Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Nu rasslar det till!

Publicerad 2009-06-28 21:46:16 i Festligaplaner,


 

Här var det då ingen som bloggat på ett tag... kan det vara den skarpa solen som orsakat total bloggtorka eller skrivkramp!? Ner dimper nu rader från en långweekend.


I torsdags morse var det inte lätt att förutse hur dagen skulle sluta. Det enda vi visste var att mycket folk och planer skulle cirkulera i stugan. Till slut blev det i alla fall en förmiddag på stranden, sedan jordgubbar i skuggan och rätt var det var kom lillebror på besök. Som tur var kom Fredde strax efter med två flintastekar som vi tillagade och blev belåtna av.
Ytterligare en stund senare kom mor med en halv glasögonaffär om vi skulle ge betyg för att se vilka glajjor som va snyggast! Klockan 20 stängde vernissagen vi bestämt oss för att besöka i byn, det bar av i ilfart 20 minuter tidigare. Trots tre vitt skilda viljor slutade vår visit med ett inköpt motiv, Sommarliv i Åhus- en riktigt snygg tavla!
                 

Avslutningsvis bänkade vi oss på Handelsbarens bryggplatser där vi kunde avnjuta några välförtjäna öl och kontemplera över tillvaron i vårt sommaråhus, före en munter och ranglig promenad hemåt! Då vi somande gott och Lilli inväntade helgens gäster som kom från Sthlm.


Finfredag

Morgonpasset i P3 har finfredag, så också Emms. Det är härligt att vakna när man ska ha ännu en ledig dag! Jag skötte undan de vanliga sysslorna med att plocka iordning lite på ägorna och vattna blomstren som står i spridda skurar över trädgården sedan serverade jag mig en frukost i bersån och kunde hälsa på Lillis lumpargäster som intagit åhuset för att leva skånskt en helg. När allt var packat för en dag på stranden klingade luren vilket resulterade i en busstur till stan istället, dels för att använda sommarkortet, dels för att hjälpa mor att välja glajjor, hon ser ju så dåligt ut nu för tiden!
Som tack fick ja lunch och lite skor men de har jag inte köpt ännu!

Avslutningsvis denna kväll åkte vi till Fjälkinge, kollade på rysarslutet på fotbollen som gick åt skogefyr och invigde Strandhs i Bohnanzaträsket, de gillade det skarpt!


Lördag upp på Bakken!

I ottan begav vi oss till den danske dejlige Bakken och åkte karusell och käka karamell så mycket vi orkade ända in till midnatt! Vi hade en riktigt rolig dag, det var verkligen full fart och vi fick högt KPK, karusellåk per krona! Pickniken blev perfekt, vädret likaså och vi hade det muntert, speciellt när det var tid att dricka ikapp den fria påfyllningen vi betalt till middagen!


Det var aningen slitsamt att stiga ur bingen för att jobba i morse kl 6.45... Däremot var det goare att komma hem till dukat bord och minikalas som försenats sen Minis födelsedag, det är alltid trevligt med sommarfest!
Och mer festligt blir det, såklar, vi har många festliga planer för sommare, till exempel ska vi nästa vecka på två kalasevents, riktigt kul!






 

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2009-06-28 22:55:34

Bohnanza får vi ta o spela igen! Riktigt kul! O trevlig var det på bakken med. Ha en fin vecka så syns vi på söndag. Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela