Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Ett sånt fredagsmys!

Publicerad 2009-10-31 00:09:15 i Expanding Reality,


Dagens fredagsmys gick i princip ut på att vi kom hem från praktiken halv nio, slängde oss i duschen omvartannat och sedan pop i våra sängar. Samtal hem till våra käraste, lite surfande och nu läggdags. Så gonatt allesamman! Här i England somnar vi till regnet som smattrar på rutan. Förresten har vi råkat ut för regn ungeför två gånger sen vi kom hit (var förberedda på något HELT ANNAT!), för övrigt har det endast kommit nattetid, vilket härligt land vi är i va?!

Over´n out!

Vilken tvätthistoria!

Publicerad 2009-10-29 22:47:21 i Expanding Reality,


Äntligen är bloggen funkis igen. Den stilmall jag använt havererade som syntes totalt, antagligen för att den låg på en server som numera verkar vara rätt trött och infunktionell. Detta är ett av de traditionella bloggteman som finns på blogg.se. Det funkar bra som reserv!

Vi har pluggat idag, skrivit ut våra långa kompendier och gjort ett kortkompendium där vi sammanfattat hela tentan på fyra sidor. Nu får vi se hur det går med resten! Ikväll kom vi hem rätt sent eftersom vi ville kolla inom The Galleria på hemvägen. Det är klart att man behöver en liten belöning och pepp när man pluggat och suttit inne i ett stekhett grupprum så många timmar!

Allt som händer på praktiken verkar drabba mig ex att jag hade fel skor i början. Och nu kom nästa påhitt(hopp) förra veckan, någon chef hade undrat vem den vitklädda var (jag) och påpekat för en syrra att den uniformen måste strykas! Det var ju oanständigt!

OK, jag (och Linnéa för den delen) följer alla deras ordrar och regler så bra vi bara förmår. Så vi strök prydligt uniformerna för att vara representativa utbytesstudenter. När vi nu tvättat inför imorron var grejerna jätteskrynkliga! Åååh, bäst att stryka men det funkade inte så vi kom på idén att först torktumla allt varmt och sedan snabbt stryka för att nå ett ännu bättre och slätare resultat!

När torktumlaren startat, så som vi alltid startar den, gick den fint, och den gick en timme, två timmar och efter ytterligare en halvtimme började vi undra, så länge torkar den ju inte ens blöt tvätt! Tillslut med hjälp av instruktionsboken lyckades vi få stopp på torkeriet, få upp luckan och det spred sig en os av bränt i vår lägenhet. Kläderna har gulnat och luktar ungefär popcorn. Rätt egendomligt, vi befarar att detta kunde slutat rätt illa utan vår kreativitet att få stopp på maskinen. Å andra sidan var det nog också kreativiteten som gjorde att vi startade maskinen som väger tvätten före och sedan stannar när vattnet är borta ur tvätten. (Här fanns ju inget vatten att få bort, vikten kunde inte reduceras och maskinen stannade inte!)

NU har vi iallafall strukna (gulnade) uniformer och kan lugnt somna inför en morgondag på Lister Hospital!

Ständigt pluggande

Publicerad 2009-10-28 21:21:35 i Expanding Reality,


Ännu en dag har spenderats på universitetets bibliotek, det va riktigt varmt där idag och väldigt höstsoligt där ute! Nu börjar kompendiet bli klart, brukar skriva ihop ett inför varje av de senaste tentorna, då har man allt samlat och klart att banka in i huvudet sen. På hemvägen handlade vi hos Astas, så nu är det påfyllt i skåpen igen. Att handla utan bil eller cykel är ett rent slavgöra, vi kånkar och pustar förts bort till bussen och sen knökar vi för att sätta oss och tillsist ska vi in med allt här hemma. Jag ska ALLTID ha bil! Och vi handlar ändå bara till två, inte till ett helt kompani eller så... Det är iallafall smidigt att flera av stormarknaderna är öppna 24/7!

Funderar lite på vad jag ska ta hem nu när vi åker och skriver tentan. Väskan blev typ halvfull och nu har jag en master plan! Ska åka och SHOPPA och fylla väskan med allt sånt man vill ta hem härifrån! Undrar bara när jag ska hinna...


Mc Escher har ritat, finurligt!

Just another thuesday!

Publicerad 2009-10-27 23:59:19 i Expanding Reality,


Ännu en kväll i England, hemkommen, duschad och nu stationerad vid datorn igen. Har donat med lite mejl, skrivit på beslutsunderlag till styrelsemötet och bläddrat bland diverse nyhetssiter. Vaccinationen har t.ex tagit fart hemmavid, de utreder mord i Sjöbo och politikerna diskuterar vägars hastigheter. Vilket torde vara en komplex fråga som ältas utifrån många aspekter med buller, säkerhet, effektivitet och miljöpåverkan. Men faktiskt så förklarade ambulansen när jag va ute med dem att trafikolyckor nuförtiden är ungefär allt eller inget eftersom bilarnas säkerhet höjts så markant med teknisk utveckling. Skönt att höra (med andra ord kan morfars teori om att man som motorcyklist bara behöver halvförsäkring för händer det så gör det det rjält och annars är det lugnt..). Men för sjutton där ute, kör försiktigt!

Hepp, jag är typiskt trött och ska dra igång ett avsnitt Karlavagnen och somna. Igår handlade det om "sista vilan", sjukt djupt ämne men väldigt intressant. Komiskt att somna ifrån det...


Well it´s quite a sad song but even though it´s thinkfull, is´nt it?



Lister it is!

Publicerad 2009-10-26 22:34:05 i Expanding Reality,


Hem från jobb, hopp i duschen, slänga sig i sängen och koppla upp på nätet! Så var man tillbaka i etern efter en dag bland 77+arna. Det har varit kul även idag, jag trivs verkligen bra med såväl personalen som de andra studenterna på avdelningen, då är det roligt att jobba!

Höstdag och vintertid

Publicerad 2009-10-25 21:40:08 i Expanding Reality,


Härligt att kunna vakna utvilad trots nattaramlande framför datorn, tack för dem timmen extra! En solig och riktigt varm dag idag, kunde spatsera iväg till skolan i bara koftan! Tänk, det är den 25:e oktober och det är varmt som sensommar! Idag är det prick en månad till familjen kommer och vi ska fira mor 50, åh va det ska bli roligt. Anar att det blir ett högt tempo med späckat schema.

Pluggandet går framåt, både jag och Linnéa knåpar på varsitt kompendium för att formligen banka in all kunskap. Det är intressant för vi har väldigt olika stilar och sätt för att lära men resultatet lär ju bli detsamma i slutändan. Såklart märks sånt nu när vi bor tillsammans och inte känner varandra sen tidigare. Spännande att se! En anna rätt spännande sak är straffen killen sätter, det lär va veckans mål och har visats och blivit omskrivit i de flesta av världens medier under veckan...


Scrabblat.

Publicerad 2009-10-24 20:13:44 i Expanding Reality,

 

I morse ringde klockan utan att helga vilodagen. Vi tog bussen till skolan och bänkade oss i LRS (learning resours centre, krångligt namn för en bibla...) där satt vi sen och läste ingående om olika delar av kroppen, timme efter timme. Tillslut blev vi hungriga och knallade ner i cafeterian och köpte lunchmacka innan vi fortsatte studierna. Plötsligt tröttnade vi och tog bussen hem igen då hade dagen klarnat från att ha varit totalt igenmulen på morgonen, härligt! 

Nu kockar vi middagen som är  en fantastisk blandning av pommes, kyckling, köttfärssås, broccolo, pasta, vitlöksbröd, sallad och sådana typiska ingredienser vi hittat under rensning av kyl och frys! Sen blir det Rocky Road a la UK! Over´n out!

Fredde mobilfotade (lite på sniskan tycker jag) på brunch i Greenwish.

 

Nursing stuff.

Publicerad 2009-10-23 23:22:39 i Expanding Reality,



Har haft en kalasbra dag, praktiken var kul, det kändes verkligt och viktigt att vara där idag. Jag som sagt att jag aldrig ska jobba med gamla kan faktiskt slås av en känsla att jobbet jag gör för dem känns bra och värdefullt. De tackar artigt, frågar vänligt och på något sätt vet jag att de nog fått en åtminstone lite ljusare syn på tillvaron just där och då man hjälpt dem med något. En annan femma som jag inte gillar lika mycket är att vi studenter jobbar som deras motsvarande undersköterskor, utan något betalt och de tar inte in några vikarier trots att två var sjuka idag, de resonerade att de ju hade fyra hjälpsamma studenter på avdelningen. Jaja, jag har ett bra utbyte, jag lär en hel del nya engelska fraser varje dag och får en unik inblick i hur det funkar här.

En sak jag och Linnéa konstaterar fång på gång är att vi INTE vill bli sjuka här borta... Och vi vill ABSOLUT arbeta i Sverige i framtiden. Det är skönt att komma med sådana insikter ibland. Det är så sant att man inte saknar grisen sålänge kossan är i stallet, eller hur det nu va. Kvack, bä, bu.  

Over´n out, good  night!

Skoleplugg och scoutande

Publicerad 2009-10-22 23:22:56 i Expanding Reality,


När jag ringde Fredde ikväll och sa att jag skulle till scouterna här borta blev han inte förvånad. Han konstaterade snarare lugnt att "ja du åker ju på ett utbyte med skolan för att hålla på med ssk utbildningen men nog klarar du att blanda in scouting i det ändå!" sant, jag kontaktade dem på något sätt, fick träff och har varit och besökt dem nu ikväll! Må säga att det va ordning och reda, de stod i givakt och manöver, hade prydlig skjorta men var sedan helvilda när de väl fick. Kul att se hur det fungerar utomlands har visserligen även sett scouterna i Thailand, Schweiz och Grekland också... Nu ska jag turbosova nöjd efter en effektiv dags pluggande, det kanske kan börja kännas lovande inför tentan snart!? Imorgon är det tidig uppstigning och avmarsch mot Lister hospital för en dag på Barley!



Bilden är från vår lunchrast i Cambridge i lördags, gott med en pint före maten!

Har ni fisk och korv i Sverige?

Publicerad 2009-10-21 22:58:30 i Expanding Reality,


Vilken lång dag det blev idag, 12 timmar på nya avdelningen skojjar man inte bort! Fötterna smärtar, det blev mycket stå och gå. Jobbet handlar om gamla, de flesta är förvirrade eller har någon demenssjukdom, kriteriet för att tas in är att man har en medicinsk sjukdom och är över 77 år... Där kan man utläsa en del av vårdtyngden på avdelningen. Dock har dagen varit givande, har sett nyttiga saker och fått öva engelskan.

Har fått frågor om jag var från Holland idag, och när jag sagt att jag var från Sverige har de trott att jag va från Schweiz och så frågar de vidare om hur the Swizz people are... ja, inte en aning!? När det kom Tobleronereklam på tv:n pekade de och sa kolla, från ditt land! Haha! En annan frågade om vi hade fisk i Sverige, jag sa ja och hon frågade vidare om vi hade korv. Undrar vad de har för bild av oss nordbor egentligen!? Ytterligare en undrade om det var som Island hos oss? Och en annan var så bedårad över all snö i Sverige. OCH allt detta sa personalen och inte de förvirrade patienterna! :)

Från det ena till det andra, fick svar på mina inckickade papper till försäkringsbolaget idag. TACK Moderna försäkringar för INGET. Luren jag blev av med var värd 1300 enligt dem, självrisken var 1500, den ekvasionen går ju inte ihop och jag hade blivit fattig om jag betalde självrisk! Undrar varför man troget betalar in sina premier år efter år!?

Bilden är från aftonbladet.se




Den där Fredrik åkte hem till Norrpan.

Publicerad 2009-10-20 19:00:27 i Expanding Reality,


I morse var det väckning och sedan avfärd till flyget. Fredde kom iväg och lär strax landa hemma i Norrpan igen. Jag hade stora planer att åka till ngn outlet idag men det smög sig för ja kände mig krattig och åkte hem och städade istället. Ska snart krypa ner och sova, är faktiskt kalastrött nu. Imorgon är det ny praktik med fyra veckor på Barley ward. Over´n out!

Utsiken är från Greenwich över London i torsdags!



En öl eller tre

Publicerad 2009-10-20 00:23:27 i Expanding Reality,


Gokväll!
En vecka med Fredrik på besök har såklart gått fort! Idag sista dagen av vår semester har vi varit på bio och kollat "UP" av Disney, den va riktigt bra och helt klart sevärd! På förmiddagen hade jag och Linnéa föreläsningar på skolan, det va vi två och en föreläsare, ganska lyxigt! (Det är Jerry som fixar sånt bra till oss!) Fredde vandrade runt i och kring The Galleria samtidigt sedan lunchade vi alla på BK och kollade i shopparna runtom.
Ikväll har vi avrundat med ytterligare en del öl efter en god fläskfilémiddag. Imorron packas väskan och vi åker mot Stansted för att lämna Freddie. Sen blir det tentaplugg för hela slanten, det är ju bara två veckor kvar!



Cambridge it is!

Publicerad 2009-10-18 00:06:02 i Expanding Reality,


I morse tog vi tåget mot London för att rätt snabbt komma på att det var fel riktning eftersom vi skulle till Cambridge. Det va mitt fel, för vi kom springande precis när konduktören tutade i sin pipa så jag hoppade på närmsta tåg i all hast! Till slut kom vi fram till vår destination och fick uppleva en kalasfin stad med det verkligt anrika universitetet med alla dess collage. Vi tog såklart den berömda båtturen och frös en del men det va det värt för vi åkte genom ett mini-Venedig med hejdundrans vyer och en toppenguide!

Ikväll störtar man dödstrött rätt i bingen och laddar om för ännu en dag i London imorgon. Here we go!

Jaaa!

Publicerad 2009-10-16 21:03:13 i Expanding Reality,


Fredde har äntligen kommit hit på besök. Såklart har vi späckat program hela dagarna, det är riktigt kul och självklart dejligt med så celebert besök!

Igår hade vi en kanondag i London då vi åkte ut till Greenwich och promenerade i parken, kollade på den enorma utsikten och såg os-stadion inför 2012 växa fram. Därifrån upptäckte vi en helt ny och fashonabel del av staden runt Camden town, där fanns otaliga marknader, hantverk och kul butiker! Efter en lång stunds letande hittade vi även kubaffären Village Pussles där Fredde shoppade en 5x5 v-cube. Även Science museum var väl värt ett besök, det va riktigt stort. Kvällen avrundades med musikalen Sisters Act borta vid Oxford circus, en helkul hallelujahstory.

Idag tog vi buss 301 efter en stunds sovmorgon, vi landade i Hemel Hempstead och The Snow Centre där vi checkade in och ÅKTE SKIDOR! http://www.thesnowcentre.com/ Det var inomhus och ganska kallt men en kul upplevelse att ha åkt skidor i England! Såklart fick vi värma oss med en after ski-öl efteråt. Kvällen ska tillbringas på lokala puben, vad vore väl mer passande en fredagskväll?!

Over´n out!

I väntans tider!

Publicerad 2009-10-14 14:49:03 i Expanding Reality,


Idag är en bra dag, det är en speciell dag opch jag är alldeles full av förväntan och längtan. Detta eftersom Fredde ungefär nu kommer till Skavsta för att gå till gaten, borda planet och såsmåningom landa här på Stansted. Åh vad kul det ska bli, har varit iväg precis en månad nu så det var ett tag sedan vi sågs! Vi har massa planer på att åka till London, kolla på föreställning, åka inomhusskidor, dricka massa öl, besöka Camebridge och allt möjligt!

J
ag väntar och väntar, han landar 18.20 lokal tid, då står jag i givakt på Stansted! Love!

Here we go!

Publicerad 2009-10-14 00:56:16 i Expanding Reality,


Jag är helt klar med första av de tre placeringarna vi kommer att göra här i England! Det har gått fort och rätt bra faktiskt. Idag fick jag mitt intyg ifyllt och det var kryssat i rutan för "excellent" under alla rubriker som bedömdes! Nu måste jag sova snabbt så det kan bli imorron ngn gång...

 

 

Paramedics, me like!

Publicerad 2009-10-12 22:55:35 i Expanding Reality,


Ojojoj, dagen har ägnats åt ett studiebesök på East of England Ambulance service. Det innebar att jag hängde med Mike & Sandy på deras arbetspass runt i Herts och Beds-distrikt. Vi susade fram, bilar runt oss flydde i smärre panik och vi undsatte inte mindre än 6 personer med olika sjukdomstillstånd. Shit va kul det har varit! De 12 timmarna har gått fort och jag va knappt åksjuk mer än lite då och då. Detta är precis det jag vill göra när jag blir stor, PARAMEDIC is the shit! Here we gooo!

Förresten har ja bytt denna rackarns designen, det blev ju inte så bra så ngt nytt och mer smakligt kommer. Over´n out!

Hemmasöndag

Publicerad 2009-10-11 21:04:35 i Expanding Reality,


Här har det inte hänt mycket annat än plugg. Det är ju tenta på gång, bara tre veckor till så det gäller att ligga i nu! Promenerade bort till Morrisons och shoppade lite förnödenheter. Imorron blir det studiebesök på ambulansen för hela slanten! Adios! 

 

 

Hemmasöndag

Publicerad 2009-10-11 21:04:30 i Expanding Reality,


Här har det inte hänt mycket annat än plugg. Det är ju tenta på gång, bara tre veckor till så det gäller att ligga i nu! Promenerade bort till Morrisons och shoppade lite förnödenheter. Imorron blir det studiebesök på ambulansen för hela slanten! Adios! 

 

 

Ännu en utflyktsdag.

Publicerad 2009-10-10 19:14:44 i Expanding Reality,


Så himla skönt att vakna utvilad i morse och samtidigt laddad för utflyktslördag. Det är så mysigt att ha dagen fri och ha stora möjligheter! Tog favvobussen nr 724 till Harlow, en rätt stor stad med kul shopping. Har hittat massa snyggt och bra idag! Liten present till syster, två klockor, superschampo, massa tröjor och Rubiks 360! Kanske missade jag bussen i morse för ja läste fel i tabellen å kom ner precis när den skulle gå, men jag såg inte till den varken här eller i WGC förrän en timme senare. Men jag va lika glad för det, spankulerade lite på Debenhams istället.  

Det börjar bli jul i alla butiker nu, där finns rad efter rad med fina presentförpackningar. Det är så himla mycket man vill köpa! Tur för mig att Ryanair har såna bagagebestämelser! Vidare diskuterade vi om den analkande Swine Flu på jobbet igår, många berättar att de inte är rädda för den och inte ska vaccinera sig. Hmm.. lustigt tycker jag. När jag sedan berättade att vi har en så knapp spridning i Sverige gentemot den enorma här i England som tycks vara den största undrade de vad det beror på. Mina svar är deras hygien, den är kass på sjukan. Då får de skylla sig själv en del! http://www.google.org/flutrends/intl/sv/se/



Listat.

Publicerad 2009-10-08 22:41:13 i Expanding Reality,


Torsdag och det känns som söndag eftersom det varit fridag och imorron är det jobbedags igen. Har iallafall vait in till WGC idag, handlat mobil, skor, blingdatamus och lite fix. Mobilen lämnade jag direkt för upplåsning så ja kan sätta i mitt simkort när Fredde kommer med det! Nedan följer listan på de kommentarer vi hör när vi säger att vi kommer från Sverige:

- I could see that, you´re so blond!
- Have you often been at the polecircle?
- Do you use to drink a lot there?
- What´s the weather like, is it really cold?

Och på tal om vår dialekt som uppenbarligen låter lite rolig för befolkningen har vi frågats om vi kommer från: Irland, Finland, Californien, Norge... En salig blandning!

 

 

Wihoo!

Publicerad 2009-10-07 22:11:19 i Expanding Reality,


Vilken dag! Är helt kalr nöjd och ännu tröttare i benen. Det blir ingen lång blogg eftersom vi är på väg till vår kvarterspub. Over´n out!

 

Talking about clinical placement.

Publicerad 2009-10-06 22:48:33 i Expanding Reality,


Hoppalong, är hemma, duschad och lite trött i huvudet. Barnakuten har haft en hög belastning idag, alla åkommor blandas i en salig röra, den mest gemensamma nämnaren är att de flesta barn skriker högt, gnylar eller kräker. Ungarna hittar på divärse olika hyss, de små käkar konstiga saker som kulor och pengar och de störe sportar elelr slåss. Jag antar att det trots allt är ganska normala och statistiskt säkerställda saker de hittar på.

För övrigt så har det har kommit in stora regnväder över alla britter, tur man jobbar inne på sjukan just nu! Imorron blir det ännu ett pass, då ska jag studiebesöka Adults A/E, spännande! Adios!

Registrerad at UH.

Publicerad 2009-10-05 21:50:00 i Expanding Reality,


Efter en process med 8 olika stationer av pappersexercis, fylleriformulär och köande är vi nu registrerade studenter vid University of Hertfordshire, http://www.herts.ac.uk . Det var en lite godtycklig variant vi genomgick eftersom vi skippade några stationer och nu står inskrivna som förstaårs studenter vid derad sjuksköterskeprogram med inriktning på vuxna! Men the swedish girls, the blonde and the brunett, är nöjda över att ha fått varsitt ID-kort att ha om halsen som alla andra tokar här i stan!

När vi lunchat på skolans Starbucks tog vi bussen till Tesco, favvoaffären och handlade mat, nödvändigheter samt madrass och täcke till våra tilltänka gäster! Wihoo, snart kommer de, det ska bli riktigt kul!

Mindre kul var det att konstatera att min lur är totalt väck och t.o.m Arriva buses personal sa till mig att den inte lär dyka upp längre... Den är polisanmäld, spärrad och alla försäkringspapper är ifyllda, nu ska det hele skickad hem till min administratör i Sverige, Fredrik som tar vid med resen av processen. Jag fortsätter leta efter en ny lur här borta. Bäst att hitta ngt riktigt billigt och bra nu!

Gonatt, det är dags att sova, imorron blir det långpass på sjukan, 8-20! Over´n out!

Slappedag i vår lägenhet!

Publicerad 2009-10-04 19:14:30 i Expanding Reality,


Har inte ens kommit ut pyjamasen idag! Vaknade med ett ryck och loggade in mig på tfn/internetmöte med de andra i medlemsutvecklingsutkskottet. Via projektplatsen kunde jag följa allt som hände på kansliet, vi har varit produktiva och processat klart ett rekryteringsdokument och börjat skissa på en rekryteringsstrategi för förbundet!

Med andra ord är hela dagen tillbringad i sängen. Gott! Har snackat lite med Fredde, kollat bussar till han kommer och bokat flyg hem till tentan. Jag måste faktiskt erkänna dn.se som en helt ok och läsvärd tidning. Om de inte har nyheter på g kan man alltid glädjas år politiska teckningar i Galleri Zetterling http://www.dn.se/blogg/zetterling/ eller få goda etiktips i Magdalena Ribbings hörna, hon är en dam med koll!

Det börjar bli matdags känns det som, kanske dags att masa sig uppåt. Och sedan konstatera att jag inte komemr att kunna de Playa del Sol ikväll...! Usch!

Ok, that´s it, over´n out!

Bild: Leif Zetterling

 

Vilken bra dag!

Publicerad 2009-10-03 23:30:19 i Expanding Reality,


I morse kunde jag inte anmäla min telefon försnunnen till polisen efter att först ha gått fel väg och sen ha insett att det inte fanns några bussar tillbaka. Sedan kom buss 724 en kvart sent och var varm och luktade gammal människa. Till slut kom jag fram till Watford i allafall, en stor och myllrande stad med massa shopping. Med lite sms-connections träffade jag kära kusse Helen där borta, med hennes två tyska kompisar från skolan. Fy va kul det va att ses! Och så märkligt att ses i en galleria i WATFORD; ENGLAND! Vi har ju inte setts på 1,5 år, minst! Vi minglade runt och fikade sen caramellkaffe på Starbucks. Hon går på skolan Steiner och hoppas snart få jobb på ett kryssningsfartyg, det kan ske vilken dag som helst, spännande! Det va kul att höra om hur hon upplevt att komma hit, vi har varit här ungefär lika länge ju. Trots att vi sysslar med helt olika saker här konstaterade vi att vi fått rätt lika intryck av landet! Finns på resedagboken som: helenbauer.

Såg en restaurant på vägen dit som hette Mr. Cod, hmm, jag undrar hur de tänkte när de valde sitt namn. Jag som svensk tycker inte det känns särskilt tilltalande att käka där... bara massa torskar. Men jag antar att engelsmännen har en helt annan uppfattning om begrepp rörande handel av såväl mat som sexuella tjänster och snarare bara gillar sin fish´n chips rätt harmlöst!?

Dagens fynd blev sidenbrallor och parfym, allt är så billgit här, jag kunde köpa hela landet om det bara fick plats i min suticase! Provade även paljettleggings med Lage från julkalendern i åtanke. Tyvärr va de inte suupersköna utan de stacks massor och knastrade. (De va inte blåa heller så det kvittar ju!)

That´s it for now, we are going out for a saturday night at The Hollybush! Over´n out.



Plus minus noll.

Publicerad 2009-10-01 20:19:28 i Expanding Reality,


Ännu en ledig dag har gått, även idag har tiden gått fort även om vi lyckades kravla ur bingen klockan 9 i morse! Igår provade vi puben rätt över gatan, riktigt mysig, det verkar lovande med ett bra avstånd. Vi gillar att en pint-öl inte kostar många pund!

Efter en skrivande förmiddag var jag tvungen att bege mig till The Galleria och köpa jobbeskor eftersom det inte är OK att ha varken Teva-sandaler, Birkenstock eller några andra skor som inte är täkta när man jobbar (som ALLA i Sverige har...). Deras motivering är att man kan spilla grejer på sina strumpor eller skada fötterna. De argumenten håller kass eftersom de inte kräver stålhätta som skulle vara det som skyddar bäst... Dessutom byter jag strumpor när jag byter om till civila kläder medan invånarna här hoppar rätt in i sin bil och kör hem i jobbekläderna, urk! Jag tycker bara att det är tokvarmt att ha hela skor under ett långt arbetspass inomhus, och de verkar inte ha med fotåkommor såsom svamp och nageltrång i sina riskberäkningar för bra arbetskläder! Hmm, sån är denna kulturen!

Nu har jag iallafall köpt jympadojjor och en snygg rosa hood i Nikeaffären och fyndat på Body Shop! Ska plugga lite mer sen blir det Idolrace! Imorron jobb och sen en ny pub på lördag, sån är planen för nu! Handlade förresten också ett nytt UK-mobilnummer idag: +44 7879 347252, där nås jag tills vidare, svenska numret är totalt väck, ska spärra det sen och kolla försäkringar å allt va man ska fixa. Mor har du några tips? Så nu tackar jag kloka Linnéa som tog med en extra lur (är det ödet?!) och hennes far som lånade ut den! Tack tack, jag är glad att ha väckarklocka igen. :)

Over´n out.

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela