och om vi var polare som de sa..! Som vanligt gissades det att hon var minst 24 år och jag typ 22. Haha!

Förresten var valborg också en trevlig tillställning på Qvarna hos Morfar o co. Det var full rulle, jag körde dock, men vi sjöng, skålade och eldade såklart. Det var nog ungefär 8 år sen jag firade valborg där, men innan dess har jag gjort det så länge jag kan minnas, ungefär sen 1986! :)

Och the biggest news: Fredde har köpt/fått födelsedagspresent en superfiiiiin och flashig ny digital systemkamera, den är cool och tar så himla bra bilder! Såklart kommer ett rejält photosession med best of the best senare. Håll ut!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela