Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Jamboree på gång!

Publicerad 2011-07-21 22:15:35 i En vanlig dag,

För varje dag växer Jamboreen fram mer och mer, det är häftigt att se och svårt att förstå hur stort det komemr att bli när vi bygger upp världens största Jamboree!

Igårkväll efter kvällsfikan passade jag på att hjälpa Linnéa och Johan som jobbar i köket, vi diskade 1000 kuvert, det tog typ en timme, och vi hade tre stora diskmaskiner till hjälp! Det är kul att få sådana merite rpå ett läger, det är inte ofta man får in så bra teknik på diskens löpande band. :)  

Artikel om uppbyggnaden och några väl välda citat hittar ni här: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1514804/Snart-ar-Rinkaby-redo-for-invasion.html

Check in - check!

Publicerad 2011-07-19 23:24:38 i En vanlig dag,

Nu har jag checkat in på World Scout Jamboree och blivit taggad med ett armband. Har jobbat på fältet hela dagen och det var såklart full rulle direkt! Det har kommit 555 personer och imorgon kommer lika många till. Lägerområdet är som 800 fotbollsplaner. 9 olika religioner och trosuppfattningar finns representerade.

Imorgon ska vi sova på fältet, i nya tältet, ooh vad spännande! Over´n out, gonatt!

Håll nu span i tidningar, radio och TV för det komemr rapporteras om WSJ det är en sak som är säker!

Himmave, Svedala.

Publicerad 2011-07-17 22:09:05 i En vanlig dag,

Då har vår semester nått sin ända. Vi fick en bra lördag men en heldag vid polen före avfärd hemåt och vår ankomsttid hem kl 03.30. Vi har tagit  det slapp idag, jag har pratat mycket med Fredde! Och så bjöds det på middag på LBG, himla trevligt! På hemvägen passade jag på att fika lite hos farmor också, det var också trevligt såklart!

Nu blir det läggdags efter lite rosévin, bra semesteravslut, och vad kul det var att träffa andra halvan av familjen igen! Tack för en tokbra vecka!!! :) Vi gillar´t!


Flyter, solar njuter!


Pedikyr på turksalong.


8 nypedikyrade fötter.


Sista rycket vid poolen, bad och solande!


Eftermiddagsfika.


Avfärd hemåt.

Semesterchill!

Publicerad 2011-07-15 19:30:48 i En vanlig dag,

Nu märks det att vi varit iväg en vecka, vi är alla coollugna och liffer så slappt så slappt hela dagen. Det mest ansträngande idag var att hoppa upp från poolen. Vi kollade lite på marknad efter badandet och nu är det åter igen middagsdags. Ikväll underhålls vi på hotellet med turkisk afton, typiskt turistajippo!

Imorgon beger vi oss så hemåt igen, det har varit en fantastisk vecka och vi har njutit och solat och svettats i stora lass! Svettas gör vi morgon och kväll, det pärlar sig i hela huvet, då kallas man "Pärlan-Diamant Bauer"!


Påfyllning från baren igen, vi hämtar fyra och fyra åt gången!


Gullorna med backslick på pudan.


Lilian o Bertil ville vinka i bloggen!


Emms smileyface.


Lilli flyter o fotas.

Semesterresa!

Publicerad 2011-07-14 18:35:16 i En vanlig dag,

Efter en härlig dag på Alanyas strand, där dagens jobbigase aktivitet var att eftersöka Linnéas bakskor som försvann på premiärturen i vattnet, gick vi till hotellets salong och spa för att varva ner. Nu har jag och mor fått turkisk massage, ansiktsmask och upplevt Hamam. Linnéa är nyklippt, har fått brynen plockade och färgade. Johan har rakats med kniv och är himla stilig!

Ikväll ska vi nog fortsätta våra shoppingupptåg och leta fynd och pruta (och till slut eventuellt luras ändå!). Här är såklart mycket plagge och krims att köpa men vi har jugjort våra fynd också. :) 

Dagens citat: "Ska du ha lite cognac Göran?" Sa Carina till Johan när hon skulle bjuda honom på rom. Snacka totalsläpp, gissa om vi vek oss när Johan svarade "Ja tack jag tar gärna lite whiskey Karin!" 


Flyter i ringen.


Hoppmorsan.


Paddeljohan.


Klassiker-puss!


Glassfika i turistkvarter.


Införskaffade igår solskydd som sig bör, för 50+:are!

 

Semester!

Publicerad 2011-07-13 17:58:10 i En vanlig dag,

Det är redan kväll igen och vi har legat vid havet hela dagen. Man gör ju inte många knop här. Det jobbigaste vi gör är att gå i den heta sanden på stranden och det avhjälps ju lätt med flippisar. Nu betecknas jag som vändstekt, t.o.m fötterna är brända efter dagens flytande i ringen i havet. Har spenderat eftermiddagen i skuggan, minst sagt välbehövligt.

Ölen här heter Efes, den är inhemsk och svalkar bra. Merparten av gästerna på hotellet är holländare, polacker och fransoser, vi är ett fåtal skandinavier men vi har det bra. Det är ju rätt praktiskt när man tror att ingen fattar vad man säger! Strax ska vi upp till restaurangen på 7:e våningen, maten är bra vi tror det är inhemskt och jättegott. Varje måltid serveras ris, pasta och potatis i någon form, det är mycket olika sallad och röror ochhimla goda långkok, typ kalops på turkiska. 

Veckans citat: "Ta inte för mycket solkräm, då kan det börja koka!" Men solkräm tar vi, 20:an jag köpte är nästan slut och mitt röda resultat trots den vittnar ju om att solen är stark och skyddet klent!


Strandliv.

Gott att guppa i havet.

Syster tar det lugnare i skuggan.

Fru Storch i sin hatt! :)

Semesterdagar!

Publicerad 2011-07-12 21:32:09 i En vanlig dag,

Oh vad lugnt vi tar det hela dagarna. Ingen stress här inte. Vi äter när vi ska, mattiderna är i mångt och mycket överlappande så det går alltid att få sig något till livs. Nu kopplar jag av i lobbyn med en öl och lite nyhetuppdateringar. De andra är på rummet i annexet, ja vi bor i en byggnad brevid hotellet, men vi har det bra och där finns AC!

Vi poolade en halvdag och besökte sedan tisdagsmarknaden (utan den hade jag inte vetat vilken veckodag det är!) såklart shoppade damerna som galningar, klänningar, tröjor, byxor, skor, solglasögon, väskor, boxer och smycken! Vi har redan nu planerat en tur på stans bazarer imorgon kväll för pengarna är inte slut än. :) Och shopping är nog bra för våra kroppar för nu har både jag och Lilli skarpt röda toner över vår fram- respektive baksida!

Nu ska vi bara skriva några vykort också före läggedags, over´n out, gonatt från Turkiet!




Shoppare.


Ja bussen kör med öppen dörr, då går det ju snabbare att lasta i och ur.



Igår var vi ju ute med locals, det var en piratbar, Johanna och Pinar.


Vi dansade på piratbaren, en turkisk schtekdans.


Mor insisterade på att bli fotad vid hibiscusen, typ facebookbild...



Semesterfirare!

Publicerad 2011-07-11 17:58:26 i En vanlig dag,

Det har varit ännu en het dag här i Alanya. Vi har det riktigt bra och har legat vid poolen hela dagen. Vi alternerar mellan solsängen några få minuter, badringen, baren, madrassen och flytkorven. Ikväll ska vi in till centrum och träffa Johanna som bor här, spännande, hon ska visa oss lite sightseeing. :)


Poolplask.

Huvudfoting.

Bättre fokus...


Siesta.

Flytkorven.

Semesterhälsning!

Publicerad 2011-07-10 18:17:46 i En vanlig dag,

Vi har det riktigt varmt och skönt här i Turkiet! Vi har legat på stranden på förmiddagen och vid poolen på eftermiddagen. Det är härligt att bara ligga och blaga hela dagen. Och färg har vi fått förstås. Idag är det 35-37 grader ute och hög luftfuktighet. Vi svalkar oss med öl o cola om vartannat! :)


På väg mot badet!


På väg i hissen till sjunde våningens lunch.


Semsterbonnejohan.

Linnéa med öl o skvallerpress.


Undervattensfotograferingen kommer nog att utvecklas något under veckanl Den som lever får se! :)

Charterklar i Skåne!

Publicerad 2011-07-08 22:27:59 i En vanlig dag,


Efter en 8 timmars lång road trip från Scouternas kansli i Örnsberg till platsen för världens största Jamboree är jag nu hemma. Den hyrda lastebilen var riktigt ordentligt packad och alla kollegor hjälpte till att lasta den!  Det var kul att se fältet nu när det börjar arta sig där. Det byggt flitigt och för fullt, om 18 dagar är det dags! http://webcam.worldscoutjamboree.se/

Nu är så gott som hela resesällskapet redo för avresa mot Türkiet via Malmö! Hoj vad kul det ska bli vi är laddade för att all inclusivea en hel vecka nu!

Och förresten har Elin o David fått en liten son idag, häftigt!!! Grattis! :) Sen när jag kommer hem ska jag ut och gå med den i den rosa vagnen och det ska bli såå spännande. Vad kul för deras skull!


After work.

Publicerad 2011-07-07 21:25:49 i En vanlig dag,


Ja vad är väl mer passande än att avsluta kontorsjobbeveckan med en after work? Vi hittade ett bra ställe vid hornstull och ölen var billig, perfekt ju!

Nu ska jag packa ner det sista och sen är jag redo för en månad hemifrån och Fredde håller ställningarna här. Jag hoppas han kommer och hälsar på mig en visit och upplever lägret en stund också.

Over´n out och det är nu 19 dagar till världens största jamboree startar!


Status för vår välvårdade och välodade KRAV chiliplanta där nu första av totalt tre frukter har rödnat!

Packar.

Publicerad 2011-07-07 21:20:56 i En vanlig dag,

Onsdagsblogg:

Nu börjar väskan bli packad och klar, snart. Det är rätt segt att packa när man inte vet hur vädret blir och hur mycket av allt man behöver... Nåväl, det är bäst att ta rejält o sen fundera innan avresa från Krstd. Nya kameran är iallafall packad, så här ska det bli bilder i och ovan vattnet hela resan!

Vi har kollat på vad vi sak shoppa i tax freen o är nu laddade för avfärd. Fiint! Men först en dag jobb o en dag roadtrip mot Skåne. Förresten var det nästan så att Elins o Davids unge kom ut i natt, men den verka vänta lite o kommer väl senare i veckan istället. Oj vad spännande det är!

 

Det regnar.

Publicerad 2011-07-05 15:58:17 i En vanlig dag,


Oh en så gråmulen dag! Enligt rapport ska det dock vara soligt i sköna Skåne... Jag är snorig och passade på att gå hem tidigare när vi hade det lugnt på jobb idag. Ska ändå ha möte ikväll så det går på ett ut. :)

Har shoppat nya, snygga skor som jag håller på att gå in nu. De är väl de första Eccoskor som jag får skav av. men det är väl bara att gå vidare så de mjukas upp o slutar skava.

Nu ska ja rulla köttebullar i väntan på att Fredde kommer hem, sen ska vi ut o åka o jag hoppas kunna handla till vår resa. :)

LITE

Sommar sommar sommar.

Publicerad 2011-07-04 22:34:20 i En vanlig dag,


Vi har grillat ikväll också och Caroline o Mats var här på middag. Himla trevligt var det att träffa grannarna på kullen. Förrätten var som synes vår numera traditionella "En smak av midsommar".

Nu går jobbedagarna fort och jag räknar snabbt ner till fredagens avfärd mot Skåne och jamboree! Det är 22 dagar till funktionärerna kommer. från hela världen till Rinkaby. Innan dess ska jag ju hinna på semester också! Har packat ryggan och börjat på charterpackningen, den är rätt lätt, det räcker med några linnen och en bikini ju! :)



Grillsöndag.

Publicerad 2011-07-03 23:07:49 i En vanlig dag,


En sån chill dag. Vi har vandrat rundor på stan och shoppat lite på morgonen efter en rejäl sovmorgon! Sen kom kvällens gäster för att äta grillat m.m, det var väldigt trevligt och vi pratade en del om den tillkommande som ju levereras om ca två veckor. :)

Det känns som att det plötsligt blev läggdags nu!

 

Milen japp!

Publicerad 2011-07-02 22:23:07 i En vanlig dag,


Puh vad varmt det är ännu en dag. Vi pustar och lisder... Det är klibbigt och klistrigt av minsta rörelse, och öven om man leker förstelnad och inte gör något alls. Dagens kanske inte skarpaste var när vi gav oss up på ett löppass i morse. Jag har äntligen avverkat MILEN! Oh så bra, det är en fin slinga och nu är det bara att lva vidare och få upp farten också. :) Fredde sprang 14 km, han blev riktigt sleten... värmen tar hårt och det är svårt att komplensera all vätska man förlorar, det är ju litersvis!


Sen tog vi det lugnare, gjorde saffransglass och planerade SM i Rubiks kub tillsammans med Gunnar som kom hit. Vi hade trevligt och har smidit många bra planer. I september bär det av och ska koras svenska mästare en hel helg! Första utmaningen är nu att hitta en bra lokal för 150 personer i stockholm.

Over´n out, vi ska sätta oss i trädgården med ett glas och svalna lite nu när tempen sjunkit ute.

Bokat o klart.

Publicerad 2011-07-01 21:16:11 i Festligaplaner,


Sådär ja, då var plötsligt vår somriga solresa bokad och klar! Det blir Turkiet, Alanya med all inclusive från den 9:e Juli. Våra krav uppfylldes o då var det ju bara att boka. Dags att se över garderoben, reseförsäkring och sjukkortet i helgen då att allt är klart för avfärd om en vecka! Himla kul det ska bli! 

Der är ju himla skönt med fredag och det är väl årets varmaste och kvalmigaste dag, men vi har överlevt en hel het jobbevecka redan!





 

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela