Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Shoppingtur.

Publicerad 2010-04-29 21:01:59 i En vanlig dag,


Efter dagens jobbepass begav vi oss till Ingelsta och shoppade lite, hittade en hel del; bikini i färgen "royal blue" som jag kallar den! Två sommarfräscha linnen, mest för de gamla har lite fläckar och hål. Och så köpte jag en klänning som nog kommer att förära examensdagen, det är en ljusrosa i siden, oh så vacker! Vi handlade överraskning till Lilli och födelsedagspresent till mini också!

Imorron bär det av mot Skåne, vi ska fira valborg som jag gjorde i min barndom- hos morfar på Qvarna. Det ska bli kul, lär bli en hel del folk, och en grogg eller två om man har tur! Here we goo, nu blir det till att packa och peppa!

Kartläggning.

Publicerad 2010-04-28 10:41:57 i En vanlig dag,


Det är avstämningstid, kvar att göra före sommarlovet och sjuksköterskeexamen;

- bjuda in till examensfest och planera densamma
- hålla omvårdnadsseminarium och lämna in material i god tid
- genomföra kommunikationsseminarium
- praktisk NKSE-examination den 7 maj
- 4 dagars Finspångspraktik
- två KUA-pass
- opponera på en uppsats 18 maj
- respondera på vår uppsats 21 maj
- besöka Skåne över valborg
- granska 2 pedagogikpaper
- granska 1 rapport
- göra och hålla posterpresentation
- gå på examensmiddag 2 juni
- utvärdera terminen och programmet 10 juni
- träffa kommunikationsutskottet i Halmstad 29 maj
- ha förbundsstyrelsemöte 8-9 maj
(gå typ 1000 morgonpromnader)
(kanske städa mansionen ngn gång...)

Klart: NKSE-teori, basgrupper, pedagogikpaper, 2 seminarier...

Vår i Norrpan.

Publicerad 2010-04-27 21:23:17 i En vanlig dag,


Hoppalong! Tentautsikterna ser minst sagt varierande ut, men nu har jag iaf snackat runt lite med folk och det gäller bara att avvakta svaret den 5 maj. Idag fyller Amanda 16 år, stort GRATTIS! Och så kom Linnéa hem från säsongen i Schweiz, VÄLKOMMEN HEM! 

Här är bilder på några av mina födelsedagspresenter och tillika sommarheta accesoarer:




Eccofina sommarsandaler med guldsula!

Fina rosor från mor o co!


Eccoröda fotriktiga jobbesandaler!


Ny vecka.

Publicerad 2010-04-26 12:45:44 i En vanlig dag,


Det är 7 veckor till examensdags, och det är mycket som ska göras innan dess, nu gäller det att ha en bra plan och strukturera tiden. Ikväll och imorron är det iallafall KUA som gäller, det brukar va kul iallafall! Tradit när det känns stressigt men saker och ting brukar lösa sig mot slutet ändå!


Här är fler helgbilder:


Tapasmingel i fredags


Redo för lördagens avmarch mot centrum


Tur vi räknade in skaran och konstaterade att en eftersläntare saknades!


Inte så inspirerade av skoshopping i Hageby


Familjen på söndagsströmspromenad i vårsolen!

Hotell The Mansion

Publicerad 2010-04-25 20:04:15 i En vanlig dag,


Huset är tomt igen, vi sitter vid varsin dator precis som så många andra söndagskvällar. Vårt stora skånebesök har alltså begett dig hemåt och helgen är över. Det gick snabbt! & vi har haft riktigt kul!

Vi hann med trerätters födelsedagsmiddag, shopping på stan, bowlingmatch, vem vet mest-utmaningen, tårtfika, flera skålar, gratulerande, litervis med öl och vin, långa promenader och mycket skratt! Det är kul att ha så trevlig släkt som kommer på besök, och det var duktiga gäster också, vi har haft så bra service med diskande och hushållande!

Nu har hotellpersonalen kört med hugin över golvet, dammisarna är väck och personalen ställer skorna på hyllan. Hotell The Mansion stänger igen verksamheten för denna gången. Tack för besöket och välkommen åter! 




Tårtfika på g med alla gäster bänkade runt matsalsbordet!


Glad svärmor och Fredde


I väntan på vildsvin och kalv m.m på Black Lion


Introduktionskurs i Spotify, denna fantastiskt moderna jukebox direkt i datorn!




 

 

 

GRATTIS Fredde!

Publicerad 2010-04-23 15:57:12 i En vanlig dag,


Hurra hurra hurra! Paketer på sängen, födelsedagsfrukost sedan födelsedagslunch och snart blir det födelsedagskalas! Skånebesöket kommer om några timmar, kul! Vi har fixat i turbofart, och nu känns det mesta klart, klart för fest, skååål! & GRATTIS såklart!



 

Ps. Tentan gick KASS idag så den struntar vi i tills vidare... :(

Håll tummarna!

Publicerad 2010-04-22 10:37:14 i En vanlig dag,


Imorgon är det dags, då gäller det, skrivningen är kl 9-13- håll för allt i världen tummar och tår för att detta ska gå bra! Det känns oroväckande lugnt, vet inte vad jag ska plugga, känns inte direkt som jag behöver läsa något speciellt. Det är svårt att veta hur man ligger till... Jag hoppas på att få ett bra scenario som jag kan något om, det blir nog min räddning! 
Citat vinslöv: "Jag kan klara det, jag vill klara det, jag ska klara det och vad gör jag.......................?! "


Ps. det snöar här, ironiskt när vi slitit så med vinterdäcken förra veckan!

 

Tummen upp! Fast det här var i OS i Aten när Jan-Ove Waldner
HMS Konungen

Blomster.

Publicerad 2010-04-21 20:42:31 i En vanlig dag,


Efter en regn-snöig tur både till och från Vrinnevi idag tog jag med mig Glofen till Ingelsta. Examensklänningsjakten är inledd, provade hela sortimentet av sommardressar i några butiker men man orkar ju långt ifrån alla! Esprit hade två riktigt fina, men svart klänning känns inte så somrigt, får överväga det där... Hann under shoppingen även telefonguidea morsan och Lisbeth till Bröderna Olsson i Sthlm, de lät aningen förvirrde och damen i kassen kollade på mig när jag gång på gång förklarade, gå Folkunga gatan framåt om du står vid McDonken... Well well, Somrigt är däremot de blomster jag shoppade, pelargoner, kalanchoe, st paula och fredskalla och tulpaner- så nu är det lite fräscht och fint i mansionen igen!

Nedräkning.

Publicerad 2010-04-20 12:22:08 i En vanlig dag,


Det ska bli en underbart bra dag på fredag! Det är den 23:e april, S:t Georg dagen, i år struntar jag fullständigt i att fira helgon och börjar dagen med att uppvakta Fredde högtidligt på sängen för det är ju hans FÖDELSEDAG! Vartefter peppar jag järnet för att bege mig till sal SP71 och skriva terminens tenta. SEN börjar det roliga arta sig på riktigt, morsan kommer med tåget och strax senare är allt ställt i ordning, Fredde har skalat typ 1000 potatisar och vi får skånebesök! Det ska bli så kul och vi fixar och donar med förberedelser och planering!

Men först tre jobbepass på ortopeden. Och så kommer här bilder från dagens promenad:



Kuber och tårta!

Publicerad 2010-04-19 20:43:44 i En vanlig dag,


Trött så tittorna stänger sig av sig självt! Såklart var det tidig uppstigning kl 5 idag, men det blev visst lite väl tidigt och jag var klart långt tidigare än det var tid att cykla, nåväl man lär sig och nästa gång ringer klockan 5.15. När jag och Nina kom hem idag blev det till att kränga tårta och kolla på film, Natt på muséet är sådana höjdarbra filmer, eller triktigt roliga iallafall! Posten hade också levererat några födelsedagshälsningar, fint, TACK!

Fredde har satt nytt rekord i Rubiks idag, 15."nånting", utan turlösning alltså, med tur eller med sk. skip (alltså man slipper göra något drag för den blir löst så snabbt...) har han 13.24! Inte illa, men en bra bit från världsrekordet på 7.08! Vi håller på och diskuterar kring en eventuell tävling i Kristianstad i sommar, eller kanske att arrangera hela SM? Well, vi spånar vidare så får vi se vart det leder, vårt ledord är: "Man måste ha roligt också!" ... och med det fundrar vi fram och tillbaka och väger arbetsbördan och alla timmar mot att det ska va kul! - Den som lever får som bekant se var det kommer att lösas kuber i sommar...!

En sån söndag!

Publicerad 2010-04-18 20:25:12 i En vanlig dag,


Det har varit en riktigt traditionell söndag i mansionen. Jag vaknade typ kl 6 första gången, undrade var Fredde var, hörde honom tidigare när han kom hem från Trappan vid tre i natt... En stund senare kom han yrvaken och hade somnat på soffan till nattens Mythbuster-sändning.

Vi tog sovmorgon, jag tog varvet runt strömmen (Fredde sov ruset av sig) sen blev det frulle, några timmar spenderades vid datorn och sedan var det tid för storstäd av mansionen. Parallelt passade vi på att tvätta ett gäng maskiner och vartefter blev även balkongen skiiiiinande ren från PCB-damm, grus och annat otyg! Härligt att insupa blommig Ajax och nu bara kunna ta det söndags-lugnt! Det är ungefär såhär flertalet söndagar ser ut av någon anledning, någon gång måste det ju städas och då passar det perfekt att skjuta det till veckans sista dag! :)Imorgon är det dags för praktid på Vrinnevi, skönt med cykelturer på morgonen igen!

Over´n out!


24 år

Publicerad 2010-04-17 14:29:18 i Festligaplaner,


Äntligen födelsedag! Freddes skönsång klingade fint när jag vaknade i morse! På frukostbrickan stod det födelsedagsoboy, gotte-juice, kaffe, fete-yoggi och BLT-macka! (Det är såklart paus i hälsocoachanet idag!) Klockan tio var vi inbjudna till fiiin födelsedagsfrukost hos Knäppingsborgarna, kalasgott var det och så hann vi med att spela lite Blokus, dejligt!

Nu ska jag se till att tentaplugga lite mellan alla telefonsamtal, meddelande och inlägg- det ringer i ett i ett, tack för all fin uppvaktning! Framåt eftermiddagen blir det promenad och sedan kalas med pizza och tårta- ooooh va gott!


HIPP HIPP HURRA!
 

FIIIIN FÖDELSEDAGSPRESENT FRÅN VÄRLDENS BÄTSTA FREDDE, SUPERSNYGGA FJÄLLRÄVENBYXOR INFÖR VÅR SOMMAREXPEDITION!



FRUKOST PÅ SÄNGEN ÄR BÄST SPECIELT NÄR DET ÄR FÖDELSEDAGSOBOY!

 

Räknar ner...

Publicerad 2010-04-16 15:28:10 i En vanlig dag,

Efter en hel dags studier känner jag mig rätt klar för idag. Har just vispat ihop en semifreddo med xanté och rostad mandel, den står i frysen och gottar sig, beräknas vara klar lagom till efterrättsdags! Före maten ska Ola komma, vi ska lägga sista handen vid uppsatsen innan den ikväll skickas in till administratören för publicering! Woow! Nåväl, imorron är det FÖDELSEDAG- bästa dagen på året!!!


Kuriosa från dagens mediestream:
This equation should be taught in all math classes!

What Makes 100 %? What does it mean to give MORE than 100 %? Ever wonder about those people who say they are giving more than 100 %? We have all been to those meetings where someone wants you to give over 100 %. How about achieving 103%? What makes up 100 % in life? Here's a little mathematical formula that might help you answer these questions:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
is represented as:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Then:

H-A-R-D-W-O-R-K
8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

and
K-N-O-W-L-E-D-G-E
11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

But,

A-T-T-I-T-U-D-E
1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

And,

B-U-L-L-S-H- I -T
2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%

AND, look how far ass kissing will take you.

A-S-S-K-I-S-S-I-N-G
1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 = 127%

So, one can conclude with mathematical certainty that
While Hard work and Knowledge will get you close, and Attitude will
get you there, it's the Bullshit and Ass kissing that will put you over
the top!

Den 15:e april.

Publicerad 2010-04-15 18:50:27 i En vanlig dag,


Det är 2 dagar till min födelsedag idag! Det är även sista dagen att ansöka till höstens utbildningar och kurser via studera.nu. Amanda har namnsdag, med sitt mellanamn. Det är 12 år sedan mormor gick bort idag. Och så är det sista dagen för säsongen att få köra med dubbadäck.

Jag har varit på introduktion inför nästa veckas KUA-start (klinisk utbildningsavdelning) som är på ortopeden här i Norrköping. Det är en del av en avdelning som drivs helt av studenter i alla professioner, sjuksköterskor, läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut med hjälp av handledare såklart. Det blir nog att man har ungefär 3 patienter och sköter allt som behövs kring dem- en baggis för mig! :P Ska bli spännande och en kul utmaning, man kan ju lite se det som ett kvitto nu när det snart är examensdags! Det var varmt att cykla dit, soligt och skönt (har inte sett till det isländska askmolnet än...). I morse var det tid att ta ut fodret ur vinterjackan, och i eftermiddags vågade jag prova vårjackan- och hör och häpna, den passade igen! :)

Kuriosa

Publicerad 2010-04-14 22:23:21 i En vanlig dag,


Idag är en historisk dag, åtminstone om man får tro den gode Fredrik. Enligt honom hände idag det omöjliga som han under våra 5,5 år tillsammans inte trott kunde hända; jag försov mig! Jepp, en halvtimme sen blev det ilfart till skolan, men jajemen, jag kom precis i tid!

För övrigt har vi grillat (som alla andra såhär års) fjärilskotletter (iofs på quickgrillen...) och kollat på Uppdrag granskning, mitt nya favvoprogram- idag om pengatvätt...! Det är förresten riktigt varmt ute nu, idag cyklade jag utan både vantar och mössa- nåja, det var på snudd till för kallt men ändock!

Tid för bingen nu, bäst att ha en pigg skalle imorgon då det blir mycket läsande och datande!


Bilden är från Explorer Belt i GRekland 2005, på väg in till målet efter 10 dagar och över 18 mils vandring i ett riktigt svettigt men härligt landkap!

Utsikt över medelhavet någonstans ifrån, typ i mitten av vandringen (det var brant att gå upp dit...).

Här sitter Helga på första pausen, min bästa vandringskompis, det gick riktigt bra för oss tillsammans!

Sista nattens tältplats på någon form av byggtomt.

Sleten! Det var riktigt varmt, värmebölja med uppemot 35-40 grader några dagar.

KOntraster att gå mellan åkrar på landet, och sen till stranden och stosa, fortfarande lika varmt...!


Säljstart för MAJBLOMMAN!

Publicerad 2010-04-13 16:06:33 i En ovanlig dag,


Köp en MAJBLOMMA idag, eller i allafall före den första maj! Idag är det säljpremiär och när drottning Silvia idag kl.12 köpte årets första majblomma är försäljningen nu i full gång! Mamma är majblommetant för scoutkåren och jag är en före detta storsäljare, såklart ligger majblomman oss varmt om hjärtat och dess medel går till ett riktigt gott ändamål!
För barnfattigdom är ju inte så speciellt kul, eller hur!?

Läs mer häääär: http://www.majblomman.se/
Kolla också häääär:  http://majblomman.se/valjsida/ 
Och titta häääär: http://www.royalcourt.se/kungafamiljen/aktuellahandelser

Majblomman - Alla barns blomma

 

 

Nyklippt!

Publicerad 2010-04-12 20:57:20 i En vanlig dag,


I morse cyklade jag till frisören efter morgonpromenaden, håret känns fiiiint och fräscht nu! Det är iofs inte så stor förändring men det var ändå fyra månader sen förrra klippet så det blev en bra bit! Sen var det massa cancerplugg och sen kom Nina med taxin. Vi tog spårisen till stan och uträttade våra ärenden. Jag kommer på mer och mer grejjer jag önskar mig till födelsedagen, stan är full av bra-att-ha och önske-grejer, perfa! Såklart skapar även sommarens fjällsemester flera bra tillfällen för att sukta efter dyrgripar i friluftsbutikerna. När vi kom hem hade Fredde lagat mat till oss, gott såklart, hans specialkrydda är sambal oelek, den går hem i alla väder!

Här kommer lite photosession:


Nyklippt klippa!


Nina i soffan!


Nytt linne för dagen (Fredde kallar de klänning...)

Sommardäck!

Publicerad 2010-04-11 21:15:08 i En vanlig dag,

Helgen har passerat snabbt, det har varit tentaplugg som gällt efter den dagliga morgonpromenaden. Glofen har fått tre fräscha sommardäck efter mycket slit och bank. Det fjärde lämnar vi glatt över att bräcka loss till Ljura Gummi senare. 

Igår var Nille här, vi käkade tacos, drack cognac, kaffedrink, massa vin och sen en öl på Trappan. Där var inte så rysligt kul, man känner ju ingen där nu för tiden! Det var 90-tals fest med full fart men inte så mycket folk. 

Kommande vecka är ledig för pluggande, Nina kommer imorron, vi ska på stan och fixa en hemlis (Fredde fyller ju år snart)! Nu blir det direkt in i bingen!
 

Nöjd nöjd nöjd!

Publicerad 2010-04-10 14:39:15 i En vanlig dag,


Vilken härlig lördag! Jag är nöjd med att det är gråmulet ute så att det är legitimt att sitta vid datorn och studierna känns med det lite lättare! Jag är nöjd med att ha sovit ut lääänge i morse och haft mycket på att-göra-listan men utan att bli stressad! Jag är även nöjd med att ha trollat bland mina bankkonto och på så vis löst min tidigare ekonomiska kris! Och så är jag såklart nöjd med att mitt mätsnöre nu vidar på 5 cm storleksskillnad efter 12 veckors hälsocoachande! Är även rätt nöjd med att tentan som skrivs snart känns greppbar och att ha 3,5 av 5 kompendier klara för utskrift!

Nåväl, här kommer lördagsunderhållning av Filippa Bark såhär strax efter påsk;


Glad.

Publicerad 2010-04-09 17:15:34 i En vanlig dag,


Skönt med fredag, skönt att ha kommit hem i god tid idag. Skönt att ha en ledig helg framför sig och skönt att det har gått hela 20 praktikdagar nu! Det är även skönt att ha fått jobb i sommar och att kvällarna är så ljusa.

Det är dock lite trist att jag är sååå trött och att jag inte pallat gå dagens promenad och inte hunnit duscha än. Efter maten blir det vin på Knäppingsborg, det blir iaf trevligt och snackesamt!

Vi har funderat över Valborgshelgen och spånar på lite omplanering eftersom Bästa-Bestorpshelgen med Eric & Mackan skjuts fram till i maj... kanske kan det bli en skånetur för att fira in våren?



Ps. Sevärt är Jonas Gardells programserie; Åh, herregud! Bra tidsfördriv en eftermiddag på soffan!

Allvaret.

Publicerad 2010-04-08 16:38:39 i En vanlig dag,


Nu tänker jag inte på Alvaret på Öland som mamma lärde oss att aLdrig stavas med två L! Nej jag tänker på allvaret i livet som drabbar vissa mer frekvänt än andra. Kliniska studier är en stor del av vår utbildning, och det är där jag fått en hel del nya infallsvinklar på tillvaron.

Det är för den oinvigde svårt att förså hur olika livsöden kan se ut. Jag har alltid antagit att de flesta lever ungefär som jag själv, i (åtminstone någorlunda) trygga och stabila familjer... Men det har visat sig vara en bra bit ifrån alla som har en så bra situation, det finns så mycket faktorer som påverkar och inverkar på hur livet predestineras. Missbruk av olika substanser, psykisk sjukdom, kriminalitet, trasslig ekonomi, svidande relationer, bristande socialt nätverk m.m kan var för sig eller tillsammans skapa levnadsförhållande som jag knappt tidigare kunnat föreställa sig i min fantasi! Det är tragiskt att se men jag vet, att inom vården gör vi vårt bästa för att ge ett bra och tryggt bemötande, vi erbjuder möjligheter och skapar förutsättningar. Tyvärr är vår hjälp dock ofta föga, ovanstående faktorer och levnadsmönster är ofta så djupt rotade att det inte hjälper med vad man än gör. För människor i sånahär situationer utgör sociala myndigheter och försäkringskassa ungefär samma roll som en annans föräldrar. Vardagen består av socialarbetare, fattigdom, behandlingsenheter och terapier, dagarnas mål är kortsiktiga och handlar om att överleva. Som sagt är det ogreppbart och svårt att sätta sig in i en sån misär och de situationer där varken trygghet, nära relationer eller pengar till mediciner finns- och det händer i Sverige, år 2010.

Visst är det väl orättvist? Jag tror att vissa saker är förutbestämda, och vissa saker kan vi bara inte påverka, vissa saker sker av en mening och vissa saker är det bara inte meningen att man ska förstå. Sånt är livet!

Skoledag.

Publicerad 2010-04-07 19:35:59 i En vanlig dag,


Fredde och Rasmus har kört med Glofen till Göteborg idag, se ska på sitt andra besök hos Skandiatransport. De verkar tycka det är kul och spännande så jag hejjar glatt på, även omd et är rätt träligt att va själv hemma. Det blir bara inte kul när man inte har någon att prata med eller någon att laga mat med... tur det finns klara matlådor för ensamma kvällar!

För övrigt hade vi en heldag i skolan, det var ett tag sedan, känns att man inte är van att sitta och lyssna så många timmar! Dock tror jag den friska morgonpromenaden hjälper gott. Och att morgonmarschera runt strömmen med morgonpasset i P3 som sällskap är ett rent nöje! I morse var till exempel en skallskulptör på besök och hade med sig ett huvud från en typ vikingakvinna; Estrid! De är så goa att lyssna på, och de sitter där i radion varenda morgon från halv 7 till 10! 





 

Disigt.

Publicerad 2010-04-06 12:33:20 i En vanlig dag,


Det är en mulen och disig morgon i paradiset, men det var ingen risk att sova sig igenom den eftersom PCB-sanerarna drog igång sitt hela maskineri som vanligt strax efter 7! För övrigt är här inte mycket att rapportera om, är på väg mot Fimpan igen, det blir tre pass där denna veckan sedan är det uppehåll till den 4 maj!

Morgonspromenad runt strömmen (som är fräscht nygrusad);



"SEND"

Publicerad 2010-04-05 23:37:51 i En vanlig dag,


Den härliga helgen har nått sin ände och den avslutades med en lång dag vid datorn. Ola var här ikväll och nu anser vi vår uppsats klar, jag postade den i ett mejl och har nu äntligen kunnat trycka på "send"! - Den är alltså postad och vi inväntar handedarens sista kommentarer för att slutligen kunna skicka till administratör så att våra opponenter kan sätta tänderna i den! TACK till våra korrläsare, fint jobb ni gjort, det är värdefullt med all input!

Skolan har nu 10 veckor kvar till examen, det känns lite otroligt och mycket roligt! Ska bli så kul att få börja jobba på riktigt, den 14 juni gäller det minsann! Men först är det 7 dagar kvar i Finspång, 2 veckor på KUA-placering, pedagogikinlämning den 19 april, nationell tenta den 23 april, praktisk examination den 7 maj,  seminarium den 24 maj, examensfest den 2 juni, avslutning den 10 juni och såklart en massa uppladdning och firande däremellan (bland annat av två födelsedagar)!

Dock verkar inte studierna ta slut i juni för jag har roat mig med att gallra hela studera.nu´s sortiment av kurser och funnit 41 intressanta att läsa i höst. Tyvärr begränsades jag till att söka 20 av dem, (inskränkt system som stoppar energiska studenter så!). Det finns så mycket spännande att läsa, de flesta kurserna jag valt handlar om pedagogik och ledarskap, några är om organisationutveckling, och så valde jag några wildcards, en med retorik och en om att kommunicera på spanska. Fantastiskt!

Vilken lååång helg!

Publicerad 2010-04-04 20:02:29 i En vanlig dag,


Det är fortfarande helg, så gott, och inte ens imorgon är den slut! Idag var det dags för sovmorgon och sedan pluggande. Eventuellt hölls inte fokus precis hela dagen så jag hann traderashoppa och kolla igenom blocket också! Vi har just ätit fetafärsbiffar och håller på att tvätta, 9 maskiner blev det idag! Och soffan lär bli gnistrande vit efter blötning och en rejäl fläckborttagningskur! Vi hade lite otur eftersom torkskåpet inte funkar i tvättstugan så mansionen är belamrad av tvätt på hängare.

Igår kollade vi på nån film som hette World Trade Center, usch vad hemsk men bra den var. Ikväll bli det dock klassikern såhär i påskatider; Jesus Christ Superstar!

Nu ska vi åka till Statoil och roa oss- nämligen i biltvätten, är typ stammis på deras "silvertvätt" nu! Det blir rent och fint och vaxat och så är det kul att sitta i bilen och kolla när de stora trasselsuddarna gör underverk på ett kick! Over´n out!

God och glad påsk!

Publicerad 2010-04-03 18:52:09 i En vanlig dag,

Påskharen kom hit i morse, det var gott men vi har övermycket godis nu! Vi packade oss och ryggorna och åkte med Glofen till Söderköping (Sörpinge på Östgötska), målet var att runda Ramunderberget. Sagt och gjort, det blev en härlig dag i solen, stigarna gick genom trollskog, längsmed åkrar och utmed Göta Kanal. Kanalen var stängd för något bygge så vi passade på att se hur det var att gå på botten av den- svaret är kletigt och GEGGIGT! 

Nu står Mr Janson i Ugnen och Kalle-kalkon ligger på grillen, strax bjuds det till påskmiddag i Mansionen, och vi kan konstatera att det blir en god och glad påsk i Norrpan! Güte fortsättning på helgen!


Dagens vägskäl, norr ligger dock åt höger... vi blev smått konfunderade!


Freddie fick ratta Glofen idag!


Solig och fint men leran var saftig!


Poserande nedan kanalbrinken!

Lärdomar.

Publicerad 2010-04-02 20:16:15 i En vanlig dag,


Dagens lärdom handlar om att alltid kolla efter nästa trädmarkering (på vandringsleden) och medföra en korrkt och ändamålsenlig karta vid vandringen. OBS! iPhonen kan sluta funger när täckningen tryter i skogen, då funkar inte google maps, bara så ni vet! Prova inte det, spänningen blir rätt hög där ute i skogen då!

Hur som helst, det gick bra och Fredde cruiseade oss rätt tillbaka till leden igen- ingen skadad sked denna gången heller. Men det är förbryllande lätt att tappa bort leden när man går och snackar och däremellan försöker parera små vattendrag som växt drastiskt och snöhögar. Dagens vandring runt Ågelsjön var fin och bra, vi blev trötta, fick lite stigning i benen och hittade perfekta lunchpausen!


Redo för invigningstur med nya ryggan!


Julkort 2010?


Freddies barlast i ryggan, nåt måste man ju fylla vikten med!


Lunchpaus, test av olika påsmat idag: pasta carbonara.


Love!!!


In the wild outback, typ! Kul och hal klättring!


Bästa nedvarvningen, after trekk i soffan med tapas!

Saxat den 1:a aprilio!

Publicerad 2010-04-01 20:18:42 i En vanlig dag,

Efter en intensiv pluggdag har helgkänslan infunnit sig! Vi har handlat påskgodis och tulpaner, så nu lägger sig lugnet! Nina är här och ska sova över, vi har ätit god fläskfilégryta á la Fredde och nu blir det skärtorsdags-filmmys!




Nedan syns klipp från dagens mediestream, är det inte bedårande så säg!?

Försvunnen vårdcentral i Göteborg!
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.342811-vardcentralen-sparlost-borta

Hårdande tågkonkurrens kräver servering i porslin!
http://sydsvenskan.se/sverige/article643051/Alkohol-och-lyx-ska-vinna-tagresenarerna.html

I Hässleholm får fotbollssupportrar dra av för barnvakt!
http://www.nsk.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100401/NYHETER/704019997/1125/*/fotbollssupportrar-kan-fa-dra-av-for-barnvakt

Hajar ska få leva och frodas i Bråviken!
http://www.nt.se/24nt/#category=5629214&date=2010-4&clip=5929869&startTime=0m0s

Konstnärernas del av avdrags-kakan!
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20100401/KRISTIANSTAD/704019831/1338/&/Nu-kommer-Rit-avdraget

Begränsat internetanvändande från år 2013!
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/nytt-fn-organ-ska-begransa-ditt-internetanvandande-1.1070444



Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela