Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Skolstartat.

Publicerad 2009-08-31 21:48:07 i En vanlig dag,


Nu är det full fart igen, skolan har dragit igång och hushållet har fått tillbaka rutinerna. Skolan känns helt ok eftersom det vi gör nu fram till avresa är helt FRIVILLIGT och vi har med det inga obligatoriska grejer, snacka glajjigt! Men det är ju rätt förståndigt att hänga med på så mycket som möjligt eftersom vi ska skriva tenta såsmåningom...

Nina och jag har haft bullbak idag, det blev gott och lite annorlunda, vi körde fyllning med kakao, kanel och socker, dejligt! Klurar på bästa receptet, nästa gång ska nog allt blandas innan det kletas ut... Vi hann också med att tvätta mellan varven, det hade hunnit bli en del, skönt att de e  undan nu. För en stund sen kollade jag på klockan när ja satt här och skrev: utbrast TVÄTTEN! Vi stod båda som i givakt och rusade snabbt ner, klockan va 21.10, porten till tvättstugan låser kl 21.00. Vilken osis! Vi sansade och och placerade oss ugglande framför porten i väntan på bättre tider och väntan skulle inte bli lång för det kom strax en kille som skulle in. Tack för det PG!

Dags att fixa min fodran till DUKAs konkursförvaltare, jag vill ju ha mina pluring tillbaka för presentkortet! Good night!



Efter helgens solsken.

Publicerad 2009-08-30 15:32:44 i Scouterna.,


En lyckad och trevlig helg har förflutit, har egentligen bara två saker att förtälja:
1. Jag har tackat jag till valberedningen att nomineras för omval inför ytterligare en tvåårig mandatperiod i förbundsstyrelsen.
2. Kungen och dronningen var med oss på fältet, vi fick en stor medial uppmärkamhet, kul grej: http://svt.se/2.22620/1.1671260/kunglig_lunch_i_platlada?lid=puff_1671274&lpos=lasmer

Nu är det käk och sen tåg hem till käresta Fredrik och Norrpan. Imorgon blir det skolstart.


Bild: Tommy Svensson @ KB



Mot Scoutforum.

Publicerad 2009-08-28 14:27:08 i Scouterna.,


Hoppalong, helgen kommer att tillbringas i sköna gröna Rinkaby där evenemanget Scoutforum går av staplen. Det är egentligen flera möten i ett eftersom det är många grupper som har träff ex Head of contingentgruppen, vi i Svenska scoutförbundet, BP Fellows och Scouterna. Det blir gott om folk, 700 till middagen imorgonkväll!

Jag ska strax bege mig mot tåget med väskan packad än en gång, ska inom Kulltorpet, äta, dona med lite grejer, ex. prova en potentiell klänning till bröllopet. I morse va jag först på åderlåtning som Fredde kallar det (lämna blod) och sedan shoppade jag festskor, kalasbra. Och så hann jag inom skolan och tackade formellt JA till att läsa vid univ of Hertfordshire!

Over´n out nu ska jag och the back pearl åka tåg!

Scoutforum 2009



Räkfrossan!

Publicerad 2009-08-27 21:44:31 i En vanlig dag,



Idag har jag fördrivit många timmar på stan, vandrande, shoppande och till slut bara hasande efter provande av klänningar inför nästa helgs bröllop. Det fanns ingen passande klänning på hela stan. Handlade dock två linnen, två tröjor, en skjorta och en kofta, kul med höstgrejer nu när de kommer!

Kvällen har ägnats åt att pilla räkor, Fredde va på fiskbutiken, Ralle va på bolagret och ja på ICA sen va årets RÄKFROSSA fullbordad! Kalasgott med aioli och nyskalad liden röding! Vi hade närpå en lite tapasbuffé som tilltugg, med allt gott, oliver, lufttorkat, soltorkat, marinerat, ostar och grejer! Ett glas vitt va ovanligt gott!
Det blev en vild middag med ett krossat chateauglas, typiskt otur (men det är till för att användas och vin är absolut godast i de glasen!) men det skedde i disken och BARA för att jag bestämt skulle diska allt två gånger för att få bort lukten... Lukten sitter dock fortfarande benhårt i alla tio fingrar! På tal om det kom jag på kvällens story som Eric brukar dra för oss...

The blind man was walking through the fishmarket, he took a deep breath and said:
- Goodmorning ladies!






 

Emms trivs.

Publicerad 2009-08-26 19:23:53 i Expanding Reality,



Fy sjutton vad jag trivs i vår lägenhet! Det var härligt att komma HEM och va gott jag sovit i natt! Snacka home sweet home. Under dagen har vi varit runt och shoppat mat mm, ikväll blev det favoriträtten med tacorullar och sen tar vi nog en sittning på Bishops uteservering. Efter allt regn kom nu solsken, gott! Förresten igår när vi kom hem låg där en hel del post innanför dörren, inte nog med att det va spännande att öppna allt, där låg även en avi från DHLexpress! Fyy va spännande, jag som inte väntade på paket!!! Avsändaren va universitetet i England och jag ringde och donade så att vi fick hämta idag- ett BREV, med bara info om skolan! Lite besviken men jeje de blir väl kul läsning ikväll!?

I morse gick jag i DATORKÖPARTANKAR, vi va på Media Markt och kollade in lite olika maskiner, sen va ja hemma och kollade till dem i (gamla) datorn och nu i eftermiddag har jag helt sonika köpt en NY dator! Såhär tre½ år efter förra datorköpet... känns som en rätt lagom tid för uppdatering, speciellt eftersom den nya fiina är suupertunn och har alla faciliteter man behöver! Nu har jag en dator perfekt för englandsresa! (...men halva datorn är Pärs det ska jag inte glömma!)

Wihoo såhär ser den ut, the black pearl:

Asus Eee PC 1008HA asus-eee-pc-1000he-black-netbook_2

Back on track så att säga!

Publicerad 2009-08-25 22:27:25 i Festligaplaner,


Vi har landat i Norrpan efter dagens tripp. Resan gick bra, det va kalasvarmt, ac är en kalasgrej i bilen en sånhär dag, vi körde td som vanligt... På Cloettaaffären handlade vi mycket chokela och jag ett par KEX-chokladtrosor, fiina!
Ikväll har vi packat upp, ätit på balkongen och avnjutit några riktigt kalla Heineken och firat sista semesterdagen.

Sommaren kan på ett bra sätt sammanfattas just såhär:




 Ps. vi visade den för danskarna på tävlingen, de fattade nada,men visst llåter de som riktig dansk!? :P

Rassel rassel.

Publicerad 2009-08-24 23:44:08 i En ovanlig dag,



Nu märkte ni att det rasslat till lite på bloggarfronten, det har ju varit ekande tomt men tiden har gått presis så snabbt som den alltid gör när man har roligt nu är det typ kompenserat känner jag...

- Vad som mer hänt sen sist är att jag avslutat sommarjobbet på CSK. Och med lite tur kanske man får komma tillbaka nästa sommar, det var en bra arbetsplats så det hade varit kul att få jobba där igen och då som syrra på riktigt!

- Vi hade en hejdundrans kräftaskiva i Åhus för några veckor sen, trevligt och muntert var det, fullt upp och goa krabbor såklart. Har ingen vidare pejl på om det finns bildbevis men jag antar att de ligger någonstans i mapparna... 

- Ja å Freddie har även varit en dagstripp i Ystad och strosat, shoppat konstdullefåglar som vi sedan glömde på bussens hatthylla och Lilli jagade efter... TAK TAK!

- Självklart blev det även sedvanligt poolparty i Fjälkestad, kalasbra väder, go mad å gott bad. Fredde missade taxin hem, jag var sådärglad på honom, han hajjade väl inte direkt själv att han missat taxin... :P Morbror och kusse har en del bilder på fejjan att beskåda för den som önskar.

- I helgen var jag på förbundsstyrelsemöte i Sthlm för att producera handlingar till årets förbundsstämma, mycket paragrafer i luften men det ska nog bli bra till slut!


N
u är det läggdags, min vän har somnat i soffan så jag ska leda honom upp för trappan till vår bäddsoffa så att vi kan åka hem och sova i egna sängen imorron!

Over´n out!



Båtboden är packad och klar.

Publicerad 2009-08-24 23:33:12 i En vanlig dag,


Eller kanske är bilen mest packad av alla just nu, det är fullt till taket och i det lilla utrymme som eventuellt finns över lastar vi in ölflak imorron. i har packat ihop oss från ihus under dagen, städat ut och röjt för hösten, imorron åker vi de 40 milen uppåt landet igen så att Fredde kan börja skolan på onsdag. På vägen har vi för avsikt att stanna till i Ljungsbro för att kolla in Cloettafabriken, hoppas de har nåt gott där!

Ikväll har vi haft sommaravslutningsmiddag på Kulltorpet, gott med redit grillat innan vi nu ska hem till vår "quickgrill". Sen kollade vi på sommarens fotoalster, inte illa vad mycket vi hunnit med sen i juni!   Här nedan presenteras det senaste, nämligen våra semesterbilder från 3-dygnsvandringen på "Ås till åsleden". Resan gick med buss från Åhus till Eljaröd och sedan till fots mot Ekeröd via Rebbetuaröd och Timan. Det va en superdejlig semestertripp!









Mr Rubrik.

Publicerad 2009-08-24 23:15:09 i Expanding Reality,


Just det, det var ett tag sedan senast... Och världen har fått beskåda Skånes första tävling i Rubiks kub, någonsin! Kristianstad Open blev minst sagt en succe, med såväl personliga som nationella och världsrekord slagna i 6 av tolv grenar kan man konstatera att de tävlande som kom till stan var inte bara laddade och taggade för tävling utan också extremt snabba i fingrarna!

Vi fick publicitet i såväl lokaltidningen som i radion: http://www.x.se/bg7k och http://www.x.se/bjf6 om det är svårt att hitta sök efter kl.8.10 17/8!








Back on track

Publicerad 2009-08-03 11:35:24 i En vanlig dag,


Ja nu är vi altlså tillbaka på banan igen efter en veckas resa jorden runt, Flight 09 var ett lyckat och bra läger som kan sammanfattas med bra planering, mycket fiffiga detajer som spetsade till programmet, små trånga lägerbyar, mycket matlagning med många lärdomar om specialkoster!

Lästips för ytterligare fördjupning: http://nosabyscout.wordpress.com/ 
http://www.sr.se/cgi-bin/kristianstad/program/artikel.asp?ProgramID=2162&artikel=2996350

Idag är det 8 jobbepass kvar, sedan blir det två veckors sommarlov, gott!


Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela