Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Semester!

Publicerad 2011-08-12 22:10:52 i En vanlig dag,

Det är rätt skönt att va hemma igen, gött att strosa, ta det lugnt, åka en tur till stan och sen komma hem till Fredde.

Vi har allt packat o klart och nu ska det bli semester! Fy vad skönt och fy vad kul det ska bli! Vi tar en roadtrip och passar på att njuta av sköna Svedala, Jämtland, en bit av Norge och så tillbaka. Det är semesterplaner det! Det tog ett tag att bestämma sig men sålänge det är dagar kvar till avresa behöver ju inget huggas i sten. :) Detta blir nog en bra tur för oss, perfekt med både sightseeing, vandring och lite shoppande på det. 

Skål o god ledighet! Må gott, over´n out!

                                    

Jämtlandstriangeln på karta
                                          
Galdhöpiggen från söder

Jamboreeavslut!

Publicerad 2011-08-11 22:06:09 i En vanlig dag,

Oj vad de 12 dagarnas läger gick fort! Nu är nästan hela Rinkabyfältet ihoppackat, och allt återställt. De sista åker hem i slutet av augusti när allt är röjt. Avslutningsceremonin var succé! Vi underhölls av såväl hans majestät som Europe, Sanna Nielsen, Daniel Lemma och Kate Ryan-höjdare!

Vi kom hem till Stockholm med den lille lastebilen igårkväll, kvällen innan hade vi arrangerat egen Home Hospitality med EVS:arna från Frankrike, Spanien och England på Kulltorpet. Så himla skönt att vara hemma igen men såklart börjar då jobbet med uppackning och iordningsställande.

Jamboreen var en kalasbra upplevelse och har såklart gett många häftiga minnen! Det finns massor av bilder, filmklipp och historier kvar som är härliga att se såhär i efterhand. :) Vi har fått fina betyg i alla utvärderingar och flera tackmejl från såväl kontingenter som scouter och föräldrar! Sånt värmer!

Nu har vi även hunnit med en vanlig kontorsjobbedag och det blev plötsligt semesterdags! Imorgon blir en fridag då vi ska packa och jag ska passa på att hälsa på Elin och Emil. 

Här kommer några sköna Jamboreeklipp:



http://bcove.me/73n9d6w9

Jamboreeblogg!

Publicerad 2011-08-02 21:41:18 i En vanlig dag,

Hej alla!

Här kommer en hälsning från den jättestora Jamboreen som nu är i full gång och sprudlande av liv och rörelse! Det är såklart en tokhäftig upplevelse att vara här och vara en del av världens största Jamboree. Det är nog också den bästa jamboreen någonsin! Vi i planningteam ser en del saker som inte funkar enligt plan och vi löser en hel del frågor och problem dagligen. Men det är nog så det ska vara och vi behöver ju hålla oss sysselsatta också. :) En del problemläsning beror på att saker inte går enligt plan, en del saker är inte planerade alls och i vissa frågor behöver vi vara flexibla och ändra vår ursprungliga tanke. Men ur deltagarnas perspektiv verkar jamboreen vara fantastisk och de är ju några av de viktigaste här!

Här finns såklart mycket att se och göra, dagarna går fort och man hålls ständigt sysselsatt. I natt ska vi ut på en aktivitet och prova programmodulen Dream, ska bli spännande!

Idag vi haft en nätverksträff med alumner från Värdebaserat, vi var många och det var en bra träff! Det är värdefullt att ses igen och få snacka lite!

Ungefär halva lägret har gått och stämningen är bra, det är ständigt liv och rörelse över hela fältet, även på natten brusar och susar det över det 800 fotbollsplaner stora området.

Såklart får jamboreen mycket publicitet i media, såväl tv och på internet som i radio och tidningar. Kungen har ju varot här några gånger nu och accompanjerades av drottningen igår n'r det var Safe from Harm konferens, det var en riktigt bra dag och kul att få vara en del av det!

Gonatt!




http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=scout

http://www.kristianstadsbladet.se/sok/?q=scout

http://www.kristianstad.se/sv/Kristianstads-kommun/Nyheter/Kristianstads-jamboree-marks-i-hela-varlden/

http://www.sydsvenskan.se/sok/?q=scout


Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela