Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Fredrik & samerna.

Publicerad 2009-06-29 21:12:22 i En vanlig dag,



Ännu en dags hårt slit i landstingets tjänst är över, gott att pusta ut och se att det fortfarande är kalasväder, det tackar vi för! Nu blir det grillsidor och sedan en osedvanligt lugn kväll för att koppla av och återhämta inför morgondagens ledighet. Det är faktiskt ett ganska glajjigt schema jag fått, trots att det blivit jobb nästan alla helger som finns att tillgå!

Det är en sak Fredde har gemensamt med en lapp, det är han och samerna som sysslar med renhållningen!






Dorsins insats på Skansen förra veckan, väl värd en eloge!

Nu rasslar det till!

Publicerad 2009-06-28 21:46:16 i Festligaplaner,


 

Här var det då ingen som bloggat på ett tag... kan det vara den skarpa solen som orsakat total bloggtorka eller skrivkramp!? Ner dimper nu rader från en långweekend.


I torsdags morse var det inte lätt att förutse hur dagen skulle sluta. Det enda vi visste var att mycket folk och planer skulle cirkulera i stugan. Till slut blev det i alla fall en förmiddag på stranden, sedan jordgubbar i skuggan och rätt var det var kom lillebror på besök. Som tur var kom Fredde strax efter med två flintastekar som vi tillagade och blev belåtna av.
Ytterligare en stund senare kom mor med en halv glasögonaffär om vi skulle ge betyg för att se vilka glajjor som va snyggast! Klockan 20 stängde vernissagen vi bestämt oss för att besöka i byn, det bar av i ilfart 20 minuter tidigare. Trots tre vitt skilda viljor slutade vår visit med ett inköpt motiv, Sommarliv i Åhus- en riktigt snygg tavla!
                 

Avslutningsvis bänkade vi oss på Handelsbarens bryggplatser där vi kunde avnjuta några välförtjäna öl och kontemplera över tillvaron i vårt sommaråhus, före en munter och ranglig promenad hemåt! Då vi somande gott och Lilli inväntade helgens gäster som kom från Sthlm.


Finfredag

Morgonpasset i P3 har finfredag, så också Emms. Det är härligt att vakna när man ska ha ännu en ledig dag! Jag skötte undan de vanliga sysslorna med att plocka iordning lite på ägorna och vattna blomstren som står i spridda skurar över trädgården sedan serverade jag mig en frukost i bersån och kunde hälsa på Lillis lumpargäster som intagit åhuset för att leva skånskt en helg. När allt var packat för en dag på stranden klingade luren vilket resulterade i en busstur till stan istället, dels för att använda sommarkortet, dels för att hjälpa mor att välja glajjor, hon ser ju så dåligt ut nu för tiden!
Som tack fick ja lunch och lite skor men de har jag inte köpt ännu!

Avslutningsvis denna kväll åkte vi till Fjälkinge, kollade på rysarslutet på fotbollen som gick åt skogefyr och invigde Strandhs i Bohnanzaträsket, de gillade det skarpt!


Lördag upp på Bakken!

I ottan begav vi oss till den danske dejlige Bakken och åkte karusell och käka karamell så mycket vi orkade ända in till midnatt! Vi hade en riktigt rolig dag, det var verkligen full fart och vi fick högt KPK, karusellåk per krona! Pickniken blev perfekt, vädret likaså och vi hade det muntert, speciellt när det var tid att dricka ikapp den fria påfyllningen vi betalt till middagen!


Det var aningen slitsamt att stiga ur bingen för att jobba i morse kl 6.45... Däremot var det goare att komma hem till dukat bord och minikalas som försenats sen Minis födelsedag, det är alltid trevligt med sommarfest!
Och mer festligt blir det, såklar, vi har många festliga planer för sommare, till exempel ska vi nästa vecka på två kalasevents, riktigt kul!






 

Tele2 vs. Telenor

Publicerad 2009-06-23 18:39:49 i En vanlig dag,



M
atchen är avgjord, jag vill helt klart fortsätta surfa på Telenor härifrån båtboden, Tele2 kan gå och lägga sig... (Eller bygga snabbare nät utan krångel!) Det blir dock inte bilder uppladdade på ett tag, inte ens med superTelenor.

Nu har jag hunnit jobba några pass (och mini kan köra moppe!), det är fortfarande mycket lugnt på avdelningen, men de som är mer rutinerade och varit där många år bekräftar att det kommer att komma en rusch. Åtminstone en av semesterperioderna.


Det är sommar på riktigt, giddegott att kunna sitta och steka på verandan! Men ikväll ska vi göra ett avbrott i de senaste veckornas intensiva grillande och faktiskt laga köttfärssås. Omväxling förnöjer!


 





Båtbodsbloggen.

Publicerad 2009-06-22 09:02:17 i En vanlig dag,


Som synes lever vi nu i sommartid, det innebär att inläggen kommer mer sporadiskt och inte på daglig basis. Har ju inte tid att sitta inne och skriva när solen lyser i korta svep där ute.

Nu väntar tre dagars jobb före tre dagars ledighet, bra upplägg. Ett mindra bra upplägg var Freddes morgon idag då han stängde alarmet som ringde supertidigt för att sen somna om och sova gott ända tills en dryg halvtimme efter att arbetspasset börjat, vilken osis! Det var dock underhållande att se hur han formligen HOPPADE i kläderna och satt i bilen på under två minuter! Han e snabb han!

Österlencruiseing

Publicerad 2009-06-22 09:00:08 i En ovanlig dag,


 

Sitter här i båtboden och har just bytt ner mig från att surfa på telenor till tele2, det är mögigt för det går toksakta... det är inte anledningen till att bloggandet legat nere, det har den gjort för att vi haft fullt upp med mycket annat skoj! Till exempel var vi igår på en improviserad krogrunda i hamnen, det började med glassbåtsstoppet, sedan kollade vi in utsikten från Åsikten och därefter handlade vi på Handelsbaren. gott med några återställande öl! Vi hann också spåna oss fram till dagens aktivitet som kom att innebära en tripp neråt sydskåne.


Vi cruiseade alltså via ett första snusstopp i Yngsjö till Kivik där vi tog oss 15 minuter för att kolla igenom Stärkan och sedan bege oss till Rörum där vi träffade Gunilla Mann och kollade på hennes tavlor i ateljen. Det blev tre vykort som vi nu får begrunda innan det eventuellt blir besut för affär. Jag gillade Norrköpingtavlan starkt, den hade alla detaljer! Sommarliv i Åhus va fin liksom Framtidsstaden som var något lite extra. Det är inte tal om att köpa en orginal målning
(då hade vi fått lämna bilen där och gå hem..!) däremot kan en av de 290 numererade litografierna vara hägrande. På torsdag är det vernisage i nya ateljen här i Åhus så då tittar vi nog inom där. Kultureliten blev kaffesugen och Vik bjöd på perfekt picknickstopp på piren, himla pittoreskby(vik). Vi rulade genom Brantevik, Simrishamn och stannade till och spanade på båtar och hus i Skillinge innan vi begav oss till attraktionen Glimmingehus, det var gammalt och fint som sig bör. Sista stoppet var bland kacklet på Ingelstakalkon där vi shoppade loss så att vi kunde dra hemåt och avnjuta en helt delikat kalkommiddag med olika inslag. Vilken utflykt va!?


Nu är det verkligen färdigfestat för denna helgen. Bildbevisen kommer senare. Adios!


Mellan regn & Syrén.

Publicerad 2009-06-18 13:10:13 i En vanlig dag,


Här kommer dagens båtbodsblogg. Den svenska sommaren har börjat, solen skiner och det regnar om vartannat, precis som det ska va för att man ska känna sig som hemma. Vi knåpar och pysslar med stuff inför midsommarfirandet imorgon, det blir sill & snaps till sällskapet och det bästa av allt torde vara matjestårtan som mor lovat att baka!

Nu ska vi köra mig till CSK så att jag kan jobba ikväll och imorronbitti sen ska vi fira och hålla helg, äntligen!


MyggA.

Publicerad 2009-06-17 22:56:42 i En vanlig dag,


Det är hög tid att plocka fram myggstift/spray/ljus och allt som kan få dessa ettriga j*klar att hålla sig på avstånd. Invasionen har blommat ut fullständigt, nästan explosionsartat och de gör våra sommarkvällar till en pina. Visst är det väl charmigt?! :(

Igår var det ju dags för sommarens utflykt till Göran Karlssons varuhus, vi shoppade massa, bilen blev full och benen var till sist topptrötta. Förresten, det blev inga bilder från helgen eftersom det vart något totalt datorhaveri, precis som nu när jag precis för några minuter sen skrivit ett inlägg som bara försvann! Förresten måste jag också nämna att Bonanzakortleken går varm runt spelbordet, det blev ett patri ikväll också. Nu börjar även mor och far lära sig lite taktik, spännande att se var det bär, men Lilli är ännu obesegrad mästare..

Nu ska jag äntligen få sova ända tills jag vaknar, giddegott! Good night!

Jobbedag.

Publicerad 2009-06-15 18:51:24 i En vanlig dag,



Vilken tidig morgon det blev efter den sena kvällen! Skönt att helgen förutom långa styrelsehandlingar även bjöd på bastu med havsbad, middag på Sandhamns världshus lite goa scoutinkänslor när vi mött skepept Biscaya och miniorerna från Drakarna.

Nu börjar ja snart bli klar med att gå brevid på jobbet, då är det dags att kunna allt själv och arbeta på som bara den, tror nog att det ska gå bra vad det lider. Under lunchen var jag och hälsade på Gers på vån 11, hon verkar ha det bra efter operationen, hon är alltid så rolig, bjöd på Romerska bågar och allt! 

Och så lite bilder på förbundsstyrelsens helg:

 

Vindalsö nästa.

Publicerad 2009-06-12 10:51:04 i Scouterna.,


Har fått aggera skolskjuts under morgonen eftersom mini har sin skolavslutning i Vä, tur man är uppe med tuppen! Så är då den ljusnande framtid här- än en gång när ett nytt gäng studenter ska fira sitt skolslut. Det va grejer det, vilken rolig dag det va att ta studenten! Och morsan spelade ihjäl Gerts studdesång! :) 

Nu ska jag köra till Vä igen snart, sedan får de lämna mig på tåget så att jag kan åka till Norpan och kolla till Mansionen och därefter åka vidare så jag kan ta båten ut till Vindalsö ikväll och träffa både vår egen och scoutrådets styrelse, hoppas på en dejlig helg i skärgården. Åter på söndag! Fira lugnt!






 

Hänt sen sist.

Publicerad 2009-06-11 10:20:41 i En vanlig dag,



På promenaden igår gick jag förbi Äspets rökeri och shoppade färsk lax som vi sedan bokstavligen eldade... det började brinna i oljan! Fredde hade köpt nypäror och vi festade på kalasgod mat. det visdes en riktigt underhållande fotbollsmatch men jag tycker de ska plocka bort Källström för han va en tok. Även om jag inte gjort det bättre själv...

Nu är det packat och klart för att först jobba ikväll sedan slagga på Kulltorpet och därifrån tågluffa upp till Sthlm där vi ska ta båten till Vindalsö för förbunsddtyrelsemöte.

Hoppalong! Parapapapapapapa Paparapapapapapa Paraapapapapapa kla que bum Parapapapapa


Den 10:e juni.

Publicerad 2009-06-10 12:56:32 i En vanlig dag,


D
et borde va sommar på riktigt snart. Det va riktigt skönt att sova länge idag, men ja väcktes vid elva av Fredde som ringde och va uttråkad på jobbet.  
Håller på med lite datagöra, har beställt prisplaketer från Glentons, hoppas de blir snygga. Hittade detta klippet på svt, det sägs ha världsrekord i visningar eftersom det visades i 50 länder på en dag då det släpptes! Nu bär det av en runda utåt Kronoskogen, sen ska jag ringa och gratulera Nina på 29 års dagen! Over´n out.




Tänkvärt iallafall...


Idogt schemapyssel.

Publicerad 2009-06-09 23:59:39 i En vanlig dag,



Vilket busväder, det har spöregnat och blåst som tok hela eftermiddagen. Vi kröp in i stugan och fick besök av Berkan, trevligt, vi tjabbade rättså några timmar innan vi va slöa för sängdags.

Nu är hela gänget med semestervikarier inskolade på avdelning 43 och vi är redo för jobb. Jag har kämpat och styrt med schemat för att få ihopa helger och dagar, det är i princip löst nu iaf, bara tre turer kvar att pyssla med. Träffade även Clownronden, de va så roliga och söta, ska bli kul att jobba med dem när de kommer på besök, de är verkligen skickliga clowner! 

http://www.clownronden.se/ 

Nyanställd på CSK.

Publicerad 2009-06-08 23:13:16 i En vanlig dag,



Idag var första anställningsagen på nya jobbet, jobbade ju lite i helgen, men det va bara för att kolla in verksamhten. Vi har haft intro, det ska det även bli imorron, gott med mjukstart. :) Riktigt trevliga kollegor, det verkar lovande! Kul besked i morse från piraternas framgångsrika val, nu ska de nog slåss för fritt piratande såväl på nätet som utanför Somalias kust. Nåja, rörelsefriheten ska bejakas såväl reellt som virtuellt. Hoppas diverse av de europeiska regeringarna nu förstått folkets tydliga statement...

Efter jobb klippte Fredde till frissan (hos Ulrika som vanligt), sedan kinesade vi middag på Kulltorpet och spelade Bohnanza. Det är ett riktigt kul spel, speciellt nu när alla börjar lära sig. Nu hoppas jag snart att sommaren kan komma på riktigt så vi kan ligga på playan lite också. Men först ska vi ha en riktigt god natts sömn. Adios!






I Båtboden.

Publicerad 2009-06-07 21:39:21 i Expanding Reality,


Äntligen på plats i Båtboden, nu är det sommar på riktigt och vi har flyttat in i sommarboningen. Dejligt! Det har varit ont om bloggande och det är  ju inte så konstigt för nu går det i ett och till råga på allt låg jag knalldålig igår efter en kväll på Banken, nja det va nog inte bara ölen...

Jaja nu har jag jobbat sommarens två första pass på CSK, det har varit jättekul trots att det inte varit så extremt mycket att göra. Tror jag kommer at trivas ypperligt. Imorgon blir introdag med massa info och utbildning, känns ju nyttigt att repetera det man glömt från skolan.

Nu är det redan tid för läggdags, tidig uppstigning väntar... Over´n out.



Håller tummarna.

Publicerad 2009-06-05 09:41:35 i En vanlig dag,



Nu håller vi alla tummarna för att Freddes tenta lyckas precis så bra som alla andra gjort. Reglen i vårt hem är att alla tentor som skrivs är godkända tills att motsatsen är bevisad så det är lugnt några dagar nu iallafall.

Är uppe med tuppen idag eftersom jag var tvungen att lämna Piccatchon på Tofta bil, hade tur och fick en lånebil sålänge, det var en liten Getz. En söt liten bil, men den hade ikke hållit måttet för sådana flyttlass som vi brukar dra runt med genom vårt avlånga land.

Det gäller att passa på och vila järnet idag, imorron börjar sommarjobbet, sen är det full fart fram tills augusti. kväll firar vi av med lite öl i stan förhoppningsvis och sen kommer ju Freddie med tåget kl 21!





Lata dagar & avklarade tentor.

Publicerad 2009-06-04 12:48:44 i En vanlig dag,



Det är härligt tt vara ledig, nu är jag alltså ledig på RIKTIGT eftersom jag fått tillbaka godkända tentaresultat som annars kunde grusat sommarplanerna genom omtentor!!! Hajja känslan, de är GODKÄNDA!!! Pär undrade förut om jag inte satsade högre än så, just godkänt betyg och han konstaterade att det nog var så eftersom ja pysslar med mycket annat samtidigt som skolan. I själva verket kan vi bara få just godkänt eller underkänt på det vi gör på utbildningen, och då räcker ju ett godkänt länge! :)

Idag sov jag först så länge jag bara kunde och sen har jag donat lite här hemmavid. Har fixat in lite blommor från trädgården, tvättat kläder och bilen. Ska väl ta en tur med Glofen nu, får se vart det bär, kanske på fika någonstans i Skåne?

Nu ska jag kolla in börsen före lunchen. Adios!



Ps. Det är synd om Roy & Roger som måste dela på en dator- de har ju en mac ihop...



Att lösa Rubens kub:

Publicerad 2009-06-03 23:38:40 i En ovanlig dag,


Det är väl få som någonsin trott att jag överhuvutaget skulle lösa Rubiks kub, men så idag tillkänngav jag det hele, jo jag har lört mig under helgen och kan numera lösa den. Snabbast hittintills är 2,49 min.
Gör bara såhär enligt Emms kublösarguide:

1. ta vita mittpricken
2. sätt rätt kantbitarna till ett vitt kors
3. sätt ner hörnen
4. bygg mittenlagret
5. gör FRU-RUF till det är ett gult kors
6. gör 112 till gula lagret är löst
7. sätt en ev helfärgad sida bak
8. gör stolpen till allt är löst enl 2x2
9. gör elefanten
10. kolla på den och sätt rätt det sista


Lätt va!?

På Kulltorpet.

Publicerad 2009-06-03 23:32:00 i Expanding Reality,




Har alltså landat in här på klockvägen sedan i gårkväll. Har ägnat dagen åt massa stojande, det har såklart varit full rulle har hunnit med att skriva anställningspapper på CSK, kollat in rubikspriser, varit på bilverkstan och hos Kim-klippare, hälsat på farmor, städat i Åhus, besökt Barbackacaféet och överraskat kusse m.m. Hoppas det riktiga sommarvädret behagar komma snart, det är lite kass med så mkt skurar som det varit idag.

På tal om bilverkstan, här är killen som vill köra en 994...




Den stora Skåneflytten!

Publicerad 2009-06-02 09:29:33 i En ovanlig dag,


N
u börjar det bli packat och klart, sen ska allt bara stuvas in i bilen, det lär bli fullt till bredden! I eftermiddag kommer vi förhoppningsvis kunna städa ur båtboden och flytta in, dejligt! Ska bli riktigt kul att komma hem, redan nu verkar sommarens schema vara späckat, kul att det händer lite grejer! Fredde stannar här i norr och skriver tenta på fredag innan han tar tågen neråt. Sommarens mesta partylåt går såhär:






Baaa rap dadadada dadada ba rap dadadadadada dadada!


Sommarlov!

Publicerad 2009-06-01 22:24:08 i Festligaplaner,


Idag är det den 1:a juni och sommaren börjar, det har varit strax över tempen stekhett idag, som att gå in i en vägg när man kom ut... Vi skrev tenta i morse och nu är det sommarlov, riktigt skönt! Nu återstår bara tt vänta in de tre tentaresultaten för att se hur länge vi kan hålla ledigt, HÅLL TUMMARNA! 

Jag och grabbsen (Eric & Mackan) tog en avslutningsfika på Trappan sen blev det storsommarstäd, tvätt, lite packning och så fint skånebesök som dök upp sådär från ingenstans, trevligt! Jocke svängde förbiom med sitt vrållånga åk på väg mot den konglige hufvudstaden, vi åt glass på balkongen och planerade för sommarens Bakkenäventyr bland annat!

Ikväll har även jag och Nina haft terminsavslutning vi firade Ninas kommande födelsedag, och åkte med scouterna på kårens terminsavslutning ute vid stugan Målet i Skriketorp där vi gick tipsrunda, grillade korv och hade det mysigt!  

Här kommer bildbevis från dagen och sent igårkväll då vi kom på att vi var tvugna att avfrosta frysen, den blev skinande ren!


    


Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela