Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Stockholmsutflykt

Publicerad 2010-03-07 18:46:15 i En vanlig dag,


Vi kom till storstan redan kvart över nio efter tidig uppstigning och avmarch! Första anhalten var Alpingaraget som är en stor skidbutik med typ all utrustning man behöver. Jeppan köpte balla pjäkkor med sulor och allt, de verkade kalasbra! Jag vill också ha fiiina pjäkkor- men senare! Ja och Fredde har lagt upp en sparplan från och med att vi får jobb och borde då ha ett bra pjäkke-kapital klart inför nästa säsong! Yeey! Det är faktiskt riktigt charmigt att få spara till något man verkligen vill ha och behöver, det är spännande och och bra att ha mål att sträva efter!

Nästa stopp kom vi till efter en kort promenad, norr om Odenplan, på Vin och sprithistoriska muséet fick vi (audio)guidning av Hasse Alfredsson, riktigt intressant utställning som var kul att ta del av!

Vi blev hungriga och promenerade ner till Odenplan igen för att luncha rockigt på Hard Rock café. Vårt sällskap Jeppe & Vicksan är riktiga veteraner och har besökt många rock caféer. Jag har av någon anledning velat till Hard Rock på alla semestrar sedan jag var liten men det har aldrig blivit av... och nu plötsligt lunchade vi där! Kul att nu ha vartit där och kännt in en rockig atmosfär!

Såklart var vi även sugna på att shoppa en runda och strosade längs Drottninggatan. Jag och Vicksan shoppade en del, gott att ha lite nya vårkläder! Fredde och Jeppe var som sig bör tidigt trötta på affärerna, de var glada att vi redan kl 5 skulle bege oss mot Medborgarplatsen för kvällens föreställning. Boulevardteatern hade stand up-kväll med Vasaloppstema (alla började alltså samtidgit, det var svårt att höra vad var och en traggade om...). De var riktigt duktiga och vi hade kalaskul! Hela dagen avrundades hos Bröderna Olsson på Garlic & Shots, mycket vitlök kan man säga... De har vitlöksöl, vitlökspotatis, vitlökssåser, vitlökstacos och ja allt man kan komma på!

Nöjda, trötta och belåtna lastade vi oss i Glofen och rullade hemåt Norrpan igen, andraföraren Fredde somnade snabbast, tur ja lyckades hålla mig vaken, tur Vicksan hojtade till från baksätet då och då! Nu har gästerna bänkat sig på tåget hemåt, vi har tvättat både bil och kläder och ska nu återhämta efter en himlans bra helg! Adios!


Fredde, Vicksan & Jeppe. Efter promenad från parkeringen till tunnelbanan var vi rätt kalla...



I ett Stockholm som bjuder på - 14 grader är det viktigt att ha bra skor, det märks även när gatornas is trilskas och är riktigt hal...




På teatern bjöds det såklart blåbärssoppa (lite otippat i hello kitty-muggar, spexigt)!


Snabbt avvink på spår 1, avgång precis i tid!




Kommentarer

Postat av: vicksan

Publicerad 2010-03-08 15:44:16

Finfina bilder! Tack för en jättretrevlig helg :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela