Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Brev hem: Hej Sweden!

Publicerad 2009-09-17 21:07:16 i Expanding Reality,


Hej allihopa borta i Sverige!

Hajja att vi har det gott här borta in the UK! Vi landade fint och nätt i ondags på kvällen, då fick vi en guidead skjuts över the countryside till vårt engelska hem vid Queen Elisabeth II hospital, i Welwyn Garden City! Vi bor i en tvåa som är nybyggd och fin helt utan de suuperengelska heltäckningsmattorna! Under vår första dag här åkte vi på utflykt till staden Stevenage där sjukhuset Leister ligger, det tar en timme med bussen och tänk; där ska vi göra praktik i 6 veckor! Självklart passade vi även på att leva det genuina engelska livet i småstaden med fish´n chips, Primark och grosseryshopping at Tesco, där är allt suuperbilligt så vi har såklart spenderat en del!

Nu när vi varit här två hela dagar har vi även hunnit se universitetet i Hatfield, (det är stort!) skolan har 4 cafeterior + ett konstcafé, vi lär inte svälta! Har även hittat mer shopping på outletgallerian och storhandlat på Astas men det heter egentligen ASDA! Under dagen har vi hunnit hoppa på fel buss tre gånger men de trevliga invånarna förklarar vänligt att vi är på HELT fel väg..! Det är en sak vi märkt tydligt, och det är hur trevliga alla är såväl i affärer som chaufförer och medresenärer, vi har det muntert med andra ord!

Nästa vecka är vi lovade nollning och träffar med våra handledare sedan sätter det igång på riktigt med praktik på flera olika avdelningar, vi ser båda verkligen fram emot det! En spännande sak ska bli att konversera på det vackra språket, vilket vi hankar oss fram med hjälpligt redan nu... Kanske blir det även en engelskkurs..?

De närmsta timmarna ska vi spendera på vår egen lilla pubcrawl här i omnejden kring vårt hem, såklart är publiv och öl en viktig ingrediens för att vi ska få ett lyckat utbyte med England!

Over´n out, tänker på er alla där hemma (ni skulle bara uppleva detta!), men har inte hunnit börja sakna er.. ännu!



Kramar Linnéa Björkbacka och Emma Bauer, förväntansfulla och nyfikna studenter utforskar vidare på nya upptåg



Kommentarer

Postat av: Mange B

Publicerad 2009-09-18 15:47:14

Låter ju hur nice som helst, bara ni är rädda om er! Rock ´n Roll



Mors Bror Mange B

Postat av: Marie

Publicerad 2009-09-19 15:55:51

Det låter som ni har det jätte bra! Ha kul o ta det lugnt med ölen! Kram =)

Postat av: Lilli de Pilli

Publicerad 2009-09-19 21:39:30

Emms, va det du som refererade till Steffen i playa del sol att om man inte säger något så är man tyst... typ?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela