Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Valborg & Bestorp it is!

Publicerad 2009-04-30 15:09:56 i Festligaplaner,


Dejligt, väskorna är packade och ölen sår redo, snart kommer Eric och hämtar hela härket så att vi kan åka till hans familjs söta röda idylliska stuga i Bestorp vid sjön Stora Rängen! Sen blir det öl i dagarna 3, så borde vi efter det va ordentligt laddade för två veckors tentaplugg inför terminens stora examination, huu...

Bäst att leva i nuet så får vi nock en riktigt skön helg, hoppas att sommarvärmen håller i sig. Vi ska bättra på bonnabrännan, och fiska i gula roddbåten, och promenera på grusvägen, och spana över till Dorsins stuga, och framförallt lyssna på go musik och dricka go öl till den goa grillade maten!

Leve Hans Majestät på födelsedagen! Vilken bra kung vi har som instiftat valborg med stora brasor och mycket fylla som födelsedagsfirande! Kalas! För visst var det väl kungens uppfinning; VALBORG?!

        

Familjen Valborg: från vänster Pappa Valborg, Mamma Valborg, Storebror Valborg, Lillasyster Valborg


Nöjd deklarant.

Publicerad 2009-04-29 22:32:00 i En vanlig dag,


Morgonens runda kring strömmen blev en löparrunda, hoppas lyckas upprepa bedriften imorron. Vidare blev det till att plugga, kändes ovant att riva av ett kapitel i Människans fysiologi...

Läspauserna ägnades åt min tillkommande Rubikstävling som jag är i full färd att planera! Den kommer att hete Kristianstad Open och är alltså internationell och går av stapeln den 15-16/8! Det är ett riktigt spexigt arrangemang så nu hoppas jag att alla som kan lösa en kub anmäler sig till den låga startavgiften om 20 kronor! Förhoppningsvis får vi följe av svenska (och kanske danska eliten) inklusive Fredde och Amanda som nu premiärtävlat! Det är bara att börja öva upp fingerfärdigheten och vad det nu är som behövs. Jag kan ju inte lösa en endaste kub utan är den eviga "caddyn".

F
ick iväg deklarationen ikväll, härligt att ännu en myndighet börjar avveckla allt papperstrassel, men det är ju lite nostalgiskt med bilköerna in på Björkhem till skatteverkets brevlådor kvällen innan... Jag är nöjd med avdragen för tillfälliga sommarjobbet, det genererar ett litet plus för en arm student. Sålda aktier och fonder var värst att få ording på, men de lär ringa vid oklarheter... Stressen inför de kommande nyköpen är dock påtaglig nu när börserna vänder uppåt, var ska jag satsa???




Rent hus och ren tvätt och kanske en dator?

Publicerad 2009-04-28 21:55:59 i En vanlig dag,



Tokigt präktigt! Freddes proposition angående storstäd av mansionen gick igenom med knapp majoritet idag, jag var moståndare in i det sista och myglade med datagöra... Nu är det alltså klart och det känns såklart skönt, nu vet man att det dröjer till nästa storstädryck!  Tvätten blev också fixad i ett svep, de e praktiskt med tvättiderna på Bråbo, det är glest mellan dem så de e bara å göra, inte skjuta upp till morgondagen vad man kan göra idag.



Ugnen fick sig en omgång... rätt välbehövligt efter 1,5 år!


Nu vill jag köpa en dator som är BÄRBAR och inte som denna 15"´s laptop, ty den är IKKE medförbar för en cyklande student. Däremot är tillverkarna tradiga för de små har inte Vista, verkar som de inte klarar det... Så typiskt, jag har ju haft det i två år nu och kan inte gå tillbaka nu när jag äntligen lärt mig hitta runt. - Det skulle innebära att Fredde blev vansinnig eftersom det är han som sitter vid skrivbordet snett bakom och får vara den ständiga datorsupporten vid såväl stora som små haverier som orsakats av datorns rättsmättige ägare... Önskar mig nog en HP Vivienne, den är röd och vacker med blommor på!

Har tänk högt på en MAC några gånger men då lyfter han från stolen och utbrister: Fattar du inte att det är jag som måste lära dig hantera det? Och det orkar jag inte! Hmm, man kanske föranleds att undra men han har sagt att han älskar mig, och har deklarerat att det gäller tills jag hör något annat, och det har jag inte gjort ännu....!  :)





 

Stockholms slott

Publicerad 2009-04-27 23:08:05 i Scouterna.,


                                                                                            
                                                                                                                                   

Har tillbringat den lediga dagen i Sthlm, framförallt på det konglige slottet. Konung Gustav den V:s 90 års fond hade alltså idag, allt enligt nya stadgan, årsmöte som var förlagt till Livrustkammaren. Som utsedd huvudman bör man med det närvara och inta den goda måltiden i de äldre herrarnas och de få damernas sällskap. Dagen till ära bar jag dräkt med kjol och kavaj, (när jag i morse provade utstyrseln och frågade rådgivaren Fredde om jag såg "dräktig" ut insåg jag efter en kort stund vad jag sagt...) det var optympligt att dra in magen hela dagen men så är det att vistas i salongerna. Nu har jag slängt alla kläder och bytt till pyjamasen!

Nåväl fonden är bra och delar ut generösa bidrag till många projekt som genererar gott. Till exempel fick vi före middagen del av ett projekt som fonden finansierat, det gick ut på ett 20 minuters klassiskt stycke av Mozart eller Beethoven, (vem kommer jag inte ihåg nu) som framfödes av två unga förmågor, de lär ha övat mycket... Sådana förevisningar får man liksom på köpet. :)

Avslutas härmed med ett varmt tack till Hans Majestät Konungen för förtroendeuppdraget som Svenska scoutförbundets huvudman i en av kungafonderna!





Västerås Open filmsession

Publicerad 2009-04-26 19:58:58 i En ovanlig dag,



Här kommer bildbevisen från lördagen den 25/4 som spenderades i Västerås med tävlande i Rubiks kub!




Båda löser 3x3x3 samtidigt, (Freddes rekord: 21,77 sek & Amandas 1 min 10 sek )

 


Fredde löser 2x2x2, rekordet är ca 7 sek


 


 Fredde löser 3x3x3, snittet blev 31,34 sek.
               
 




Amanda löser 3x3x3, hon gjorde pers på 1 min 10 sek & sänkte sitt snitt med 30 sek till 1 min 13 sek! Bra va!?


Mer upplysningar och fullständig resultatlista: www.svekub.se





Speed stacking!

Publicerad 2009-04-26 19:49:35 i Expanding Reality,


Här var det då ingen som hade ork att besöka tattomässa idag, vi var alla tre rätt slut efter den hårda gårdagen med premiär på Rubriks-tävlingsarenan. Istället öppnade vi våra lådor med s.k Stackmats, det är sådana timers alla kubare använder och som även används officiellt av SveKub (föreningen för alla Svenska kubartokar). Vi var såklart borta i leksaksaffären i Västerås där de till vår stora ofattbara glädje sålde ut sina Stackmats till mycket reducerat pris!  Som ni nu förstår gjorde vi såklart en Emms direkt ock köpte några fler än vi behövde, 5 stycken. I en låda får man inte bara timern (som kubarna vill ha) utan även 12 muggar som man ska stapla utifrån olika mönster och så kallas det att det är en SPORT. Under dagen har vi alltså ägnat oss åt att öva in liret för att bli någorlunda bra Speed stackers, eller sport staplare som det heter på svenska... För fördjupning kan man slå ett öka på stackerhemsidan: http://www.speedstacks.com/ 

Och här är egna demonstrationen av hur det går till, det som nu är själva grejen är att tiden inte ska vara 30 sek som här utan runt 7 som = WR. (Det kan mao bara bli bättre!!!)






Here we go...



Miniinlägg.

Publicerad 2009-04-25 23:48:48 i Expanding Reality,



Det har varit en lång dag med otaliga kubar av olika former, fäger och slag, vi räknade i stora drag på att 4000 kuber lösts i Västerås schackklubbs lokaler under dagen... De e rätt ball! Fredde kom i mitten å mini i slutet, båda va typiskt nervösa strax innan start och löste ändå uppgiften med bravur! Jag håller på att lära mig vara kubarcaddy, det går bra om tusan iaf! Jag siktar också på att jälv vara arrangör för en tävling i höst!
Nu har vi lagt ner barnpassandet för idag, knäckt några öl och lämnat mini därhän, hon reder sig ganska bra med en Festis.

Imorron kommer filmerna!!!

Kontemplerar över tillvaron.

Publicerad 2009-04-24 13:14:20 i En vanlig dag,




Dagen efter gårdagens firarkväll... det var skönt att sova ut... Nu är det fejjat och klart för helgens gäst som beräknas komma ikväll, om SJ fixar sitt uppdrag! Amanda kommer för att hänga med bilen till Västerås och rubikskubtävlingen imorron. Hoppas de blir kul och kanske t.o.m ett pris eller så !? I helgen är det tattoomässa här i stan, funderar på att besöka den idag kanske, är så sugen så de kunde va bra att få lite tips och trix! Tattoande är kanske genetiskt? Några (någon) i släkten är du välmålade, men iofs ingen i familjen...har hört att mor inte är så förtjust i dessa vackra smyckningar. Jeje jag är stor nog. 

Här för leden började vi plötsligt prata framtiden i skolan och kom på den analkande uppsatsen, plötsligt hade alla parat sig med någon att skriva med- utom jag... Som en skänk från ovan kom då meddelandet från Ola som gärna ville slå följe. Sagt och gjort, över en fika på balkongen i Ektorp är vi nu överrens om att bli kompanjoner som kommer att skriva uppsatsen tillsammans. Den kommer att vara kvalitativ, någon form av litteraturstudie som handlar om någon form av cancer, det är så mycket vi vet i nuläget. Skönt iallafall att ha någorlunda klart, vi börjar ju redan efter sommaren! Sedan går det snabbt till det är dags för examination och kanske t.o.m legitimering!?


Over´n out



 

Jan Fredrik Harald 23 år

Publicerad 2009-04-23 20:42:52 i Festligaplaner,



Nu firar vi igen! Upp tidigt i morse men inte någon frukost på sängen, eftersom den gode Fredrik inte diggar att äta i sängen med smulor och allt vad det innebär... Efter uppvakningen stod alltså bordet dukat med bleksvagt kaffe eftersom filtret vikit sig...

Vidare startades sista dagen på ambulansen, vi fick en blagig förmiddag med bara ett larm och sedan blev det lugnt igen och fortsatt lugnt och mer lungt TILLS precis i den stund jag sa, "Tack för mig nu går jag hem" - som ett brev på posten ropade SOSalarm ut: nio hundra elva, prio ett, medvetslös man. Jag släppte min väska och sprang för glatta livet! Jag skulle få åka på en sista larmrunda! -Som student är det ett mycket bra läge, även om aldrig någon civil initialt skulle se det så..!

Nu cyllar vi in till stan och bänkar oss för enfödelsedagsöl på Freddies favvoställe, såklart har han själv valt på sin egen dag! För alla fyller vi väl år just idag!?





Grattis som fan!


Ps. I paketerna låg det: 4 harry Bosch deckare, en resa till Riga, en Björn Örn piké, en LOGG-randigstickad tröja och ett Antikrundanspel!




Majblomman

Publicerad 2009-04-21 20:18:52 i En vanlig dag,



Idag går säljstarten av 2009 års majblomma! De e bar å köp!

I
går kom jobbeschemat som ett brev på posten.. Det gick väl sådär kan man säga, tre av fyra helger som var inbokade är de jag inte kan jobba, så typiskt tajmat. Jeje får väl slå dem en signal i Skaune imorron igen. För övrigt är de mest sletet här uppe, trött som tusan, bäst att krypa till kojs, i övermogon fyller honey år, det ska bli spännande! På tal om det har jag lovat att laga en laxmiddag då, och på tal om det kom jag på att familjen nämt att morbror samlar recept för en kokebok av något slag. Vill han ha några väl valda klassiker månne? Kanske är den redan klar? Eller jobbar han som en Bauer, med flera projekt i luften... På tal om flera projekt sitter här en annan Bauer med flera projekt, en del blir ordentligt akterseglade men jag har verkligen för avsikt att ta tag i det mesta till helgen både vad gäller ekonomi, scoutande, skoltjofräs och englandsresa... Huu det är nåt på gånga ständigt!

M
ed detta kan man konstatera att sommaren närmar sig med stormsteg, funderar för fullt på hur jag ska göra för att firra Beach 09...?











www.majblomman.se

Åka ambulans!

Publicerad 2009-04-20 20:33:17 i En vanlig dag,



Wihoooo, idag har dagen spenderats tillsammans med ambulanskillarna här i stan. Vilken grej, jag gillar det skarpt! Vi åkte på fyra utryckningar av blandade slag och jag fick prova flera moment bland annat HLR- IRL för första gången! Tror jag hittat vad jag vill sikta på att arbeta med..!

Nu ska jag och Freddie spela en av mina födelsedagspresenter; Blokusspelet, och här nedan kommer ett så roligt klipp, helt otroligt! Det är verkligen sommarkänsla i det, speciellt bra är känslan här i Norrpan där vi även lyssnar på Tippenbandet vart vi kör och Fredde youtubear Tippenklipp från sommaren 93!







Klart slut från bil nine one one!

Söndagkväll i Norrpan.

Publicerad 2009-04-19 22:25:43 i En vanlig dag,




Har kommit hem efter ännu en helgs förbundsstyrelsearbete i Stockholm och födelsedagsfirande i samma stad. Tack för all fin födelsedagsuppvaktning! Ikväll har jag varit och handlat lite mat, shoppat present till Freddie, tvättat och fixat detta superkorta blogginlägg. Det tog tid att kolla av mejlen idag och framför allt svara på de 36 födelsedagshälsningarna på fejjan! Hinner inte mer före läggdags eftersom det imorgon är tidig uppstigning då jag och Ola ska göra en fältstudie på ambulansen här i stan, det ska bli ball, jag ska åka bil nine one one, kanske ännu bättre!? NU är Filip & Fredriks reklampaus slut och vi kollar vidare på nya showen som verkar riktigt lovande!

Så e de.

Äntligen födelsedag!

Publicerad 2009-04-17 07:16:34 i Festligaplaner,



Fredde gick upp riktigt tidigt och plötsligt vaknade jag av harklande skönsång! Härligt! Frukost med skramlade ägg och bacon och fil å kaffe å juice!

Nu bär det av till tåget där vi ska lyxa i förstaklass och stiga av i den konlige hufvudstaden där det blir shopping, spatserande, firande och födelsedagspresenten; musikal på The Producers ikväll!

Helgen tillbringas sedan i scoutingens tecken eftersom vi har förbundsstyrelsemöte till söndag!

O´ver ´n out- nu ska vi fira, jag älskar att fylla år!






Födelsedagsvaka!

Publicerad 2009-04-16 18:45:32 i Festligaplaner,



I
dag är det den 16:e april, dagen före den 17:e april! Snart kommer gästerna för det ska bli tårtkalas med födelsedagsfika! Jag älskar att fylla år! Är t.o.m ganska pigg efter att ha gjort sista VFU dagen på ett nattapass, det var rätt mysigt och jag va inte alls så trött som jag trott. Väldigt speciellt att va uppe när alla sover och så kommer man hem och lägger sig när alla kör till jobbet. Haha det är en tokig värld! Men nu är vi i allafall kalasladdade!

V
i har bakat muffins, havrekakor, kokoskakor, negerbullar och prinsesstårta såklart! Bordet är dukat, det är som ett redit kafferep!

  
  
Före... 


           

Senare... Gissa vem som älskar kalas!?



University of Hertfordshire

Publicerad 2009-04-15 11:43:01 i Expanding Reality,



Jag är en av alla dom som tycker att omväxling förnöjer och att nya utmaningar och vidgade vyer är en förutsättning för livskvalitet! Jag är en av alla dom som uppskattar trygghet, organiserade dagar och att slappa hemmavid...

I november hade universitetet  info om utlandsstudier, timeingen var sån att sista ansökan var samma vecka så jag missade den totalt. I februari startade nästa antagningsförfarande, det som riktas till studier inom Europa. Jag knåpade ihop en ansökan med ett knaggligt engelskt CV och ett motivationsbrev som jag skickade in och tänkte; går det så går det!

Det GICK(!) jag var nominerad till mitt förstaval, jag svarade såklart ja tack till platsen nästa dag efter att ha pratat länge och väl med min älskade sambo! Vi hade infoträff med alla nominerade, sedan blev det sittning med akademiskakoordinatorn och nu är vi här. Har just skickat in antagningsansökan till vår internationella samordnare som ska skicka vidare till University of Hertfordshire i Hatfield, strax norr om London, England.

Det är riktigt spännande, antagligen blir avresan i slutet av september och så stannar jag där minst 12 veckor. Vi, jag och en annan tjej i klassen som nominerats får sk. Erasmusbidrag för att resa. Jag hade tur och har beviljats ytterligare stipendium från SSF, Svensk sjuksköterskeförening!

Nu är alltså arbetet i full gång, ansökan ska in, vi ska bygga en studieplan för att planera upplägget under vistelsen så att poängen kan tillgodoräknas till ordinarie utbildningen och så ska det ordnas med boende, resa och anat fix! Här finns att göra!

Antagligen är inte många förvånade, jag mönstrade med precis samma tanke; går det så går det även det gick och när jag erbjöds platsen på F17 som kvartersmästare tänkte jag; detta var ju en utmanining, går det så går det! Nu väntar alltså nästa utmaning!    - Sån är jag...






- På tal om pingpongbollar... har ni kollat?



Påskadaugen.

Publicerad 2009-04-12 20:26:17 i Festligaplaner,



Det vart inte mycket till konstrunda, två stopp fick räcka, där är ju så mycket annat folk som kollar på allt vad det nu är folk ställer ut så de två väl vald, på möllan och i Vittskövle var tillräckligt igår! 

När påskbuffén dukats fram och av igen var vi mätta men bara lite lulliga, vi spelade spel och sedan gick hela härket lös på wii-konsollen- den berömda. Bowlandet fortsatte förbi småtimmarna, varvades med dans och whiskey och avklingade inte förrän vid fem tiden...

Med andra ord började påskdagen i ful fart med någon timmes vila intill förmiddagen och nu är vi här på Kulltorpet och träffar familjen och pustar ut. Deras resa verkade kanonbra, här kommer några axplock nedan... Nu serveras det raclett med direktimporterad raclettost, spännande!



 
Avmarsch på Kastrup      Mini & Minimaxi

 
Pubrunda                           Dejligt!

 
Aka stuuupet!                    Trötta

   
Picknick                              Var är snön?



Längsta fredagen!

Publicerad 2009-04-10 16:16:25 i Festligaplaner,



Oj vad tiden går, nu har vi åkt runt lite och fikat och bjudits så fint! Kul att träffa alla igen, senast var i julas! I förmiddag har vi varit på Svenstorp och fikat sedan blir det påskfirande hos farfar, vi är laddade det brukar bli bokstavligen fullt upp där, han bjuder väldigt generöst så det är bara att vara förberedd! Jag har iallafal fått äran att vara morgondagens chaffis så jag håller väl räkningen åtminstone...! Morfar var kul som alltid, med sitt skämt om att Fredrik vunnit eftersom han tog första PRIS! (Snus efter kaffet alltså...) Han är rätt inne i alla fall den gubben, hänger med på youtubeklipp och bloggande och allt. Senaste projektet verkar vara att bygga en hemsida, men han har ju folk som gör den!

Nu ska jag binda ihop kvällens påskbukett med tulpaner, påskililjor och nåt annat gult kvistgrejs. Sen blir det avmarsch. När vi kommer hem sen, till egna datorn kommer påskens fotosession.


Här är i alla fall bästa påskbilden, ha sett den i olika utförande, ex et med: "-Men svara då!"





























Funkar bättre som jpg än bmp...





Klart slut -nu blir det gult tjut! (farfar brukar ha äggtoddy såhär års..!)

Nu kör vi!

Publicerad 2009-04-08 10:20:30 i Festligaplaner,



Allt är packat och klart, Borre & Fredde håller på att packa ut i bilen, sen kör vi till härliga södern för att hålla påskledigt, gott! Det blir en runda inom IKEA i Jömpan också, det är ju alltid kul!
Första anhalt blir grillkväll i Fjälkinge, sen blir det middag i Fjälkestad, påskbuffé i Fjälkinge x2 och fika på möllan och mat på Kulltorp. Go mad å möed mad å mad i rättan tid!

Såå, let's go holliday (enligt schema...!)!








Tidiga påskharen.

Publicerad 2009-04-06 20:22:56 i En vanlig dag,



Östgöta påskharen har varit här redan igår! Ja det var ju lite tidigt, men jag anar att han har fullt upp för att hinna igenom hela sverige fram till på lördag! Fredrik fick rusa på stora påskjakten och hittade ägget i FRYSEN, inte så konstigt för det var Ben & Jerrys nya som kläcktes... Oh så gott! Idag fick jag vara påskharens bud och cykla till Nina med ett gotte ägg, hoppas hon blir glad för det!

För övrigt känner jag mig ganska sleten, det går verkligen i ett med praktik, skoljobb, och sånt vanligt hemmapyssel. Inför påsken har Fredrik byggt ett schema över hela helgen med timplanering i excell, shit vilket pyssel! Förhoppningsvis klaffar det mesta och vi hinner träffa alla vi vill! Sen är det bara två veckor till, sen ska det äntligen bli tid för vila.

Hepp, imorron kommer Gun & Boris hit från Sala, då ska vi sightsea runt på stan och hitta på något kul!

Over n' out.

Improviserande imrovisatörer!

Publicerad 2009-04-04 18:43:22 i En ovanlig dag,



I
dag verkar det som att ALLA människor i sveriges befolkning firar årets sköna grillpremiär. Så typiskt, jag vill också ha egen trädgård! Självklart blir det grillpremiär här också, på älskade quickgrillen! Det blev iallafall några cykelrundor idag, både i shoppingärende och till provträning hos world class, de trodde nog jag va en komplett idiot som körde alla rörelser fel och på mitt eget sätt... Har alltså inte för avsikt att skriva avtal där efter dagens uppvisning...

Familjen håller på att resa iväg till årets andra skidsemester, denna gången i Chamonix. Hoppas de får det kalasbra, det verkar toppenhärligt där nere nu! För oss som håller oss hemma vid och har alldelesför många timmar över kanske det kan vara en inspiration att koll apå dessa tokiga människor som hittat likasinnade och ställer till med scener enligt mottot: We cause scenes







http://improveverywhere.com

Klinisk kemi.

Publicerad 2009-04-03 18:54:53 i Expanding Reality,




Idag har jag varit och studiebesökt kliniskt kemi på sjukhuset, det är där man fixar svar på alla blodprover och annat man lämnar in. Viken verksamhet, väldigt spännande att se och så mycket maskiner och apparater och celler som är i omlopp! Cafeterian hade rea på kulglass, så passande, så jag cyklade såklart hemåt med en glass och tillika romrussinkletande glass över mig.

Nu kommer alldeles snart kvällens midddagsgäster, det är lite som i "halv åtta hos mg"! Ikväll blir det klüftpäror med tatteziki och nåt spännande kött som gästerna har med sig! Välkomna nu- jag börjar bli hungrig och har redan nallat av förtugget (crostinisar)!



Såhär såg det här för en vecka sen:


    



Och för två veckor sen:

   




April april.

Publicerad 2009-04-02 09:51:56 i En vanlig dag,



Just det, man ska inte lite på något som sägs och publiceras den första april... Förra inlägget är borttaget och lagt till handlingarna...  Sorry! Inget nytt har hänt i Norrpan sen sist. Men vi lever och mår såklart!


Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela