Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Dag 17 av 24 avklarad!

Publicerad 2010-03-31 18:18:12 i En vanlig dag,

Det är alltså 7 turer kvar att köra till Finspång, det har faktiskt gått rätt snabbt och det är riktigt behagligt att köra fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det är en trivsam avdelning med snäll personal och lagom lätt arbetsbelastning, perfekt för mig!

Erbjudandet jag nämnt tidigare gällde att få representera Svenska scoutförbundet som en av de fyra i delegationen till Europakonferensen 2010 i Bryssel den 17-21 juli. Jag tackade såklart JA då jag fått ok att vara ledig från chefen! Så ny bär det av till Belgien i somamr, spännande!

http://www.europeanconference.be/



10 x 7 = nytt liv

Publicerad 2010-03-30 12:14:34 i En vanlig dag,

Idag är det 10 veckor sedan jag hoppade igång med Hälsocoachandet. Nu, 70 dagar och 4 cm senare, känns det mer inspirerande än någonsin att ägna sig åt "det stabila blodsockrets liv". Det har varit långa veckor med mycket pysslande och planering, men det har varit värt varenda minut!

Kombinationen av en relativt strikt kost, så gott som dagliga promenader och en rackarns massa motivation (från bl.a hälsocoacherna) har alltså gett resultat, (om än bara 0,4 cm per vecka). Resultatet har dock genererat förutsättningar för en sundare livsstil, en friskare kropp och en gladare Emms! Wihoo!

TACK MAMMA & FREDDE- ni är mina bästa hälsocoachar!



Den 29:e mars.

Publicerad 2010-03-29 20:26:26 i En vanlig dag,


Idag fyller morfar 80 år, GRATTIS!

Jag har spenderat dagen i Finspång, sen kom Nina, vi postade eventuellt lite påskkort och så lagade vi mat. Ikväll surfar jag lite, konstaterar att vi missar 80 års firandet och drömmer istället om sommaren! Snart är det i allafall April och födelsedagsdags, va bra för jag älskar ju att fylla år!

Fick idag ett mycket intressant erbjudande att fundera om tills imorgon, har ringt chefen och tar beslut imorgon. Det är ett hedersamt uppdrag ska jag säga! Nåväl, nu ska jag slagga i soffan och försöka återställa sommartids-jetlaggen!

En sån styrelsehelg!

Publicerad 2010-03-28 20:42:23 i En vanlig dag,


Igår bar det som bekant av till Stockholm för att tillbringa helen med styrelsen. Även styrelserna i scoutrådet och KFUM-KFUK scoutförbund hade möte. Det var kul att ses igen och vi jobbade på bra som bara den! Framtidsvisionerna är många, både för scoutrörelsen i stort och för vår styrelses verksamhetsår, det känns spännande!

Efter mötet knallade jag idag och blocket-köpte min nya rygga, den var i fräscht skick och kändes prisvärd, kul och bra! Fredde hade städat hela mansionen och hade middagsplanerna klara när jag kom hem, vilken lyx va! Han är så gooo! Gonatt!

Helg, äntligen!

Publicerad 2010-03-26 18:36:44 i En vanlig dag,


Snart är det dags att krana upp ett glas rött hos knäppingsborgarna men först lite middag. Fredde har precis åkt iväg till sin examensklassfest som de ska ha ikväll. De ska käka på nåt ställe och sedan fira rejält på Konstantinopel, det lär bli livat! (vi har bettat, Fredde säger att han kommer va hemma elva, jag säger snarare fem...). :) 

Jag ska förresten hinna packa också för imorron går stockholmståget och det är dags för förbundsstyrelsemöte på Scouternas kansli. Ska bli kul att ses igen, och så har scoutrådet och kfuk-kfums styrelser möte samtidigt. Jag har fått äran att ordna kvällsaktivitet imorgon, Fredde har hjälp mig massor, (typ gjort allt jobbet!) och jag är säker på att det kommer att bli lyckat! Over´n out!



Dagens tips: att spilla kaffe i den vita tygsoffan ger fläckar och de är svåra att dölja...
Ps. Fredde tyckte det var ok och blev inte arg!

Hoppalong- viktiga grejer!

Publicerad 2010-03-25 20:26:05 i En vanlig dag,


Ännu en dag har gått i Finspång och det gick riktigt bra! Det är bra när man håller sig sysselsatt, då försvinenr ju tiden, och nu har jag gjort 13 av 24 pass! Ikväll åkte Freddie till skolan efter maten, jag tog en sväng ute. Tänk att gå ut, lyssna på 19-nyheterna och konstatera att det fortfarande skymmer! Det är rätt fint såhär i slutet av vintertiden, men på söndag är det slut och slår över till ljuva somamrtid- då ställs utemöblerna (klockorna) FRAM!

Igår kom vi att kolla på Uppdrag granskning som visade sig bli ett sensationellt reportage. Idag, såhär ett dygn efter sändningen har inläggen i sociala medier slagit alla rekord, på Twitter, svt.se, facebook med mera är uppmärksamheten riktigt stor. Och det är förståeligt, det var ett gripande och upprörande program! Historien startade då redaktionen fått tips om att göra ett inslag om en oskyldigt dömd 15 årig väldtäktsman, men genom granskningsarbetet tog det hela en totalt oanad vändning. Reportaget döptes senare till "Den andra våldtäkten" och bevisen var tydliga för att den 14 åriga flickan som våldtagits inte bara var ett brottsoffer utan även svikits av hela samhället. Det är så oerhört svårt att förstå hur detta kunnat hända, och det är som sagt lätt att förstå att facebookgruppen som bildats efter sändning nu har över 50 000 medlemmar!

Programmet:
http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22
Uppdrag Granskning:
http://svt.se/2.2232/uppdrag_granskning?lid=index_312864&lpos=sajt&from=innehall_ao
Facebookgruppen:
http://www.facebook.com/group.php?gid=111352918876287&ref=mf





Dagens tips: ät mogen avokado, det är såå gott! Men idag lämpar sig våfflor bättre så nu ska jag gå och värma laggarna!

 

Vaknade för tidigt.

Publicerad 2010-03-24 11:26:04 i En vanlig dag,


Hmm, sånadär vinkelslipmaskiner borde vara förbjudna att framföras på den okristligt tidiga morgonkvisten. De har hållit på och PCB-sanerat fastigheten sen jag åkte till England och det är ett ständigt jobbande på gården, man börjar bli led... Antagligen är det bra att det blir gjort men det är inte angenämt att vakna upp såhär på veckans sovmorgon.

Nåväl, jag pluggar lite under förmiddagen, ska till skolan sen. Ska bli kul att ses igen, det var ungefär 6 veckor sen ju!

Vilken vånda!

Publicerad 2010-03-23 18:28:37 i En vanlig dag,

Jag är åter gräsänkling när Fredde och Rasmus nu kört till Göteborg för att studera anläggning. Men de beräknas hemma igen redan imorron kväll, så jag hinner inte sakna honom!

Jag undrar vad arbetsförmedlingen är till för?! Som om man inte hade nog med bekymmer utan dem? Efter att mejlledes sökt en del sommarlobb (utan AMS) står nu erbjudandena mig upp i halsen. Och shit vilken vånda de ger! Jag vill jobba ÖVERALLT och allt är PRECIS lika intressant!
- akutmottagningserbjudandet är ju nulägets drömtjänst MEN den är i landstinget och i Norrköping... - barnakutavdelningen låter också superkul och mycket intressant och så är det på ett universitetssjukhus! MEN även det är inom landstinget och i Linköping... - Privata vårdcentralen låter som ett drömjobb med bra tider, inga helger och bra löneläge MEN det är i Norrköping.
Slutligen har jag ju val att arbeta inom Kristianstads kommun, ett fritt och självständigt jobb som är i SKÅNE och med jobb bara var FJÄRDE helg! Det känns jättebra, MEN jag vet ju också vad jag tackat nej till... Dock hoppas jag yrkeskarriären är lång och att de spännande tjänsterna kommer dugga tätt även efter sommaren och DÅ är det jag som tackar JA!

En sak som är säker; det är att jag inte kommer att kontaka AMS, för några fler jobberbjudande vill jag inte ha i nuläget! Att tacka nej känns så hårt... (men jag vet och andra sidan att jag gör det för något ännu mer attraktivt)! - Jag säger: lägg ner AMS och tjäna en slant! Nu ska jag experimentera med kålplättar i köket före studier av alkoholrelaterade leversjukdomar!

I all hast

Publicerad 2010-03-22 12:22:20 i En vanlig dag,


Här kommer ett turboinlägg. Dagens rapport; jag ska strax till praktiken, via ett viktigt ärende på Vrinnevi. Fredde mår kass idag med kräk och huvudvärk, stackarn. Jag har hjälpt honom så gott jag kan och handlat piller som kan hjälpa. Håll tummarna!

Här kommer Freddes favvoblooper:

Köpa väska?

Publicerad 2010-03-21 23:04:05 i En vanlig dag,


När jag var typ patrullscout och ständigt tjatade om att jag ville ha en ny väska sa Pär alltid: det heter ryggsäck! Jag fick senare en superfin rygga i studentpresent av föräldrarna, en Haglöfs Topo, som var topmodern på marknaden såklart! Den traskade jag med i Grekland på Explorer belt, den fick åka på ungdomsutbyte i Ungern och på semester i Stockholm. Tyvärr höll inte det första exet utan jag fick en ny och fräsch rygga med vilken jag var på tre scoutläger, vandrade på Skåneleden med Fredde och flyttade till Stockholm med. Väskan är ju fin och bra, ser oanvänd ut, men jag känner att det är dags att gå vidare nu och hitta en som sitter ännu bättre på ryggen! Annons ligger alltså ute på utsidan.se och blocket.se, kolla och lägg gärna ett bud, det är förhandlingsbart! Själv tycker jag idén att sälja en väska (ryggsäck) och köpa en är genialisk, då kostar det ju inget (om de är lika dyra...), Fredde får inget argument för att jag bara köper och köper och väskan känns ju som ny igen! 

Inför sommaren siktar jag nu på en Haglöfs klassiker nämligen den frontmatade uppföljaren till ShoSho, OXO. Modellen är OXO 6500Q, den finns i röd elelr svart och hör och häpna, jag har bestämt mig för att inte välja färg, utan ta det som de kommer! :) Blocket har en bra marknad för ryggor så det ska nog gå att hitta en i fint skick till riktigt bra pris!

Vi var en sväng på stan denna segesöndag, jag hittade sommarskor, (snacka i god tid!) såklart på Ecco, så det blir till att önska sig i framtiden! Ikväll har helgens syndartema efter glass, tapas och skumpa fortsatt, vi har lagat våfflor (med något lägre GI-värde mha dinkelmjöl), kalasgott med h"emma"gjord jordgubbssylt!



Lördagsmys.

Publicerad 2010-03-20 18:36:26 i En vanlig dag,


Vilken härlig lördag! Efter att ha sovit ut ordenligt packade vi ryggorna och fyllde kaffetermosen, sen gav vi oss av i Glofen. Destinationen var Vrinneviskogen där vi gick 7 km i djup snö. Träningen inför sommarens toppbestigning har alltså börjat! Halvvägs lunchade vi i en solig driva, det var underbart så länge solen var kvar!

På hemvägen stannade vi till på Hageby centrum som vi hört skulel va ett stort köpcentrum men man blev minst sagt besviken. Dock hade de en riktigt läcker Kvantumbutik där vi shoppade loss! Nu har vi alltså pausat i soffan några timmar druckit ett glas rött, nibblat på tapas och bara slappat. Vi passade också på att fira att jag fått jobb, att vi inlett försäsongsträningen i terrängen och att vi varit förlovade i 79 dagar med en flaska skumpa!





Emms har fått ett riktigt jobb!

Publicerad 2010-03-19 18:35:09 i En vanlig dag,


Och jag tackade ja direkt!!!

Tjänsten känns fördelaktig dels lönemässigt, dels i arbetstider (var fjärde helg!) och så är det i Kristianstad! Det var ingen stor tvekan direkt. Kul dessutom att jag fick det via telefon på en knackig och sprakig linje på bussen någonstans mellan Finspång och Norrpan (här behövdes minsann ingen intervju efter goda referenser!). Det känns så bra, precis detta jag ville göra denna sommaren, få komma hem till Skåne och jobba! Båtboden, handelsbaren, Bakken och alla andra sommarnöjen är inom räckhåll- here we gooo!

Dagen blev sedan mycket bättre då Fredde kom rullande i Glofen hem efter deras skånetur (sen ska de visserligen sticka till Göteborg nästa vecka, han kanske håller på att bli handelsresande?!). Nu ska vi ha en god laxmiddag och smutta vidare på appletinin. Faktiskt så blir det också firande med den nya från Ben & Jerry sen, ibland måste man lyxa (såhär efter 8 veckors hälsocoach)!

Over´n out, gute heeeeeeelg!


Vintern rasat ut bland våra fjällar!

Publicerad 2010-03-18 20:48:03 i En vanlig dag,


Det var varit plusgrader ute i över ett dygn nu! Vintern verkar flya bort undan för undan, tecknen är flera och tydliga; gården är som en stor vattenpöl. Stans gatunät består av grusvägar (som på landet), hundbajsar kryper fram, skräp i drivor dyker upp efterhand.

När jag kom med bussen från Fimpan idag hittade jag vår 24-års kalasmenys två av tre rätter i medmera-tidningen, det såg så läckert ut (och nästan så att hälsocoachen godkänenr det)! Det lär va feta vuxenpoäng på att plocka recept ur tidningar!?

Är som bekant hemma själv till imorron, det är astrist, man hör en knappnål falla, tv´n har stått igång oavbrutet. Det är inte så inspirerande att laga mat till en (så jag lagade även två matlådor...), det är t.o.m trist att sitta vid datorn i ensamheten. Fredde kom hem för jag längtar efter dig så (men gör klart ditt skoljobb först)!  


 

Jobbe jobbe.

Publicerad 2010-03-16 10:36:24 i En vanlig dag,


Som om inte alla dessa praktikveckor innebar nog med jobb har jag ett paralellt jobb med att söka jobb. Dock verkar jobbmarknaden rätt lovande här i Östergötland, betydligt bättre än i Skåne. I dagsläget har jag två mycket intressanta intervjuer inbokade. Och stora möjligeter till ytterligare jobberbjudande (men medicinkliniker intresserar mig föga)! - Spännande att se vad det blir för jobberbjudande i slutändan. Det jag helst vill är ju att arbeta inom akutsjukvård, intervjun imorgon är på Universitetssjukhuset i Linköping och det handlar om barnakutvårdsavdelning, kul!

Efter lunch drar jag i full fart ut på väg 51 igen med Finspång som mål, det är dag 7 av 24!



Dagens tips: ät Västerbottensost, det är sååååå gott!




På väg mot Finspång

Publicerad 2010-03-15 11:53:19 i En vanlig dag,


Riktigt härliga vinter dagar nu, skönt att promenera i morgonsolen! Såg när jag kom hem att jag glömt klista upp mars-månadsblad på väggalmanackan (2 veckor efter månadsstart!), antagligen för att vintern håller ett hårt tag om Östergötland! Nu blir det Finspång 5 dagar i rad, och tre av dem ska ag få utforska hur det är att åka buss eftersom Fredde och Rasmus tar Glofen och kör till Skåne i exjobbsärende!

Helg i Sthlm med möte, spel och mässor!

Publicerad 2010-03-14 19:14:36 i En vanlig dag,


Igår morse bar det av mot Sthlm igen, denna gången i scoutärende. Under lördagen hade vi möte med kommunikationsutskottet, trevligt och bra! Kul att träffa de nya kollegorna, det är en kometent grupp och arbetet ska nog gå riktigt bra!

Vi blev klara med mötet tidigt, jag åkte in till stan och kollade lite på Zara och åkte sen till Elin och David i Bergshamra. De har en jättefin och mysig lägenhet, området verkar toppen, kan verkligen tänka mig att söka lägenhet där om det blir Sthlm för oss. Elin har hittat en riktigt bra och händig karl, han serverade oss både middag och sen frukost! Vi snackade hela hela kvällen, och hann med att spela lite också. De gillar sällskapsspel lika mkt som vi! Har fått lite nya tips nu, de e kul! Och kvällens bästa var nog att vi slapp se Melodifestivalen och sedan kunde tillägna oss vinnarlåten via Spotify, snacka om att plocka ut russinen! (-men jag vet inte om ja tyckte låten var sådär rysligt bra...?)

I morse tackade jag för mig ock åkte till Älvsjö och Svenska mässan där det var tre mässor i en; båtmässa, flugfiskemässa och (resans mål) vildmarksmässa. Scouterna hade en monter och jag var där för att kunna hjälpa till men det behövdes inte eftersom det inte var enormt mkt folk idag. Strosade ändå runt där tre timmar, fyndade lite och fick riktigt bra semestertips! Båtdelen var väl sådär, stora hempelens båtar och alla såg lika dana ut! Tre hallar med uppradade båtar, hur kul kan de va?! Det intressanta inslaget var dock att få borda SSRS´s 12 meters båt som de räddar andra båtar med, den va stor!



Fina morgontrötta vänner. 


Båtar, båtar, båtar, hur kul kan det va...?!

Pulka photosession

Publicerad 2010-03-12 19:31:08 i En vanlig dag,


Ikväll är det final i På spåret, såklart komemr Eric & Mackan hit! Vi har efter middagen sammanställt ett utkast till gästlista (vilket man ju inte behöver egentligen när man har öppet hus!) för examensfesten, hmm, 120 st so far... Någon kanske tackar återbud...? Fredde har gjort ngn kalkyl i excell, beroende på om folk brukar komma och parametrar som hur väl vi känner folket samt deras ålder. Uträkningen säger iaf att det kommer 74 pers... Kul att festplanera iaf, det närmar sig med stormsteg! Wihoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu blir det fina pulkabilder!


Inför åkningen, gäller att fixa bästa vallan!


Laddar för tågåk!


Efter tåget... kraschhög!


På väg uppför, dags för omstart! Det är en rätt lång backe, tyvärr funkar inte liften!


Linnéa har stjärtlappsstörtat.


Frostigt!


Fikapaus i det vita!

Tror inte mina ögon.

Publicerad 2010-03-11 12:02:04 i En vanlig dag,


Igår kändes våren på riktigt, även här i norr! Gatorna börjar bli isfria och vår parkering blev riktigt snyggt snöröjd! MEN nyhetsmorgons väderprognos lyckades omkullkasta allt hopp, med ett snöområde som skulle tillta över ÖStergötland såklart. Ska bli spännadne att köra till Finspång imorronbitti om de har rätt...

Under förmiddagen laddar jag för eftermiddagspraktik och har hunnit söka jobb på 13 olika ställen runtom i landet. Har redan fått svar och det blir intervju på akuten här i Norrköping på måndag kl 13!

Och här är klippet jag dillade om igår: http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2250415&BroadcastDate=&IsBlock=0

Ikväll blir det bio!

Publicerad 2010-03-10 19:29:26 i En vanlig dag,


Jobbedagen gick snabbt, väl hemma efter lite matinköp gick även kvällen snabbt. Vi lagade fiiiin chilisoppa med en twist och nu ska jag dyka ner i soffan och kolla på Rapport. Därefter blir det bio med Johnny Depp och Alice i underlandet. Ps. Christer i P3 hade ett riktigt bra program idag, speciellt lilla panelen eller va de hette, googla den och lyssna, de va för söta!


Kul från anslagstavlan på den berömda puben i "Verbier".

Semester.

Publicerad 2010-03-09 12:15:32 i En vanlig dag,


Under denna vår-vinter morgon har vi på Bråbo roat oss med att smida semesterplaner, nu känns det som att skidsäsongen är över och sommarsemestern hägrar. Planen just nu är att resa i slutet av august; efter sommarjobbandet tar vi tåget mot Nikkaloukta för att efter en kortare bussresa vandra mot Kebnekaise ta vägen om toppen, fota med Freddies tilltänkta systemkamera och sedan vandra mot Abisko. Hur låter det? Inte så pjåkigt va!?

Men före det har jag 23 pass kvar i Finspång så nu sja ja gå och ladda med lite lunch. Förresten måste jag nämna morgonens totalt kaotiska parkeringssituation utanför ÖB. Tisdagsmorgon verkar vara pensionärernas tid att shoppa och med det är parkeringen en farlig plats.

- Vi hörde en tjej ropa varpå en bil tutade. Tjejen (som stod framför en bil med två pensionärer i) irriterade föraren eftersom hon försökte säga till honom att han höll på att köra på bakomvarande bil (i vilken det satt en gubbe). Den påkörda gubbe helt lugnt och brydde sig inte om vad som just hänt (han märkte nog inget...). Påköraren körde framåt, den påkörde flyttade inte sig utan väntade på frun som var på väg. Både körde under tiden lite framåt och lite bakåt med uppemot 7000 motorvarv! ( det kunde lika gärna varit ljudet från p-däck en sen helgkväll!) Efter en stunds slirande på kopplingen hade frun kommit och båda bilarna rullade sakta iväg med kopplingen nere och full gas. Vem som helst verkar få köra bil och kaoset berodde inte ens på snö och halka denna gången!


Fler Verbierbilder; lunchpausar och drömmer inte om somamren!


Sweet; på liftstationen vid Mont Forts topp, stålande sol, massa puder och sedan veckans enda åk från toppen.

Mot Finspång framåt!

Publicerad 2010-03-08 12:30:34 i En vanlig dag,


Nu är jag laddad och det ska nästan bli lite kul att köra till Finspång idag. Första dagen av de 24 på VFU känns dock som ett rätt tungt projekt att ta sig an, det är mycket som förväntas av en nu på sista terminen men det är också kul att snart äntligen få jobba på riktigt!

Nåväl, håll tummarna att det går bra, och hoppas det blir kul på avdelningen där man har 16 vårdplatser med alla typer av sjukdomar och måste ringa 112 vid hjärtstopp. Närsjukhuset i Finspång har alltså bara en avdelning och ingen akut verksamhet, det är rätt charmigt det också!

Over´n out!



Stockholmsutflykt

Publicerad 2010-03-07 18:46:15 i En vanlig dag,


Vi kom till storstan redan kvart över nio efter tidig uppstigning och avmarch! Första anhalten var Alpingaraget som är en stor skidbutik med typ all utrustning man behöver. Jeppan köpte balla pjäkkor med sulor och allt, de verkade kalasbra! Jag vill också ha fiiina pjäkkor- men senare! Ja och Fredde har lagt upp en sparplan från och med att vi får jobb och borde då ha ett bra pjäkke-kapital klart inför nästa säsong! Yeey! Det är faktiskt riktigt charmigt att få spara till något man verkligen vill ha och behöver, det är spännande och och bra att ha mål att sträva efter!

Nästa stopp kom vi till efter en kort promenad, norr om Odenplan, på Vin och sprithistoriska muséet fick vi (audio)guidning av Hasse Alfredsson, riktigt intressant utställning som var kul att ta del av!

Vi blev hungriga och promenerade ner till Odenplan igen för att luncha rockigt på Hard Rock café. Vårt sällskap Jeppe & Vicksan är riktiga veteraner och har besökt många rock caféer. Jag har av någon anledning velat till Hard Rock på alla semestrar sedan jag var liten men det har aldrig blivit av... och nu plötsligt lunchade vi där! Kul att nu ha vartit där och kännt in en rockig atmosfär!

Såklart var vi även sugna på att shoppa en runda och strosade längs Drottninggatan. Jag och Vicksan shoppade en del, gott att ha lite nya vårkläder! Fredde och Jeppe var som sig bör tidigt trötta på affärerna, de var glada att vi redan kl 5 skulle bege oss mot Medborgarplatsen för kvällens föreställning. Boulevardteatern hade stand up-kväll med Vasaloppstema (alla började alltså samtidgit, det var svårt att höra vad var och en traggade om...). De var riktigt duktiga och vi hade kalaskul! Hela dagen avrundades hos Bröderna Olsson på Garlic & Shots, mycket vitlök kan man säga... De har vitlöksöl, vitlökspotatis, vitlökssåser, vitlökstacos och ja allt man kan komma på!

Nöjda, trötta och belåtna lastade vi oss i Glofen och rullade hemåt Norrpan igen, andraföraren Fredde somnade snabbast, tur ja lyckades hålla mig vaken, tur Vicksan hojtade till från baksätet då och då! Nu har gästerna bänkat sig på tåget hemåt, vi har tvättat både bil och kläder och ska nu återhämta efter en himlans bra helg! Adios!


Fredde, Vicksan & Jeppe. Efter promenad från parkeringen till tunnelbanan var vi rätt kalla...



I ett Stockholm som bjuder på - 14 grader är det viktigt att ha bra skor, det märks även när gatornas is trilskas och är riktigt hal...




På teatern bjöds det såklart blåbärssoppa (lite otippat i hello kitty-muggar, spexigt)!


Snabbt avvink på spår 1, avgång precis i tid!




Skånebesök!

Publicerad 2010-03-05 22:35:06 i En vanlig dag,


Idag har jag och Ola slutspurtat med uppsatsen, från och med nu känns den rätt klar och det är mest bara finputset kvar. Men slutprodukten ska vara top noch så vi ska inte ropa hej ännu!

Under dagen fick vi besök från Skåne då Jeppe och Vicksan kom med tåget (SJ levererade i precis rätt tid, grattis!). Vi tog en snabb sväng på stan och gjorde en liten pubrunda inom Highlander och Black Lion. Väl hemma blev det burgare och nu har vi landat i soffan och planerar morgondagens utflkykt till hufvudstaden.

Nu blir det läggdags så att Glofen rullar pigg och fullpackad halv åtta imorron! Over´n out!

Grattis till Fredrik!

Publicerad 2010-03-04 18:00:24 i En vanlig dag,


Idag har vi börjat sammanställa uppsatsen som lär vara ungefär klar imorron. Yeey, det är snart dags att fira de 10 veckornas jobb! Fredde har varit ledig oidag ch var strålande glad när jag kom hem, och det var inte enbart för att den fine Glofen gått igenom besiktningen med blankt papper. Ta er tid och se här så förstår ni:

- Han gör alltså ett försök att lösa Rubiks blint...

Back on track once and again

Publicerad 2010-03-03 19:23:59 i En vanlig dag,

Igårkväll landade åter planet på arlanda, jag hade trevligt resesällskap med Lina min nya transferkompis. Väl i ett kallt Norrpan stod Fredde glad och kall på perrongen. Det blev till att packa upp och sova. Idag fortsatte uppsatsarbetet, vi har 1½ skrivardag kvar, spännande att jobba såhär på slutspurten, min bästa gren är nog att slutjustera och få layouta texten så den blor top noch!

När vi skulle laga mat ikväll utbrast Fredde i ett hysteriskt skratt, det var lätt att hänga på när han höll upp kycklingpåsen med serveringsförslaget på bilden! Vi följde dock inte Eldorados förslag utan fixade en snabb och kalasgod green currygryta med kocos. (Köper nog vanliga guldfågeln i fortsättningen!)


Skidsäsongen 2010 är över

Publicerad 2010-03-01 20:42:40 i En vanlig dag,


Efter totalt 14 dagars skidåkning ställer jag nu pjäkkorna på hyllan. Dagen bjöd på finfina åk, vi fick pow pow på toppen och kunde sedan skära manchester i giddegoa carvingsvängar under blå himmel. Gott att somna i solstolen på lunchen mitt i backen!

Nu är skidorna lämnade till skidboden igen, vi har afterskiat och käkat Sharer platter med 12x hamburgare och massa gotter! Kl 9 kommer transfern och styr mot GVA, beröknas komma till Norrpan 20.27- om SJ vill.

Adios Swiss, hej Sverige!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela