Emms.

Festliga planer- det är just vad det är och här bloggas det från livet i storstan och Sveriges minsta kommun; Sundbyberg!

Brandutbildad!

Publicerad 2010-11-17 23:17:09 i En vanlig dag,

Idag är jag en nybrandutbildad hästaskötare kan man säga! Jag hade tur i morse och fick "flexa" så det blev god sovmorgon ända till kl 13 då brandutbildningen började på Kungsängen. Väl där lärde vi oss mycket, t.ex att man ska ha brandvarnare i ALLA sovrum (och byta batterier en bestämd dag varje år), ha brandfilt hemma och en minst 6 kg pulversläckare. Mhm, gissa va ni får i juleklapp familjen, kan bli allt mellan brandfilt och 9 volts-batterier! Sen fick vi öva praktiskt, släcka docka, kolla på oljebrand i köket, släcka med kolsyra och (disco)rökdyka. Det viktigaste är alltid att STÄNGA dörrar så förhindras spridning av brand och rök! Och såklart klassikern: RÄDDA_LARMA_VARNA_SLÄCK!
www.dinsakerhet.se
Efter denna heta dag hos brandförsvaret åkte jag och Joh med Emelie till Åbystallet. Vi bortsade, ryktade, kammade och krattade hovarna på varsin snel hest. Och plockade in hö och gick på rundvandring. Som tur va hade Joh med sig en påse äppel så vi kunde muta dem (hestarna) och det gick sedan riktigt bra med alla bestyr!

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2010-11-18 16:39:58

Låter trevligt! Visst är det mysigt att pyssla om hästar? Snälla var dem visst också, vilket är en fördel om man är lite ovan!! Puss&gull

Postat av: Ida

Publicerad 2010-11-18 17:35:39

hur mår du idaag? :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emms.

Festliga planer- det är just vad det är, hela livet är ju späckat av dem!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela