Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Gott slut! Årets näst sista dag är plötsli...

Publicerad 2010-12-30 13:02:16 i En vanlig dag,

img_1318 (MMS)

Gott slut! Årets näst sista dag är plötsligt här! Vi tog en lång sovmorgon, Fredde sover än, han har feber, de e tradit. Nu har ja firrat oxfilen till imorgon, men så mycket galej kan det knapt bli med krattig Fredde. Vi får se hur det blir, nu ska ja till jobb! Glömde ju posta bilden igår, här kommer den så skjuter vi på resultatet nån dag!

På min lediga dag har jag fått mycket gjor...

Publicerad 2010-12-29 18:39:33 i En vanlig dag,

På min lediga dag har jag fått mycket gjort. Nyårsdrycken är säkrad, och ett litet projekt har tagit sin början. På bilden ser ni starten, resultatet kommer imorgon! Fredde är lite sjuk och på väg hem från Sthlm för att vila sig frisk imorgon. Vilken otur han har, feber och allt! I väntan på att året tar slut passar jag på att bege mig iväg för några glas vinning glada kollegors sällskap!

Vintern håller sig bistert kvar med ett jä...

Publicerad 2010-12-28 23:14:59 i En vanlig dag,

Vintern håller sig bistert kvar med ett järngrepp om Östergötland med omnejd. Idag trotsade jag till slut kylan och körde och gav glofen en tvätt och fräschör! ...så nu kanske ingen kommer in i den förrän till våren... Har även tvättat under kvällen och tagit ännu en lektion i min egen learning-by-DOING-tvätteri-kurs. Lammullströjan tål tydligen inte ens 40 grader. Och jobbstrumporna fäller ut färgen vid 90 grader, jag gillar den nya nyansen men färgar om några par, för det räcker med ett par av den diffust bleka nyansen anno 28 december 2010.

Plötsligt i Norrköping.

Publicerad 2010-12-27 12:29:19 i En vanlig dag,

Julen är över, det är ny jobbevecka på gång. Fy vad helgen gick snabbt (som vanligt såklart!). Det har varit en kalasbra julehelg med mycket gott och ännu mer trevligt! Nu är vi nöjda med julklappar och kan sysselsättas ett år framöver med böcker och IKEA-inköp. Presentation av- och planering för nya lyan pågår för fullt, många är de vänliga själar som gärna drar sitt strå till stacken och hjälper oss med optimering av flyttförfarande och inredningsdesign! Ser fram emot de kommande månaderna och framförallt helgen då flyttlasset går på riktigt!
God fortsättning!

God och skön och gladerlig jul! Det är red...

Publicerad 2010-12-25 09:52:04 i En vanlig dag,

img_9133 (MMS)

God och skön och gladerlig jul! Det är redan julada, som vanligt går dagarna så snabbt. Vi hade en urmysig julafton i torpet i Träne med gammelsvärmor o co, tusan va go sill och go malta, de va höjdarna! Årets spel heter nåt med master of television, det va rätt klurigt men underhållande! Idag ska vi plira med ögonen och njuta av våra julklappar och av att vara hemma!

Så står den granna granen klädd, det är en...

Publicerad 2010-12-24 00:56:28 i En vanlig dag,

img_2874 (MMS)

Så står den granna granen klädd, det är en riktigt fin variant i år, den är både ståtlig och tät! Vi har fått julamat och juleklappar redan, så fint och bra det blev! Det är snöigt värre som sig bör, vi har skottat massor och snön ligger i drivor. I morse var vi hela lilla delegationen på  bankamöte i Fjälkinge, vi har diskuterat bolån och konton för fullt! Nåväl nu sover vi en stund sen ska det äntligen bli JULAFTON!

Skåne är härligt! Här är vintrigt och kall...

Publicerad 2010-12-22 21:45:10 i En vanlig dag,

img_9872 (MMS)

Skåne är härligt! Här är vintrigt och kallt, schemat är späckat som sig bör, vi har hunnit med mycket idag och snart är det dags för sovande igen. Årets pepparkakshus är byggt i regi av Linnea, det är riktigt snyggt! Designen är ju verkligen speciell och högtidligt royalistisk! Det är nog årets finaste högvaktsavlösning som står uppställd på yttre borggården! :)

Julfixeri! Nu är allt packat och klart för...

Publicerad 2010-12-21 14:36:32 i En vanlig dag,

img_2480 (MMS)

Julfixeri! Nu är allt packat och klart för avfärd, om mindre än en timme rullar vi så försiktigt mot Skåne! Fredde har just klivit på tåget i Sthlm och här hemma har jag gjort iordning två jularrangemang till två tanter. Fy va skönt det ska bli med lite ledigt efter denna tokiga höst! Och fy va kul det ska bli att träffa familjerna m.fl igen! Ses snart!

Tomtar på loftet (i vår fönsterkarm...). B...

Publicerad 2010-12-20 20:29:22 i En vanlig dag,

img_5765 (MMS)

Tomtar på loftet (i vår fönsterkarm...). Begrundar snökaos och är nöjd att vara inomhus ikväll. Snödjupet sägs nu vara 60 cm i Östergötland! Har skottat och fejat tillsammans med Nina. De sista julerimmen är klara och jag ska börja packa för skånejul!

Julen är ljusets högtid. Vi har haft rimma...

Publicerad 2010-12-18 20:02:36 i En vanlig dag,

img_3105 (MMS)

Julen är ljusets högtid. Vi har haft rimmarstuga och ätit Lars-Agne- OCH så fuskade vi och tände 4:e adventsljuset... (för vi har ju inte tänt något av de andra ljusen om time!) MEN Då gick det inte så bra! Vissa straffar Han direkt, ljusfusk är nog inte att tänka på i fortsättningen, se och lär! Nu blir det filmvisning och mer begränsat eldande i ljusstakarna!

Julemat!

Publicerad 2010-12-16 17:07:52 i En vanlig dag,


Fy va skönt men lite segt att gå hemma och såsa hela dan (och med lediga dagar mitt i veckan kommer sen helgjobb såklart). Har iaf gjort en god gärning under dagen och önskat låt i Musikhjälpen. Nu är nästan alla julklappar fixade efter en tur med glofen, och jag är pyntad och klar för jobbejulbord ikväll. Ska bli kul! Även Fredde är på jobbejulfest ikväll, säkert har de lika trevligt i Kista!

Sov uppenbarligen precis på soffan ty jag ...

Publicerad 2010-12-15 22:48:14 i En vanlig dag,

img_4769 (MMS)

Sov uppenbarligen precis på soffan ty jag väcktes raskt när Fredde ringde! Bäst att krypa ner i bingen direkt så man somnar på rätt ställe... Jag och Nina har varit på stan ikväll, vi har även lagat mat och slagit in juleklappar! Det är en såndär ruggigt kall kväll, -10 grader nu och blåsigt. Vi verkar ha haft besök här i vår lya, undertecknat Vetten. :) Gladerlig jul!

Har jobbat en sväng ikväll, det gick bra! ...

Publicerad 2010-12-14 22:43:44 i En vanlig dag,

img_8088 (MMS)

Har jobbat en sväng ikväll, det gick bra! Nu kryper jag ner i bädden med min nya julklappsbok från Scouterna, Den motvillige monarken! Hela styrelsen fick julklappar fina och väl valda med rim i helgen, visst lyckades tomten träffa rätt bra denna gång!? Motvilligt lyfter jag nu boken om vår bäste monark, och min royalistiska ådra hoppas läsningen ska bli spännande och intressant!

Fått jobb och bo!

Publicerad 2010-12-13 17:53:48 i En vanlig dag,


En sån kanonbra luciadag det är i år, snöigt och kallt, jobb med glögg och lussekatter och musikskolans sjönsjungande töser tågande i vita särkar! Fick nyss jorbberbjudande och tackade såklart ja direkt! Vårt köpekontrakt trillade idag ner i brevinkastet påskrivet av köparen och därmed kan affären betraktas som nästintill fullständig! JAAA så himla skönt att ha både jobb och boende! Nu återstår bara en del samordning av packande och flyttande!

OCH den 13-19/12 blir det till att lyssna på Musikhjälpen och följa upptågen i glasburen på torget i Malmö!

Är strax hemma i Norrpan igen. Det är 15 g...

Publicerad 2010-12-12 17:25:54 i En vanlig dag,

img_5646 (MMS)

Är strax hemma i Norrpan igen. Det är 15 grader kallt ute och vi är alla trötta och mätta. Har avslutat styrelsemötet och styrelsejobbet med julbord i Malmköping. Helgen har spenderats på Gilwell i Sparreholm, (typ vid Perssons gods) som är en mycket anrik scoutanläggning! Vi har känt historiens vigslag med historier om grevar och grevinnor på tjugotalet. Vi har både haft långa diskussioner om såväl ekonomi och framtid som varit på exkursion till en liten jaktstuga med ingraverade svastikor på möbler och väggar, spännande att känna på de sörmländska skogarnas klimat. Vi lufsade genom meterhög snö några timmar för att komma fram. Truls som nu är dryga tre månader har hängt med hela helgen och varit så snäll å kär! Vi har kort sagt haft en bra och mysig helg men såklart är man rätt trött nu! Återstår bara att komma hem till Fredde och fira lägenhetsköp!

Är rätt trött och jätte nervös. Det var ri...

Publicerad 2010-12-10 08:13:52 i En vanlig dag,

Är rätt trött och jätte nervös. Det var riktigt svårt att somna igårkväll, inte så konstigt kanske: det är en stor dag idag! Våra livs största affär och ett stort beslut ska idag befästas. Wow! Det är cool men lite skrämmande att skulla ta lån och äga en lägenhet. Vi har massa planet för inflyttningen, möblering och inredning! - nu återstår bara att ni håller tummarna att bläcket landar rätt på pappret!

Packa.

Publicerad 2010-12-09 16:41:27 i En vanlig dag,


Idag packas bara väskan och inga flyttkartonger. Ska mot Sthlm imorron, ingen lär va förvånad, är ju där på alla lediga dar nu för tiden. Önskar mig dock bättre resekarma denna gången, inga förseningar tack, men jag har väl tilltaget med tid iaf! Kl 11 ska vi träffa mäklaren, om allt klaffar skriver vi på de historiska pappren, döö spännande ju!

Och efter det ska jag till jobbeintervju, wohoo, precis lika spännande och jag hoppas såå!

Dags att laga ihop ngn mat, känns seegt, men rätt nödvändigt! Over´n out, imorron är det Nobeldagen!

Titta!

Publicerad 2010-12-08 19:46:07 i En vanlig dag,

Här är internets mest intressanta länk, se och njut och känn                    potentialen: http://www.hemnet.se/beskrivning/1062055?r=3

Åker till Stockholm på fredag igen, kanske skrivs något någonstans då på någonting, ingen vet något men vi är två förhoppningsfulla skåningar i Norrpan på väg norrut!

... OCH så ska jag på anställningsintervju, så håll fortfarande tummarna för den ljusnande framtid som må vara våran! -Och fars, för han fyller år idag, GRATTIS bästa far!

Titta!

Publicerad 2010-12-08 19:41:54 i En vanlig dag,

Här är internets mest intressanta länk, se och njut och känn                    potentialen: http://www.hemnet.se/beskrivning/1062055?r=3
Åker till Stockholm på fredag igen, kanske skrivs något någonstans då på någonting, ingen vet något men vi är två förhoppningsfulla skåningar i Norrpan på väg norrut!
... OCH så ska jag på anställningsintervju, så håll fortfarande tummarna för den ljusnande framtid som må vara våran! -Och fars, för han fyller år idag, GRATTIS bästa far!

Buda.

Publicerad 2010-12-07 10:09:40 i En vanlig dag,

Signalfel, växelfel, vända tåg, backa tåg, nytt signalfel, nytt växelfel, vänta på skottaren och sen kom jag hem från en minst sagt händelserik dag i Sthlm!

Medan Fredde jobbade passade jag på att hälsa på Anna och Truls i Segeltorp, det serverades lunch och Truls var som vanligt toksök! Fick bra tips inför visningarna vi sen skulle bege oss på.

Av de fyra besöken återstår nu två intressanta vilka jag precis lagt bud på. Oh, det känns rysligt spännande och rätt nervöst! Väntar på att mäklaren ska höra av sig och säga om säljaren tycker det är okej summor!

 

 

Nu har vi fikat på glögg och apelsinpeppar...

Publicerad 2010-12-05 22:05:34 i En vanlig dag,

img_3484 (MMS)

Nu har vi fikat på glögg och apelsinpepparkakor och firat andra advent efter att jag jobbat igår och idag. Som synes har Fredde ägnat dagen åt att flyttpacka, det är ju kalasbra att börja i tid! Nu är glassamlingen nerpackad, men vi har inte ngn ny lägenhet att flytta till ännu. Däremot ska vi på ännu en Stockholmsturne imorgon, då har vi bokat in visning av fyra fina lyor!

Topp 3- julkalendrar

Publicerad 2010-12-02 10:01:21 i En vanlig dag,

Frysavfrostningen gick som smort, nu är fyrsen avtorkad och på nytt startad, strax dags att lägga in maten igen! Vaknade dock med ett ryck vid midnatt, det sa bums och kras! "Shit" tänkte jag och gick ut i köket för att kolla...! Det var såklart total islossning, men min riggade skål och handduk tog hand om allt spill och jag kunde lugnt lägga mig igen!

Här vill jag nu dela med mig av bra och nyttiga julkalendrar topp 3:

www.oioioi.se
www.marabou.se/julkalendern/
jul2010.sj.client2.nu/

Nattariggat! Dags att krypa ner under de t...

Publicerad 2010-12-01 22:54:56 i En vanlig dag,

img_9840 (MMS)

Nattariggat! Dags att krypa ner under de två täckena, termometern visar -17 grader! Känner mig riktigt nöjd med nattaprojektet jag just startat. Allt är nämligen riggat för automatisk avfrostning av frysen! Det är årets mest ändamålsenliga natt för detta ju. Maten är i en påse på balkongen och jag hoppas uppsamlingsskålen är stor nog... I morgon bitti vet vi hur det gick, först en lång natts sömn! Vem sa att hushållsarbete är komplicerat!?

Fräscha dubbadäck!

Publicerad 2010-12-01 16:02:04 i En vanlig dag,

Det blev äntligen en underbart god natts sömn, under dubbla täcken och duktigt trött fanns alla förutsättningar såklart! Jag fortsätter leta jobb och bo på lediga stunder. Men har även idag konsulterat far och därefter shoppat nya dubbadäck till Glofen. Detta bestämde jag mig för igår när jag var på väg att köra på en bil eftersom det bara gled utan att stanna (och för att vi ska köra till Falun nästa fredag och sedan till SKåne i jul, och snön ska ju stanna läääänge). Nu har jag provraceat lite och greppet är fenomenalt i de nya Bridgestone däcken! (såklat passade jag på att fråga däckfirmagubben om han ansåg bytet nödvändigt han svarade "vänta ska jag se...datumet är...1994?!... oj du borde köra skattefritt detta är ju veterander! Ja, det är riktigt hög tid att byta, de håller ca 5 år...!") På hemvägen köpte jag lite tillbehör för att klara frosten, låsspray, snöborste, silikonstift till listerna och fönsteravfrostarspray. Det sistnämda behövs eftersom det blir frost på både ut- och insidan när det är under -10 grader! Hittade en kul sida på ämnet kallt väder: www.temperatur.nu där kan man se lång historik, jämföra datum och orter, sysselsättning för den som vill bli allmänbildad och har lite för mkt tid!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela