Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Hitt så de luar!

Publicerad 2010-06-27 20:46:41 i En vanlig dag,


Vilken tokvarm och skön dag! Jag hann med två timmar på playan före kvällens jobb, riktigt dejligt. Men mågot vidare bad blev det inte för fötterna domnade rätt snabbt så vattnet var nog inte långt över 13 grader idag...  Éfter en hellång helgs jobb är jag ledig imorron, då ska jag och Fredde på utflyktstur, vi ska till Smygehuk, Skanör & Falsterbo och kanske till Malmö, vi får se vad vi hinner och var bilen kör oss!

Som vanligt på sommaren är schemat fullspäckat, dagarna flyger förbi och kalendern har inte så många luckor, men det är helt ok för det ska ju va så på sommaren, det är lika bra att ta tillvara på varenda minut!

Midsommarjobb.

Publicerad 2010-06-26 14:30:37 i En vanlig dag,


Här kommer en kort uppdatering med veckans nyheter. Jag har hunnit jobba en hel vecka helt själv, det har gått bra och jobbet är kul! Även midsommarhelgen ägnas åt jobb och då över hela norra delen av västra Kristianstad, 17 000 invånare (inte fullt så många potentiella kunder...) ska skötas.

Jag, mor och två systrar har varit på utflykt till Halland, vi besökte ett stort varuhus och shoppade loss ordentligt. Det var en rackarns kul tripp med stugövernattning, korvgrillning och lite rosévin!
Ikväll blir det grille gille i Skättilljunga, och kanske dans i Venestá, den som lever får se!?  :)

Over´n out!

Vilken fest!

Publicerad 2010-06-22 15:57:42 i Festligaplaner,


Det blev minst sagt ett hejdundrandes party i lördags och vår examen firades ordentligt hela kvällen lång! Tack alla gäster som gjorde kvällen så lyckad! :) Och tack för fina presenter! Såklart ges största tacket till våra fina medarrangörer som fixat och donat veckovis inför festen!

Menyn med Mange-Tompa-grillat kött var en succé, Sverige-jordgubbstårtorna uppskattades stort och groggarna som blandades värmde regnfrusna gäster. Tipsrundan var rafflande och vädret var sådär. Förhoppnings vis kommar photosession senare.

Nu ska vi återhämta oss en vecka inför midsommarfirande då jag dock har turen att jobba helgen lång..! 

Ps. Kronprinsessan har visst gift sig, hennes make är prins Daniel, det är rätt ballt, och även den festen verkar blivit storslagen. :) Såklart var syster på plats i nationaldräkten och kunde insupa gifteriet! Leve dem: hurra, hurra, hurra!

Åsksommar.

Publicerad 2010-06-15 15:27:29 i En vanlig dag,


Vilket bra jobbeväder vi fått! Dagen på Charlottesborgshemmet var lugn och gick bra, jag fick jobba själv en stund, wow att jag kunde! :) Nåväl, vi får vänta och se hur sommaren artar sig, hoppas jag inte ställs inför några övermäktiga uppgifter bara... Jag har en ofantlig tur för de andra syrrorna är så snälla, de visar och berättar och så får jag ringa när jag vill! Perfekt!

Det är en del fixande nu inför festen, åker rundor och handlar på olika ställen, planerar, skriver listor och jag tror det kommer bli en höjdarfest! Vi har väldrigt bra hjälpredor också, föräldrarna donar för fullt! Tack för det! Idag är Fredde, Pär & Carina på sista Tysklandsturen, de laddar drickaförråden och hämtar nya husvagnen. Tur de gamle päronen fått en hobby nu så de har nåt att göra!  

Nu beger jag och Amanda oss mot Eko och sen ska vi till Åhuset, där är det säkert finare väder än här i stan. Over´n out!


Sjuksköterskan Emms.

Publicerad 2010-06-14 20:12:16 i En vanlig dag,


Fredagens EXAMEN var underbart kanon! Efter en fin ceremoni skålade vi i skumpa på Bråbo sen visades film på Visualiseringscenter C. Vi mellanlandade för en öl på Trädgår´n före maten och bänkade oss vid sjusnåret på en kalasfin och god middag på Fisk magasinet. Examenskvällen avrundades med en pilsner på Bishops uteservering.

När klockan ringde i lördags var vi snabbt uppe och utpackade i bilen, styrde mot Söderköping och Smultronstället där vi serverades en glassig lunch. Därefter körde vi alla till Skåne. Kvällen spenderades på Lilla Bangårdsgatan 1 med god mat, sen bowlade vi en tuff match och sen somnade vi till slut i Åhus.

I Åhus har vi nu röjt och städat och fejjat hela familjen, det är strålande fint och klart för fest! Det var minst sagt sömndrucket att stiga upp i morse. Kom en halvtimme för tidigt till jobbet såhär på första jobbedan. Var aningen nervös för att inte hitta rätt men det gick bra och hela dagens jobb och bredvidgång gick bra. Nu har jag alltså jobbat som SJUKSKÖTERSKA! :)

11 juni 2010

Publicerad 2010-06-11 10:04:32 i Festligaplaner,


För precis 5 år sen tog jag studenten, den 10 juni 2005 och idag är det alltså tid för kandidatexamen! Tiden har gått riktigt fort, och vi har hunnit med mycket sedan dess!

Är duschad och vigjord, väntar på att naglarna ska torka sen bär det av mot champagnefrulle i skolan och sen är det strax dags för själva avslutningsceremonin. Äntligen! Oh vad jag är laddad!

Imorgon är det EXAMEN!

Publicerad 2010-06-10 23:37:51 i Expanding Reality,


Strax är tre års slit vid Hälsouniversitetet över, 40-talet sjuksköterskor examineras imorgon högtidligt i Matteuskyrkan! Det ska bli riktigt spännande att snart vara utbildad sjuksköterska, och ha 180 hp! ... och få jobba själv som sjuksköterska! - På måndag börjar första anställningen!

Familjen kommer hit vid lunch efter att ha vinkat av Amanda som går ut nian och firar det hemmavid. Sen är programmet späckat, vi ska förutom att se en fin kyrkeceremoni, fika, gå på visualiseringscenter, äta på Fiskmagasinet och äta glass i Söderköping innan hemfärd på lördag. Då lär bilarna vara fullpackade (och vi tillnyktrade!). Nu blir det till att vila in examensformen!

 

Det regnar.

Publicerad 2010-06-09 20:04:42 i En vanlig dag,


Sommaren försvann plötsligt och det ser tyvärr ut att bli en regning examensdag i år. Glädjande är dock att festutsikterna nästa lördag ser riktigt lovande ut! Idag regnade iallafall grillet i parken bort, bäst att hålla sig hemma i sånthär rusk. Fredde är en riktig pärla, han har tvättat hela kvällen så imorron kan vi packa våra kappsäckar för sommarflytten!

Nu ska jag knåpa lite med Ninas 30 års present som högtidligen ska förmedlas imorgon på födelsedagen, ska bli trevligt med kalas! Over´n out. 

Lata dagar!

Publicerad 2010-06-08 20:01:13 i En vanlig dag,


Idag såsade vi fram till lunch, sen käkade vi brunch, sen såsade vi lite till, och till slut tog vi tag i storstädet inför sommarflytten! Nu är det klart, mansionen skiner och luktar gott igen, Emms är duschad och har fått köttebullar till kvällsmat. Toppen!

Nu ska vi ut på en kvällspromenad, det är visst 17 grader ute, och inte en solstråle har vi sett idag... Ränkar dagarna mot examensdags, tre kvar nu! Och idag fick Fredde sina sista poäng inrapporterade så nu har han sina 180 högskolepoäng klara och med det sin EXAMEN! Stort grattis!!!!!!!!!!!!!



Estockholmo!

Publicerad 2010-06-07 20:00:10 i Festligaplaner,


I lördags begav jag och syster oss till huvudstaden för att inhandla nationaldräkt, kolla på Sthlm marathon (Linnéa i min klass kom 12:a i SM klassen av damerna och 21:a totalt- kalasbra!), sova över hos Elin, shoppa, och så fira nationaldagen på Skansen med kungen och drottningen.
Och vilken KANONHELG vi haft! Det var soligt ock skönt (eller ja, tokvarmt!) stämningen i stan var minst sagt munter och det var som sommar! Kungens nationaldagstal var fantastiskt, scouterna omnämdes högtidligen! http://www.royalcourt.se/kungafamiljen/hmkonungcarlxvigustaf/tal/hmktalaretstal/hmkonungenstalpanationaldagen2010paskansen

Carola sjöng specialskriven sång till det kungliga bröllopet och Linnéa sken i kapp med drottningen och Viktoria i deras likadana dräkter!
Nu har vår inneboende åkt tillbaka ner till Skåne men på fredag kommer både hon och föräldrarna för att fira EXAMEN!




Soliga dagar.

Publicerad 2010-06-04 20:29:35 i En vanlig dag,


Middagen är just avklarad, vi ska nu, efter lite jordgubbsskumpa. bege oss mot Bishops uteservering för att ta en öl. Såklart är det firande på G efter en kalasbra framläggning på en riktigt bra rapport som Fredde & Rasmus skrivit!

Efter rapporten fick jag och syster på Arbetets museum och kollade på fotoutställningen Sverige från ovan, riktigt imponerande och strået vassare än boken Pär fick i julklapp. Vi halkade därefter in på något av en avtacknings/representationsmiddag med exjobbföretagets representant och Fredde och Rasmus. Vi lunchade i skuggan på Kråkholmens uteservering i det gröna, kanontrevligt!

När vi kom hem va min dator i paj så vi lämnade den hos Media Markt och jag fick en lånedator. Och sen körde vi till kolmården och promenerade, letade efter utsikten (utan resultat för vi gick bort oss i skogen...) och åkte sen till ett rallarhak och åt en fiiin glass!

Sommarlov är braaaa!

Sommarlov!

Publicerad 2010-06-03 16:57:19 i Festligaplaner,


Efter gårdagens fest ska vi nu inte göra något i skolan förrän på torsdag då vi ska avsluta och utvärdera utbildningen. Detta innebär att vi nu har SOMMARLOV i en vecka! Härligt!

Examensmiddagen var riktigt lyckad och trevlig, vi hade en kalasbra kväll! Idag går jag mest på sparlåga och segar rundor, det lär va bästa sättet för att återhämta sig! & det ryktas att det blir pizza ikväll! :) Strax kommer vår inneboende hem, Lilli sitter på Violas tåg och kommer vid åttasnåret, ska bli kul med sällskap. Imorron ska vi gå på Fredde & Rasmus framläggning och i helgen blir det Stockholm för att fira nationaldagen med kungen!

Examensmiddag.

Publicerad 2010-06-02 15:18:26 i Festligaplaner,


Ikväll är det äntligen dags för examensmiddag med klassen, det serveras trerätters på Trappan och förutsättningarna för att fira natten lång ser riktigt bra ut! & vädret är kalasfint med strålande sol och blå himmel!Jag råkade anmäla mig till talarlistan för ett tag sedan, sagt och gjort nu har jag iallafall knåpat ihop ett tal. Det inleds med JFK´s tal från 1969 i samband med månlandningen... tror det kan gå rätt bra! :) Nu är det dags att fixa frippan, byta om och sedan trampa iväg för en fördrink!

Over´n out, här ska firas kandidatexamen!

 

Hej Juni!

Publicerad 2010-06-01 17:32:40 i En vanlig dag,


Nu är det sommar! Men än så länge är det en rätt mulen start. Fredde är i Sthlm på intervju hos ett bemanningsföretag och utifrån rapporten hur det gick, så verkade de gilla honom bra! Jag har haft mitt sista seminarium för denna utbildningen och det avslutades med sopplunch på Broddway, kalasgott. Knäppingsborgarna är fina och söta kompisar att ha! :)

Jag går här hemma och pular med lite av varje, har målat naglarna i kulören "power pink" inför morgondagens examensfest och dammsugit våra golv. Har även spanat in programmet för nationaldagsfirandet på Skansen, det ser kanon ut, med både konungen och drottningen närvarande! Jag och Lilli har för avsikt att åka dit och då ska vi få bo hos Elin och David, sååå bra och trevligt!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela