Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Vilken tvätthistoria!

Publicerad 2009-10-29 22:47:21 i Expanding Reality,


Äntligen är bloggen funkis igen. Den stilmall jag använt havererade som syntes totalt, antagligen för att den låg på en server som numera verkar vara rätt trött och infunktionell. Detta är ett av de traditionella bloggteman som finns på blogg.se. Det funkar bra som reserv!

Vi har pluggat idag, skrivit ut våra långa kompendier och gjort ett kortkompendium där vi sammanfattat hela tentan på fyra sidor. Nu får vi se hur det går med resten! Ikväll kom vi hem rätt sent eftersom vi ville kolla inom The Galleria på hemvägen. Det är klart att man behöver en liten belöning och pepp när man pluggat och suttit inne i ett stekhett grupprum så många timmar!

Allt som händer på praktiken verkar drabba mig ex att jag hade fel skor i början. Och nu kom nästa påhitt(hopp) förra veckan, någon chef hade undrat vem den vitklädda var (jag) och påpekat för en syrra att den uniformen måste strykas! Det var ju oanständigt!

OK, jag (och Linnéa för den delen) följer alla deras ordrar och regler så bra vi bara förmår. Så vi strök prydligt uniformerna för att vara representativa utbytesstudenter. När vi nu tvättat inför imorron var grejerna jätteskrynkliga! Åååh, bäst att stryka men det funkade inte så vi kom på idén att först torktumla allt varmt och sedan snabbt stryka för att nå ett ännu bättre och slätare resultat!

När torktumlaren startat, så som vi alltid startar den, gick den fint, och den gick en timme, två timmar och efter ytterligare en halvtimme började vi undra, så länge torkar den ju inte ens blöt tvätt! Tillslut med hjälp av instruktionsboken lyckades vi få stopp på torkeriet, få upp luckan och det spred sig en os av bränt i vår lägenhet. Kläderna har gulnat och luktar ungefär popcorn. Rätt egendomligt, vi befarar att detta kunde slutat rätt illa utan vår kreativitet att få stopp på maskinen. Å andra sidan var det nog också kreativiteten som gjorde att vi startade maskinen som väger tvätten före och sedan stannar när vattnet är borta ur tvätten. (Här fanns ju inget vatten att få bort, vikten kunde inte reduceras och maskinen stannade inte!)

NU har vi iallafall strukna (gulnade) uniformer och kan lugnt somna inför en morgondag på Lister Hospital!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela