Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

En update!

Publicerad 2010-11-30 21:30:43 i En vanlig dag,

Kvick update, det var längesen sist ju! Fredag: jobb, tåg mot Stockholm, landade nästan i tid, middag hos goa Elin och David i Bergshamra, kalastrevligt! Lördag: Svenska kubdagarna 2010 i Blackeberg, nervös Fredde tävlade storartat! Vidare till Lidingö folkhögskola för distriktsordförandeträff, viktiga framtidsdiskussioner, go mat och teaterspex på kvällen. Söndag: Avslutande distriktsordförandeträff, chartrad buss genom Stockholm till förbundskansliet och stadgeenligt förvaltningsmöte, bifall på resultatet, inga nyval, åter till Blackeberg för att bevittna nytt svenskt rekord på Rubiks 3 x 3 på otroliga 8,50 sek! Sen middag i rummet i Spånga. Måndag: Kolla lya i Kista, utan resultat, vidare till jobb för Fredde och jobbintervju på Karlaplan för min del. Håll tummarna! Rullade hemåt, landade i tid igen! Skotta fram bilen ur drivan, och sen sysselsätta sig på jobb. Tisdag: Jobb, jobb, jobb med goa kollegor och jag trivs så bra! Hämta Nina på hemvägen, shoppa på CG och sen adventspynta, stakar och gardiner- check! Nu: sova såklart!

Jäkt!

Publicerad 2010-11-25 11:50:02 i En vanlig dag,

Det händer mycket på en och samma gång! Är strax på väg till jobb, har idag lämnat in en gruppuppgift till akutmedicinkursen, talat med såväl banken som mäklaren och såklart Fredde däremellan. Det är mycket att samordna och mitt i smeten sitter jag och ringer och ringer så luren hålls varm och batteriet töms. Nu ska jag snabbt packa väskan inför helgen och sen åka till Graflunds kontor och lämna in påskrivet kontrakt, hoj va det går!

Nu blev det hett!

Publicerad 2010-11-24 22:56:07 i En vanlig dag,

Lappmögel överallt utanför fönstret och vi ser ut att bli Stockholmare från den 1 februari!? Puh, vad snabbt det gått idag, har suttit i telefon i ca 5 timmar, sökt fakta, kollat upp grejer och funderat och konteplerat. Vi har nog bestämt oss iaf... och på fredag kanske köpet med stort K blir av?!

Händer.

Publicerad 2010-11-23 10:18:25 i En vanlig dag,

Det är rätt jobbigt att vakna och komma att tänka på drömmen man just haft "att jag var ute och sprang och spurtade som bara den sista biten och fick en kanonbra tid!" - MEN inte ens ha stigit upp och då kollar ut och konstaterar att NU är det dags att klä på löparstället och springa ett varv... Jaja, jag är hemma igen, trött, rätt kall och lite blöt av de hårda snöiga vindarna. Härlig morgon! Läste just i Folkbladet: "Netto inviger snart sin femte livsmedelsbutik på Stockholmsvägen i Norrköping, men på sikt kanske det blir lika många till." Det lär bli hård konkurrens på Stockholmsvägen..! :P Idag släpps nya H&M´s nya kollektion från Lavin. Och jag ska åka och jobba ikväll, nu kolla bo och jobb såklart!

Trött var det.

Publicerad 2010-11-22 21:16:45 i En vanlig dag,

Är trött så jag kan somna som en ko: stående! Ska strax kila in i bädden men först måste de nytvättade sängkläderna kläs på täcken och kuddar. Tur det blir sovmorgon imorron! :) Jag och Nina har iaf varit och fikat på Ingelsta idag efter jobb, handlat, fyndat och strosat. Förresten kollade vi på en lägenhet igår i Solna, idag var det budgivning vilken snabbt rusade till 1,8 miljoner, det blir rätt dyra kvadrat i Sthlm verkar det som. Jag får fortsätta bekvaka Hemnet på all ledig tid. Och så ska jag ta och bli klar med inlämningen till akutmedicinkursen och fortsätta söka jobb också.

Scouternas årsmöte! 101 delegater från 5 f...

Publicerad 2010-11-21 21:00:00 i En vanlig dag,

img_1480 (MMS)

Scouternas årsmöte! 101 delegater från 5 förbund har tillsammans haft årsmöte, och inte bara vi utan även styrelsen, besökare och ett glatt gäng funktionärer! Vi höll till på Globala gymnasiet på söder i Sthlm, hade kul diskussioner och massa trevligt såklart! Ett stycke scouthistoria hat skrivits då vi bl.a beslutat om at skapa en riksorganisation för svensk scouting! Heja vad spännande de kommande åren blir!

Brandutbildad!

Publicerad 2010-11-17 23:17:09 i En vanlig dag,

Idag är jag en nybrandutbildad hästaskötare kan man säga! Jag hade tur i morse och fick "flexa" så det blev god sovmorgon ända till kl 13 då brandutbildningen började på Kungsängen. Väl där lärde vi oss mycket, t.ex att man ska ha brandvarnare i ALLA sovrum (och byta batterier en bestämd dag varje år), ha brandfilt hemma och en minst 6 kg pulversläckare. Mhm, gissa va ni får i juleklapp familjen, kan bli allt mellan brandfilt och 9 volts-batterier! Sen fick vi öva praktiskt, släcka docka, kolla på oljebrand i köket, släcka med kolsyra och (disco)rökdyka. Det viktigaste är alltid att STÄNGA dörrar så förhindras spridning av brand och rök! Och såklart klassikern: RÄDDA_LARMA_VARNA_SLÄCK!
www.dinsakerhet.se
Efter denna heta dag hos brandförsvaret åkte jag och Joh med Emelie till Åbystallet. Vi bortsade, ryktade, kammade och krattade hovarna på varsin snel hest. Och plockade in hö och gick på rundvandring. Som tur va hade Joh med sig en påse äppel så vi kunde muta dem (hestarna) och det gick sedan riktigt bra med alla bestyr!

Sambandet?

Publicerad 2010-11-16 22:51:34 i En vanlig dag,

En sån tråkig dag det har varit i mansionen idag. Har iallafall skrivit 26 julkort, flurat lite på julklappar och sökt jobb. Men jobbsöket börjar irritera mig för det kommer failure-meddelande på massa mejl till företag, de e ju kass! Vad är det för fel månne?
Kom att tänka på Norrköpings idrottsliga liv, vad är det som är så djuriskt i sporterna att alla lag har namn som djur... Pumas (damhockey), panthers (amerikans fotboll), vita hästen (hockey), dolphins (basket), vargarna (speedway). Mycket intressant!
Se hela bilden Se hela bilden Se originalbilden

Emma & Nina

Publicerad 2010-11-15 22:51:18 i En vanlig dag,

Precis som vanligt efter måndagsjobb hämtade jag Nina. Vi har ägnat oss åt fika, film, plättar och så Wii-golf såklart. Vi var båda överrens om att aktivitetsnivån var helt lagom efter dagens göromål. Jobbedagen var tuff och gick i högt tempo, men det gick nog rätt bra iallafall. Imorrgon när jag ska återhämta mig på lediga dagen, som ju är belöningen efter långhelgsjobb, ska jag varva boendesök, jobbsök, plugg och lite spring. Perfa!

Kom att tänka på några språkliga förbistringar i skånskan vs. östgötskan som uppenbarat sig då vi haft rond och jag uttryckt: "det är nog jack nellies" och "han är krattig", förvånat undrar sällskapet vad jag talar om... samma sällskap som till vardags avnänder begreppet "tjyvtjock", ja hur är man då? Snott sin sambos mat?! Låstsas fet? Visst är det rätt charmigt iaf?!

Festliga planer!

Publicerad 2010-11-14 13:21:09 i En vanlig dag,

Mellan helgens alla jobbepass har Fredde hunnit komma från Sthlm, redan i fredags ju! Då hade vi glöggkväll i mansionen. Igår kväll var det sedan fest hos knäppingsborgarna, det var längesedan och riktigt trevligt och gott om dryck! På vår nattapromenad hemåt handlades pizza och sen sov Eric här. I morse bjöd hotell Mansion på american panckaces till söndagsfrulle, dejligt! Nu ska jag dock åter till jobbet, over´n out!

10-11-12

Publicerad 2010-11-12 10:40:22 i En vanlig dag,

Kul datum idag, och en torsdag för precis 8975 dagar sedan var det 86-04-17 och alltså min födelsedag! Tiden är vidunderlig, det märks när man tänker på hur många dagar som passerar. Carl Bildts blogg heter ju just Alla dessa dagar, rätt passade titel. (Den är förövrigt mycket läsvärd!) Ett annat perspektiv på tid gavs vi på Visualiseringscenter där rymdens avstånd illustrerades i tid och så lång tid det tar att komma till universums kant har inte förflutit ännu, cool! En som blev världsberömd mitt i sin karriär när han fick sin tid utmätt är professor Randy Pausch som till vardags föreläste och forskade. När han fick sitt cancerbesked fick han frågan: om du skulle ge en sista föreläsning, vad skulle den handla om? Här är klippet med hans mycket inspirerande "The last lecture- Achieving your childhood dreams".

Leta bo.

Publicerad 2010-11-10 19:41:21 i En vanlig dag,

Kommit hem och varvat ner efter en hektisk dag på sjukan. Passade på att kolla på de bortskämda ungarna på SVT, helt otroligt, och de 20 år och har aldrig jobbat eller diskat!
Stor del av den lediga tiden spenderas vid datorn, (såklart när man är själv hemma), och då med att gå igenom Hemnets alla objekt... Några av de som för tillfället är sparade som intressanta:
http://www.hemnet.se/beskrivning/1003222?r=11
http://www.hemnet.se/beskrivning/926596?r=11
http://www.hemnet.se/beskrivning/1010615?r=11
http://www.hemnet.se/beskrivning/977338?r=11

Det var minst sagt en snöig syn att titta ...

Publicerad 2010-11-09 19:12:44 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Det var minst sagt en snöig syn att titta ut mot parkeringen efter jobb idag. Någonstans där i mitten står en insnöad Glof. När bilen var framskottad hämtade jag Nina för vi skulle till badet! Efter ett skönt och tröttande dopp begav vi oss hemåt och käkade hamburrare. Nu verkar det vara hög tid att bänka sig i soffan och uppdatera sig på nyhetsdygnet!

Iskyla.

Publicerad 2010-11-08 12:09:00 i En vanlig dag,

Jag och Emelie sprang i morse, det var tokkallt, -5! Men det är alltid gott och rätt behagligt efteråt ju. Känns som jag har förkylning i kroppen, hoppas det lugnar sig och struntar i att bryta ut, ibland har jag sån bra tur! Borde städa ett avrv här hemma, men det känns segt att ta tag i det. Ska ändå inte va hemma ikväll och imorron för det är jobbedags. Och sen ska jag och Nina till badet imorron på kvällen. Så städet får vänta, dammet lär ligga kvar tills jag har tid och ork att ta det!
Väntar med spänning på lånelöftet från banken nu, den 1:a dec säger vi upp lägenheten här och i februari går alltså flyttlasset ca 20 mil norrut. :) Ännu vet vi inte så mycket om varken jobb eller boende men det lär ordna sig efterhand! Jag hyser gott hopp om framtiden och Fredde rekar i stan så bra redan nu!

På bilden syns vårt inspirerande kursteam!

Publicerad 2010-11-07 20:59:32 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Har landat hemma med halmen och pustar ut på soffan. Helgens utbildning var tokbra och jag är lika nöjd som trött nu! Har lärt riktigt mycket om många ämnen, t.ex kommunikation, värderingar, konflikthantering och öppenhet. Vi var 21 deltagare från hela Sverige och lite till, flera olika organisationer och med allsköns olika bakgrunder. Ser nu ännu mer fram mot de kommande tre kurshelgerna!

Strålande sol, lite småkallt väder...

Publicerad 2010-11-05 08:37:38 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

-och jag är på plats på Kjesäter i Vingåker. Kommunen med den, enligt mig bästa slogan: "Vingåker-en promille kan inte ha fel". Det är dags för kursstart av Värdebaserat Ledarskap 2010, jag har med mig packad väska och är riktigt laddad nu! Men de nya stövlarna fick inte följa med idag.

Turbulens!

Publicerad 2010-11-03 16:20:35 i En vanlig dag,

Hu vad det blåser, det var uppfriskande att cykla hem idag. Sen ska vi ut ock springa en runda, bäst att akta så vi inte faller i Strömmen. Men först ska jag laga hamburrarre. :)
Klippt från Kristianstadsbladet idag angående oenigheter med ett taxibolag: "Enligt utdrag ur dagboksanteckningar som skickades till kommunen för ett år sedan ska den aktuella taxichauffören ha kört ut framför bilar/lastbilar i korsningar och på motorväg.

Väl ute på motorvägen körde chauffören regelmässigt i 130 meter i timmen... Chauffören körde upp på trottoarer och refuger, läste tidning vid rödljus och talade i mobiltelefon under färd, enligt personalens anteckningar." (http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1286616/Tvist-efter-klagomal-mot-chauffor.html) -Snacka snigeltaxi?!

Sagt och gjort!

Publicerad 2010-11-01 22:34:34 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Jag kom just hem, ensam och med tom bil. Förresten var jag även mitt i ett telefonmöte rörande scoutrådets årsmöte när jag kom hem. :) dagen i Sthlm var kanon, jag har hunnit med mycket. T.ex åkt spårvagn till Waldemarsudde, shoppat gummistövlar, köpt en julklapp och rest till Märsta! När ja hämtat Fredde på jobb packade vi in grejerna i lägenheten och åkte sen till Ikea för att handla och såklart äta middag. Jag ska säga att det inte är helt lätt att ta sig fram mellan storstans fyrfiliga vägar i rusningstid! Men jag tycker vi löste uppgiften hyfsat när Fredde nervöst rattade glofen och jag hejjade på  med kartan i luren!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela