Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Österlencruiseing

Publicerad 2009-06-22 09:00:08 i En ovanlig dag,


 

Sitter här i båtboden och har just bytt ner mig från att surfa på telenor till tele2, det är mögigt för det går toksakta... det är inte anledningen till att bloggandet legat nere, det har den gjort för att vi haft fullt upp med mycket annat skoj! Till exempel var vi igår på en improviserad krogrunda i hamnen, det började med glassbåtsstoppet, sedan kollade vi in utsikten från Åsikten och därefter handlade vi på Handelsbaren. gott med några återställande öl! Vi hann också spåna oss fram till dagens aktivitet som kom att innebära en tripp neråt sydskåne.


Vi cruiseade alltså via ett första snusstopp i Yngsjö till Kivik där vi tog oss 15 minuter för att kolla igenom Stärkan och sedan bege oss till Rörum där vi träffade Gunilla Mann och kollade på hennes tavlor i ateljen. Det blev tre vykort som vi nu får begrunda innan det eventuellt blir besut för affär. Jag gillade Norrköpingtavlan starkt, den hade alla detaljer! Sommarliv i Åhus va fin liksom Framtidsstaden som var något lite extra. Det är inte tal om att köpa en orginal målning
(då hade vi fått lämna bilen där och gå hem..!) däremot kan en av de 290 numererade litografierna vara hägrande. På torsdag är det vernisage i nya ateljen här i Åhus så då tittar vi nog inom där. Kultureliten blev kaffesugen och Vik bjöd på perfekt picknickstopp på piren, himla pittoreskby(vik). Vi rulade genom Brantevik, Simrishamn och stannade till och spanade på båtar och hus i Skillinge innan vi begav oss till attraktionen Glimmingehus, det var gammalt och fint som sig bör. Sista stoppet var bland kacklet på Ingelstakalkon där vi shoppade loss så att vi kunde dra hemåt och avnjuta en helt delikat kalkommiddag med olika inslag. Vilken utflykt va!?


Nu är det verkligen färdigfestat för denna helgen. Bildbevisen kommer senare. Adios!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela