Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Det är tokigt varmt idag. Man rör sig inte...

Publicerad 2011-05-31 19:14:00 i En vanlig dag,

img_7232 (MMS)

Det är tokigt varmt idag. Man rör sig inte så snabbt, tempen var 21 grader när jag gick från jobb kl halv sju. Nåväl, det är väl inte extremt men när man jobbar känns värmen extra. Nu är det 112 kontingenter anmälda till sommarens Jamboree, oj vad stort det kommer att bli! Men först tar vi ledigt en lååånghelg. Förresten står rosorna precis så fina som när vi köpte dem förra veckan. Och oh som jag ska ta sovmorgon imorgon!

Fy vad lilljekonvaljerna luktade gott i sp...

Publicerad 2011-05-30 20:18:42 i En vanlig dag,

img_7035 (MMS)

Fy vad lilljekonvaljerna luktade gott i spåret idag! Vi avverkade vars fem km och sen sprang Fredde tillbaka och hämtade mig, så han gjorde nog sju. Det var iaf varmt och skönt ikväll! Igår hade vi grillpremiär i trädgården, kalasmysigt. Nu ska vi ägna oss åt att planera glassrecpt, helghajk och sommarsemestern.

Nu är helgens och årets femte styrelsemöte...

Publicerad 2011-05-29 16:04:58 i En vanlig dag,

img_2485 (MMS)

Nu är helgens och årets femte styrelsemöte avslutat. Vi har haft det bra och fått en hel del gjort. Det har blivit ok väder igen så efter mellanlandning hemma ska vi nock ge oss ut ett varv i Ursvik. Ps mor har visst fått en grön hund vid namn Hugo i morsdagspresent från flickorna.

Är på Graninge stiftsgård i Nacka och har ...

Publicerad 2011-05-28 22:17:12 i En vanlig dag,

img_9376 (MMS)

Är på Graninge stiftsgård i Nacka och har jobbat med scouternas struktur hela dagen. Vi började egentligen med styrelsetrevligheterna redan igår när vi hade grillkväll i Eriks stuga i Grisslinge, så himla kul! De andra nationella styrelserna är också här och det är trevligt att ses igen. Det ligger väldigt fint här, mitt i skärgården bland kobbar och skär. Tack för idag och gonatt!

Premiär på Friskis och Svettis Stockholm e...

Publicerad 2011-05-25 20:08:48 i En vanlig dag,

img_9612 (MMS)

Premiär på Friskis och Svettis Stockholm efter jobb idag. Är rätt spak i benen men fy vad kul det var! Det jag kan säga om min medverkan på 75 minuters Crosspass är att det kan bara bli BÄTTRE! På passet startade vi i Hornstull, sprang till Långholmen och varvade löpning med styka där. Det kändes minst sagt urnyttigt! Anledningen att jag, fransosen Pej och engelsmannen James landade där är att vi har en kollega som förutom springinstruktör även är bra på att motivera och övertala. Faktumet att det även är kostnadsfritt gjorde inte utgångsläget sämre. Puh, ser fram mot en dusch och soffa nu följt av nytt pass på onsdag, vi gillade det alla tre, trots störtregn på mitten! Och grabbarna va riktigt duktiga och snabba, jag tog kön jag!

Idag har vi haft en Hurra det är sommar-pi...

Publicerad 2011-05-24 23:17:02 i En vanlig dag,

img_0774 (MMS)

Idag har vi haft en Hurra det är sommar-picnik. Vädret var rätt opålitligt så vi omplantrade och hade en innepicnick hos Kaspras lägenhet i Fridhemsplan istället! Det funkade lika bra med bord och soffa som med filt! Det blev sent snabbt, förmodligen för att vi haft så himla trevligt och skrattat mycket! Gonatt!

Solen och varma dagar hänger kvar. Det var...

Publicerad 2011-05-23 22:19:32 i En vanlig dag,

img_1908 (MMS)

Solen och varma dagar hänger kvar. Det var en vanlig jobbemåndag med full rulle och många nya mejl med frågor inför lägret. Det är franska Fiona och Skånska Tove som konverserar lägerdetaljer på bilden. Ikväll har vi vilat upp oss efter helgen och så får det minsann bli tidig läggdags. Nu ligger glassmaskinens frysskål på kylning så snart kan det serveras (h)Emmalagad glassdelikates!

Om drygt en timme landar jag tillbaka i Sk...

Publicerad 2011-05-22 18:49:14 i En vanlig dag,

img_7372 (MMS)

Om drygt en timme landar jag tillbaka i Skåne. Det är en rejäl packning eftersom jag lastat glassmaskinen också. Ska bli skönt att komma hem och att träffa Fredde, men Skåne är rätt bra mysigt det med! Mötena gick bra även idag, det känns som att de flesta planerna inför sommaren börjar bli klara. Det ska bli tokkul att åka mot Rinkaby när det är lägerdags!

Det är 66 dagar till den tjugoandra världs...

Publicerad 2011-05-21 22:35:24 i En vanlig dag,

img_2664 (MMS)

Det är 66 dagar till den tjugoandra världsscout Jamboreen invigs. Det är den första i Sverige och blir den största någonsin! Wow, det känns att det närmar sig och denna helgen rullar planeringen på högvarv när 400 scouter i planning team har samlats i Rinkaby för sk Open Planningteam Meeting. Det ska såklart bli himla kul med läger och vi har fått en liten försmak nu när det var en strålande fin och varm dag på fältet!

Ännu en kalasbra dag i Skåne! Efter att ja...

Publicerad 2011-05-20 23:52:50 i En vanlig dag,

img_7095 (MMS)

Ännu en kalasbra dag i Skåne! Efter att ja lämnat mor på jobb så att jag kunde ta bilen idag, fikade jag hos Farmor. Sen lunchade jag med Nina på stan. Sen fikade jag i Fjälkestad. Sen hälsade jag inte på Lillan och Vicksan för de va inte hemma. Sen grillade vi gott. Sen har jag spendeat kvällen med Packe, Dang och några öl. Fy va trevligt vi har haft idag, tack för himla trevligt sällskap!

Oh en sån dag! Är riktigt trött nu, vi kom...

Publicerad 2011-05-19 23:24:26 i En vanlig dag,

img_4660 (MMS)

Oh en sån dag! Är riktigt trött nu, vi kom hem vid nio och hat haft en lång och härligt kul utflyktsdag på det stora varuhuset i Halland. Prinsessan Lilian och prins Bertil kom och joinade oss där också! Det har shoppats ordentligt och blivit flera fynd, kanonkul såklart. Nu blir det bums i bingen här på kulltorpet. Gonatt!

Har landat i Skåne och nu stupat i bäddsof...

Publicerad 2011-05-18 22:16:16 i En vanlig dag,

img_5811 (MMS)

Har landat i Skåne och nu stupat i bäddsoffan i gästrummet på Kullrorpet. Hann med en tur genom stan och har fått god lax och bästa Ottoglassen! Imorgon ska jag och mor på utflykt till Halland och så ska vi träffa Lilian och Bertil där! Mysigt att va hemma och skönt med två lediga dagar! Ps. Bilden är tagen i Loungen på Sthlm C, någonstans där i myllret och suddet är Filip och Fredrik som spelar in något. Det var dagens kändisspan!

Idag är jag nyklippt! Var på Karlaplan hos...

Publicerad 2011-05-17 18:00:48 i En vanlig dag,

img_0175 (MMS)

Idag är jag nyklippt! Var på Karlaplan hos en nybörjare, det gick inte så snabbt, tog nästan 1,5 timme- utan tvätt! Har jobbat på bra idag och är nu redo att åka mot Skåne imorron, det blir sen två lediga dagar innan helgjobb. Har ingen panik hem idag, Fredde spelar boule med något jobbevent. Lät ju trevligt! Dags för hemfärd mot falukorv och makaroner, fy vad enkelt men gott ibland!

Jobbdagen gick snabbt idag, skönt att va p...

Publicerad 2011-05-16 17:38:28 i En vanlig dag,

img_9233 (MMS)

Jobbdagen gick snabbt idag, skönt att va på väg hem nu. Har varit på stadsbiblioteket och lånat en resebok och en bok om svenska flaggan. Den sistnämda är inför ett väldigt speciellt uppdrag jag fått den 6 juni så det gäller att läsa på! Det är ett väldigt fint och rätt stort bibliotek det där.

Ikväll har vi äntligen tagit tag i att dis...

Publicerad 2011-05-15 22:20:52 i En vanlig dag,

img_7007 (MMS)

Ikväll har vi äntligen tagit tag i att diskutera sommarsemestern igen. Det har svängt från Sarek, Sylarna, Trondheim, Kanderateg via mitt charterförslag till att den hetaste resplanen just nu heter 11 dagar i Shanghai och Nanjing städerna har 16 respektive 8 miljoner invånare så där ska vi nog kunna roa oss! Såklart ska vi då också hälsa på Fredde Bergqvist som pluggar där Det är planen just nu, det återstår att köpa en Lonley Planet och stämma av några detaljer också. Flyget tar iaf bara 13 timmar med en mellanlandning, det är inte illa! För övrigt idag har vi tagit det lugnt, städat, tvättat och såklart ett söndagsvarv i Ursvik. Synd att jag inte sprang två minuter snabbare, dels hade jag då förbättrat min tid och dels hade vi sluppit störtskuren som kom!

Det var säsongspremiär för Erics lag Stock...

Publicerad 2011-05-14 19:20:00 i En vanlig dag,

img_6634 (MMS)

Det var säsongspremiär för Erics lag Stockholm Mean Machine hemma på Zinkens idag, det var fint väder och bra underhålllning. De vann med 33-28 mot Tyresö! I morse kom Fredde på en bra idé att vi skulle fixa en go brunch så med den i magen åkte vi till stan för att kolla på karnevalen och dess varierande ekipage. Nu åker vi bussen mot Bergshamra för en trevlig lördagskväll hos Elin o David!

Ikväll efter jobb begav vi oss på exkursio...

Publicerad 2011-05-11 21:05:10 i En vanlig dag,

img_6111 (MMS)

Ikväll efter jobb begav vi oss på exkursion mot Högdalen. Vi har varit på middag hos Erkan och kollat in hans nya lya. Den var fin och rätt nybyggd! Det märks att vi bor på andra sidan stan, hemresan tar en timme ju. Hepp det är dags att sova men först ska vi kolla klart på Uppdrag granskning, mitt favvoprogram!

Det är dags att rulla hem från jobb, tusan...

Publicerad 2011-05-10 16:07:04 i En vanlig dag,

img_7009 (MMS)

Det är dags att rulla hem från jobb, tusan va sömnig jag var idag! Det är rätt hett ute så jag tar den underjordiska banan hela vägen, det är för varmt att byta till buss. Men det känns faktiskt som att set går snabbare med två byten. Snart är vi nog i fas på jobb igen, skönt att slippa ha superstress hela dagarna. Jag har plötsligt blivit projektledare för Scoutforum, det är en spännande utmaning! Och det innebär ju lite mer jobb, kul att hålla sig sysselsatt! Vi lunchade väldigt fint idag för bredvid kansliet ligger Vinterviken och bra lunchklippor!

Det är årets varmaste dag, hu vad varmt! V...

Publicerad 2011-05-09 22:56:58 i En vanlig dag,

img_9560 (MMS)

Det är årets varmaste dag, hu vad varmt! Vi har firat en lugn kväll och tagit en skön promenad genom våra nya kvarter. Vi hittade en konstgräsfotbillsplan, en kyrka tre dagis och en skola. Här kommer en rapport från vår Tomatplanta den växer och frodas på altanen! 40 cm nu. Den som väntar på något gott...

Nu blev det kväll igen, både morsan och Am...

Publicerad 2011-05-08 22:41:10 i En vanlig dag,

img_1012 (MMS)

Nu blev det kväll igen, både morsan och Amanda borde va hemma nu efter helgens äventyr. När mor åkt mot  tåget i morse tog vi det lugnt, vi sprang femman i Ursvik (det va tungt och varmt). Sedan tvättade vi våra cyklar skinande vårfina. Det har varit riktigt hett på vår altan idag, tomaten och pepparn får sova ute i natt! Nu väntar jag på sista maskinen tvätt, sen ställer jag klockan på 06 så vi är redo för en ny jobbevecka!

Vi har haft det bra idag! Dagen inleddes m...

Publicerad 2011-05-07 23:26:40 i En vanlig dag,

img_7856 (MMS)

Vi har haft det bra idag! Dagen inleddes med gemytlig frukost på Petite France, sedan via city åkte vi mot Tekniska Museet. Det serverades fiskgryta till lunch på Djurgården och utställningarna på museet var många! Fredde gillade NASA-utställningen de va mycket rymddräkter där. Amanda har kommit hem till Skåne igen nu, och vi med morsan har tagit en Öl (eller fyra) ikväll, gott!

Det har gått i full fart hela dagen här i ...

Publicerad 2011-05-06 23:54:04 i En vanlig dag,

img_2464 (MMS)

Det har gått i full fart hela dagen här i Sthlm! När jag och Amanda tagit sovmorgon och sovit ytterligare lite extra och sen städat lite, gav vi oss till stan för att kolla runt. Vi lunchade på Kulturhuset och när morsan var klar med sin jobbekonferens åkte vi till shopping med stort S! Vi har i eftermiddag spenderat många timmar i Barkarby och gjort många fynd! Imorron blir det nytt lajbans!

Har blivit rejält omsprungen av syster ida...

Publicerad 2011-05-05 21:22:52 i En vanlig dag,

img_5764 (MMS)

Har blivit rejält omsprungen av syster idag, vi har just kommit hem från Ursvik. Fredde kom i mål först, efter en halvtimme, Amanda kom sju minuter senare och sist kom jag ytterligare fem minuter senare. Och nej, vi sprang inte milen... Det blev femman          idag också. Man kan ju verkligen säga att vi börjat en ny trend eftersom det till detta kan läggas att vi även börjat gå upp kl 6 på morgonen! Amanda och jag gick en tur på stan när vi var på väg hem, mysigt! Imorgon ska vi slappa, sen kommer morsan, då ska vi shoppa o ha trevligt!

Idag gör sig träningsvärken gällande, det ...

Publicerad 2011-05-04 16:38:20 i En vanlig dag,

img_9099 (MMS)

Idag gör sig träningsvärken gällande, det blev en rätt rejäl tur igårkväll runt Lötsjön, det var visst 5,6 km totalt enligt min PT. Det är rätt gråmulet ute och jag borde ändå städa av golven så de snabba dojjorna får stå ikväll. Kl 19.45 ska vi åka till Centralen och möta Amanda som kommer på besök, hon ska på utbildning här uppe. Det ska bli trevligt!

Jag har hittat, vad jag tror, är en snabba...

Publicerad 2011-05-03 17:02:38 i En vanlig dag,

img_6732 (MMS)

Jag har hittat, vad jag tror, är en snabbare väg till jobb. Det blir två byten men de e dejligt att åka buss, då ser man ju mer. Detta blev en kort arbetsvecka igen och det rullar på snabbt! Ikväll ska vi ut en tur i Ursvik igen, bra att vi planerat för det- synd att det snöat idag!

Dagens goda gärning var nu när jag äntlige...

Publicerad 2011-05-02 18:39:24 i En vanlig dag,

img_8289 (MMS)

Dagens goda gärning var nu när jag äntligen gjorde slag i saken och åkte till Fridhemsplan för blodgivning. De hade ett trevligt café med eat all you can-principen, dejligt! Efteråt fick jag en skål från Rörstrand, Swedish Grace, himla fin! Nu ska ja hemåt, Fredde har nog börjat laga pizzan som får bli kvällsmat. Han e bra han! Det är en sån himla skön känsla att va utvilad såhär efter en lång, skön helg!

Fredde ligger på golvet och stretchar ut s...

Publicerad 2011-05-01 20:50:14 i En vanlig dag,

img_9215 (MMS)

Fredde ligger på golvet och stretchar ut sitt sk. löparknä. Vi har varit ute i Ursvik och sprungit en 5 kilometersrunda. Det var rätt trögt enligt min mening, nu är iaf även Freddes nya dojjor invigda. Vi sitter här och njuter av hur rent det är. Vår grotta är städad och riktigt fin idag, vi har även köpt och installerat våra nya utemöbler! De är klatchiga med rosa dynor. Grillsäsongen, here w go! :)

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela