Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Planerar.

Publicerad 2011-06-30 22:42:34 i En vanlig dag,

Att handla är ju en sorts planering, idag har vi kommit fram till vad vi ska äta i veckan typ. OCh vad vi ska ha när vi har folk här på grille. Här kommer en kort photosession från dagens höjdartripp till COOP, det var nog praktikanten som skrev skyltarna denna veckan!!!
Jag och morsan har planerat för vår Turkietresa, vi är några steg närmre i planeringen för vi vet att vi ska åka den 9: eller 10:e och åka från Malmö och till Alanya. :) Fy va dejligt det ska bli!
Sär skrivningarna haglar i Bromma, alla dessa fanns på samma avdelning!
Här kan man köpa Sagan om Ringen merchandise, Orker!
Vatten, melon och solkräm är vad som behövs för en dag på stranden!
Skönt de inte är ruttna.
Ja vad finns det bakom potatisen egentligen?

Svett.

Publicerad 2011-06-29 22:03:03 i En vanlig dag,


Ikväll var det löpdags med Friskis, vi sprang på både Långholmen och Reimersholme, det är himla fina vyer och mysigt där ute. Fredde avancerade också idag, han spran spåret som heter 15 km EXTREME, enligt uppgift är det precis vad det låter som, rätt tufft!

Det är ju så himla skönt med sådanahär soliga dagar, vi går ut til klipporna vid Örnsberg på lunchen och käkar, det är soligt, fint och kanonutsikt där uppifrån. Jaja, PT (Positive Ture) säger att det kommer åska snart iallafall...

Årets varmaste!

Publicerad 2011-06-28 21:51:49 i En vanlig dag,


Det har verkligen varit årets varmaste dag! O vi svettas ihjäl båda två här uppe i grottan! Dagens bästa var nog västerbottenpajen jag svängde ihop när jag kom hem extra tidigt från jobb. Dagens tyngsta var löpturen som var totalt genomsvettig hela rundan, det märktes på tiderna också. Men snart är jag nock laddad för milen iallafall! :)

Som kompensation för värmen gjorde jag en glassomgång, det börjar bli rätt bra nu, det tar sig! Hela kvällen här har jag haft Skypejobbmöten, tokvarmt att sitta vid datorn ikväll, men är det läger om 28 dagar så måste man ju planera och synka också. :)

Nu dags att tvätta och skrubba bport några lager ingrodd salt från kroppen. Ps. det är ju verkligen sommar när både sommarpratarna och Allsång på Skansen nu börjat!

Semesterplaner del 74

Publicerad 2011-06-27 22:38:01 i En vanlig dag,


Jo jag har ju bloggat en del om semesterplaner inför denna sommaren. Vad jag och Fredde ska ta oss för på våra två fria veckor är ännu långt ifrån hugget i sten, ja knappt ens skissat...

Men vi diskuterar alternativ det gör vi, och en lista finns det:

- Roadtrip till Nordkap med Glofen :) en sån höjdare det blivit, mysigt, rätt bekvämt och ett stort äventyr till Europas nordligaste fastland.

- Vandring i Svenska fjällen, skapligt klimat vid tiden vi åker men risk för frostnätter, vilket vi ju vet från förra sommaren, kan vara tokkallt! Men det finns några bra kandidater i Jämtlandstrakten, Lundörrs fjällen, Syllarna,  Jämtlands triangeln

- Vandring i nationalpark för att fortsätta vår nationalparksresa genom Sverige, Sarek är föreslaget men det kan vara mer kallt och kärvt än ovanstående

- Planen om Shanghai får ligga på hyllan till hösten eftersom Fredde B nu gett sog ut på en månaders lång rundresa i Kina med omnejd. Förhoppnignsvis lyckas vi boka in två veckor i Oktober!

- Vandring i Schweiz och då vid Kandersteg, bra väder, tokfina berg, tyvärr får man inte campa fritt så man får gå mellan hytter, det kanke inte är vår grej eftersom vi går längre än standardsträckor per dag.

- Mitt förslag om chartersemester röstades ner ungefär inan jag nämnt det, men det finns ju en lösning för allt, så nu har jag bokat en extra chartersemester med syster och mor som bekant!

- En resa på transsibiriska järnvägen, det tar typ 6 dagar effektivt och vi har nog inte tiden till det men det have väl varit en upplevelse om något?! Någongång ska jag åka sträckan från Moskva till Kina, det är säkert ialla fall!

- Någon eller några veckor i Åhus har också nämnts några gånger, det avsevärt mest ekonomiska alternativet, dock rätt väderinstabilt. Vi får väl se om det till slut blir dit kosan bär. Det kan ju bli både charterstrand och roadtrip av det! :)

- Stadsresa till Spanien är också föreslaget, San Sebastian vill jag verkligen se, men det räcker nog med en weekend. Dock finns ju både Barcelona och Madrid också på listan om man så vill. Spanien är dock superturistigt...

Nåväl, vi väntar och ser vad det slutligen blir för semester, det är ju trots allt en del veckor kvar dit! :)
Ock innan dess jobb, jobb, jobb och världens största Världsscout Jamboree i Rinkaby! Och det är kanonskönt att ha ett jobb som man kan sitta och blogga såhär sent och ändå orka stiga upp till imorgon, det är perfekt det!



  

Tack!

Publicerad 2011-06-26 22:13:33 i Festligaplaner,


Detta har ju verkligen varit en kalaskväll! Mycket god mat, supertrevligt sälle och två helkvällar i rad. Det gick fiint att fira midsommar i Stockholm också. Ett trevligt inslag var hägvaktsavlösningen, öl i Gamla Stan och grille på altanen! Idag var vi på utflykt till Bålsta via Barkarby och shopping. Vi var på Åbergs Museum, det var väldigt fint. En sån samling han har, såklart är allt tecknat och en hel del Disney.

Nu har alla våra gäster kommit hem till sitt, de är nog precis lika trötta som vi. Jag ska ta och hämta sista maskinen tvätt, sen ser vi fram emot en bra jobbevecka. Och två veckor kvar till sommarens första semestervecka för min del. :)

Over´n out!

God och glad midsommar!

Publicerad 2011-06-24 17:08:31 i Festligaplaner,


Härligt, varmt, soligt, blommor, jordgubbar, sill, nypotatis, skåne&värnersborg-gäster, kyld dryck och god musik, nu är dte midsommar och härlig långhelg!

Här kommer några shots från vår dag såhär långt, vi har plockat jordgubbar i Rotebro, haft picknik på ängen, ätit jordgubbstårta och skålat. Nu är maten på g och mest spännande blir nog att prova matjestårtan och hEmma(Fredde & Jeppe)lagad vaniljglass. Såklart har alla fixat samma snapsvise-ap så att vi har sånger som tilltugg också!











Tok

Publicerad 2011-06-24 00:11:11 i En vanlig dag,

Två av våra gäster har åkt hem idag, men Lillan stannar över helgen. Vi har handlat mycket mat och blommor och skjortor. Det var en rysligt effektiv dag och det har regnat konstant! Och vi har slappat en hel hög också. Ikväll har vi pausat med irish coffee på altanen och sen bondespelet med öl. Det gick väl rätt så bra och jag vann typ.

Dags att sova så att vi orkar plocka jordgubbar imorgon bitti, sen kommer prinsessan Lilian och prins Bertil!

God och glad midsommar!


Långhelg igen!

Publicerad 2011-06-22 23:04:14 i En vanlig dag,


För fjärde veckan har jag överlevt Friskis crosspass runt Långholmen, det är en sån sak som man vill ha gjort men inte riktigt göra... Nåväl, det var soligt och fint och ett kul pass. MIn kollega Kerstin som är ledaren har extremt mycket energi och kan springa rysligt snabbt! Hon har lovat att hålla minst två pass på lägret, det är ju bra så man kan hålla sig i form även under lägerperioden!

I morse kom Jeppe, Vicksan o Elin rullande hit, de körde redan kl 3 i morse så de kom vid 9 tiden, precis när jag skulle gå till jobb. Nu lyssnar de nog på Foo fighters så imorgon får vi sovmorgon. Fredde ska jobba, men det gör inget för han är så ra på det!

Over´n out, nu firar vi låååånghelg!

Midsommarstång

Åskväder

Publicerad 2011-06-21 22:05:31 i En vanlig dag,

 Fy vad det smällde här i eftermiddags när jag kom hem från jobbet, hoppade riktigt till i soffan! Men nu har solen kommit tillbaka och det har regnat över.
Vi har passat på att städa, så nu är här snyggt när våra gäster kommer imorgon. Lillebror och Vicksan kommer körande imorgon för att gå på konsert på Stadion imorgon kväll. Sedan åker Vicksan hem för jobb och då äter vi andra sill. Men först en jobbedag till.

Jag har föresten hittat en midsommarstång som jag vill ha men hittar inte den någonstans i en affär! Det tokigaste är att den fanns på Eko för typ 2 år sedan men då köpte jag inte den och nu hittar jag bara de traditionella. Paradoxalt nog finns den i en internetbutik, som är baserad i Hässlehom av alla ställen! Men den hinner ju inte komma före helgen. Well, jag ska ge mig ut i Sthlm o leta stång på torsdag iaf!

Byggstart.

Publicerad 2011-06-20 22:02:55 i Festligaplaner,


Nu är vi duschade igen efter kvällens aningen leriga löppass, det hade visst regnat en del även i Ursvik idag. Fredde gjorde pers på milen med 44.30 och jag tog femman som vanligt. Borde snart dra på och prova milen jag med.

Förra veckan parkerades första husvagnen på Rinkabyfältet och nu är bygget igång på riktigt. Det är häftigt att se nu hur skånes fjärde största stad byggs upp! Och tänk att jag ska hinna ha en semestervecka med morsan o Lilli också före det är lägerdags! Och den semester ska bli så kul, den är rätt improviserad än så länge, för vi kom på att vi skulle resa någonstans för typ två veckor sedan. Vi vet ännu inte vart men vecka 28 lär det bära av! Kriterierna vi har är, varmt, exotiskt, lagom flygavstånd, bra mat, billigt och havsbad. Det fins några heta kandidater iaf. :)

Historiskt.

Publicerad 2011-06-19 20:40:45 i Scouterna.,

Tänk att det redan är ett år sedan kronprinsessbröllopet, det var festiligt som tusan! Och med det är det också ett år sedan vår aningen regninga examensfes i Åhus.

Idag har vår berömda extra förbhundsstämma hållits här i Stockholm. Förbundsstyrelsens proposition med vårt första alternativ bifölls av stämman. Vilket vi ju tycker är bra även om det är synd att vi nu kommer att sälja platsen för vår Folkhögskola och ledarskapsakademi; Kjesäter. Scouterna går in i en ny epok.

Här kommer en sommarhälsning från en annan viktig och föränderlig del av scoutsverige nämligen struktur processen:



Hej Lördag.

Publicerad 2011-06-19 00:40:34 i En vanlig dag,


När jag är ensam hemma kan dagen bli effektiv, typ som idag. Förutom att plantera blommor, springa, handla och kolla på amerikanskfotbolls match har jag även hunnit fördrinka, käka middag på Vapiano och träffa Norrköpingskompisarna över en öl. Det var väl effektivt?!

Men kvällen är tidig för imorgon är det dags för vår historiska extra förbundsstämma, vi i styrelsen ska ses redan på morgonen och stämman är på eftermiddagen. Det har åtminstone inte varit en extra förbundsstämma på 30 år som Lotta har jobbat på förbundet, och hon har typ varit där längst. Vi får väl se hur det går imorgon. Vi är ialla fall Redo som vi brukar säga!

Fredagsmys såklart.

Publicerad 2011-06-17 21:51:30 i En vanlig dag,


Fredde är framme i Vårgårda nu, det är kubtävling med 55 anmälda och en hel massa grenar hela helgen. Han är nog hemma på söndagkväl sent sent. Nu håller vi alla tummar och tår för succétider och bra lösningar!

Jag har precis som innan när jag haft en fredag för mig själv, vandrat ett varv på Barkarby, käkat på Ikea och handlat 8 burkar sill till nästa helg. Nu ska jag bara leta efter en midsommarstång imorgon också.

Både jag och Lilli´konstaterade att det kändes lite konstigt att inte spendera midsommarhelgen i Åhus som vi ju gjort de senaste typ... 10 åren...? Men sen sa vi också i samklang att det kanske är dags att släppa kjolen.. :) Nåväl, det är tur man har sinne för humor.

Over´n out, imorgon firar vi lördag!

Hemmafru.

Publicerad 2011-06-16 20:49:49 i En vanlig dag,

Igår hade inte hushållets kokerska fixat matlåda så vi fick varsin fryst Larsagne från affären, inte OK. Så nu har vi ikväll grillat storkok och har matlådor igen!

Vi har även passat på att tvätta några rundor, dammsuga golvet och spika hyllor. Men något löp det blev det inte, är för trött sen igår. :)

Någon som såg gårdagens perfekta cliffhanger.. det var inte fullt menat med det blev: "det ska bli".... Svaret är såklart "riktigt dejligt!"

I full fart framåt!

Publicerad 2011-06-15 22:03:53 i En vanlig dag,


Jag tycker nog att dagarna går rasande fort. De sju timmarna på jobb passerar riktigt snabbt, det är väl ett tecken på att man har ett bra jobb?! Kvällarna sen passerar i ett sus, vi springer en del, handlar, lagar mat och städar, det är typ så klockan lyckas bli elva varje kväll före läggdags! O strax är det midsommar, då kommer våra tre gäster, det ska ju bli

Idag har jag varit på det tredje crosspasset på friskis, det gick rätt bra och det är kul att få tips om hur man springer ännu bättre. :)


Sommarlov

Publicerad 2011-06-14 20:50:59 i En vanlig dag,

Nu verkar det som att hela Sverige har sommarlov! Och idag kom regnet efter en kalasfin väderhelg!

Sedan sist har vi haft en skön lördag och söndag. Efter att vi vaknat till efter årets fetaste och himla roligaste studentfest passade vi på att hjälpa till med resterna i Fjälkestad. Sen var det dags för nästa fest när vi samlat till gille för att fira att det var -2, -3, 3, 4, 5 och sex år sedan vi tog studenten. Det blev en väldigt trevlig grillfest i glada vänners lag!

Söndagen startade sedan med sovmorgon och utvecklades till en everödsutflykt med högtflygande planer. Pär fick till slut sin 50 års present som han fick i London år 2007. :) han blev väldigt glad och gillade tandemhoppet från flygplanet på 4000 meters höjd stort! Det var häftigt att se från jorden och såg rätt läskigt ut att falla så högt!

Efter picknick och blixtvisit i Åhus åkte vi hemåt, riktigt trötta. Och nu har vi redan jobbat två dagar och tagit en löptur i duggregnet. 

TACK HELA SKÅNE FÖR EN TREVLIG HELG!

Och den ljusnande framtid är vår!

Publicerad 2011-06-10 09:54:35 i Festligaplaner,

Det är den 10 Juni och studentdags igen. Idag blir det utspring och firande i full fart över hela stan, det ska bli himla trevligt! Vi är på plats i Kristianstad och fixar och donar idag, jag passar på att ta en tur via tandläkaren och make up store när jag ändå är på plats.

Tänk att det redan är 6 år sedan vi tog studenten 2005! Skål och hurra!!!


Mot Skåne framåt!

Publicerad 2011-06-08 21:49:38 i En vanlig dag,

Nu är det studenttider så jag beger mig mot Skåne imorgon för att fira ordentligt! Det ska bli himla trevligt såklart. Vi får hoppas på varma och sköna dagar!

Fredde sitter här brevid nu, han är nyduschad och starkare än stålmannen (säger han). Han ska också packa nu men åker ner senare med tåget. Så, over´n out.

Här ska ni få se ännu en publikation med scouter, denna gången i IKEAs reklam med Maia Hirasawa som artist:


Spring i benen.

Publicerad 2011-06-07 22:59:16 i En vanlig dag,

Ännu en tokvarm dag har skådats, denna gången inte som fri och oplanerad utan som späckad, het jobbedag på kontoret. Som avrundning tog jag femman och Fredde milen i Ursvik, himla skönt att springa dessa kvällar och få känna att man faktiskt kan bli svalare efteråt.

En jobbedag kvar denna veckan, det gick toksnabbt men sen blir det sköna södern och studentfirande. Härligt! Hurra!!!

Veckan i bilder

Publicerad 2011-06-06 19:24:48 i Expanding Reality,


Vi skulle ha en mysig långhelgsstart men... vinflaska på golvet+spring i benen=nykter kväll och blodbadsimitation


Klar för hajk, här syns väsentligt vätskestopp.


Lunch och fotplåstrarpaus


Sörmlandsleden


Snacka om bävergnag! De hade byggt en riktigt stor fördämning och fällt tokmånga träd!


Middag med recept från min nya kokbok, Fredde är bästa vildmarkskocken.


Jag i köket/vardagsrummet/sovrummet.


En riktig scout borde kanske klara att tända med eldstål...?


Fredagsmys i Paradiset.


Stretching efter dagens pass.


Temporärt boende med lååång kvällssol till kl 23.


Vi har ju likadana ryggsäckar!


Livet på en pinne.


Sleten efter två vandringsdagar.


Väl ingångna Lundhags is da thing! 


Utsikt, det närmar sig slutet.


Åter framme vid kommunikationer typ i Tyresö.

- 5,5 mil Sörmlandsled: check!

Heja Sveriges nationaldag!

Publicerad 2011-06-06 18:55:21 i En vanlig dag,



Den rafflande starten på dagen var en kanonbörjan på vår nationaldag. Jag åkte taxi till tv 4, fick frulle, sminkades och så ver det sändningsdags. Det ver ett kul äventyr och väldigt spännande att få vara med om direktsänd tv! Har fått många uppmuntrande kommentarer, kul att ni gillade inslaget!

Vi åkte sedan till Fjäderholmarna på utflykt. Det är Stockholms närmsta skärgård, det var mysigt och väldigt lite, vi promenerade, solade och fikade. Trevligt!

Nu väntar vi på att en omgång med gammaldagsvanliljglass ska bli klar, (h)Emmagjord såklart! Men först en tur i Ursvik denna sköna måndag.

Blogg 5 Juni

Publicerad 2011-06-06 18:52:20 i En vanlig dag,

Det verkar som att bloggen är lite knas. Idag har varit en bra söndag Elin var här på bananglassfika i solen! Vi har även hunnit med en tur på stan framförallt för att reka för mitt stora framträdande imorgon. Jag ska som scout vara med på Nyhetsmorgon för att snacka om flaggor och hissa flaggan för det är ju nationaldagen! Kl 07.50 börjat det ungefär. Vi har även invigt vår grill på altanen, lärt mig göra en skotstek vilket är mycket väsentligt för imorgon, Fredde har oljat bordet och så har jag panerat för morgondagens utflykt till Fjäderholmarna. Håll nu tummarna imorgonbitti!!!! 

Blogg 4 Juni

Publicerad 2011-06-06 18:52:08 i En vanlig dag,

Över stock och sten. Med 5,5 mil Sörmlandsled i benen känns det nu så smått i såväl fötter och ben som rygg och axlar. Vandringen var kanon och mycket omväxlande mellan uppåt och utförs samt i stad och skog. Rutten blev som planerat men värmen var en bra bit över kalkylerat. Igår var det stekhett med 27 grader i skuggan. Nu åker vi hemåt, nöjda efter tre sköna dagar och till sist en god glassfika i stan. Dags att packa upp och tvätta såväl pinaler som kläder och oss själva!

Blogg 2 Juni

Publicerad 2011-06-06 18:51:54 i En vanlig dag,


Nu är vi startklara, allt är packat och vi har tagit oss hela vägen till Huddinge. Dags för avmarsch! Mot Sörmlandsleden framåt! 

Blogg 1 Juni

Publicerad 2011-06-06 18:51:26 i En vanlig dag,

Tänk att det redan är juni! Och varmt och soligt är det också, precis som sommar. Har varit ledig idag och suttit på altanen flera timmar med sällskap av Caroline F. Det var stekhett och det är skinnet nu också! Nu har vi packat och ordnat för att åka ut på hajk imorgon. Vi ska i princip runda södra Stockholm fån Huddinge till Tyresö. Ska såklart bli toppen och vi har laddat med mat och got med recept från min nya födelsedagskokbok. Over'n out, god långhelg!

Paj blogg.

Publicerad 2011-06-06 18:36:55 i En vanlig dag,

Tydligen har kopplingen mellan min lur och bloggen havererat, det är knas... Så nu ska jag försöka reparera. Här kommer ett helt gäng inlägg!

Det verkar som att bloggen är lite knas. I...

Publicerad 2011-06-05 22:53:34 i En vanlig dag,

img_8728 (MMS)

Det verkar som att bloggen är lite knas. Idag har varit en bra söndag Elin var här på bananglassfika i solen! Vi har även hunnit med en tur på stan framförallt för att reka för mitt stora framträdande imorgon. Jag ska som scout vara med på Nyhetsmorgon för att snacka om flaggor och hissa flaggan för det är ju nationaldagen! Kl 07.50 börjat det ungefär.   Vi har även invigt vår grill på altanen, lärt mig göra en skotstek vilket är  mycket väsentligt för imorgon, Fredde har oljat bordet och så har jag panerat  för morgondagens utflykt till Fjäderholmarna. Håll nu tummarna imorgonbitti!!!!

Blogg 1 juni: Tänk att det redan är juni! ...

Publicerad 2011-06-04 18:33:08 i En vanlig dag,

img_8493 (MMS)

Blogg 1 juni: Tänk att det redan är juni! Och varmt och soligt är det också, precis som sommar. Har varit ledig idag och suttit på altanen flera timmar med sällskap av Caroline F. Det var stekhett och det är skinnet nu också! Nu har vi packat och ordnat för att åka ut på hajk imorgon. Vi ska i princip runda södra Stockholm fån Huddinge till Tyresö. Ska såklart bli toppen och vi har laddat med mat och got med recept från min nya födelsedagskokbok. Over'n out, god långhelg!

Över stock och sten. Med 5,5 mil Sörmlands...

Publicerad 2011-06-04 13:04:08 i En vanlig dag,

img_5708 (MMS)

Över stock och sten. Med 5,5 mil Sörmlandsled i benen känns det nu så smått i såväl fötter och ben som rygg och axlar. Vandringen var kanon och mycket omväxlande mellan uppåt och utförs samt i stad och skog. Rutten blev som planerat men värmen var en bra bit över kalkylerat. Igår var det stekhett med 27 grader i skuggan. Nu åker vi hemåt, nöjda efter tre sköna dagar och till sist en god glassfika i stan. Dags att packa upp och tvätta såväl pinaler som kläder och oss själv!

Tänk att det redan är juni! Och varmt och ...

Publicerad 2011-06-01 23:59:56 i En vanlig dag,

img_2709 (MMS)

Tänk att det redan är juni! Och varmt och soligt är det också, precis som sommar. Har varit ledig idag och suttit på altanen flera timmar med sällskap av Caroline F. Det var stekhett och det är skinnet nu också! Nu har vi packat och ordnat för att åka ut på hajk imorgon. Vi ska i princip runda södra Stockholm fån Huddinge till Tyresö. Ska såklart bli toppen och vi har laddat med mat och got med recept från min nya födelsedagskokbok. Over'n out, god långhelg!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela