Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Söndag helt enkelt!

Publicerad 2010-01-31 11:25:07 i En vanlig dag,


Visste inte att man kunde bli såhär segstartad av "ett" glas vin. (Det var ju ett glas som var ordinerat efter två veckors hälsocoachande...) Tyvärr verkar det ha blivit lite DRYGT ett glas och eventuellt tog flaskan slut på kuppen... Idag blir det till att stå sitt kast men nu efter lite frukost ska man nog komma igång igen och lyckas ta tag i floder av pluggande.

Jag kan rapportera att det är riktigt kallt fortfarande så det är bäst att hålla sig inne, längtar till barmark men inser att det kan dröja fram till valborg. Igår skrev jag ett maffigt inlägg med bilder men det har uppenbarligen inte publicerats och sparats i ickeredigerat tillstånd. Får ta tag i det framåt kvällen och publicera senare!

Over´n out, nu blir det fördjupning i skalltrauman och missbruk. (Passande rubriker för dagen... kanske kan hitta hjälp till självhjälp..?!)

Sköna fredag!

Publicerad 2010-01-29 18:45:13 i En vanlig dag,


Äntligen är första skolveckan över och jag är så himla trött! Skönt att ha tränat och att amten står i ugnen, strax klart! Sen blir det På Spåret och förhoppningsvis Voddlerpremiär (varkar ha 5 invites om det lockar?).

Helgen kommer att bjuda på massa pluggande och förhoppningsvis ska jag kunna boka flyg till Verbier för besök hos syster! Wiiiiiie! Förresten så blir det ferre också, hos Knäppingarna såklart! Over´n out!

Jag tittade på en semla!

Publicerad 2010-01-27 20:35:32 i En vanlig dag,



... men lyckades motstå frestelsen när Eric & Ola käkade sina, helt otroligt! Det kändes nästan lite skönt att spara 35 kronor! :)

Nu är traderapaketen postade och klara, gick lite back i förhållande till portoavgifterna jag fått men där är ännu en god vinst på försäljningen! Det är inte klokt vad det har öst ner snö idag, nu ikväll fick vi sopa bort 15 cm från bilen!


Erkan & Ola & gotterna



Våra vårfina tulpaner som matchar gardinerna och ljuset perfekt!


Stackars Glofen är totalt insnöad och står parkerad i en driva...


Bild på mina favvotangenter; x,c och v är ju alltid bra för kortkommando, t, r och e är så roliga för man kan skriva TRE baklänges! Man kan skriva massor av ord med tangenterna i just denna sektionen...!

Over´n out!



Vilken soppa!

Publicerad 2010-01-26 22:38:57 i En vanlig dag,


Under dagen har jag hunnit träna, gå på föreläsningar, fixa 13 nya apps till min ilur och så har vi varit på CG och shoppat mat. Här ska jag delge er två finfina sopperecept som värmer bra nu när de lovat 15 nya cm snö i natt (obs namnen har inget med politiska block eller alllianser att göra utan speglar snarare soppans karaktär på ett utmärkt sätt!)!

Ingredienser:

Röda soppan- 1 morot, 1 stor klyfta vitkål, 1/4 blomkålshuvud, 1 lök, 1 buljongtärning, 2 vitlöksklyftor, 2 burkar tomatkross, 4 dl vatten, salt, peppar, cayenne

Gröna soppan- 150 gr savoykål, 150 gr herr i kuvert, 150 gr broccoli, 1 grön paprika, 2 gröna chili, 1, vitlöksklyfta, 1 lök, 2 buljongtärningar, 8 dl vatten, salt, peppar

Servering: det passar bra att steka och strimla en kycklingfilé att ha i för en matigare soppa! Om man inte hälsocoachar kan man även ta en klick creme fraiche och en ostamad som körts i ugnen till!

Gör såhär:

Skala, hacka, riv, finfördela varje ingrediens till praktisk storlek, ös allt i en stor gryta, koka upp, låt allt bli mjukt. Ta av från spisen och häll soppan i matberedaren eller kör med stavmixer, skruvdragare eller annan praktisk mosmaskin men låt spadet silas i annan behållare under mixningen. Häll moset i grytan, häll på lagom av spadet så det känns som en delikat konsistens, ställ på plattan igen, värm och smaksätt efter behag så att säga! 

Varsågod att njut av en mustig grönsaksupplevelse!

 

Sjuksköterskeutbildningens sista termin.

Publicerad 2010-01-25 22:25:06 i En vanlig dag,


Idag var det dags för utbildningens sista upprop och terminsstart. Det var inte kul att komma tillbaka till skolan, jag vill göra allt annat än plugga teori just nu... Till exempel så vill jag vara skidledig, skriva uppsats och ha sommar.

Nåväl vi har blivit fullproppade med info, jag ska va basgrupp nummer B och ha min 7 veckors praktik i FINSPÅNG, jag hatar Finspång, det är Östergötlands baksida och mörka fläck! Och så är det tre mil härifrån och bussen tar 1 timme! Fyyy! MEN jag är glad att vi har bil, lär ta den och kompensera min (som det ser ut nu) kassa placering. För övrigt har vi ett 5 timmars praktiskt prov, en 4 timmars nationell och teoretisk tenta, 2 seminarier och ett FETEseminarium (utöver 3 skriftliga examinationer, basgrupper och KUA).

Jag och Nina lagade kyckling i eftermiddags, sen var vi på datastugan på Komvux och spelade dataspel där man lärde sig skriva och spelade memory. Over´n out! 

Med trötta ögon.

Publicerad 2010-01-24 21:02:19 i Scouterna.,


Har varit iväg sen i fredags och helgen har bestått av mycket gnuggande av tankeknölarna, många glada tillrop och flera smarta tankar. Allt detta tar sig nu uttryck i Svenska Scoutförbundets konkretiserade verksamhetsplan för den kommande verksamhetsperioden. Inte illa det va?!

Att nu ha startat upp två nya år i en ny styrelse känns kanonbra, gruppen är ett piggt och glatt gäng med en stor dynamik i form av flera olika personligheter. Självklart är det en superspännande utmaning att få vara med och arbeta i Världens bästa ungdomsrörelse nu när vi konstaterar att vi är Redo För Framtiden!

http://www.ssf.scout.se/

Vebban vibbar

Publicerad 2010-01-21 22:58:40 i Festligaplaner,


Verbier & Lilli + Snowroller & Stig H + Emms & carving = SANT?!
Ja håll nu rackarns i salta salamandrar tummarna för att detta ska gå att ro i hamn! Ikväll efter träningen fick jag äntligen kontakt med syster i Verbier, (på en knackig Skypelina)! - Jag hoppas få bo under hennes säng, resa med Ryan och med det har jag skidveckan som i en box! Dessvärre ser det lite träligare ut för Fredde min vän som har mycket schema under vecka 8...

Well well, vi lär ärka vart det bär hän. En annan sak som bär åt helt rätt håll redan nu är min ock Olas uppsats som till och med har ett skrivet resultat och delar av diskussion, (därför vi kan ta ledigt ju!). Så härligt att sätta punkt idag och börja ny termin på måndag. Innan dess tillbringas helgen på Kjesäter och Scouternas ledarskapsakademi för en uppstart av tidernas antagligen bösta scoutår, here we goooo!

Activate Your Body, It Activates Your Mind

Publicerad 2010-01-20 20:59:41 i En vanlig dag,


... så står det på mitt nya träningslinne som jag högaktligen fick tillfälle att inviga idag då jag var på det lokala lilla gymmet i Haga och köpte mig ett träningskort. Nu ska här bli andra bullar och det blir full fart med träningen. Förhoppningsvis!

Ikväll har vi försökt laga hel kyckling i ugnen som först skickades in med inälvor och allt... efter att sedan ha tagit ut dem och sanerat honom åkte han in igen och kom ut som en välgrillad kyckling, gott (eller ja rätt torrt eftersom han blev lite väl långkörd men ändå...)!

Hittade igår att musikalen Buddy Holly kommer till Linköping, oj vad jag vill se den! Men det var två dyra timmar, antagligen för den är så bra och Buddy är ju vår idol! Nu ska jag betala räkningar. Katching! 

Emms vardag photosession

Publicerad 2010-01-19 20:37:24 i Expanding Reality,


Idag blir det bildbevis från ett snöigt Norrköping.


På väg till skolan, Stockholmsvägen med utsikt över Stockholmsrondellen, träsnögubbarna och spårisen på väg mot Vidablick.


Skolan; huvudentrén på Kåkenhus, ingen snö här inte (jag misstänker töslingor i marken)!
En trappa upp och några fönster till höger, det är där vi sitter bänkade mellan 8.30 och 16 varje dag med uppsatsen...


Skvallertorget med utsikt över Motalaström, Kungsbron och byggnaden Strykjärnet där Arbetets Museum ligger. Som synes är det snöigt, isigt och riktigt kallt, det biter och viner, bäst att hålla sig inne!

15.40 sekunder

Publicerad 2010-01-18 21:13:33 i En vanlig dag,


Fredde är rätt vass på kuben han, nytt pers på 3x3 idag 15.40 sek, det är riktigt snabbt och betänk att Gunnar gör sveriges snabbaste på 10.91!

Jag och Nina har sällskapat under eftermiddagen efter att jag stått ute och väntat på fördtjänsten i 40 min, friskluft ska ju va bra för hälsan har jag hört!? Tyvärr blev jag också lite snöig eftersom det precis idag (när viss barmark äntligen blivit  synlig på cykelvägarna så att jag skulle kunna cykla till skolan imorron,) har tagit ny fart i vintern och det faller snö och snö och snö! Vi tog iallafall lite yoggimellis, och begav oss sen till Ingelsta för en shoppingtur. Nina är en mästare på att dra scannern på Maxi nu!

Från och med nu ska jag svara på alla traderamejl som kommer, det verkar rulla på rätt bra med annonserna ändå, en hel del bud faktiskt det hade jag inte trott faktiskt! Bjud gärna ni också om ni vill! Over´n out! 

Söndagsstäd

Publicerad 2010-01-17 18:54:23 i En vanlig dag,


Idag har vi städat och fejjat, julen är tillslut hopplockad och nerpackad och nu skiner mansionen än en gång! Nu ska vi ta en lång härlig söndagspromenad!!

Nyårets photosession var tänkt att visas idag men tyvärr finns det inte en ENDA skarp bild från festligheterna. Well well, som vi alla vet var det en lyckas kväll som slutade med att jag och goa Fredde fått varsin fin ring! :) Istället för bilder kommer här en filmsnutt där Fredde och Niklas gör ett av sina absolut bästa framträdanden!

(Hittade inte hur ja skulle bläddra ind en idag så här är länken:)

http://www.youtube.com/watch?v=XHsPu-_XxmQ

Traderalördag

Publicerad 2010-01-16 17:08:33 i En ovanlig dag,


Vilket storstäd vi utsatte garderoben för! Alla kläder är sorterade: ½ sopsäck slängs, 2 papperspåsar skänks till behövande och Tradera har fått inte mindre än 24 nya annonser, allt är utlagt för 1 krona, man vill ju mest bara bli av med det!

Nu får vi väl ta tag i denna dagen, byta om från pyamas, laga middag och sen komemr Eric & Mackan på spelkväll, dejligt! Over´n out!

Ps. sången är Cat Stevens, och från Val´d Isere, Paul spelade den med frågan om texten anses positiv eller ej... Nå vad tycks?




Julen 2009 photosession

Publicerad 2010-01-15 20:22:25 i Festligaplaner,


Se, och minns den vita härliga julen! Ps. har köpt 20 fina belönings tulpaner så passande idag på tulpanens dag då viktcoachen har varat i fyra dagar och vi är klara med alla analyser till uppsatsen!



Kommunens bästa granhuggarliga i full färd... Pär ser glad ut- det är innan han får grenen i ögat... ajaj.


Jakten på den perfekta granen gick bra 2009!


Det blev en riktigt vit jul med mycket skottande


Pär behöver starthjälp i pulkan på Fjälkinebacke


Morsan klarade dock stjärtlappandet galant!


Fredde körde fri stil!


En klassiker!


Pepparkakshusbygge, det gick år två burkar deg


På bilden syns inte far som görna gav mer än en hjälpande hand, han engageras stort av byggkonst!


Resultatet blev en pepparkakskyrka, vi behövde inte gå långt för att komma till midnattsmässan!


Min egen produktion var en kub, som jag själv kan lösa! (kan dock ej blandas)


Lillejul i Fjälkinge med När & Fjärran-spel, go mad och möd mad.


Julaftonslunch vid grillen precis som traditionen bjuder!


Morsan, krågejävelsjulklapp, Emms


Julaftonsfika till Kalle med julemys och Linnéa i Verbier över skypen.


Julafton i Fjälkestad, kollar på poolpartyfilm och längtar till sommaren


Julklappspel, Carina suktar efter Freddes paket, Tompa verkar sitta lottlös...


Julpersonalfest hos världens bästa kusin!


Mycket god dricka gjorde några lite luriga... :P


Vi han spela en hel massa spel, de e kul!



Härnäst visas Nyårsfirandets photosession...


Klassisk musik

Publicerad 2010-01-14 20:54:44 i En vanlig dag,

Vi knegar på med matlagandet i detta hushållet, det var nästan t.o.m lite roligt idag! Kvällsmaten bestod av Freddes något modifierade biffar som alltid är lika goda och Emms "rotmos" (av kålrot, lök, morot, blomkål, palsternack & buljong!). Nu är sommarjobben sökta och vi bänkar oss i soffan för att kolla på de gamla godingarna Anders och Måns i Succéduon, undrar vad de kokat ihop denna gånen?

Tack mamma

Publicerad 2010-01-13 15:41:48 i En vanlig dag,


Igår började vikt coachen och kanske t.o.m ett nytt liv... Idag känns det hungrigt, segt och som ett ändlöst gitande, är redan trött på lax och kylling! Imorgon sägs vara absolut värsta dagen då kroppen ändrar inriktning i bränneriet, mycket inspirerande... Nåväl vi får se vart det bär. Håll tummarna!

Min & Linnéas föreläsning inför imorron är iallafall klar, Fredde söker ex-jobb för fullt och jag ska fortsätta med artikelarbete nu. Over´n out!

Granskning & analys

Publicerad 2010-01-12 18:34:46 i En vanlig dag,


Konstaterar just att det tog lång tid att laga mat idag... kan det vara för att det inte bara är att gå och sätta sig vid dukat bord som vi gjort de senaste veckorna? Nåväl snart blir det lax med rotsaker i ugnen.

Fredde hälsar att han just gjort ännu en bra tid: 4x4 på 1,31, nytt pers! GSF! Är riktigt trött och lite sleten idag tur att skolan mestadels handlar om uppsatsande med Ola. Vi är flitiga må jag säga, han gör ett kalasbra jobb och jag hjälper till så gott jag bara kan! Vi har idag nått punkten då vi är klara med alla artikelgranskningar och har påbörjat analyserandet med en rykande fart. Behöver jag säga att vi ligger bra till?! :)

Well well, bäst att återgå till att ägna sig åt en lugn och skön kväll i hemmets goda vrå! Bäst att hålla sig inne när det är så knallkallt ute!



Val d'Isére photosession

Publicerad 2010-01-11 10:56:14 i En ovanlig dag,


Vilket fint välkomnande vi fick när vi kom hem från alperna och den 26 timmar långa buss-båt-tågresan! När vi packat in väskorna dök Marie & Jocke fram som från ingenstans, middagen stod klar och vi skålade i skumpa, nu kan man lugnt säga att förlovningen är ordentligt firad! Det blev mycket snack om resan, gott vin och lite yatzispel!



Bussen bäddas för sovtajm i Tyskland

Fredde står redo utanför centret, första skiddagen!

Våra roomies, Hecke & Paul

Skidfröken i gruppen Confirmé

Emms i backen

Camilla & Anna solar

Fredde passar in beanien

Superåkarna!

Freddie gör en Amanda och ligger och vänter på manchestern...

Två söta roomiesar: Julia & Agnes

Utsikt över det berömda "nålsögat"

UCPA is the shit this season!


Hälsningar från alperna!

Publicerad 2010-01-05 18:32:28 i Expanding Reality,


Tack för alla gratulationer till oss, visst var det en rätt kul grej att förlova sig?! Vi är båda fett nöjda iallafall!

Här kommer en hälsning från snön, det har fallit mycket, ungefär 40 cm igår och vi åker på så mycket vi bara orkar. Jag och Fredde bor med fyra malmöiter, de är snälla och roliga, två gubbar (i Pärs ålder) och två tjejer (i vår ålder)! Vi åker i olika skidgrupper jag är i confirmé och Fredde kör med matrise. Vi har massa kul, får bra tips och triks och har lärt känna nästan alla de 74 svenska resenärerna på centret! Här är många skåningar så det är lätt att känna sig som hemma och reseupplägget som UCPA står för är verkligen kanon. Maten är också bra med flera rätter att välja på, fin sallasdbuffé och alltis ostbricka och desert! Ja kort sagt, detta är verkligen en hejdundrans skidsemster med alla nödvändiga ingredienser. Nu är det snart tid för middag ocg sedan några öl på afterskihaket Morris för att tina specket som förs till när vi va uppe och åkte på glaciären och åkte i morse, det var kallare än vi planerat om jag säger så...

Ps. skidlärarna är lite tokiga vi åker massa skogis (för då lär man sig carva), nästan alltid i den fria pisten (då lär man sig åka bra) och idag var vi i parken och hoppade, tänk er mig flyga skrikande över (gröna) hoppet... i hoppsekunden hade jag glömt alla instruktionerna vi fått tidigare och var bara glad att ha överlevt och fortfarande stå på skidorna!


Skidresa!

Publicerad 2010-01-01 12:03:18 i En ovanlig dag,


Nu är allt packat och klart vi åker strax till tåget mot Helsingborg. Bussarna packas sen och vi åker 24 långa timmar till Val d´Isere, varpå det följer 7 härliga skiddagar i de franska alperna! Må gott vi ses i etern! Over´n out!





Ringarna är egendesignade och tillverkade i rött och vitt guld, de är nästan helt flacka, 5 mm breda och 2 mm tjocka, gravyren i min ring är Fredrik 2010-01-01.

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela