Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Vilken soppa!

Publicerad 2010-01-26 22:38:57 i En vanlig dag,


Under dagen har jag hunnit träna, gå på föreläsningar, fixa 13 nya apps till min ilur och så har vi varit på CG och shoppat mat. Här ska jag delge er två finfina sopperecept som värmer bra nu när de lovat 15 nya cm snö i natt (obs namnen har inget med politiska block eller alllianser att göra utan speglar snarare soppans karaktär på ett utmärkt sätt!)!

Ingredienser:

Röda soppan- 1 morot, 1 stor klyfta vitkål, 1/4 blomkålshuvud, 1 lök, 1 buljongtärning, 2 vitlöksklyftor, 2 burkar tomatkross, 4 dl vatten, salt, peppar, cayenne

Gröna soppan- 150 gr savoykål, 150 gr herr i kuvert, 150 gr broccoli, 1 grön paprika, 2 gröna chili, 1, vitlöksklyfta, 1 lök, 2 buljongtärningar, 8 dl vatten, salt, peppar

Servering: det passar bra att steka och strimla en kycklingfilé att ha i för en matigare soppa! Om man inte hälsocoachar kan man även ta en klick creme fraiche och en ostamad som körts i ugnen till!

Gör såhär:

Skala, hacka, riv, finfördela varje ingrediens till praktisk storlek, ös allt i en stor gryta, koka upp, låt allt bli mjukt. Ta av från spisen och häll soppan i matberedaren eller kör med stavmixer, skruvdragare eller annan praktisk mosmaskin men låt spadet silas i annan behållare under mixningen. Häll moset i grytan, häll på lagom av spadet så det känns som en delikat konsistens, ställ på plattan igen, värm och smaksätt efter behag så att säga! 

Varsågod att njut av en mustig grönsaksupplevelse!

 

Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2010-01-27 18:16:08

Det verkar smaskigt. Har du hämtat det från sama same but different. Verkar till att vara samma stuk på beskrivningen. Underhållande!

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-01-27 18:17:11

Det verkar smaskigt. Har du hämtat det från sama same but different. Verkar till att vara samma stuk på beskrivningen. Underhållande!

Postat av: Emms

Publicerad 2010-01-27 18:56:06

JAAA de är supergoda båda två! Nej receptet är eget men så har jag ju också en kokboksförfattare i släkten! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela