Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Årets...

Publicerad 2009-12-13 16:35:54 i Festligaplaner,


blossa09.jpg image by mazzlin... glögg: "BLOSSA 09 har en frisk doft och smak av clementin."

... snaps: "Till årets blandning har vi använt 700 kg apelsiner samt de klassiska akvavitkryddorna kummin, anis och koriander. Apelsinskal och övriga kryddor blötläggs i sprit och destilleras för att koncentrera smakämnena. Resultatet kallas kryddsprit och används för att krydda snapsen. Vi smakar av tills vi är helt nöjda och avrundar därefter med en sötma. I år använder vi Oloroso sherry som har en knäckig och aromatisk karaktär som gifter sig väl med apelsinsmaken, säger Jonas Odland, Kryddmästare på Pernod Ricard."

... adventsljustakeljusfärg: grön, lite otippat men det var förrådsskåpets enda alternativ till vita ljus. :)

  ... julklapp enligt HUI: spikmatta "Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året, den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter, den ska även representera den tid vi lever i" 

... julkalender: "Handlar om Stålhenrik och Silversara som bor i rymden. I julkalendern har de blivit gamla och bor på en konstgjord planet för pensionerade superhjältar som heter Julstjärnan. För att underhålla sina barnbarn Vega och Nova berättar de historien om sitt första stora äventyr."

... apotekssenap: är precis lika god som vanligt och nu i en röd fin höganäsburk!  "Apotekets julsenap är odlad i Sverige och den färsktillverkas utan konserveringsmedel. Julsenap har en stark och söt smak och därför väljer många att använda den till julskinka och julkorv. Keramikburken och dess trälock gör att senapen inte utsätts för ljus utan behåller sina egenskaper som den har när den tillverkas."

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2009-12-13 17:31:55

Glöggen är jätte god! Den ska vi lillejul! =)

Postat av: Pär

Publicerad 2009-12-14 19:41:02

Snapsen oxå jätte gooood

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela