Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Idag har vi firat kungens 65 års dag med e...

Publicerad 2011-04-30 23:20:42 i En vanlig dag,

img_4617 (MMS)

Idag har vi firat kungens 65 års dag med en massa fix, shoppande och slutligen en pubrunda på Södermalm med Ercan. Vi har planterat blommor och gjort vår altan jättefin nu! Och så vet vi nu vilket utemöblemang vi ska köpa i vår 25 års present för våra födelsedagspengar.

Idag är det kunglig bröllopsyra! Englands ...

Publicerad 2011-04-29 16:12:42 i En vanlig dag,

img_4880 (MMS)

Idag är det kunglig bröllopsyra! Englands prins är nu gift. Det va kul att se förberedelserna när vi var på plats i London! Idag bänkade vi oss i ett mötesrum med engelska scones, te och pommac. Vi kollade på sändningen på storbild från BBC och kunde arbeta parallellt med bröllopsbilderna och kommentatorernas träffsäkra kommentarer. Heja kungabröllop, de e dejligt! Ikväll åker vi mot Norrtälje för att hälsa på Nichlas, tjejen och deras bebis, oh så spännande!

Jag upplever mig idag vara höjden av effek...

Publicerad 2011-04-28 21:38:54 i En vanlig dag,

img_7077 (MMS)

Jag upplever mig idag vara höjden av effektivitet personifierad. Efter seminariet rusade jag över borggården mot livrustkammaren där Gustav den v:s 90 årsfond idag hade årsmöte. Ja kom lagom till mingel och middagen och han bli vald och välkomnad som revisors suppleant i styrelsen. Dagens festligaste var nog sedan när jag rusat från årsmötet mot tunnebanan för att möta två barndomsvänner på liten reunion ikväll. Himla kul att träffa både Malin och Elin igen! Heja vilken bra dag!

En sån dag! Jag har till ringat dagen på k...

Publicerad 2011-04-28 21:32:30 i En vanlig dag,

img_6020 (MMS)

En sån dag! Jag har till ringat dagen på kungliga slottet, det har varit suuuper kul! Först var det diplomceremoni för Värdebaserat ledarskap, det var högtidligt och väldigt festligt! Direkt efter klargjorde vi scouter oss för att vara patrulledare på seminariet med stiftelsen ungt ledarskap. På seminariet var vi 250 stycken, flera av svenskt näringslivs mästare var där, det var väldigt intressant! 3 stipendier à 250 000 SEK delades ut till framstående ledare inom olika organisationer, de är väl värda att ta emot utmärkelsen från hans majestät konungen!

Samma kruka utanför vårt kansli, två vecko...

Publicerad 2011-04-27 17:48:40 i En vanlig dag,

img_9649 (MMS)

Samma kruka utanför vårt kansli, två veckor senare. Idag har jag arbetat flitigt hela dan, det är rätt behagligt att sjunka ner på tunnelbanan hemåt. Ikväll ska vi fixa och dona, åka till tippen och tvätta lilla Glofen. Och sen tänker vi planera vad vi ska hitta på till helgen, hajka kanske?!

En bild från förra tisdagen då vi skulle u...

Publicerad 2011-04-26 17:29:58 i En vanlig dag,

img_5792 (MMS)

En bild från förra tisdagen då vi skulle ut och upptäcka London. Då var jobbeveckan i full gång igen. Kul att vara på banan men ja blev rätt trött nu ikväll. Det märks väl att påsken varit mer trevlig än vilosam! Bäst att ut och gå en tur ikväll mellan tvättandet.

Dagens bild är från årets konstrunda och d...

Publicerad 2011-04-25 23:08:24 i En vanlig dag,

img_3817 (MMS)

Dagens bild är från årets konstrunda och det sista stoppet som vi gjorde på Grand efter Bäckaskog, Barum och Bykrogen. Konstrunda är kul och fin ock ibland lite konstig. Fredde säger att han ska starta att producera så att han kan ställa ut nästa år. Ja den som lever han får allt se!

Plötsligt är vi nu hemma i Rissne igen. Vi...

Publicerad 2011-04-25 23:06:15 i En vanlig dag,

Plötsligt är vi nu hemma i Rissne igen. Vi flög från Everdöd, himla smidigt! Har hunnit att både handla och packa upp det mesta. Tack kära familj och hela släkten som gjort denna påsk och våra 25 års dagar så bra, ni är bäst! Imorron bär det tillbaka till vardagen med jobb igen, det ska bli kul det också. :)

Påsken rullar på, och vi med den! Det är d...

Publicerad 2011-04-25 00:20:12 i En vanlig dag,

img_8669 (MMS)

Påsken rullar på, och vi med den! Det är dags att krypa till sängs. Vi har just rimmat av bordet och diskat efter kvällens påskakalas, Freddes släkt har varit här och vi har ätit påsksmaten, vispat egen äggtoddy, fått prinsesstårta i påskkläder och skålat och gratulerat! Totalt hade vi 106 ägg hemma inför helgen, de är snart slut. Heja denna goda äggahögtid!

Långfredag och antagligen årets varmaste d...

Publicerad 2011-04-22 23:46:44 i En vanlig dag,

img_4523 (MMS)

Långfredag och antagligen årets varmaste dag i Skåne! Vi har fixat och fejat inför kalas, vi har dukat, vikt servetter, handlat och hämtat vad som behövs. Vi hann med en skön tur till Åhus med grillad korv och lite lövkrattning, det är så mysigt där nere. De ska bli dejligt med sommar snart! Nu är vi äter trötta, typ som alla kvällar, för vi har fått go mat o gitt vin och spelat spel på LBG som avslutning idag. Kul att träffa våra familjer igen!

Tåget rullar mot Kristianstad, vi är rätt ...

Publicerad 2011-04-21 21:14:10 i En vanlig dag,

img_2924 (MMS)

Tåget rullar mot Kristianstad, vi är rätt matta nu och fötterna är trötta. Våra födelsedagar har firats i dagarna tre, vi har haft det kul, varmt och jättebra! London är kalasstort och tufft! Vi har varit på sightseeing, åkt the Eye, shoppat och ätit mycket och gott, mest har vi druckit öl. Ölpauserna är viktiga på storstadssemester ju. Det är såklart skönt att komma hemåt igen, ska bli kul att träffa familjen! Vi fortsätter firandet nu med stora påskkalaset på lördag. :)

Födelsedag!

Publicerad 2011-04-17 14:03:52 i Festligaplaner,

Äntligen är det dags för födelsedag igen! Förbundsstyrelsen har sjungit för mig på morgonen och vi har haft full rulle på möte hela dagen. Jag fick en fin grön scouttröja och en praktisk penna. Såklart saknar jag Fredde men han landar ju här imorgon kl 19.55, då ska jag möta honom på Victoria Station. Jag har fått ett spännande mms med bild på paketer!
Gratulationerna på fejjan och sms trillar in en efter en, det blir mycket hälsningar en sånhär dag. TACK! Jag gillar firande och födelsedag!
Straxåker vi in mot London för vidare firande! Tänk att jag fyllt 25 år nu! :)

Styrelsemöte på Gilwell Park

Publicerad 2011-04-16 23:43:10 i Scouterna.,


Hela förbundsstyrelsen har åkt till London för att ha april månads styrelsemöte. Vi är på Gilwell Park som är ett scoutcenter där Scouts UK har sitt kansli och det hålls en massa scoutverksamhet. Vi hör och känner historiens vingslag, här finns originalanteckningarna till Scouting for Boys (grunden till scouterna), BP´s scoutskjorta och en massa kul scoutattiraljer.

Vi har många och långa diskussioner och rätt tunga frågor på vårt bord denna helgen. Tur att vi är en bra styrelse och jobbar bra tillsammans, för vi ser till att ha det lite roligt också mitt i svåra beslut.

Imorgon avslutar vi mötet, åker mot London och ska spendera tiden med shopping och sightseeing. Fredde, Farfar och Maggan kommer och vi ska fira födelsedagarna de tre här i storstan, det ska bli mysigt!

Over´n out för nu, off we go!



 

På väg hem från jobb idag ska något spänna...

Publicerad 2011-04-14 16:28:52 i En vanlig dag,

img_7361 (MMS)

På väg hem från jobb idag ska något spännande ske. Jag blev  nämligen uppringd av den lokala blomsteraffären i Sundbyberg igår, de skulle då leverera blommor till oss. Eftersom vi jobbar långa dagar fick lösningen bli att jag åker inom och hämtar dom på hemvägen. Det ska bli en överraskning att få veta var de kommer ifrån!!! :) från och med nu kan man säga att jag har semester till den 26:e, härligt. Ska packa ikväll och åker mot London och Gilwell Park för förbundsstyrelsemöte kl 5 imorgonbitti!

Det är redan onsdag! Syster har precis bor...

Publicerad 2011-04-13 11:36:38 i En vanlig dag,

img_7661 (MMS)

Det är redan onsdag! Syster har precis bordat tåget mot Skövde igen. Vi hade en trevlig frukost med Elin på Petit France, tokmysigt ställe! Nu ska jag mot Örnsberg och jobba några timmar, ikväll är det förträff inför seminariet ungt ledarskap på slottet. Det ska bli spännande och sedan väldigt kul att få va med där!

Trött måndag... Det var mysigt att vakna m...

Publicerad 2011-04-11 18:55:38 i En vanlig dag,

Trött måndag... Det var mysigt att vakna med gäster hemma idag. Nu har Eric flyttat in i sin nya lya. Och Antonia har åkt mot Helsinki. Nu är jag på g mot Centralen för att möta syster som ska hälsa på oss några dagar. Hon ska även göra något test för ev framtida utbildning. Våra dagar går minst sagt på högvarv... Det är varma och härliga dagar nu, toksoligt väder och nysopade gator i huvudstan, dejligt!

Vår utbildning Värdebaserat ledarskap börj...

Publicerad 2011-04-10 08:54:30 i En vanlig dag,

img_5531 (MMS)

Vår utbildning Värdebaserat ledarskap börjar lida mot sitt slut. Se på dagens fina fynd vid lunchpromenaden! Dagen har varit intensiv och mycket givande här på Lillsved. Vi har träffat det andra samarbetande företaget More Intense och har lyssnat på deras verksamhet och syn på företagande och lönsamhet. Jag och Ellen i vår basgrupp presenterade vårt förslag till socialt entreprenörsskap, vi ska i vår idé hjälpa engagerade unga att validera och kommunicera deras erfarenheter av ideellt arbete vid jobbsökande, kort och gott. Bra idé va!? Nu somnar jag gott efter en skön stund i bastun och en runda på klätterväggen!

Bloggen kunde inte postas enligt plan ikvä...

Publicerad 2011-04-08 13:01:56 i En vanlig dag,

img_5941 (MMS)

Bloggen kunde inte postas enligt plan ikväll. Detta eftersom vi befinner oss längst ut på en udde typ vid Värmdö på Lillsved som är en liten by och en folkhögskola. Idag har vi påbörjat fjärde och sista helgen med Värdebaserat ledarskap. Helgen är ett samarbete med Sats så vi har varit hos deras anläggning idag och både, lyssnat, inspirerats och tränat! Ikväll lever vi alltså spartanskt med många lånad ljus och mys i mörkret. Vi har roat oss med djungeltelegrafen och kvällsfika, efter det kan vi nu lägga oss i riktigt god tid, kl 22! Gonatt!

Komp

Publicerad 2011-04-06 21:06:55 i En vanlig dag,

God onsdag! Veckans två jobbedagar är nu avklarade. Imorgon är det dags för kompledigt så att jag kan åka till fjärde och sista helgen med Värdebaserat Ledarskap. Vi ska vara här i Sthlm faktiskt och helgen är ett samarbete med Sats, det ska bli kul vi ska träna och inspireras är det tänkt! :) Här ska ni få se ett kul klipp med grabbarna som spelar tusen sånger på endast fyra accord, coolt!

På min sköna lediga dag igår unnade jag mi...

Publicerad 2011-04-05 16:26:44 i En vanlig dag,

img_9142 (MMS)

På min sköna lediga dag igår unnade jag mig en mysig tur till Barkarby med Glofen. Shoppade både vårbyxor och snabba löpardojjor. (tack Lilian att jag fick ärva dina pjux nu tror jag de gjort sitt...)  Jag planerade att skorna skulle va lätta så att jag kan sväva fram i löparspåret... Tyvärr blev inte premiärturen runt Lötsjön så smäcker utan den var en tung pers. Kontentan att vakna upp och studsa ur sängen idag var även den en tung erfarenhet. Benen är såklart stela och ömma. Nu finns det ingen återvändo, det är bara att springa fler varv tills det tillslut känns som en mer svävande upplevelse att ta sig ett snabbt varv runt sjön. Slut för nu, ikväll är det dags för årsmöte i Mittpunktens BRF.

Jamboree sång!

Publicerad 2011-04-04 14:08:41 i En vanlig dag,


Sent igårkväll kom vi hem från Malmö. I morse när vi vaknade kom vår gäst Eric hem från jobbet. Nu sover han gott. Jag vilar på soffan hela min lediga dag med kalashuvudvärk. Det är väl inte helt remarkabelt när helgen gått i ett högt och intensivt tempo frånn tidig torsdag till sen söndag... Så huvudvärken är väl skälet att ligga och vila sig i form idag.

Här ska ni få ta del av lägersången för 22nd World Scout Jamboree som premiärspelades av bandet och Daniel Lemma för 300 pers på Slagthuset och ca 1500 livetittande via nätet. Den är både svängig och bra!


I torsdags hyrde vi en Toyota, packade den...

Publicerad 2011-04-02 13:34:06 i En vanlig dag,

img_8132 (MMS)

I torsdags hyrde vi en Toyota, packade den full med diverse grejer från Scouerna och åkte till Malmö för jobb. I fredags kom massa massa massa gäster och checkade in på hotellet. Några var under dagen på sk site visit och kollade på rinkabyfältet och Kristianstad. På kvällen igår började så det tredje och sista Head of Contingent visit. Här är nu 160 interationella deltagare från 57 länder och alla är de på gång att förbereda sina länder för 22nd World Scout Jamboree!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela