Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Tack Scouterna!

Publicerad 2011-11-30 20:59:41 i En vanlig dag,

Oj vilken positiv dag, efter lite sovmorgon och en förmiddag med jobbsök kom jag till Kansliet vid lunchtid. Kom lagom till avdelningsmöte och hejdåfika, fick fin uppvaktning; glada kollegor, paket och många tack och goda omdöme!

Nu har jag packat ihop min del av kontoret, sparat ner filer, lämnat tillbaka datorn och avslutat det hela. Har kramats och sagt hej och lämnat autosvar på mejl och telefon. Som konstaterats tidigare har jag haft världens bästa jobb och är väldigt glad över att få ha varit en del av Jamboree Office!

Slutligen har dagen rundats av med ett härligt och uttömmande crosspass på Friskis, gott! En sån dag!

Slutet av november

Publicerad 2011-11-29 17:36:57 i En vanlig dag,

Idag har jag avfirats kan man säga, mina kära kollegor bjöd ut på lunch och det var väldigt mysigt! Fint att ha ett så bra avslut på en redan superbra tjänst! Tack bästa utvecklingsavdelningen, ni är alla så goa och uppmuntrande och bra arbetskollegor!

Idag har jag också packat ihop, skickat avslutande mejl och organiserat min avveckling. Det kommer nog kännas lite tomt men det är slutet på en epok och ett naturligt steg vidare. Redan på fredag ska jag sen på anställningsintervju och hoppas på nya möjligheter.

Ikväll blir det följdaktligen mer jobbsök och lite återhämtning. Fredde ska ut på nån springtur o jag ska ta tag i middagen. Over'n out!

Nedräkning

Publicerad 2011-11-28 16:46:50 i En vanlig dag,

Förutom att vi med advent räknar ner till jul, räknar jag ner till den siste när jag slutar på Scouterna. Det är ju redan i övermorgon! Jag har hunnit förbereda mig rätt väl och planerat för den lilla överlämning som finns att göra.

Grejerna på uteplatsen står kvar, det verkar inte som att stormen Berit hittade hela vägen till Rissne, som tur som var! Ikväll blir det återhämtning på soffan och lite ytterligare jobbsök. Hoppas på framgångsrika resultat!

Imorgon får nog systrarna varsin adventspaket på posten, håll tummarna att de kommer fram!

Första advent!

Publicerad 2011-11-27 08:10:29 i En vanlig dag,

Hurra idag fyller lilla mor år, grattis på födelsedagen!

Fredde har just bytt till grön linje och kubtävling på Fridhemsplan. Själv ska jag byta till röd linje och årsmöte på T-centralen. Det blev sent igår men va en ganska lugn dag, och inte så livliga diskussioner. Det mesta verkar röra redaktionella ändringar i verksamhetsplanen, anpassning av riksorganisationen för samverkansorganisationer och tydligare budget. Får se hur det ligger till när vi får beslutsunderlaget före morgonens delegationsmöte.

För övrigt igår tackades Jamboreen av Scouterna och vi hade julstämning med tomteverkstad på kvällen. Vi pyntade ljus, gjorde julkort, målade disktrasa och byggde pepparkakshus. :) det blev en mysig och lugn kväll i alla fall.

Scoutrådets årsmöte

Publicerad 2011-11-26 08:34:59 i En vanlig dag,

Det har blivit tid för årets sista årsmöte med scouterna. Denna gången i Stockholm på Globala gymnasiet, skönt att ha nära dit. Det ska bli spännande men det är inte så många stora ärende denna gången, de stora besluten för vår del fattades ju förra helgen.

Fredde var också uppe tidigt idag och serverade lördagsfrulle! Han ska mot Blackeberg idag där det är dags för kubtävling. Hoppas det går bra och blir framgångsrika resultat, lycka till!

På spåret såklart

Publicerad 2011-11-25 20:26:07 i En vanlig dag,

Plötsligt blev det fredag och jag har ju varit ledig idag, så det har varit vilosamt!

Har försökt hinna med lite av varje såhär innan en späckad helg, det blev till att handla, springa, städa och söka jobb.

Turen i Ursvik var skön, sörjig och blöt. Det är skönt att det är 8 grader fortfarande ju. Hade lera upp till knäna så det var nog en av säsongens sista löp i spåret. Sen får vi springa i Rissne istället.

Nu ska vi lösa ordgåtor på spåret! O fika lussekatte med glögg! :)

Ljus

Publicerad 2011-11-24 16:47:05 i En vanlig dag,

Det ploppar upp adventsstakar och juleljus lite här och var i fönstren nu. Det blir fint, mysigt och lite ljusare. Att gå hem kl 16 i beckmörker är ju det säkraste vintertecknet i år. Annars är tempen behaglig, runt 8 grader i morse när vi gick till jobb.

Det var några glada nattaramlare som kom hem tjugo över ett från jobbfest i stan. Tillställningen verkade lyckad och de marscherade upp redan kl 7, det var järvt!

Nu väntar jag på tåget hemåt och; hör o häpna- jag vann när jag spelade på maskinen igen! Hurra!

Klädrens

Publicerad 2011-11-23 20:43:33 i En vanlig dag,

Då så var det onsdagskväll igen. Jag har som vanligt kört cross i Tanto, behaglig temp o skönt rull är sammanfattningen. Fredde är på något supplypartu med jobb, det ryktades om gott om drinkbiljetter så jag tar kvällen med ro här hemma.

Mellan dusch o kvällsmat fick jag ett ryck att rensa lite i garderoben. Jag undrar nu vems alla jeansen är eller vem som tvättat mina så hårt att de krympt!? Dock var där några generösa gamla godingar, och så heter de också "yeans and pleasure" just det paret!

Det blev en påse utsorterat iaf, tar resten vid något annat tillfälle. Men det är rätt faschinerande att man vid klädrens kan hitta plagg som känns som nya att börja använda och gamla favvisar som inte alls är så imponerande längre. Nåväl nu ska de få nån ny (mindre) ägare via Erikshjälpen, det är iallafall en god gärning det!

Bilden är från sommarens äventyr på Galdhøpiggens topp, det var ljusa tider det!

Jobbsök

Publicerad 2011-11-22 21:20:42 i En vanlig dag,

Har ägnat kvällen efter middag och löptur åt jobbsökande. Det är inte så kul men rätt nödvändigt. Jag hyser gott hopp och tror att det plötsligt ska finnas ett syrrejobb även för mig. Kollar på dagtidsjobb och sånt som finns väster om stan... det finns i alla fall gott om annonser, 199 st i Sthlm!

Och när jag slutar mitt jobb börjar december och med det adventskalendrarna! Det gäller att lista alla och hålla koll så jag inte glömmer dem. :)

Igår hittade jag fina krågeunderlägg på Ikea, det är en kul affär det

Inte så vaken

Publicerad 2011-11-21 16:49:52 i En vanlig dag,

Skönt att eftermiddagen spenderades med att uträtta ärenden för jobb, för pigg är jag inte nu. Helgen var såklart tröttsam och det har känts idag. De säger att man inte kan ta igen förlorad sömn men man kan väl åtminstone bli piggare..?

Nåväl stämman känns nu som ett bra minne, det var kul att berätta om helgen för många nyfikna kollegor. Det var också häftigt att läsa igenom fb o twitterflöde med så många bra kommentarer och hejjarop! Och vad skönt att kunna konstatera att det var en bra stämning, hänsynsfull atmosfär och att alla ville skapa något nytt för scouterna i Sverige! Det är nu jobbet börjar.

En bild på de nygifta med en totalt ovetande son som sov sig igenom festligheterna!

Historiskt beslut

Publicerad 2011-11-20 20:26:36 i En vanlig dag,

Det var knäpptyst i plenasalen när mötesordförande Nina frågade "någon däremot?" när det framvaskade förslaget av proposition 1 fått klara bifallande rop. Det var en lång sekund och Nina frågade "kan jag tolka beslutet som enhällligt?" hela styrelsen höll andan och stämman sa lugnt JA.

Det är ett historiskt beslut; vi har antagit nya stadgar och beslutat att Svenska scoutförbundet löses upp och blir SCOUTERNA från årsskiftet. Det innebär att fler kan ansluta bli scouter, att vi kan arbeta effektivare och göra fler unga redo för livet!

Det är en häftig känsla att ha arbetat i förbundsstyrelsen de senaste fyra åren. Såklart har det varit ett hårt och långt jobb och vetskapen att distrikten har gjort ett lika bra jobb i detta är en skön känsla. ja, alla scouter i Sverige har arbetat hårt för detta!

Scouterna i Sverige är verkligen redo för framtiden och med en taggad nyvald styrelse kan detta bli hur bra som helst!

Strax är jag hemma igen och somnar garanterat ovaggad ikväll. :)

Bröllop

Publicerad 2011-11-20 11:10:46 i En vanlig dag,

Plötsligt under gårdagens suppé på förbundsstämman gifte sig Elin och David, efter maten kallades de upp på scen och med vigselförrättare Gestrin där var saken rätt klar att de skulle vigas!

Ball grej och tokförvånande! Nu är de då make och maka och jag fick va det officiella vittnet för det hela! Himla kul för dem och tur att jag hunnit författa ett kort i fixa blommor (fick en liten föraning i torsdags så jag inte skulle trilla av pinn när det begav sig! Och jag var tyst som en mus och yppade inte ett ord om tilldragelsen!) hurra för kärleken och de nygifta!

Förbundsstämma 2011

Publicerad 2011-11-19 11:46:43 i En vanlig dag,

Nu är förbundsstämman i full gång och vi ska fatta stora och viktiga beslut om vår organisation och framtid. Det kommer att bli en historisk stämma och kanske den sista.

Vi i styrelsen har fullt schå, förutom att vara röstlängdskontrollant har jag och Frida presenterat verksamhetsplanen och ska hålla morgonsamling imorgon.

Det är kul att va på stämma, himla socialt, trevligt och positivt. Vi håller till i ett lokstall i Borås utkant och har det rätt bra alltså! In i dimman, ikväll vet vi hur det gick!


På en perrong

Publicerad 2011-11-18 08:48:59 i En vanlig dag,

Det är fredag igen och helgen ska dra igång. Efter en lång, och framförallt tidig, morgon har jag nu landat på en perrong i Herrljunga för vidare byte mot Borås. Sj serverade frukost på tåget och så fick jag sova en god timme under resan, himla skönt.

Det är en stund till tåget går vidare, detta blir lugna stunden före en intensiv helg. först ut är styrelsemötet som vi ska ägna dagen åt. Och ikväll ska alla scouter i Borås gå med när staden tänder sin julebelysning! Hej julen!

Svärmor o ja

Publicerad 2011-11-17 22:11:56 i En vanlig dag,

Igårkväll kom svärmor till oss och idag har vi tagit det lugnt och strosat ett varv på stan. Fredde fick vara så god och jobb medan vi andra roade oss. Vi hittade lite smått och gott, lunchade på Vetekatten och handlade såklart hörorgsblommor på vägen hem. Nu har vi ätit gott och spelat Blokus och jag ska hoppa direkt i loppelådan. Måste orka stiga upp till tåget som går mot Borås imorgon klockan 6.10!

En plusgrad

Publicerad 2011-11-16 08:10:54 i En vanlig dag,

Idag var det kyligt om snoken utanför dörren, 1 grad. Det börjar märkas vinter på morgonen och tjocka jackan är framme nu. Det var isigt i glatt på torget, nu skulle man haft vinterdäcken på...

Efter dagens jobb och kvällens cross kommer svärmor på besök, hon är här på kurs och tar såklart tillfället i akt, så jag tar ledigt imorgon och vi ska hitta på nåt kul då när Fredde jobbar!

Pepparkaka

Publicerad 2011-11-15 07:40:33 i En vanlig dag,

Äntligen serveras pepparkaksfil till frukost! Den är söt och go och såklart himla julig. Idag är jag halvvägs i jobbeveckan för jag är ju ledig tors och fredag, det gick snabbt kan man säga!

Fredde vill börja fundera på sommarsemeste nu, han är rolig för vi diskuterar också kommande skidsemester på sommaren. Men han har rätt i att våra semestrar utsätts för en del omfall och brukar kräva viss planering och research. Så, det ska bli spännande att se var planerna landar nästa sommar. :) men först ska vi hinna frukostera på pepparkaksfil ett tag!

Räknade dagar

Publicerad 2011-11-14 16:49:42 i En vanlig dag,

Strax är det dags för förbundsstämma och innan dess, i övermorgon kommer svärmor på besök. Sen när jag är iväg kommer de andra från LGB också för en stockholmshelg. :) men före dess ska det hinnas jobb ju. Och först av allt, ikväll får det bli en tur runt sjön.

Snart börjar iaf min anställning lida mot sitt slut, måste verkligen ta tag i att hitta någon ny sysselsättning nu. Men jag vet inte riktigt vad jag vill göra och jag vet att jag inte är sugen på toktidiga mornar, kvälls- och helgjobb... Så utifrån det ska jag nu leta efter någon som vill stifta närmre bekantskap den kommande tiden. :) tips?

Fars dag

Publicerad 2011-11-13 21:15:05 i En vanlig dag,

Det blev redan kväll och helgen har varit himla skön. Idag tog vi en söndagsmil i Ursvik till fars ära såhär på fars dag. Det va kallt men friskt, och eftersom det är söndag eldades det flitigt på alla grillplatser och i vindskydden, det luktade härligt.

Vi har packat ihop på altanen och klätt på utemöblerna vinterpyamasen (en vit presenning). Så nu är det bara vinterdäcken kvar till vi är vinterredo här. Julredo är vi redan för glögg dricker vi jämt och ständigt, det är ju så gott och värmande, och det finns rysligt många sorter att prova sig igenom!

Sthlm international fairs

Publicerad 2011-11-12 09:34:49 i En vanlig dag,

Det är tidig lördagsmorgon... Dags att åka på mässa, det är tre olika spännande idag; först winter show sen allt om hälsan och sist om mat. Det ska bli mysigt att strosa o få goda skidtips framförallt!

Bilden är från förra lördagens äventyr. :)

Fredagsmys såklart

Publicerad 2011-11-11 21:07:16 i En vanlig dag,

Det hör till att äta gott och ta det lugnt när det är fredagskväll. På menyn stod laxtournedos och efterrätten bestod av vitchokladhallonmousse med portvin, det är då bra att handla på CG när man ska hem och laga mat. Nu vilar vi på soffan och funderar på om det blir stan eller hemmakväll som följer.

111111 x 111111 = 12345654321

Publicerad 2011-11-11 11:11:49 i En vanlig dag,

Jahaja nu var det en sån nummerdag igen, klockan är 11.11 på dagen den 11 november 2011, ball? Ja. Men inte så märkvärdigt egentligen, dagar kommer ju och går i en ström. Idag är jag ledig och tar det himla lugnt, sov länge och funderar nu på vad jag ska ta mig för under dagen. Antagligen blir det att rensa i klädgarderoben och ta en löptur, känns som en lagom aktivitetsnivå en skön fredag. Sen är det dags för helg, det ska bli gott! (Och jag borde ta och söka mig några jobb tror jag.)

Mårtensafton

Publicerad 2011-11-10 15:59:01 i En vanlig dag,

Trots att vi är utflyttade skåningar kommer vi inte ikväll hålla fast vid den skånska traditionen med en trerätters gåsamiddag. Läste förresten att den kommer från en krögare i Stockholm som komponerade svartsoppa följt av gås och sen skånsk eblakauga.

Skåningarna själva åt lutfisk till förrätt och risgröt till efterrätt vid den tiden. I min familj har vi dock mest ätit kalkon och svartsoppan har jag aldrig smakat. Dock har vi ätit desto mer äpplekaka som kompensation!

Nu blir nästa uppehåll Barkarby för när jag provade nya, fina jackan med ryggskydd under sprack hela konceptet (inte bokstavligt!). Så nu ska jag se om jackan ska va större eller en annan liknande modell, eller om jag rentav måste va mindre själv.

Den som lever får se (och kanske äta gås ikväll...)!

Bilden är solnedgång över Strandvägen från Skeppaholmen i tisdags.

Svettis

Publicerad 2011-11-09 19:17:03 i En vanlig dag,

Denna dagen gick bokstavligen fort! Står nu på Hornstull o väntar på bussen och svettas floods. Det är gott att ha gjort ett pass cross och nu kunna va stolt hela kvällen och hälla sig på soffan! Men först behövs en dusch... :)

Ska ikväll fortsätta arbeta med att göra Svekub till en förening och ansluta den till Sverok. Det är kul med projekt!

Kvällen är ljum, åtminstone för att vara den nionde november, rätt härligt att slippa huttra så när man står här och väntar på bussen som är sen pga trafikproblem. Ja storstaden och dess fenomen alltså!

Avdelningsdag

Publicerad 2011-11-09 08:35:43 i En vanlig dag,

Tisdagsblogg. Vi hade en så himla bra avdelningsdag på Skeppsholmen och det är en så bra arbetsplats jag har! Vi hann med mycket, både härliga promenader, fina utsikter, marängtårta, god mat och framtidsvisioner. Tack kollegor!

Som avslutning åt vi på Moderna Museet och gick på utställningen med Monet, Turner och Twombly, den var himla bra och intressant! Det blev, förutom en bra jobbedag, en bra uppföljning på vår ultrakulturella helg!

Tvåljakten...

Publicerad 2011-11-08 22:49:40 i En vanlig dag,

Hurra jag har hittat ett tvål; det är grönt, luktar gott, löddrar bra, gör rent och kanske bäst av allt det har ett SKUMMONSTER på sig! Jahaja, så enkelt var det, på apoteket av alla ställen, efter en del timmars sökande :) tack syster för god tvålletarhjälp! Ja det är då svårt att hitta bra och funktionella handtvål man gillar nu för tiden!

Hemåt, marsch!

Publicerad 2011-11-07 16:16:42 i En vanlig dag,

Skönt att vara på hemväg någorlunda tidigt ikväll. Men tänk att det redan har mörknat ute. Dags att ta med reflexen i fickan!

Det är beundransvärt hur snabbt en jobbemåndag går, alltid i hög fart o så kommer kvällen plötsligt. Det är bra att man inte hinner känna sig trött iallafall.

Nu ska jag ta och prova nya fina jackan med all utrustning under, spännande att få lite känsla i den! Håll tummarna att storleken är rätt. :)

Tack för denna helgen!

Publicerad 2011-11-06 22:49:06 i En vanlig dag,

Vi kan lugnt sammanfatta den händelserika helgen som kul, trevlig och tröttande. Det är ju bra tecken! Vi har just mellanlandat på soffan mellan tvättandet och är rätt sletna nu.

Igår käkade vi italienskt efter museituren och därefter spontanbokade vi biljetter till teatern Zpanska flugan. På väg till teatern mötte vi ensembeln på gyllene gåsen, det var ball. Teatern var himla kul och vi var nöjda med vår impulsiva kväll!

Idag har vi också hunnit med mycket, promenad, stadsmuseet och publunch. :) Nu är vårt skånebesök lugnt hemkomna, skönt det och tack för en kanonhelg!

Lördagsmys!

Publicerad 2011-11-05 11:50:24 i En vanlig dag,

Vi har tagit oss upp efter en sen kväll och åker nu buss. Dagens första etapp är Ulriksdals slott där det är höstmarknad i slottsparken. Det är himla skönt att det bara är lördag, helgen känns så lång! Vidare kommer vi nog att besöka ett museum, Nobelmuséet har än sålänge flest röster!

Teatern igårkväll var himla kul, det var en bra föreställnig med många kändisar. Vi gled sen vidare till Monks för lite delikat öl.

Over'n out!

Shoppingstråt

Publicerad 2011-11-04 18:02:47 i En vanlig dag,

Oj nu har föräldrarna vallat mig på Barkarby i flera timmar. Vi sitter tre på rad i soffan och är rätt matta nu! Fynden är många och vi är nöjda och belåtna; hör och häpna Pär handlade mest av oss!!! Han fyndade tre brallor, tre skjortor, en piké, en slirre, en kofta o skidbyxor. :)

Dagens stora överraskning var Norrønas butik och jag har nu ÄNTLIGEN införskaffat världens bästa Gore Tex-jacka!!!! Johoo, nu är det jul igen!

Vi laddar nu för kvällens föreställning på Oskarsteatern, SPAMALOT! Men först blir det räkcocktail o mat såklart! Hej ho lets go!

Helgdags!

Publicerad 2011-11-03 16:53:04 i En vanlig dag,

Vi fick oss en go asiatisk lunchbuffé, gott! Men det gick inte så bra att direkt efteråt åka vidare o prova jeans på Zara. Hittade i allafall både jeans och två tröjor tillslut på min högst improviserade shoppingtur.

Nu har jag babianarmar för såklart slank jag inom bolaget före tunnelbanan. Så vi ska både dricka goda Zlato o rosé i helgen. :) tjohoo vad skönt det är att va ledig!

Det blir till att ta igen sig en stund innan gästerna kommer, de är nog på väg snart. Imorgon ska vi på musikal och så ska vi äta gott, gå på sightseeing, va kulturella och shoppa lite med skåningarna.

Semester!

Publicerad 2011-11-03 12:24:11 i En vanlig dag,

När jag nu snart slutar detta jobbet kom vi på att jag har en del semester kvar, inte mindre än 9 sköna dagar ska jag disponera fritt. Så nu tar jag helg o håller minisemester till måndag, och det passar väldigt bra för nu ska jag luncha gott med Elin och sen kommer det skånebesök ikväll! Det passar rätt bra att hinna städa ett varv i eftermiddag också! Så det är inte helt fel med lite lediga dagar. :)

20111102

Publicerad 2011-11-02 19:44:14 i En vanlig dag,

Nu var det visst november med buller och bång! Det är mörkt och som med en automatisk timer tänds ljusen i fönstren hemma om kvällarna nu. Det är rätt mysigt ändå, bara viktigt att komma ihåg att släcka dem också. Jag köpte lite nya ljus i Örebro igår, färgmatchade såklart.

Tur vi har två brandsläckare, några brandvarnare och en brandfilt. Glöm inte att ha prylarna hemma inför säsongen! Tipset är att det finns väldigt snygga brandfiltar från 10an gruppen o snygga brandsläckare i svart, vitt o rostfritt på massa affärer. Så blir det snyggt och säkert på samma gång! - Man ska va rädd om sig!

Födelsedagen

Publicerad 2011-11-01 21:20:24 i En vanlig dag,

Nu har syster fyllt år länge och väl. Jag är på väg tillbaka mot huvudstaden efter en häftig utflyktsdag!

Sammanfattningsvis har vi såklart haft det väldigt mysigt o Lilli blev milt sagt tokförvånad och riktigt överraskad när jag kom till skolan med tårta o blommor idag! Sedan hann vi luncha på stan, småshoppa lite, laga soppmiddag och göra glasstågstårta! Oh vad jag gillar finurliga planer o såna roliga dagar! O grattis o hurra på din födelsedag! -tror bilden talar för sig själv!

Hurra hurra!

Publicerad 2011-11-01 09:56:06 i En vanlig dag,

Åker tåg såhär på morgonkvisten men det är inget vanligt tunnelbanetåg idag. Det är ett regionaltåg med destination Örebro och en rejäl födelsedagsöverraskning som är planen idag.

I Örebro ska jag åka mot universitetet och leta upp syster som fyller 23 just idag! Sedan blir det tårta o mys hela dagen! Och hon anar inget, mor, Johan o hennes klasskompis har hjälpt mig med info så att planerna kunde smidas väl. Hehehe, en sån dag det kommer att bli!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela