Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Gott slut!

Publicerad 2009-12-31 13:32:48 i Festligaplaner,


Här var det då ingen som haft någon bloggartid! Nu återstår det bara att önska er alla ett gott slut och vänta på en minst sagt spännande nyårsnatt! Vi (Fredde och mor) håller på att laga klart kvällens efterrätter som kommer att bli kalasbra, garanterat! Skål och låte oss fröjdas dessa sista timmar av 2009!

Go ledighet!

Publicerad 2009-12-27 10:53:21 i Festligaplaner,


Nu har man ju varit ledig i typ 1000 dagar och det är fortfarande söndag! Efter jul i Fjälkinge x3, Fjälkestad, Viby och på Kulltorpet känns det nu helt ok att julen börjar ta slut. Nu har jag istället Pommacen på kylning inför torsdagens spektakel. Innan dess ska vi dock hinna med biobesök, lite reashopping, middagsbjudning och personalfest. Hej va de går! Ha det gott i stugorna!

Julen rullar på

Publicerad 2009-12-26 10:52:41 i Festligaplaner,

Jaha då va man lite värre än julada som man säger här i Fjälkinge! Igår var det juldagsfest hos barndomsvännerna Erikssons på Kulltorp, med efterföljande dansefest på T-baren, det va riktigt kul! Nu blir det avfärd mot stan och kanske nån shopping med svärmor! Ikväll återstår bara ett julkalas, men bjudningarna tar inte slut, de bara döps om till middagar.

Här nedan vill jag dela med mig av H.M Konungens juletal 2009:

Lillejulen

Publicerad 2009-12-23 11:39:09 i Festligaplaner,


Äntligen börjar julen på riktigt! Fredde visslar muntert och håller på att packa det sista. Vi är körklara för att bege oss till Fjälkinge och julfirande med familjen Brorsson-Strandh! Det är så mysigt med all snö och så härligt att va ledig och ta det lugnt och planera dagarna efter bästa förmåga. Eller ja, från ikväll är alla kvällar uppbokade fram till det är avresedags. Och snart är vi på väg till France! Men nu önskar vi oss alla en riktigt GOD JUL!

Juliga julen

Publicerad 2009-12-22 20:03:12 i Festligaplaner,


Vi håller på och bakar pepparkakskyrkan för fullt, alla julklappar ligger packade och klara. Granen barrar en del och är på väg att kläs. Snacka att julstämningen nalkas!

Det har snöstormat under eftermiddagen så vi missade en middag i Vittskövle, däremot bjöds det en fin jullunch på Qvarna istället när vi va på genomresa. Dagen har tillbrinats på stan, gott att spankulera och uträtta angenäma ärenden i virvlande snöbyar!

Förresten är snön riktigt dejlig, i söndags åkte vi som bekant pulka på Fjälkingebacke. Det blev verkligen full fart efter någa åk när vi kört upp spåret ordentligt. Yiiiiha! Det va kul, för alla utom möjligtvis Jeppan som gjorde en sk. ass/face plant och sargades en del. Vi avslutade med ett sedvanligt åk bak bilen, det e ball!

Sen sist

Publicerad 2009-12-19 23:42:48 i En ovanlig dag,


Vi landade tryggt hemmavid igårkväll, dök rakt in i Eltjänsts firmajulfest, upp på stan senare, röja rundor fram till stängning, bort till BK köpa 10 burgare, hem och vila. Vi packade släpen på bilen och begav oss idag till Träne för att huga granis, granhuggarligan bestod av Emms, Pär, Fredde och Borre. Såklart slutfördes uppdraget med bravur och granen står på tork för att flytta in imorron.

Och för övrigt; Musikhjälpen rullar på, jag diggar den stort och hoppas många med mig är villiga att stödja en god sak! Klimat 09 är slut, tycker de 130 regeringscheferna är lite väl sega på att förhandla avtal och de borde snäppa upp sig till nästa gång, ty det börjar bli brått!

Nu; läggdags imorron kl 09.00 frukost före pulkautfärd! Adios!

Turbo-Emms

Publicerad 2009-12-17 19:48:37 i En ovanlig dag,


Man kan väl säga som så; idag har gått snabbt!
Iväg till skolan och snabbt knåpa ihop vår föreläsning. Sedan snabbt upp till stan för att donera alla mina 50-öringar till musikhjälpen som åker på roadtrip för att samla in de koppariga 50-öringarna som ska sluta gälla!

Snabbt till spårisen via en träff med mannen, myten, dommaren- Björn Hellberg! Livs levande satt han vid bokhandlen och skrev i sin bok! Jag kunde såklart inte motstå utan köpte ett ex och vips fick Fredde en skolavslutningspresent!

Snabbt hemma och ännu snabbare ner i tvättstugan och in med tvätten, det var en halvtimme kvar på vår tvätttid! Fick iaf kört tre maskiner och det räcker gott och väl. Under kvällen sen har vi nu packat (såklart snabbt). Eftersom dagen varit så tusans effektiv har vi nu tid över att vandra bort till Trappan och bänka oss för en julavslutningsöl! DEJLIGT!

Julstökande

Publicerad 2009-12-16 09:01:55 i En vanlig dag,


Nu lider det mot jul i en rasande takt, igår fixade vi julklappar, oh va de e kul! De traditionsenliga julkorten är postade och det har snöat hela dagen igår och hela natten! Nu återstår det bara att packa resväskorna och packa sig i glofen för färd neråt!

Först ska vi bara göra klart i skolan, jag skriver på uppsatsen och Fredde skriver sin tenta i eftermiddag! Håll alla tummar!



Nedräkning...

Publicerad 2009-12-14 22:04:13 i En vanlig dag,


Vi åker till skåne om 3 dagar! Och om 10 dagar är det julafton! Bäst av allt är nog att det är 15 dagar tills vi drar till ALPERNA! Den är 4 månader och 3 dagar till min födelsedag och ungefär 6 månader till examensdags! Och så är det 2 år och 16 dagar till mitt mandat i förbundsstyrelsen tar slut och 3 år och 15 dagar till huvudmannaskapet i Gustaf den V:s 90 års fond når sin ände...

- Där får man lite perspektiv på tillvaron, nåväl vi ska inte gå händelserna i förväg, imorron är det den 16 december och jag ska gå till skolan för att fortsätta skriva på vår c-uppsats!

Dagens tips: www.oioioi.se det är den bästa (skånska) julkalender jag vet!

Årets...

Publicerad 2009-12-13 16:35:54 i Festligaplaner,


blossa09.jpg image by mazzlin... glögg: "BLOSSA 09 har en frisk doft och smak av clementin."

... snaps: "Till årets blandning har vi använt 700 kg apelsiner samt de klassiska akvavitkryddorna kummin, anis och koriander. Apelsinskal och övriga kryddor blötläggs i sprit och destilleras för att koncentrera smakämnena. Resultatet kallas kryddsprit och används för att krydda snapsen. Vi smakar av tills vi är helt nöjda och avrundar därefter med en sötma. I år använder vi Oloroso sherry som har en knäckig och aromatisk karaktär som gifter sig väl med apelsinsmaken, säger Jonas Odland, Kryddmästare på Pernod Ricard."

... adventsljustakeljusfärg: grön, lite otippat men det var förrådsskåpets enda alternativ till vita ljus. :)

  ... julklapp enligt HUI: spikmatta "Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året, den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter, den ska även representera den tid vi lever i" 

... julkalender: "Handlar om Stålhenrik och Silversara som bor i rymden. I julkalendern har de blivit gamla och bor på en konstgjord planet för pensionerade superhjältar som heter Julstjärnan. För att underhålla sina barnbarn Vega och Nova berättar de historien om sitt första stora äventyr."

... apotekssenap: är precis lika god som vanligt och nu i en röd fin höganäsburk!  "Apotekets julsenap är odlad i Sverige och den färsktillverkas utan konserveringsmedel. Julsenap har en stark och söt smak och därför väljer många att använda den till julskinka och julkorv. Keramikburken och dess trälock gör att senapen inte utsätts för ljus utan behåller sina egenskaper som den har när den tillverkas."

Vilken härlig lördag!

Publicerad 2009-12-12 16:26:59 i En vanlig dag,

Fick sova ut i morse sen blev det julbordsrestersbrunch! Har sorterat i lådor, pysslat lite och städat vår mansion, härnäst blir det en tur till källaren för att hämta upp tomtelådan. För den uttråkade kan jag rekomendera humorhimlen med det bästa av radiohumor, har önskat att få höra nedanstående sketch, den är dejlig!

Ps. Det va tradit att Calle inte vann Idol men jag är rackarns glad att han kom tvåa! Vilken lirare han är!

Fredagskväll!

Publicerad 2009-12-11 19:56:45 i Expanding Reality,


Veckan är slut fredag är en sann firardag, och idag firar vi lite extra eftersom det är hemkomstfest i mansionen! Eric & Mackan kom på lucia-jul-bord, nu blir det glögg och bildvisning sen drar vi igång på riktigt! Yiiiihaaaa!

Over´n out!

Honey I´m hoooome!

Publicerad 2009-12-10 22:29:29 i En vanlig dag,


På flygplatsen möttes vi av Fredrik som stod där strålande glad! Jag är också glad, att vara hemma igen, det är skönt och så härligt att gå rundor och kolla på vårt fina hem! Det är ljustakar och stjärnor i fönstren, det ser så mysigt ut!

Att landa hemma innebar en minst sagt rafflande start när jag försov mig och uppenbarligen har punka på cyllen, sedan fort iväg till handledarträff, två inspirerande timmar med tips och trix för vårt uppsatsarbete. Sen knallade jag och Ola hem och har skrivit så tangenterna nästan glödde! När vi va helt slut i huvet va det tid att avvekla verksamheten för idag, jag (nej Fredde tog över) lagade köttebullar och päror och nu är det läggdas efter tv och glassamys i soffan! Hajja att det är dejligt att va hemma! :)


Fick blommor av världens bästa Fredrik!

Off we go!

Publicerad 2009-12-09 12:21:00 i Expanding Reality,


Dagen är kommen, vi är packade och klara att resa hemåt Sverige. Lägenheten skiner blank och det känns allt lite pirrigt att komma tillbaka till Norrpan. Som jag nämnt förut har de tre månaderna här gått riktigt fort, jag har lärt mig massor, framförallt engelska, har spenderat gott om pengar och är nu nöjd och glad!

Ses på hemmaplan!


Linnéa, Jerry (vår bästa hjälpreda och koordinator, som blev glad över Kosta Boda skålen han fick som ett stort tack för allt han gjort för oss!) & jag.

Think outside the box

Publicerad 2009-12-08 20:41:51 i Expanding Reality,


Vi har varit på bio i eftermiddag. Filmen heter The Box och handlar i korta drag om ett par som får valet att trycka på en knapp; trycket innebär att de får 1 000 000 dollar OCH att en människa som de inte känner kommer att dö... Om de inte trycker händer inget och budet ges till någon annan. Egentligen är den inte så verklighetstrogen för det är mycket som är rätt psykat MEN den va sketa läskig! Det är så att säga inte min typ av film och om ja ska se behöver nog Fredde sitta brevid. Nåväl, vi överlevde idag, både jag och Linnéa, och jag diggar starkt filmens budskap om mänsklighetens makt över liv. 

I morse tog vi det riktigt lugnt, sedan var vi på skolan och sa hejdå och tackade Jerry för allt han hjälpt oss med. Vi firade sen med att luncka mexikanskt i gallerian. Det var dessutom till Pärs ära eftersom han fyller 52 idag, fett med GRATTIS farsgubben!

Believe it or not!

Publicerad 2009-12-07 21:38:38 i Expanding Reality,


Har precis kommit hem från London sista gången (detta året åtminstone), nu återstår det bara att få ihop väskan och laborera med vikten så att den passerar i kontrollen och kan lastas ombord på planet på onsdag!

Dagen i London var kalasbra och det förvånar mig, London är en stad som förvånar, så många dagar som jag nu varit där och gått rundor och rest runder över och under marken, så hittade jag även idag NYA vägar, affärer och kvarter! Visst är det helt otroligt?! Dagens roligaste var David & Goliat, dagens köp var på Girl guides of UK-shoppen, dagens aha var när bussen körde förbi puben med "mathissen" där vi va på fars 50-årsresa, dagens trängsel var på oxford cirkus station, dagens middag serverades av Wtherspoons enormt prisvärda kök slutligen lär dagens citat vara: when a man is tired of London he is tired of life- Samuel Johnson, författare.

Dagens länktips går till morbrors finurliga titel på nya kokboken- me like! http://tryffe.se/blogg/?p=4477#comment-6565



Cozy sunday och andra advent!

Publicerad 2009-12-06 21:35:31 i En vanlig dag,


Vilken blagedá, fy va skönt att vakna, somna om, data lite, knalla upp, käka frulle, data mer, städa lite, plocka lite, sortera lite, duscha, vänta på bussen en timme, spankulera ett varv i stan, ta en gingerbreadlatte på Starbucks, handla ägg, åka hemåt, laga mat, snacka me Freddielove, baka kaga, skriva lite i loggen, skriva lite i bloggen och nu börja packa resväskan... Tänk! Och hela dagen har förflutit utan en gnutta stress, det måste vara himmelriket?! Härligt att bara sväva runt och till exempel planera en dag i London imorron, en ren bonusdag att göra precis vad jag vill!

Ses i SVERIGE om tre dagar!


Dagen i siffror

Publicerad 2009-12-06 01:40:24 i Expanding Reality,



7.42 vaknade jag i morse, vid lunch landade vi alla sen i London
8 278 251 personer bor i staden ifråga
50.000 lojala världsmedborgare marcherade under dagen för klimatet genom London via Trafalgar och Westminister.
25 pund kostade bussightseeingbiljetten som var totalt värdelös då vägarna va avstängda och bussarna stod stilla på grund av protestanterna
180 minuter tog mina refunding-resor då jag försökte få tillbaka mina avlurade pengar
0 pund är vad jag fått tilllbaka!
0 bilar fick traffikera Oxford- och Regentstreet till förmån för fotgängarnas julshopping
25 pund tjänades sedan när varken stl S eller M passade i min tilltänkta vaxhatt
10 var busslinjen vi tog tillbaka till King´s Cross efter middag på Pizza Hut
1 rom å cola senare är det nu tid för läggdags
3.30 åker våra gäster till flyget för att lyfta hemåt!


Jonis, Hanna & Natalia


3 gäster, 1 klocka och 1 roomie


1 nöjd shopper

Helt ofattbart!

Publicerad 2009-12-04 21:17:48 i Expanding Reality,


Varenda en av praktikdagarna i England är gjorda! Lovely! De tackade så mycket för chokladen vi gav som avskedstack och jag är nöjd med mitt omdöme som uttryckte en excellent insats! Nu har vi fyra fria dagar att spendera fritt här i England, det lär bli minst en tur till London, sista shopping och bara goa glada dagar!

Over´n out


Emms tycker till

Publicerad 2009-12-03 15:58:34 i Expanding Reality,


Sittter har pa uni och knappar for att fa till lite text till var c-uppsats. Om en timme ska undersokningsplanen vara klar och med det kan man saga att startskottet har gatt. Som tur ar har Ola full koll hemma i Sverige och jag behover inte oroa mig sa mycket, jag lyder under honom och producerar enligt vad jag blir tillsagd.

Mellan varven kopplar jag av med nagra avsnitt at sapan Ullared. Sag i kvallspressen vilka personliga tragedier de medverkande upplever. Det ar synd att hora att panikangest, sjukskrivning och mobbing ska behova bli en foljd av ett av sveriges mest sedda program. Men det ar inte heller svart att forsta. Saklart har problemet tva sidor, produktionsbolaget som havdar att de gor bra tv och alla medverkande ar frivilliga. Andra delen ar de medverkande som kanner sig forlojligade och kommenterar de osanningsenligt ihopklippta scenerna. Jag tycker att tv programmet ar bra men det ar synd och skam att ett produktionsbolag ar 2009 inte har battre etiska varderingar... Jag valjer att de positiva delarna dar Kjell faktiskt snarast hyllas som folkhemshjalte!

En annan sak som ar av storre mellanmansklig betydelse ar den personliga moral och de etiska varderingar som verkar pragla de flesta av arbetstagarna vid den avdelning dar vi nu prakticerar. Jag och Linnea ar overrens- deras aggerande ar under all kritik och i Sverige hade ett sadant handlande inte accepterats! Vi har langa rader av exempel pa detta. Hur kul ar det att hora: "at upp din mat sa byter vi pa dig senare" nar man ligger i en genomblot sang med dynga upp over ryggen? Eller nar personalen skriker till den oroliga demenssjuke som ropar om hjalp "tyst med dig, fy vad du ar dum idag, sa beter man sig inte!" Hur ska nagon med kognitiv svikt ma battre av att personalen skriker och ingen tar sig tid?  Det ar inte heller nagon hojdare nar personalen skrattar at damen som ar uppenbart provocerad over att vardarna pratar over huvudet pa henne och forlojligar. Det som ar allra mest skrammande ar nar jag nu sett hur "latt" patienterna blir tillgivna och fragar efter en. Jag hade bara traffat gubbarna tva dagar nar den ena bad mig hjalpa honom och sa at mig att inte hamta den ordinarie personalen eftersom "he cant do me anything good". Jag tog mig tid och satt med en alzheimersjuk vid tva tillfalle sen gick han och letade upp mig over avdelningen for att fraga vad vi skulle gora harnast. Allt som kravs ar en liten del av tiden jag anda ska spendera pa avdelningen, det forvanar mig att inte fler har mojlighet att ta sig tid och se individerna i sitt dagliga jobb med manniskor!

Peace out!





Nedräkning.

Publicerad 2009-12-02 22:03:58 i Expanding Reality,


Jag har ett arbetspass kvar och vi har en vecka kvar till hemfärden mot Sverige. Det är inte klokt vad tiden går fort, tre månader- redan! Håller på och planerar inför packandet, slutstädet, och lite såna praktiska saker. Nu de sista dagarna anar jag att det blir ett lite späckat schema. Vill ju in till London en sista gång och uträtta ärenden och göra en sista check, sen vill jag hälsa på Helga utanför Birmingham och så ska vi till skolan och säga hejdå. Well well, vi får se hur det faller ut, vi ses i etern!

London photosession

Publicerad 2009-12-01 22:34:30 i Expanding Reality,


Här kommer några av bildbevisen från helgen! Inser nu när jag bläddrar bland bilderna att det inte är så många traditionella vybilder... Tror mor och Linnéa har ett mer varierat arkiv i sina kameror. Och min blå kamera ska passa sig för snart åker den i *** ja jag vet inte var den åker om bilderna inte skärps snart (bokstavligt talat!). ...eller så är det bara crap bakom knapparna... Men det vill jag inte tro! Nåväl, hoppas det syns hur bra helgen varit?!


På Brittish Museum


På väg mot Tate modern via Milleniebron med S:t Pauls Cathedral i bakgrunden


Jubilaren som just fyllt 50 & far som inte precis fyllt år utan strax fyller 52


Two of the triplets... De frågade i en affär om vi var trillingar, hur ska man tolka det? Ser jag ut som 15 eller Amanda som 23?


Hyde Park, på väg till Winter Wonderland


På väg hem en sen och lycklig kväll, vet bara att vi är på en buss och det är inte 137 för den kom aldrig!

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela