Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Sunday bloody sunday.

Publicerad 2010-10-31 19:52:04 i En vanlig dag,

Imorron fyller syster år (och idag tror jag förresten att morbror fyller år..?), då ska ja å Fredde ringa å gratulera, det lär vi göra när vi är lastade i bilen på väg mot Sthlm. Kändes rätt konstigt att packa flyttlådor till Freddie men de ska bli kul också, att se hans rum och Ericsson. Tur det är varmt när vi kör för vinterdäcken som ja la på var visst original från -95 och (reguljerade eller va tusan de heter), så de liknades vid att köra på backelit av Jura Gummi. Haha, ja vet varken va bra vinterdäck är eller backelit så det kan nock kvitta. Eller jo förresten, han sa att de inte direkt va vinterdäck längre utan jag borde köra vidare på sommardäckena (däckena är äkta östgötska...) för de hade bättre grepp. Solklart är, att det inte är läge att köpa däck, vi ska ju köpa lägenhet istället, och då behöver man nock inte nya däck...!

Gött att komma hem från jobb i god tid!

Publicerad 2010-10-30 22:19:56 i En vanlig dag,

...och sedan ha en bonustimme att sova! Har beställt väckning av nattkollegorna så ja säkert kommer upp i rätt tid. Fredde har packat idag så han kan flytta in i sitt rum på måndag. Jag har supportrat med att plocka fram bra-att-ha-grejer. Förresten har vi spanat på våra bokalkyler ännu mer nu. För att skapa en stabilare ekonomi har Fredde beslutat att pröva en (enligt mig) rätt drastiksk åtgärd. Well, den som lever får se hur det artar sig! Gonatt!

To do.

Publicerad 2010-10-29 14:32:44 i En vanlig dag,

Idag ska jag va effektiv, och har redan börjat. Har Sprungit med Emelie, klippt mig, kryssat i Values Online, läst handlingar till Scouternas årsmöte. Härnäst ska jag nog ta tag och städa undan lite, skriva på grupparbetet och laga fredagsmiddag. Kl 17.50 kommer Fredde äntligen hem, sen ska vi ut ock öla, yeey!
Inspiration för att vara Kristianstadsbo och scout år 2011, från inledningen av verksamhetsplanen:

"2011 är året som väldigt många inom den svenska scoutrörelsen sett fram emot och arbetat för under en lång period. 2011 är året då vi kommer att genomföra en världsscoutjamboree i Sverige, för första gången någonsin och kanske enda gången under vår livstid. Simply Scouting är mottot. Inte för att scouting är vare sig enkelt eller simpelt utan för att vi vill visa hur starkt scouting är. Allt vi kommer att göra på Världsscoutjamboreen, det vi erbjuder världen när den kommer till Kristianstad tio dagar under nästa sommar, är scouting rätt och slätt. Och vi kan med stor säkerhet lova att det blir ett oförglömligt minne, ett minne för livet, för alla dem som får förmånen att delta."


Hem

Rekordemms: 29 minuter!

Publicerad 2010-10-28 15:53:41 i En vanlig dag,

I samma stund som jag slog upp ögonen i morse stod jag som i givakt i sängen med en rikigt hög puls. - Väcktes av luren (som vanligt) men istället för att set stod "stäng av larmet" så stod det "jobbnumret" på displayen! SHIT tänkte jag och sen tog det fart! 5 km söderöver, kl 6.45, på sjukhuset hade mina kollegor morgonsamling och alla frågade sig var jag var. Tur de ringde så snabbt, boktasvligen som en blixt tog jag mig till jobbet och flexade in kl 7.14. Stolt över de 29 minutrarna jag agerat på! :) Sen förflöt dagen bra, med sådana kollegor som hjälper till och fixar är det lätt att komma ikapp och det blev tillslut en riktigt fridefull jobbedag!

LHC 1 - 4 Skellefteå AIK

Publicerad 2010-10-26 22:30:50 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Det verkar va en tung förlust i elitserien för seriens näst bästa lag. Men jag tyckte det var kul att se många mål och lärde mig snabbt klappa på rätt ställe och fick bra koll på reglerna! Hockey är ball och ger mersmak!

Oj va de går!

Publicerad 2010-10-26 17:25:14 i En vanlig dag,

Idga har tiden gått riktigt fort och det känns knappt inte som att jag hunnit varva ner. Jobbedagen var mist sagt hektisk, detta mitt andra pass själv utsattes jag nu för den stora prövningen med en akut sjuk patient. Jourer, narkos, bedömningar och dropp, allt snurrade om vartannat.
Men nu är det kväll, och del två i utmaningen är att ha rapporterat, komma hem och nu släppa jobbet. Och det blir nog hyfsat enkelt ikväll eftersom jag & Nina ska gå på hockey med Bella och Rickard! Vi ska till Linköping och kolla när LHC möter Skellefteå AIK, det ska bli tokkul att kolla på allsvensk match! Heja, heja, heeeja!

Jobba själv!

Publicerad 2010-10-25 13:16:41 i En vanlig dag,

Äntligen drar jobbeveckan igång igen. Ikväll ska jag jobba själv för första gången, huu, det känns lite pirrigt men också kul. Hoppas det går bra och att vi får en lugn kväll på avdelningen!
Fredde är på plats i Kista igen och har lovat att ägna veckans kvällar till att reka potentiella bostadsområden, ska bli spännande att höra vad han tyckt! Over´n out!

Hoppalong!

Publicerad 2010-10-24 21:15:08 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Har landat hemma efter dagens utflykt till Skövde. Där låg det fortfarande fläckvis med snö, men det var ett regnigt väder idag. Fredde hade hunnit fixa fin söndagsmiddag med biffar och mos när tåget återvände till Norrpan. Nu är vi belåtna med helgen och har till och med fått chokladpuddingsefterrätt, sitter här i soffan och varvar ner en stund före läggdags!

Sweet lördag!

Publicerad 2010-10-23 17:04:25 i En vanlig dag,

VIha rdet chill och gör inte många knop idag. Provade att gå ut och byta halvljuslampan på glofen innan men det är ruggigt och regningt så det blev inte så angenämt. Vi kollar lyor, spånar kring framtiden och planerar helger. Helgerna är rätt lättplanerade eftersom jag har scouting och jobb varvat ungefär alla helger framöver.
Fredde har idag fått erbjudande om- och tackat ja till ett rum hos en skåning i Spånga, läckert! Det låter kanon och verkar va ett bra bo sålänge. Vi väntar på bankens kalkyl av bolån och söker vidare bland tillsynes omöjliga förstahandskontrakt på hyresrätterna. Har även kontaktat lite stockholmskontakter som engagerar sig med stort intresse, kul & tack!
Dags för en white russian och lite chirre, sen varvar vi ner denna lugna lördag på Papa Grapa! :)

Gokväll!

Publicerad 2010-10-21 21:22:04 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Trött som tusan ikväll, har dock hunnit fika hos knäppingsborgarna och haft trevligt! Det är rackarns kallt men det verkar som att snön ännu lyser med sin frånvaro. Gott att nu va ledig hela helgen! Fredde kommer äntligen imorron och på söndag blir det ännu ett distriktsstämmobesök, denna gång i Skövde. Tyvärr är syster på övning och inte hemma på logementet, har jag tur får jag sällskap av min älskade! :)

Fototur.

Publicerad 2010-10-20 11:56:18 i En vanlig dag,

Idag är det 2010 10 20, kul datum, men inte så speciellt. Jag googlar rundor och väntar påa tt jobba kväll. Borde lyssna på nån föreläsning men det orkar jag nock inte. Ska strax laga lite lunch men först laddas här upp några höstbilder från vår fotopromenad. Det var 1000 kanadagäss på Himmelstalund, sen gick vi en tur i folkparken också.

Dyker.

Publicerad 2010-10-19 20:12:44 i En vanlig dag,

Känns som det är dags att dyka ner i soffan strax. Hämtade Nina på hemvägen från jobb, vi fikade, hon spelade Wii-golf och jag lagade mat. Nu har hon åkt hemåt igen och jag sitter vid min ny-gamla supersnabba dator. Fredde ägnade hela lördagen åt att renovera, tömma, rengöra och uppdatera den så nu rullar alla program fram i schwich-fart! Giddegott! Tyvärr är det nog inget kul på tv ikväll så det blir till att invänta favvoprogrammet, nämligen 21 nyheterna Aktuellt. :)

Måndag igen.

Publicerad 2010-10-18 12:59:25 i En vanlig dag,

Tidigt i morse skrapade vi rutorna på gofen och jag skjutsade Fredde, som tur var räckte det att köra till stationen idag!
Helgen gick såklart snabbt, vi har mest bara vilat oss i form och så har jag varit en tur i Vreta och besökt folkungascouternas distriktsstämma. Vi har gått på några fotopromenader eftersom Fredde vill ta "månadens bild" till tidningen. Förresten har det varit riktigt kallt ju, hörde på TV´n att det varit vinter (i metrologiska mått) i Tarfala, vid Kebnekaise sedag 25 augisti, det var ju när vi var där! Cool!
Nu blir det jobb!

Vintern kommer...

Publicerad 2010-10-15 21:13:11 i En vanlig dag,


Och när det blir vinter är det inte kul att vara svensk och pendare. Jag upplever allt starkare att SJ inte känns så skillade på att leverera kollektivtraffik åt folket anno 2010... :I

När Fredde kom till centralen efter att ha krigat sig in från Kista var det överfullt av folk och kö, över 200 (!) turnummer före till biljettkassan. Egentligen påverkas man ju inte så mycket av kassornas kö när det finns biljettautomater men tyvärr la den av när han klickat fram biljetten och skulle betala... När jag sedan försökte boka via nätet (ja man prövar ju alla vägar) var ALLA biljetter slut och han skulle va hemma halv tio egentligen. I denna biljettstress hann det tilltänkta tåget både komma och gå.

Vi slog våra kloka ihop, Fredde gick till SL-center och efterfrågade sydligaste stationen samtidigt som jag tog en Loka och bänkade mig bak ratten i glofen och gav mig ut på E4an norrut! Vi möttes just on time i järna dryga timmen senare, dejligt! På radion rapporterade de om 4000 påverkade resenärer som fått inställda och ombokade tåg! :D

På hemvägen bjöds jag på fredagsmiddag hos Frasse i Nyköpingsbro (och spanade på Clocks gamla bollhav som vi lekte i när vi va på Sverigesemester med husvagnen och sen fick punktering, kommer ni ihåg?!). Nu är vi hemma igen. Jag gillar verkligen Fredde, han är så bäst som man kan bli, en toppengrabb helt enkelt!

Strax helg.

Publicerad 2010-10-14 13:09:28 i En vanlig dag,


Oh jag har hunnit putsa fönster, städa avlopp och laga ugnspannkaka! Nu ska jag jobba ikväll och sen imorron på dagen och sen kommer Fredde hem från sin jobbevecka, kalasbra! Vet inte riktigt va vi ska göra i helgen mer än att vila upp oss ordentligt inför nästa jobbevecka. :)

Tänker så mycket på framtiden nu, det är rysligt spännande och jag gillar verkligen lägenhetsköpar koneceptet. Leta jobb är rätt tradit men det är nog för att jag inte vet riktigt vad jag vill göra och vad jag ska inrikta mig mot. Egentligen behöver jag inte tänka så mycket på det för man behöver massa erfarenhet för de flesta intressanta tjänsterna så det är nog bara att jobba på ett halvår till!

Slänger mig i soffan...

Publicerad 2010-10-13 19:07:52 i En vanlig dag,

...och är typiskt trött! Funderar på lägenhetsköp allt mer, spännande tanke kan jag säga! Det finns stora möjligheter och enormt många val att göra. Alla tips mottags tacksamt. :) Ska kolla vidare i helgen och diskutera med Fredde. Det är rätt ensamt här hemma fortfarande, mitt bästa sällskap är tv'n. Den står igång länge om dagarna- börjar kunna nyhetslöpet nu!

Intryck.

Publicerad 2010-10-12 20:22:27 i En vanlig dag,


Det var varit skönt men rätt långtråkigt att vara ledig idag! Har iaf varit iväg ikväll på info om nationella skyddsstyrkan AKA hemvärnet. Det lät spännande, som en rätt kul hobby, men min bild av hemvärnet är väl sisådär... Man skulle iaf få lära sig SIB-strid i bebyggelse, putsa på AK4 Bertil och vara beredd att hjälpa de riktiga militärerna, (typ syster antar jag). Hepp, jag tackade nej genom att kryssa i rutan "inte intresserad just nu". :)

För övrigt har jag spenderat all min tid vid datorn, kollat runt bland jobb, tittat upp förutsättningar för bolån och spanat på nybyggnationer av bostadsrätter. Känner mig nu rätt säker på att jag kan tänka mig att bo i Sthlm, och en sak jag deffinitivt vet är att jag och Freddie ska bo ihop utan att veckopendla, det blir trevligare så!

Gokväll!

Publicerad 2010-10-11 20:11:10 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Här var det bloggtomt, märks att det gått i ett sen i fredags! Fredde var ju hemma, vi var på bio och såg Wall Street mellan mina jobbepass. Idag är det jag och Nina som varit på 3D-bio och kollat på Dumma mig, den va riktigt kul! Nu blir det bums hemåt sängen för man blir riktigt mör av att jobba så kallad långhelg på kirurgen! Förresten hann jag också hålla en presentation från förbundet på Kolmårdscouternas årsstämma i Krokek! Over'n out för idag!

Helgdags igen!

Publicerad 2010-10-08 11:30:44 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Ikväll kommer Fredde hem men jag jobbar hela helgen lång. Tur det är kul att jobba iaf! Nåväl vi hinner ses en stund imorron. Sen blir det också lite scoutande i Krokek. För övrigt handlar det mesta i tv om årets nobelpristagare. Det är verkligen höst utanför fönstret här på Marielund nu.

Tokregn!

Publicerad 2010-10-07 17:57:12 i En vanlig dag,

Det blev verkligen ingen springrunda i morse som planerat, och inte helelr senare under dagen för det har störtregnat från am till pm!

I min ensamhet på lediga dagen har jag dock pluggat lite på akutmedicinen och nu även lagat paj efter helt eget huvud. Det är en mix av 3 Tastelinerecept + lite egenpåhittat. Ska bli spännande att se hur det smakar om en kvart när det är klart!

Här är filmen om google som nämnts igår:

 

Kul klipp!

Publicerad 2010-10-06 18:29:42 i En vanlig dag,


Haha kolla vad arg pappa Rudolf blir. Man ler ju av bara tanken på att vintern är i antågande!:) Det var längesen jag bläddrade in klipp men blev så inspirerad när vi kollade på svt´s Kobra igår som handlade om Google koncernen, helt otroligt! Google är din vän...


Nu blev det komplicerat.

Publicerad 2010-10-05 19:59:12 i En vanlig dag,


Imorron går Freddeflytten till Sthlm, då börjar han sitt nya jobb. Kommer han att trivas? Kommer jag att erbjudas förlängning här i Norrpan? Vill jag ha förlängt? Vill jag jobba i Sthlm istället? Finns det jobb i Sthlm? Får Fredde erbjudande om förlängning? Kommer vi att hitta lägenhet att köpa om vi letar? Vill vi lämna allt i Norrpan? Ska vi verkligen bli särbor annars? Ska jag plugga specialistutbildning i vår eller höst? Orkar jag plugga? Var vill jag egentligen jobba? Var vill vi bo och leva i framtiden?

Frågorna för framtiden är rätt många...

Bullar.

Publicerad 2010-10-04 12:48:54 i En vanlig dag,


Det är tydligen kanelbullens dag idag, bra att handeln själv kan instifta de dagar då de vill sälja extra av en vara. Men jag gillar konceptet och enligt ryktet blir det såklart bullar på jobb i eftermiddag.

Freddes anställning har börjat idag men själva jobbet börjar inte förrän i övermorgon, rätt lagom. Så jag har haft god hjälp att handla på bästa stormarknaden idag, City Gross! Vi slog på stort och köpte utöver maten även en flergångshandlekasse, alltid bra att ha ju!

Även glofen har fått sitt med ny olja (eftersom nivån i morse knappt var mätbar) och så är vinterns spolarvätskedepåer fyllda. Fy va händig man känner sig efterbilmekande!

I riksdagen har mandatperioden startat med den första omröstningen. Tur alliansen fick välja talman. :) Citat från den riksdagsledamot jag hejjat på genom valrörelsen: " Kul att en ledamot från De rödgröna avgjorde valet av talman. Tack! Mona Sahlin misslyckades med att hålla ihop oppositionen i första voteringen, klarar hon av jobbet framöver?"

Hela helgen lång.

Publicerad 2010-10-03 17:07:02 i En vanlig dag,


Denna sköna söndag kan sammanfattas med sovmorgon, amerikanska pannkakor till frukost, 7 maskiner tvätt, en långt cykelutflykt söder om stan, hemmahamburgare och tv-häng i soffan.

Man är rätt sleten idag efter gårdagens dansröj på stan. Det var riktigt kul och hemma på natten lagade Fredde köttbullemackor i järnet, kalasgott!

Nu sitter v här vid datorerna, Fredde youtubar och gör ny ringsignal paralellt med kubträning. Jag lyssnar på föreläsning, idag om diabetikers höga och låga sockervärden. Har nu också hittat några kurser för våren, sista ansökan är 15 oktober.

Lördag på stan.

Publicerad 2010-10-02 16:25:14 i En vanlig dag,

img_6807 (MMS)

Vår tur efter endast nödvändig shopping avslutades på chokladgabriken Jolla, supergott med matmuffins och passion-chokladmousse! Nu har vi även handlat mat och pausar i soffan med en Freddegjord GT och chirre. Denna kalasbra lördag ska sedan gå i ölens tecken med grabbarna på stan!

Riktig höst!

Publicerad 2010-10-01 17:11:53 i En vanlig dag,


Ja, nu var det verkligen höst, träden är rätt gulnade och löven yr. Har vantar på mornarna nu när jag cyklar till jobb. Under dagens pass har jag gått undersköterskeintro så nu kan jag även det gebitet. På vägen hem köpte jag blommor sen har jag bakat muffinsar och nu kommer strax Fredde hem- surprise!

Ska bli skönt att va ledig två dagar och slappa och ta saker och ting i ett lagom tempo. Blir nog någon motionsrunda om det blir soligt och kanske en svampatur också! Gött, ha en kalasbra helg, det ska vi! 

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela