Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Swe vs. Eng

Publicerad 2009-09-25 19:04:39 i Expanding Reality,

Det är redan fredag! Och vi har varit här i 1 ½ vecka nu, fy ad tiden går fort! Dagen var tänkt att ägna åt ett besök i en enorm Rose Garden i St:Albans, tyvärr sneseglade vi en del och ingen människa vi frågade hade någon aning alls om rosorna så vi åkte till via Gallerian till Astas och handlade och sedan hemåt igen. Hur som helst har det varit en enormt härlig dag med riktig sommarvärme och klarblå himmel, solen steker! Nu ska jag laga tacorullar och sen bänkar vi oss vid Idol och Skavlan eftersom charmiga Anna Anka är med där ikväll.


Här kommer en lista med några tankar som slagit oss under vår första tid här in the uk:

- bilar får parkera överallt, ex. på en smal gata så att den blir enfilig och att bilar inte kan mötas utan måste vänta på varandra eller mitt i en korsning, såg kul ut när en bil stod som om den skulle svänga men det satt ingen i den...! Vi har dock sett 1 (en!) lapplisa, som mest spankulerade!

- hur tålmodiga människorna är, de väntar sansat på att alla framför i kön ska försvinna eller som ovan att bilarna ska passera, busschaffisarna väntar om ngn kommer gående och ser ut att vilja åka med och ingen verkar känna stress alls, härligt!

- artigheten hos såväl gamla som unga märks vart man än går, de frågar Are you right there, ler, tackar, de unga reser sig för alla äldre och alla tackar när de stiger av bussen, vi skandinavier är ju inte vana att prata alls med de vi inte känner! - kryddorna står nog mest i skåpen och stelnar till för de används inte ofta i maten, smaksättare är oftast ost och majonäs, fettegott! - men inte så mycket smak... Saknar vanligt salt och peppar i maten som förhöjare...

- På sjukhuset är det ok att ha en guldring (typ vigsel/förlovning) på sig när man jobbar, jag har fortfarande inte förstått motiveringen varför en sån samlar mindre bakterier och snusk än en annan ring!? Och så klagar de på att de har gott om multiresistenta bakterier... Visst är de väl ändå charmiga engelsmännen, jag trivs såå, och det ska bli riktigt kul att få besök och guidea runt här! Over´n out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela