Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Redo för äventyr!

Publicerad 2009-07-24 15:44:29 i En vanlig dag,


 

Om en timme är vi i stan och strax på väg mot sommarens scoutläger som arrangeras av distriktet och har temat jorden runt. egentligen är starten imorgon men ikväll ska vi ut ett gäng och förbereda lite och prov-campa, familjen ska också med men de åker hem imorron för att inte bli allt för scoutiga! Det ska bli gott att ha lite fritt efter veckans stress och jäkt. Lägerliv är gott, mysigt och primitivt, även om vi har de faciliteter vi anser oss behöva för att ha det någorlunda bra.


Fredde jobbar vidare två veckor till och jag slutar om tre veckor, det ska bli skönt, börjar kännas att man jobbat ett tag nu. Men med tiden som går närmar sig också annat att pyssla med ex kubtävling,
egen semesterplanering och sedan norrandsflytt med påföljande scoutevents och sen den stora englandsflytten. Nu ska all packning stoppas i ryggan sen bär det av!



Redo för äventyr!

Som tiden går!

Publicerad 2009-07-20 11:44:22 i En vanlig dag,


Det är några dagar sen sist nu, det går snabbt mellan varven. För tillfället håller jag på att preppa mitt regntäll inför inpregnering som i sin tur görs inför årets stundande sommarläger. På lördag börjar Flight 09 som lägret heter, det är på Hultet utanför Glimåkra och jag ska va juniorledare där! Redan på fredag beger jag mig dit med Fredde och Pär som ska prova lägerlivet över en natt.


I eftermiddag blir det jobb igen, men nu börjar snart nedräkningen inför vår lilla semester, det är bara 3 jobbeveckor kvar ju. Vart det bär när semestern startar är svårt att säga... Vi har ite olika funderingar, antagligen blir det nårot lite naturnära i Skånetrakten. Kanske dressin?




14th of July

Publicerad 2009-07-14 22:58:36 i En vanlig dag,


Idag är det frankrikes nationaldag, det är öven folkes namnsdag och Vicksans 33 års dag.

Vi har firat på flera sätt framförallt med en ledig dag och bussutfykt till Kiviksmarknad! Det är nog sommarens bästa tradition! Jag är fortfarande förvånad över att ja nu inhandlat ett par Clogs i kulören baby pink... trodde aldrig det skulel falla mig in, men de är faktikst super på många sätt och jag är helnöjd, men jag sla aldrig lämna gården iförd dem!  

Efter många långa gångar fula av knallar, damm och skåningar är vi alla rätt matta och belåtna. Det blev sillamackor även idag (Fredde fixade en burgare istället), karameller och lite annat lock som sig bör! Fick reda på en nyhet också, och jag måste säga att jag är lite besviken på  vår FAVORITLÅT; http://rapdasarmas.se/ Läs och begrunda, gör ditt statement...

Marknad och sill i Degeberga.

Publicerad 2009-07-11 16:45:45 i Festligaplaner,


Det var ju tänkt att jag skulle föräras med ännu en lång jobbehelg, men vilken tur jag hade som fick bli flexledig eftersom det var lugnt på avdelningen!
Med nya planer hann jag inte mer än hem från jobbet i gårkväll då jag vände till bussen igen och kunde glida ner till Åhus och ta en afterworköl (eller tre) på HB.

E
ftersom de skånska marknadsknallarna kuskar runt för fullt beslöt vi att cruisea en runda till Degeberga och spankulera litt. Det va mysigt och perfekt väderlek. Vi (jag) handlade bara lite kryddor men kunde ändå spendera pengarna på sillamacka (guuud så gott!), lotter, munk och parkering. Fredde gillade bara sillen liiite, han åt nästan upp men somnade sen i bilen hem och sover fortfarande, han hävdar att han inte tåler sill så bra... Årets marknadsprylar lär vara gummitollor och hemgjorda smycken... På tisdag är det tid igen men då blir det ingen hamn... (Kivik!)

Nu ska jag klä upp mig lite och åka till stan för att fira Ida 25 år med mat och festliga drycker!

Hugo & jag

Publicerad 2009-07-10 11:50:29 i En vanlig dag,


I vår trädgård bor det tre ekorrar, de är alltså våra husekorrar. Hugo är rätt fin och brun, Black Back är svart över ryggen och svansen, Sigge äcklig är mörkbrun med skruttig svans som spretar. I morse när jag frukostrade på altanen kom Hugo, han brukar dyka upp just när det är matdags. Jag satt med datorn i knät och hade ställt undan brickan med en mackeskalk, Hugo var hungrig och traskade kavat fram och tog mackan och hoppade upp på staketet och satte sig för att avnjuta randig kaviar på farmors hembakta bröd! Det var en festlig syn!

För övrigt har vi hunnit med rätt mycket öl på sistone, HB i onsdags när Lillan va här igen och sedan släktgrillemiddag på Blåherremölla igår. Vi va hemma rätt tidigt och jag som har busskort att nyttja passade på att ta en sväng till stan och välta några öl med Packe & co! Vilken miss att hemresan ännu en gång gick inom tre timmar från att jag stämplat inresan och med det inte fick ny stämpling på hemresan, hur ska jag någonsin få gång på de 50!?


Om en stund ska ja å Fredde luncha sen beger jag mig till jobb. Först måste jag plocka ur färgen från håret så är det nytt och "solblont" igen. Over ´n out!




Realisationen.

Publicerad 2009-07-08 17:02:44 i En vanlig dag,


D
et är dags för två lediga dagar och med det lata dagar i Åhus, gott! Vi har cyklat runt till byns designerhak där sommarens rea startat. Vi shoppade inget direkt, det gick ju inte att lasta på cyllarna, och framförallt var det mesta svenedyrt även med sänkt pris. Ikväll kom Fredde och Jeppe hem från sina respektiva jobb, Thomas och Rose-Marie är också här så vi ska ha en trevlig grillekväll. Till efterrätten ska vi ge oss på att baka Lejlas Rocky roads.


600 g mörk kchoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.



Veckans klipp från Skansen!




Magnus Uggla får 5 hattar!

Publicerad 2009-07-08 16:47:12 i Festligaplaner,


Resension:

Ugglas andra föreställning i Karlshamn får högsta betyg, den är helt klart sevärd! Efter en något flackande inledning med en nervös Uggla i huvudrollen går vinjettlåt och bandpresentation av och tidernas mest klassiska revy brakar lös, vitsar, fyndiga texter och showdans avlöser vartannat i ett snabbt tempo. I halvlek stylas scenen om till ett seriöst bygge med en show av hög klass där publiken får njuta av Mamma Uggla-musikalen där det bevisas att Björn och Benny inte är några helt unika musikalmakare, Ugglas dängor passar precis lika bra i en story med raffig karaktär!




Jobba på natten och sola på dan!

Publicerad 2009-07-01 20:44:46 i En vanlig dag,


Det är snart dags att bege sig til CSK för sommarens första nattapass, det ska bli gott. Speciellt bra är det eftersom jag är så nöjd med dagen jag tillbringat på stranden och sedan avslutat med middag när farmor kom på besök. Det är fint med vällagad mat ibland!

Havet bjuder på riktigt höga badtemperaturer men tyvärr är det totalt sörjigt av algblomning som drog in idag... så typiskt! Tur jag hann med några dopp innan, det stod i tidningen att det skulle stanna några dagar, vi får väl se...



Har du Husqvarnahängslena pau di?


Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela