Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Veckan är igång

Publicerad 2011-10-31 21:41:57 i En vanlig dag,

Veckan rivstartades med anställningsintervju som startskott. Det gick väl ok, vi får se om de hör av sig. :)

Efter jobbavslut tog jag ett varv på stan. Det är rätt ball att det är Åhléns city, Pub och Hötorget som utgör centrum där man bor. Men på köpet får man ju också massa sorl, 7000 människor o flerfalt myller. Det gäller att hålla i nerverna och inte bli kissnödig på fel plats. Handlade lite av varje, dock inte några lampor för det har vi gott om sedan städrensningen i helgen!

Fixarna

Publicerad 2011-10-30 22:52:36 i En vanlig dag,

Det har gått i ett idag, inte i hög fart men hela tiden något. Nu har vi fixat och donat och förverkligat gårdagens idéer! Förrådet är rensat, skräp är slängt, verktygen sorterade och allt är på en bättre plats än innan. Avslutningsvis var vi på Ikea och nu har vi en ny Billy till samlingen och en med vitrindörrar. Himla praktiskt alltså!

Men nu ä helgen visst slut, tack och gonatt!

Sol ute och inne

Publicerad 2011-10-29 19:37:14 i En vanlig dag,

Det är helt otroligt hur fina hösthelgerna varit den senaste tiden! Varma och soliga, det är ju himla skönt! Och i bra väder får va bra löpturer! Idag gjorde jag milen, målet närmar sig. Om jag nästa gång inte stannar o knyter skorna blir tiden ännu bättre. :) Hursomhelst är Ursvik förbannat fint, det är verkligen ett toppenområde att röra sig i! Men det blir mest på helgen nu när det blir mörkt tidigt på kvällen.

Ikväll får vi besök till grottan, Ulrika med make kommer, det ska bli kul och en hel del snack.

Vi smider på veckans planer och visionerar lite kring hur vi kan möblera grottans lilla yta. Förvaringen måste ju optimeras och vi behöver mer plats. Projektet fortgår...

Happy helg!

Fredag i grottan

Publicerad 2011-10-29 00:32:14 i En vanlig dag,

Vi höll till en början en lugn kväll sen ringde Erkan o det lät så trevligt att vi sågs i stan över en öl. Eller tre. Det var trevligt såklart o efter en go vecka är man nu ju trött o klar för sängen!

Hej helgen!

Internetet

Publicerad 2011-10-27 17:57:07 i En vanlig dag,

Man kan då hitta allt på internet. Nedan: en uträknare av levda dagar. :) tur det är på det hållet den räknar kanske!

Nu steker jag pannkakor till kvällsmat. Tur man har teflonpanna! Mjölet tog slut halvvägs så jag fyllde på med vetekli och vetegroddar, alltså mjölliknande produkter jag hittade i skåpet. (Fredde uttalar då och då att han är trött på min egenkomponeradr kokkonst...) det ska nog bli mat av det i alla fall: scramlade pannkakor ju!

Höst 1.0

Publicerad 2011-10-27 07:15:08 i En vanlig dag,

Att gå till jobbet när det fortfarande är kolmörkt är väl det säkraste tecknet på att det är höst på riktigt. Att det regnade o va halt på de fallna löven är med ett säkert tecken. Nästa milstolpe är på söndag när vi ställer klockan, det är alltid skönt att få sova en timme extra!

Idag finns det ingen återvändo; grottan ska städas, men det är lugnt för allt damm o mög ligger tryggt kvar. Hoppas inte träningsverken hunnit ta sig allt för bra till kvällen. :)

Halvvägs i veckan

Publicerad 2011-10-26 08:23:30 i En vanlig dag,

Det blev redan onsdag, jag tog mig lite sovmorgon. En sån lyx att ligga kvar en timme när Freddes klocka ringer. Annars är jag alltid uppe en halvtimme före honom, så det är bra med ombytta roller ibland! Ja, våra klockor ringer samtidigt men jag är den av oss som direkt gör slag i saken o stiger upp, Fredde är den som absolut vill snooza en stund!

Onsdag betyder friskislöp ikväll, ska bli kul. Nu på hösten är vi i Tantolunden istället för på Långholmen, det är fint det med. :)

Här kommer en bild på en finska vedeldade bastun vi provade i fredags, den är hembygd o ligger mitt i skogen, det gör ju inte känslan sämre direkt.

Håller formen

Publicerad 2011-10-25 21:13:20 i En vanlig dag,

Provat nya muffinsformen igen, fick ju den i donation från Tove på jobb! Det blir smaken plain choklad idag. Siktar nu mest på att få till dem luftiga o stora o söker perfekta receptet. Detta blev iallafall bättre än morotsmuffinsrundan för nån vecka sen.

Fredde är så himla nöjd med sin nya träningsapp som coachar honom automatiskt. Idag är det en tur på 8 km löpning med målet att springa milen på under 40 minuter. Det fixar han nog snabbare än kvickt!

Varm!

Publicerad 2011-10-25 17:13:22 i En vanlig dag,

Åker hemåt från jobb och är tokvarm om fötterna! Det är väl lite tidigt på säsongen för skinnstövlar, men dagarna är ojämna i tempen så det är svårt att avgöra på morgonen när ja går till jobb. Imorgon blir det light-skor i jämförelse, det är ett som är säkert.

Ikväll kommer nog Fredde hem sent, han hade mycket på jobb. Om jag orkar ska jag kanske ta ett städvarv i grottan. Det märker vi, annars lär det inte va för sent att städa på torsdag heller. :)

Kistakväll.

Publicerad 2011-10-24 21:43:50 i En vanlig dag,

Ikväll är vi på utflykt till Kista, vi har käkat o kollat runt lite. Är rätt sleten efter en lång jobbedag så det blir en tidig kväll. Tog också ett morgonlöp före jobb, tycker varvet runt Lörsjön passar sig väl för morgonturer. Det är synd att benen kärvar lite men med mer träning ska det väl rådas bot.

Dags för tandborstningen så man orkar resten av veckan! Ska förresten kolla på nåt program om svärföräldrar där de tydligen gör scoutkarikatyr innan ja somnar osså. Gonatt!

Helgblogg.

Publicerad 2011-10-24 21:34:25 i En vanlig dag,

Hann inte posta helgens inlägg förut så här kommer helgbloggen!

Det blev ett trevligt besök i Norberg med både hemlagat indiskt och vedeldad bastu på finskt vis! Så efter en himla mysig kväll med familjen Båvner gav vi oss av mot Västerås i ottan. Där var det säsongens stämma nummer tre där jag höll dragning. Det var trevligt och gick bra. :)

Vi mellanlandade hemma på lördagkväll och i söndags var jag på besök hos Roslagens stämma i Täby, förutom min dragning fick jag uppdraget att va Emilvakt, förutom att han kräkte på mig så gick det bra! Vi fick torskeallenbergare till lunch, läcker variant av go biff!

Utflykt!

Publicerad 2011-10-21 18:08:27 i En vanlig dag,

Jag körde en kort jobbedag hemma idag efter morgonlöpet. Sen efter ett varv på Bromma Blocks hämtade jag Fredde i Kista.

Vi åker nu bil på väg mot Norberg där vi ikväll ska besöka Vivi o Nils o deras lilla tös. Det tog visst en stund att köra, men så ska vi också rätt ut i skogen, nästan till Dalarna tror jag! Det ska bli mysigt att ses, senast var på det stora lägret i somras. Det var tider det! Såå over'n out, trevligt fredagsmys!

Fairtrade.

Publicerad 2011-10-20 20:33:38 i En vanlig dag,

Ingen kvällsfika smakar väl så bra som den med Fairtrade-märkning. Det är inte bara en märkning utan även en garanti om minimilön och schyssta villkor för inblandade producenter. Snacka hjärtegott! O det finns en butik med bra utbud på Tegnergatan, kolla in den!

Visioner.

Publicerad 2011-10-20 08:42:26 i En vanlig dag,

Idag är det dags för personaldag och vi ska snacka allt från nuläget till visioner och framtid. Det ska bli trevligt och såklart ingår en efterföljande after work.

Det är en stor dag i kollektivtrafiken, idag öppnar åter sista delen på vår linje som varit stängd ett halvår! Men redan på nyheterna i morse sa de att samma sträcka stänger lika länge vid samma tid nästa år... Yeey. Ständiga byggen och förändringar, hoppas citybanan blir riktigt bra när den är klar om några år! (det var tider när man hade en cykel och susade runt på lägerfältet!)

Har rätt mycket träningsverk redan idag, det är en rätt skön känsla. Och när jag har vinterns mål att sikta på är det lätt att träna lite till. 1. Starka ben som orkar 2. Komma i ryggskyddet en säsong till!

Over'n out!

All star.

Publicerad 2011-10-19 19:30:56 i En vanlig dag,

Syster it is. Av någon anledning jag vet inte vilken... (släkt med mig kanske?) ville Lilli gärna vara med i ett blogginlägg. :) så: denna är till dig kära syster. En kort text och en bild i all enkelhet, med mycket värme! Och jag kan hälsa att en del av värmen kommer från kvällens tunga crosspass med Friskis i Tantolunden!

Träningsdags.

Publicerad 2011-10-19 08:24:42 i En vanlig dag,

Det var en väldigt inspirerande kväll på Studiefrämjandet med Sverok och Betahaus när de lanserade voteIT, ett verktyg för årsmöten online. Väl hemma tipsade jag Fredde o Gunnar att Svekub ju borde kunna bli en Sverok-ansluten förening. De nappade direkt och sen skrev vi stadgar hela kvällen! Detta kan bli riktigt bra ju! Och det blir relativt enkelt också tackvare Sveroks alla tips och underlättande verktyg. Hepp pepp!

Ikväll är det träningsdags hos Friskis, det är ju onsdag och då crossdag, ska bli gott. Även om både jag o Fredde hade träningaverk till i söndags efter förra onsdagen! :)

På tur.

Publicerad 2011-10-18 16:37:19 i En vanlig dag,

Är på resande fot mellan dagens och kvällens jobb, det är ett event på Studiefrämjandet som jag passar på att gå på ikväll.

Annars hade jag väl tänkt söka några jobb, men det kan likaväl göras en annan kväll.

I söndags var vi ju på utflykt, först till Lovön där vi strosade i slottsparken och sedan impulsgick på guidevisning av slottet. :) Sedan åkte vi ut på Ekerö och picknickade i Huvududdebs naturreservat, mysigt och fint. Det var lite som ett Stenshuvud i miniatyr. Det var vår söndagsutflykt det!


På hemväg

Publicerad 2011-10-17 17:10:18 i En vanlig dag,

Åter på hemväg från jobb, man är ju lite småtrött när det är måndagkväll. Började dagen aktivt med ett morgonlöp, det var kolmörkt och 4 grader. Men det är ju skönt att komma igång och ja känner mig stark o peppad att rulla på med träningen igen nu. Målen är två: hänga med i skidgrupp 4 på UCPA och att komma i ryggskyddet i år också, har inte vågar prova det än!

I lördags var vi ute på vad som kallas Sthlms tuffaste terrängspår, 15 km Extreme. Ja där va rätt tuffa backar ute! Vi sprang en mil av den iaf!

Nu ska ja in till skräddaren o kanske få vår inflyttningspresent duschdrapperiet uppsytt. Det var väl på tiden!?

Fredag igen!

Publicerad 2011-10-14 20:33:09 i En vanlig dag,

Veckorna går snabbt nu det är fredag igen och det är något speciellt med fredagar, stämningen är lite mer uppsluppen i kollektivtrafiken! Det blev en kortare jobbedag och nu har jag just mött Lilli på Centralen, hon ska på mässa och passade på att bo över en natt i Grottan, nu ska vi handla nån kvällsmat att bjuda gästerna på.

Igång igen!?

Publicerad 2011-10-13 18:05:57 i En vanlig dag,

Då verkar det funka igen? Förra inlägget har ja försökt ladda upp i två veckor så det vart inte så aktuellt längre! Well well, på väg hem från jobb nu. Med årgångsglögg Arabica och Spendrups premiärvin i påsen! Imorgon kommer syster till stan igen!

Skånebesök

Publicerad 2011-10-13 18:03:09 i En vanlig dag,

Inte konstigt att man är trött denna veckan, helgen gick i full fart och va intensiv när vi hade skånebesök. Vi var på stan, åt mycket och gott och kollade på världens bästa musikal! Romeo och Julia var tokbra och urfin! Den är himla sevärd!

Så det gick.

Publicerad 2011-10-09 20:32:18 i En vanlig dag,

Jahaja, jag skulle ju blogga igen men så hängde sig appen och det blev dött på den fronten. Nåväl, idag har jag varit på den andra av helgens två distriktsstämmor. Igår var vi på Råsunda med Birka och idag var vet dags för kålmården i Norrköping. Det var ju nästan lite nostalgiskt att köra ett varv i Norrpan och se hur det ser ut nu för tiden, som hemma men borta. Tänk vad lätt det börjar bli att hitta i stan nu, att köra Essingeleden genom stan är ju en baggis och man börjar få bra koll på filerna åt olika håll! Det är rätt bra det i Sthlmstrafiken. Nu blir det tidig läggdags så vi orkar veckan efter en ideell-jobbehelg! Over´n out, håll tummarna för att mobilbloggandet går bättre denna veckan!

Fikamys.

Publicerad 2011-10-06 20:05:58 i En vanlig dag,

Idag efter jobb har vi 3-E haft en himla mysig fikaeftermiddag i Liljeholmen, perfekt tajming på väg hem från jobb. Jag fick hålla Emil o han somnade när jag gungade med honom, yes! Nu har vi hunnit käka laxpasta och jag ska stryka o kolla Robinson!

Återtåget.

Publicerad 2011-10-06 08:05:44 i En vanlig dag,

Så en ljum oktobermorgon efter att blogg.se äntligen lanserat en app och jag fick en 9 minuters väntetid på Hornstull på väg till jobb kommer här ett inlägg.

Efter semestern var luften slut, det var inte särskilt inspirerande att öppna datorn varje eftermiddag och bloggandet blev bara inte av. Men nu kanske jag är på rätt spår igen och taggad att göra uppdateringar om mitt liv och vår tid ut i etern. Vi hörs!

"Nästa: Örnsberg"

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela